Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 721. až 740. (celkem z 1,574)
  • Autor
    PetraK

Kimi – jo taky bych řekla, že je to plavej irčák.

Petrs01

Ale Pikslu bych klíďo brala.

Tak jo, píšu si 😀 🤣

MirkaD

Thielli-ještě k vodítku
          můj první pes Kim-v lese zdrahal za zvěří,ale jinak vee městě,kolem řeky,v parku mohl být na volno+na cvičáku,a já do lesa zas tak často nechodila,takže velkej kus života strávil na volno-a v lese na stopovačce….
          Killy moje mega milovaná půjčovaná kníračka-mohla chodit na volno v lese,v polích,na cvičáku,po městě,ta prostě mohla na volno všude,nezajímaly ji dětí/psi/cyklisti/žvěř,nic,,,,
          Duxík-můj kříženec knírače-syn Killy a jetevčíkokřířence-ten aky mohl na volno všude,ale měl velký akčníí rádius,tak proto třeba na sídlišti,ve městě na vodítku,a Gero-nůj čistokrevný knírač,ten mohl na volno všude,zvěř mu byla fuk,psi taky,lidi,všichni mu byly fuk-on by nejradši bydlel na opuštěným ostrově:-)
          s ním jsem mohla jít taky bez vodítka…ale v BK jsem to moc neprovozovala-že by byl všude na volno,tím že jsem chodila furt s Duxem a s Gerem,tak přes město na vodítku-a dost jsem nosila náhubky,byla jsem s nimi klidnější-že když už jsou 2 tak s náhubkama nemusím tak hlídat,kdyby chtěly něco žrát,nebo,když přišlo na rvačku,tak mí psi i když na volno měli koše…-napadnutí psem se tu občas přihodilo….:-(
          ale v Adamově jsem šla v klídku celou dobu na volno-vodítko přes sebe-mí psi z Blanska měli všichni!naučený chodníky-bez povelu se zastavily u každýho obrubníku…..takže byla jistota,že nevlezou do silnice-akrát to chtělo xxx měsíců zastavovat důsledně!!u každýho!!obrubníku.S obrubníkama se to učilo líp,než,když ted nikde nejsou….
          no a pak jsem se s 8letým Gerem přestěhovala sem-pole,lesy,a silnice-v dědině není nic,kde by se pes mohl proběhnout….
          je to pidi dědinka..v Bučovicích je vyhláška že všichni psi všude na vodítku a lidi to dost dodržují…
          před rokem tady teda udělaly výběh pro psy na konci města oplocený,
          a u řeky se dají pustit psia pak polnačka mezi naší dědinou a městem..
          -8 letý Gero mohl zde všude na volno…jenže silnice,že,takže po dědině vodítko
          Betty a Max*vodítka-pouší se jen když je všude všechno posekaný,je daleko vidět a to pouštím po jednom-rodiče nepouští vůbec…
          přitom Betty má špičkový přivolání-bydlet ve městě,kde by byly parky a tak-tak by mohla na volno-poslechne s otočením na pětníku
          Žeryk taky může na volno,Dafi taky tam jen musím rychle přivolat,když vidím psa….
          A TED PROČ TO CELÝ PÍŠU???
          byla jsem zvyklá mít psy na volno,případně pouštět aspon někde,chodit tady ze psy skro furt na vodítku je pro mě opruz,ale-lepší než zastřelení myslivcem…
          -A TED SI PŘEDSTAV-MOJE PŘEKVAPENÍ!!KDYŽ JSEM ZJISTILA,ŽE DAFI SE VE MĚSTĚ CÍTÍ LÍP NA VODÍTKU NEŽ BEZ NĚJ!!
          pro zkušené zde nic nového pod sluncem,že..
          ale já jsem časem zjistila,že když s ní jdu někde,kde víc lidí a provoz-a ona je na volno-tak je nervozní a když ju uvážu,tak se uvolní a je klidnější-vyloženě pro ni představuje pocit KLIDU A BEZPEČÍ!!
          takže vodítko není ostuda,tak :-))

Petrs01

vodítko není ostuda

Si pamatuju jak jsem šla s Vaškem do Kralup a Vašík si vysloveně přišel říct o vodítko – moc jsem se courala a on věděl, že v tahu se přizpůsobím jeho tempu… pokud si dobře vzpomínám, tak mne tehdy donutil pěknej kus klusat 😀
            Ale je to o psovi, Baroušek vodítko vysloveně nesnášel, pro něj to byla potupa. Vašek s tím neměl problém, ostatně většinou jsem jej používala k tahu v postroji a to on rád.

cernej caj

Jak to ma kazdej les jinak.

Az ted mi doslo ze ircak znamena irsky vlkodav:D tu knizku sem nikdy necetla ale spusedi pred ulici mivali 2 vlkodavy a westika

Thielli

MirkaD

díky za vodítkové počtení. Je to tak. Jenže koho by napadlo chodit na diskuse rok před pořízením psa? A na internetech nebo v knihách zase tolik tyhle věci nejsou. Tam jsou vysvětlené hlavně ty rovnice o jedné neznámé, žádné složité zlomky. Teprve loni na jaře jsem vyčetla, že hnědá je na vodítku v naší zóně vofous klidnější. Stále je ve střehu, to ano, ale není to už tak urputné. Černá s připnutím vodítka ze sebe vypouští duši a stává se robůtkem který poslušně kluše krok za mnou. Takže jen ty hlavní silnice s různými nepředvídatelnými zvuky. Jinak svoboda. A hnědá už se neptá, proč ona je připnutá a černá ne, když to přeci vždycky všude bylo stejně.

PetraK
                Včera jsem si půjčila na ruku chytré hodinky. A dnes ráno psaly: čas v posteli: 8 hodin, čas spánku: 6 hodin… no a můžeš si spočítat, do které knihy zahučely ty dvě hodiny. Už abych měla dočteno, víš, jak jsem teď unavená? 😁

Petrs01
                …a začala jsem číst články o tvých čtyřnožcích. Takže tento týden asi už nebudeme venčit… nebo česat. 😊

černejčaj
                to tvoje toulání mám taky rozečtené – to musíš i ty být tak plodná? 😁

To mi Fifi neřekla, když mě sem zvala, že na mě padne lavina toho, co si přečíst chci. To není jako jiné internety, kde bez potíží shodím většinu, protože si to přečíst nechci. 🙄

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem Thielli.
                Petrs01

číst články o tvých čtyřnožcích

Neboj, ono toho zas tolik není, nejsem jako ty dvě grafomanky tady 😀

PetraK – šly ti dva mejly z úschovny (bo páník nejdřív zapomněl stáhnout druhou část fotek).

MirkaD

Petrs01-jo,s tím vodítkem mš taky pravdu-třeba u Killy,když mi doktor k jejímu šelestu tenkrát řekl,že musí všzde chodit furt na vodítku-asi aby neběhala-tak to jsem nedodržovala,protože ona stejně bez vodítka nijak nelítala a z hodole by jí jeblo,a aporty jsem házela dál-ale jen 3 kroky…
                    jo ještě máme letitej spor s Martinem-vylezem ze psama a po úár metrech se pohádáme-proč je nepustím?Nikde nikdo není!
                    Mockrát jsem tomu vlovi-s prominutím už !!!:-)
                    vysvětlovala-ŽE JÁ NA ZAČÁTKU VYCHÁZKY SE MUSÍM ROZEJÍT,VĚTŠINOU MĚ BOLÍ ZÁDA,KYČLE,BELHÁM SE,ZOHLÁ,STUHLÁ,A NESOUSTŘEDÍM SE NA PSY,ANI NA NIC JINÝHO,JAK SE ROZEJDU TAK POUŠTÍM
                    TAKY TO,ŽE NIKDO NIKDE NENÍ PRO MĚ NENÍ DŮVOD HNED POUŠTĚT PSY!
                    záleží,jak mě vnímají,jestli nejsou duchem nepřítomní a tak….
                    a další náš letitej spor-on tím,že poslouchají,tak chce aby byly puštění furt všude-jako ve městě,ví,že nic
                    ale na výletech-jééé tady jsou lidi,moc lidí,a mají psi-no chudáci naši psi,to se neproběhnou,no co z toho výletu budou mít,jsme sem neměli chodit
                    nééé trady už nikdy nepudem,jsou tady lidi….
                    peklo-Martin by to prostě vždy nejradši vylidnil,když někde jsme:-D
                    naposledy byl takhle hysterickej při cestě na Brdo-tam psi na volno-zpět davy-psi proběhlí a Martin držkoval,že jsou chudáci na vodítku!!!
                    marně jsem mu vysvětlovala,že pro ně to,že jsou někde jinde,kde nikdy nebyly,že pro ně už tohle je únavný-změna,že nepotřebují furt všude lítat-Žeryk stejně běhá ze začátku a pak chodí 3 kroky!!!za nohama,takže je vidět ve stínu,když nějakej je,jinak vidět není-bych na Žeryka pottřebovala zpětný zracátka na čepici….
                    na každým výletě stejně najdem kousek,kde se prolítnou,kde jsou lavky,pařezy a Žeryk může válet sudy v listí…

cernej caj

Thielli
                      Ale to je moc dobre, ze to cist chces:)

No holt vecery jsou kratke 😀 a na kole se cte asi dost blbe, ja to mam cestou do prace snazsi a muzu cist o 106:)

Fifi te asi nechtela hned vydesit:D

Jinak ja na forum prisla cca 2 mesice pred narozenim meho stenatka, protoze jsem nevedela jak s granulemi, zacala jsem zkoumat a chtela jsem se poradit . Zeptala jsem se tedy na granule pro stenatko vlciho spice, zda mam vybrane kvalitni a dobre a krom ujisteni, ze ano a od Mayi obrovske studnice slozeni jsem se toho dost naucila, tak se hned zacali rozplyvat, protoze Maya byla v majetku vlciho a stredniho spice a kachna planovala vlciho spice a hned si me ziskali a zatkli do spiciho vlakna:D

A to jsem si keeshonda/vlciho spice vybrala v 10 letech z atlasu psu podle obrazku, ze TEN jednou bude muj. A za me nej pes 🙂 poridila sem si ho o 14 let pozdeji a na obrazek i plemeno sem mezitim davno zapomela 😀 ale proste vidis, srdcovej pes, stejne si cestu nasel.

Petrs01

puštění furt všude

no, tak já to vedu tak, abych je puštěný furt a všude mít mohla. Ale někdy je jednodušší a občas i pro psa příjemnější to vodítko dát. Speciálně právě v davu je to pro psa opora.
                        Došla jsem schválně s dvojkou Vašek + Spratek do práce bez použití vodítka (z okraje Prahy do centra), ale upřímně, byl to opruz pro všechny.
                        Když potkáváme psy, dám povel k noze nebo odnaviguju napravo (podle potřeby) a pak zase uvolním. Potkávání lidí neřeším, bo psi lidi neřeší. Teda Piksle zatím jo, ale to se upraví. Silnice všichni uměli, i Piksle se učí. V lese chodíme po cestách, nelezeme do houští. Takže jo, bez vodítka to jde a já se o to hodně snažím (bo vodítko má dva konce a já to mám jako Baroušek – nechci být na vodítku). Ale je to vodítko, ne španělská bota, takže mám-li potřebu, klidně vodítko dám. Má-li potřebu pes, taktéž.
                        Pokud to Martin vidí jinak, tak ať si pak ale psy hlídá a řeší on. Jinak dobrej kompromis jsou postroje a tažné šňůry. Pokud se ovšem Žeryk courá za tebou, tak to nemá smysl.

PetraK

RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          RRRÁÁÁ
                          MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Tak jsem měla fčéra plány veliký a místo nich jsem vytírala sklep, kam nám začla proudit voda. Zahrada je jedno blátivý hřiště a lilo tak zdatně, že nikdo nechtěl být venku ani přes den, ani v noci – že jo Mouses 😀

Helejte Fifina s náma nemluví? Nebo ji sežral Pepino? A Dennyky s náma taky už nemluví?

Thielli
                          do které knihy zahučely ty dvě hodiny

asi do účetní, ne? 😀

že hnědá je na vodítku v naší zóně vofous klidnější. Stále je ve střehu, to ano, ale není to už tak urputné
                          To je skvělý ale!! to je výborný!!!! gratuluju.

černej čaj
                          ircak znamena irsky vlkodav

taky irčan. A musela to být dobrá kombinace, 2x vlkodav a k nim westidlo 😀

Petrs01
                          ly ti dva mejly z úschovny (
                          mám, mááám a jsem neščastná, protože tady nemožu, nemožuuu, JÁ TO NEVYDRŽIM, JAKO TA TALIPRDNICE!!

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem PetraK.
                          Petrs01

JAKO TA TALIPRDNICE!

Sem měla poslat jeden – a když vydržíš, dostaneš za odměnu i druhý 😀

PetraK

Petrs01
                              No ne to je fakt hrozný, mít to takhle na dosah a nemoct se ani podívat. 😀 😀 mě flákne do odpoledne mě prostě flákne. Vím, že máte vždycky krásný fotky, takže to tady se mnou dost cloume 😀

Petrs01

se mnou dost cloume

tak já zkusím jestli se z toho dá rovnou strčit něco sem. Třeba takovej stejk 😀
                                propečený stejk?

MirkaD

tak včera odpo
                                  ráno vycházka ze psama kousek k lípě,pohrát si s oběma s hračkama,záhazet-trošku revírky aportky-Dafina několikrát nesla plyšáčka na lavičku místo mě:-)
                                  má štěstí,žee su kynolog ve výslužbě,jak někdy ze srandy říkám:–D
                                  -ale tak nebyl tam povel aport,že tak at si to nosí na lavičku-potrkanec jedn šedej
                                  pak doma trošku uklidit,nychystat brambory k obědu a pěšky do práce
                                  po cestě přes plnačku do města dole baba na volno štěně kudrnatý čehosi-letím kolem nich na tachometru 5 v očích smrt vlají za mnou hůlky,vlasy..
                                  a štěně za mnou a sláče po mě a nejde na zavolání a nejde-tvl,mámn po cestě do práce čas chytat čokla co na mě hoope
                                  tak jsem ho paní chytla,paní ho sřvala,že dostane na zadek-a že jestli vletí do polí chytat ho nebude-že by řekla prominte-nic
                                  tak jí říkám,proč by mělo štěně dostatr na zadek a co jako pamlsek a tak?tak mě zjebala,že štěně nechce dojít,tak jsem se paní omluvila za poučování-ironicky a letěla do práce-se slovy další pi.. má psa!…tvl grrrr….
                                  v práci prča-zástupkyně si zrasovala ruku při cvičení pro začátečníky s dětmi,tak dělala hodně věcí jednou….
                                  a druhá zástupkyně si z ní dělala prču,že máme hoodnš věcí na cvičení zrovna a já jsem chtěla dodat,že ke cvičení máme i fukční trička….:-)
                                  no,radši jsem držela hubu:-)
                                  zástupkyně-už nikdy si nebudu dávat předsevzetí,že budu cvičit!
                                  no byla jsem jako 2kasa-lidí moc nebylo tak hoodně vybalování,úklid a tak…
                                  zástupkyně-co ty a Martin-já no dobrý ted..
                                  a ona-no vy jste taková držácimže ,,,,taky už jste staří,že….
                                  já-no špica,umíš dodat sebevědomí!
                                  ona-no dyt vám už táhne na pade!njn…..mí nadřízení jsou holt o dost mladší:-D
                                  večer v lijáku vyvenčit a hají….no hají o plnoci…
                                  dnes ráno jsem si říkala,že dáme delší vycházku,když mám volno
                                  modrý nebe nade mnou,
                                  bláto zase pode mnou
                                  mokro-to Dafča nerada…
                                  po delší době jsme změnily trasu-ani k rybníčku,kde chodíme furt když je bláto,ani kousek k lípě-tam chodíme,kdž máme pracovní den a vycházku prodlužujem cvičením a hraním
                                  ani k lípě/ k hájence-oba kopce mega bláto
                                  ale dědinou ke cvičáku,pak navrch do kopce a doprava k vysílači a zpět a doleva k hájence a zpět a dolů ke cvičáku,na fotbalovým hřišti Dafi valila 2 krát přes celý hřiště k lavičce,ppak k druhé levičce tto asi milionkrát-tam byla 2 metry ode mě,když jsem si hrála s Žerykem s kolečekem,jednou donesla kolečko a šlo se dom-Dafi se teda většinu vycházky táhla jak šnek,protože mokro,ale lavičky ju rozveselily-to je tááák ftipný-ona se plouží-uvidí lavičku-oblízne se!!zryclí,dolítne k lavičce,plácne na ni packou a letí pro pamlsek:-)to oblíznutí při pohledu na lavičku mě rozkrájelo:-D:-D
                                  a ted Čajíku peču kuře
                                  a peču je každýmu zvlášt!
                                  protože Martin tam chce celou kostku másla!!!!
                                  tak nic,tak každýmu zvášt jak u debilůůůůůůůů

PetraK-ježíííšííí,jste chudáci s vodou teda:-(((

MirkaD

Petrs01-tvl-ty strčíš celou kravičku na panvičku:-()
                                    ty jsi velmi šikovná kuchařka!!
                                    tvl-je výraz obdivu:-)
                                    jestli jíte plyšáky,tak dost ušetříte…mě by ty chlupy teda lezly do mezer….:-(

PetraK

Petrs01
                                      ak já zkusím jestli se z toho dá rovnou strčit něco sem. Třeba takovej stejk
                                      naštěstí nevidim, nejde to otevřít. ale to neva mám totiž hlad a pohled na stejk by mě zničil 😀

Mirka D.
                                      No zatím to není tak hrozný, prostě se vytírá a vynáší voda v kýblu ven. Jak před Vánočkama hodně nasněžilo a začlo odtávat, tak voda, která se v deštích držela už mimo dům si při odtávání našla cestu a od té doby už ji zná, takže se hrabe do domu i když prší. Tenhle sklep je zatím prázdný, takže se to jen musí vytírat, nic v něm není.

Petrs01

pohled na stejk by mě zničil

tak pohled na tenhle stejk zaručeně 😀
                                        Jak to, že ty to nevidíš a Mirka jo???

PetraK

Petrs01
                                          Jak to, že ty to nevidíš a Mirka jo???

šla jsem z mobila a tam to vidíííím, to je ňuňůů kravěnka – přesně takový máme za humny!
                                          takže problém mýho počítače asi.

PetraK

žiš už hlady šilhám a přijde mi tohle!

https://www.toprecepty.cz/recept/75294-ovarova-polevka-s-bramborakovymi-haluskami/

to musím udělat někdy v brzký době.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 721. až 740. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.