Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 681. až 700. (celkem z 1,574)
  • Autor
    MirkaD

no,já bych taky Žeryka nedala z domu,ale spíš bych brala,kdyby sem někdo přijel,byl tu pár dní,případně aspon celý den
      tak to bych fakt ráda…

MirkaD

Thielli-tak já to vezmu napříč plemeny tu-vlčího špic se mě líbí moc a to už od dob Martiny Mgnoli Klimešové,co k nám chodila se svou bez PP špickou do Blanska na cvičák,jako jedna z prvních cvičila agility a to právě s Andy-špicem,dělala s ní tanec-i mě to učila s tenkrát 13letým Kimem a kníračkou Killy,
        -tak kvůli ní se mě líbí špicové už moře let,nezměnila to ani Ferinka:-)
        -ohaře bych nechtěla kvůli tomu,že bych jim nedokázala dát práci,-moje zdr.omezení-furt mě něco bolí jak svina-su ráda,že dám těm svým čoklíkům co potřebují-na ohaře bych neměla zdraví
        -na rotvíky nemám kynologicy,stejně jako na bígly a Vašíčky…
        -Lokiho bych taky brala hned-líbí se mě dlouhosrstý plemena se špičatýma ušima-typu špic,chodksý pes-chodáka bych taky brala…
        -český strakatý pes-tam by mě vadilo lovení….-knírači mí čistokrevníí-Kily,Gero a Dafi zvěř nezajímala vůůůbec
        zase jsem si to vyžrala u kříženců knírače-Kim-ale ten mohl být hodně puštěnej ve městě,kolem řeky atd,kromě lesa všude,tak chodil dost na volno,vlese 14metrovka,no a psi rodičů celý život kromě pár období,kdy jsou holé pole,lány,tak jsou na vodítkách….
        -kolie-jakou má Kachna-se mi velmi líbí-tu bych brala,myslím,že Kachna je s ní spokojená-působí na mě jako pohodový pes?
        -pudli-tam mě odrazuje úprava srsti -popúradě mám toho za roky soužití ze psy co upravuji plný zuby….-ale tak kdyby byl malej…a někdo mi to dělal…tak by to šlo…
        já pošilhávám po šiperce….
        a pak uvidím štěně knírače a dělám-jééééé knírač…
        no uvidíme co jednou bude…
        jo a Thielli-knírač teda taky není pes co se líbí -v Litomyšli mě chcálily Dafi,tam se líbila-jinak neslýchám často-spíš teda vůůbec:-)-jakože jééé hezkej pejsek a tak
        n když není knírač zrovna po úpravě tak nic moc,většinu roku mu nejsou vidět oči:-))
        mě akorát chválily psy,že jsou hodný-ve vlaku vždycky
        no a moje kamarádky by taky knírače nechtěli-Čjda ho nechce,PetraK ho taky nechce-Petra NENÍ ČESACÍ:-)
        kamarádka co má basendžho by taky knírače nechtěla-a já bych nechtěla basendžiho-kousavý,zdrahací,nedá se to moc cvičit-a kamarádka už má pátýho basenžiho:-)))

PetraK

A já se stavím za půdle! Půdle je geniální pes a jednou bude doma, to vím. Miluju jejich inteligenci a variabilitu ve smyslu velikosti – beru tedy ty pro mě původní a základní – tedy malý, střední a královák. A ve smyslu barevnosti – zase základ – černá, bílá. což je barva z doby, kdy jsem byla asi takhle .-. malá. bílá je bohužel nepraktická, takže mi zbývá černota, což se ke mně stejně hodí. Je tam jediná nevýhoda – nejni vidět grimasy na což jsem si u vižlíků hodně zvykla, ale rozchodím to, protože můj první pes byl taky grimasově neviditelnej . A opravdu nechápu, že se půdle někomu nelíbí – pokud má normální střih a chová se normálně, je to supr sporťák – překvapil mě můj kolega, který si ho hodlá pořídit na courání po horách, až půjde do důchodu. Za mě je to geniální tah. A u chlapa překvapivý. Královák se mi líbí moc, ale to už pak bude za možnostma, takže se vrátím tam, kde jsem půdle poznala kdysi – ke střeďákovi. Aktivní a inteligentní sporťák – jak říkám, geniální řešení. Jen budu muset kouknout, kde najdu někoho na úpravu srsti.

Petrs01

Napíšeš to natvrdo.

No ale to není že je ošklivý tvůj pes, jenom prostě neodpovídá mým představám. Mně osobně se to plemeno nelíbí. Stejně jako se mi nelíbí třeba mopsové, baseti, buldoci,…
            Některé plemena jsou pro mne pěkná nebo přijatelná vzhledem, ale nesedí mi povaha. Některá mají super povahu, ale nechci se probudit a uvidět TOHLE :-D. Bígl mi sedí tak i tak.
            Jako malá jsem pudlíka venčila sousedce, černý střeďák, hodný, učenlivý, ovladatelný, fungoval mi na myšlenku (na pamlsky nemohl, bo bába ho krmila paštičkama a vývarama, nad piškotem ohrnul nos). Skvělej pes, ale nechtěla bych ho.

Thielli

MirkaD

Ale tak tobě to také tak hezky zapadá do skládačky 🙂 nestavíš si vzdušné zámky, což je to nejdůležitější. Malé kníračky máme dvě v našem domě. Je to škoda, že jim ty oči nejsou vidět, když odhrnu ofinu, jsou tam kouzelné korálky.
              Můj vzdušný zámek je barzoj, barzoj a pak ještě barzoj. Vím, že ho nikdy mít nebudu.
              A kdybych dnes nebyla limitovaná alergií a mohla sáhnout kamkoli, byla by to kolie. Já jsem zatížená na ty štíhlé dlouhé hlavy. Ne, že by mě tedy nedostaly do kolen třeba ty rezavé puntíky nad očima u černé rotvajleří hlavy, stejně tak jako ohaří gymnastické postavy, jen jsou to obě plemena daleko za hranicemi mých schopností…

Obě naše prdelky jsem stříhala včera a předevčírem. I když to jde hladce a ony drží jak ovce, je to opruz. Je. Člověk se dvěma velkými pudly buď venčí nebo rozčesává nebo stříhá.

Thielli

Petrs01
                Ale dyk já to vím a tomu všemu i rozumím. Takhle já obtížně souzním s placatými tlamkami (i když na Chovu zrovna Efe o nich psala tak, že mi to také docela ohnula to mínění), drásá mě, jak stále chroptí a je mi jich líto, stejně tak bych nechtěla borderu, protože ten upřený visící pohled pořád a pořád, co vidím u všech kolem, kdo je mají.. pak všichni ti malinkatí psíci, co se třesou na konci nejmenší flexi… to je mi také hrozně daleko do psa.. to už raději kočku.

Prostě jako s lidmi. Buď to zapadne do sebe nebo to nezapadne, ale žijete vedle sebe v klidu nebo to nezapadne a stěhuješ se 😁 …třeba do jiné práce.

Petrs01

barzoj

Co tvrděj majitelé, tak krásný pes a v hlavě nic. NIC.

Jinak ano, další věc, kterou fakt nechci, je řešit stříhání, nedejbůh trimování. Jako občas rozčesat choďáka jsem zvládala, ale on byl dost bezúdržbovej, nevím jak moc se musej leštit třeba ty kólie. A špičatý čumáky nebrat 😉 . Bígl když líná, je lepší vyčesat, nejsou pak všude ty závěje tak velké. Když se nevyčeše, vypadá sám. Bezúdržbový. A žádné sněhové boule přilepené na srsti a žrádlo ve fousech atd. Chci s tím psem lítat po venku, ne mu furt přerovnávat chlupy.

Thielli

Chci s tím psem lítat po venku, ne mu furt přerovnávat chlupy.

No a tady lítáš po venku A přerovnáváš chlupy 😂 no, přiznám, že jsem ta varování se srstí nebrala tak vážně a to jsem se spletla. Naštěstí jsem měla horu zálib, kterou jsem mohla škrtnout a tím, že nemám jiných rodinných starostí, zvládáme to. Ale když se někdo zastaví a začne o tom přemýšlet vážně, většinou to lidem rozmlouvám. Těm, co tolik času nemají. Kousek ode mě drží králováka ve střihu a češou prý ob den hodinu a půl. 🙄 magořina.
                    Proto jedu strojkem na ovce.
                    No a ty to máš zmáknuté, jasné, lety vysměrované i logické. Kolik vlastně let jsi psí? A kolik kusů se proběhlo tvou srdeční krajinou vlastně, mohu-li se zeptat?

MirkaD

Petrs01-naprostá špica věta-chci ze psem lítat po venku,ne furt přerovnávat chlupy:-D

Thielli-tak můj vzdušný zámek-belgičáci,velký knírač……-ten by se mi líbil moc-majestátní pes….
                      belgičák kvůli cvičení-a mám smolíka…..

Petrs01

Aha, ono se nesmí vkládat víc odkazů – mawe, šel by najít a povolit ten první příspěvek? Díky!

Kimi

Mé mladické sny – afgán, saluka, vlkodav. Díky Lassii jsem měla ráda kolie – to se mi splnilo u babičky. Osud rodině nadělil tři jezevčíky a německého ovčáka. Sen, který jsem si splnila byla catahoula Kora. Až nebude Goliášek, tak nevím, jestli bude další pes, pokud ano, asi zkusím nějakého útulkáčka – třeba splním sen nějakému pejskovi.

Petrs01

zkusím nějakého útulkáčka

Vem nějakého staříka na dožití – užijete si oba! 😀

PetraK

Kimi
                              vlkodav.
                              taky můj sen – Irčák Finn, že jo?
                              afhgány jsem chodívala venčit dva v patnácti, to bylo! 🙂 /děsná dáma s dlouhým cígem a afhánem na vodítku 😀 😀 😀 😀 . Ale moc milí pesani to byli. Ale kdo by to česal probůh!

Thielli

Kimi, Mirka… to je asi jako v životě. Milujete George Clooneyho a vezmete si Františka Nováka. 😂 Se kterým nakonec prožijete fajn život, když to vyjde. Pamatuju si ještě ze školy, že člověk nebyl postaven tak, aby vydržel dlouho. Ještě kolem roku 1900 byl průměrný věk dožití kolem 55 let, takže vydržet spolu ve svazku spolu lidé měli o dost kratší dobu, téměř o polovinu méně než dnes.

To už bych za chvilku šla spát a holky do útulku… ne to bych si nevybrala pudla, ale toho aristokratického barzoje. Ti jsou tu kratší dobu na světě, to by nám tak nějak vyšlo společně. To by bylo krásné.

PetraK

Petrs01
                                  Vem nějakého staříka na dožití – užijete si oba!
                                  ale tak já si myslím, že se to při dobrém výběru fakt dá

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=84052
                                  https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=85868
                                  https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=84645

Mimochodem, lidi dokážou být fakt xindl:
                                  https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=82441
                                  původní majitelku bych zmlátila lopatou!

Petrs01

bych zmlátila lopatou!

Nebylo by lepší ji utratit? Beztak je stará…

PetraK

Petrs01
                                      No! a nebo tak!Zbytečně zabírá místo jiným!
                                      Bože jsem se zase vztekla ale!!!! člověk se láme, když mu pes odchází a nějaká takováhle svině – ne! to křivdím svini – nějaká takováhle šmejdská čůza vypatlaná, udělá tohle bez mrknutí oka. Jenže zas, když ji utratíš, má to hned za sebou, já bych jí mlátila tou lopatou každej den a ještě by musela povinně pracovat v útulku.

Thielli

PetraK/Peters01

Přiznám se, že jsem kdysi takhle při pochodu lesem přemýšlela, co bych byla zač, kdybych mohla beztrestně cokoli. A zjistila jsem, že úplně na svém dně nejhlubším bych možná našla tu vůli, která jde naprosto obráceně proti křesťanskému odpuštění a že bych byla schopná máváním proutku nechat mizet lidi, kteří druhým vědomě nebo dokonce cíleně ublíží. A u těch, co ublíží bezbranným ještě přikouzlit, aby je to mizení pořádně zabolelo. (uf. jsem tu někdy jako ve zpovědnici)

PetraK

Theilli
                                          A zjistila jsem,
                                          ano a přesně proto jsem nikdy nebádala dál v tom, co mi bylo dáno do vínku. Protože vím, že bych leckdy – bohužel velmi často konala tak, jak se konat nesmí a je zakázáno. Takže prt a sedím si na rukou a tom ostatním. Ne za sebe, ale za ostatní bych byla schopná páchat zlo a to se prostě nesmí.

cernej caj

MirkaD
                                            A co je na ferince prosimte spatnyho, ze by to mrpa.zmenit, aby se ti uz spic nelibil? 😀

Thielli
                                            My s mayou nemame rady holoprdky. Tedy… psi, kterym sou videt koule a pindik:D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 681. až 700. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.