- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
21.12.2023 v 16:52 #163071
Maya
Tak ja dneska zjistila ze zitra ma snezit, tak jsem to vzala radsi neplanovane do mesta dnes a byla tam oani s keramickym stankem, nadherny veci, nechala jsem tam tisicku a to jsem jeste zapomnela koupit jezka na poveseni, tsk mam keramicky ozdoby na stromek, misku na bonbony a vanocni celorocni stromkek
21.12.2023 v 16:55 #163073Thielli
černej čaj
Prkno udělám klidně i osm hodin. Jen mi tam chybí ta mezera mezi tělem a povrchem.
Víš, já už dnes mám svaly jen žvýkací. Veškerou mou sportovní kariéru odnesl čas a dnes jsem unavená postarší tučná paní, která stěží udrží myšlenku a moč.A k té architektuře a prostoru. Vkus a nevkus nemá co dočinění s majetkem. (Nebavíme-li se tedy o extrémní chudobě.) Člověk může bydlet minimalisticky, může mít 60 let starou vanu, může mít dokonce každou dlaždičku jinou, a přesto prostor může být hezký. Na bazarech jsou stále k mání dřevěné poklady, které desetkrát esteticky i funkčně i trvanlivě přeskočí nové krámy z Aska. Já bydlím v domech z padesátých let a v bytě mám stále ještě zachováno ledasco z úplně původního a ledasco z doby, kdy jsem tu běhala v pleně…
Ty domy, co jsem chtěla vyfotit, jsou vily, příšerné, nesourodé, nevkusnými barvami natřené, jejich majitelů nechybí peníze, ale právě ten vkus. Nevím, kam se to podělo… když se podíváš na původní jihočeské vesnice, nebo podhorské chalupy… dokonce i ten „šedý“ panelák (on totiž není šedý, on je omítnutý malými kamínky..) nevypadá tak příšerně, jako nejedna „zrenovovaná“ vilka nebo zateplený dům. Nějak máme pocit, že jako platí čím víc pruhů, tím víc Adidas, tak si lidé myslí, že čím veselejší barvy, tím hezčí… ó nikoli. I příroda veselými tóny šetří. Právě proto, že jsou v menšině, jsou krásné… pár květů máku podél hnědozeleného lánu pole.
…jsem se zase musela vykecat.Jsem smutná. Šla jsem na zahradu zkontrolovat domek pro ježka, nesli tam je… uvnitř úplně shnilá tráva, seno, co jsem tam dala, zplesnivělo, tak jsem to chtěla vyházet a vypadl na mě malý ježek. Tak jsem ho chvilku držela v ruce v klubku a rychle tam nastlala suché seno a dala ho zpět, před vchod mu naložila psí paštiku a mazala domů pro kuchyňskou váhu… no a když jsem tam přišla, už tam nebyl. Takže jsem ho vzbudila 🙁
Venku je docela teplo tady, modlím se, ať se vrátí, protože bude asi podměrečnej… to bych ho odvezla na stanici. Uklidňuji se tím, že kdybych to neotevřela, určitě by v tom plesnivém a mokrém takhle malý stejně umřel… chjo, měla jsem ho vzít rovnou.21.12.2023 v 16:57 #163074Kimi
Přišla jsem z rehabky, dnes víc ouvej, ale říkala terapeutka, že to může být počasím, že ruka bude fungovat jako meteorolog.
Doma jsem sedla k počítači, že budu ještě chvíli pracovat – ó hrůzo, vyskočila na mě zpráva, že na filozofické fakultě v Praze se střílelo – několik mrtvých a spousta zraněných – to je šílené, čeho jsou dnes někteří schopni, to ani není člověk, ale zrůda jakási.🤦♀️
A to jsem se tu chtěla podělit o hezkou věc – došlo mi objednané cukroví, nádherné, uměla bych vyfotit, ale ne poslat. Doufám, že vydržím ho do neděle nesežrat, i když některé kousky jsou tak roztomilé, že se mi do nich nebude chtít – třeba ježečci.21.12.2023 v 16:59 #163075Maya
No a kdo mate pausal od t-mobile, tak na prodejne muzete mit bezdratovy sluchatka za petikilo, tak je mam taky
Jinak samoobsluzny pokladny na maly nakupy ja mijluju neb mozna jim setrim orachy, ale sobe setrim cas
V albertu maji i na hotovost
A u nas v albertu maji prej i ty samoskenery a to bych rada pouzivala na velkej nakup, akorst nevim jak se s tim dela, budu to muset vyzjistit
Jinak ja u pokladen taky zdrzuju jak rovnam nakum do kosiku, ale jako sorry, nenecham si rozmackat pulku nakupu jen proto ze pokladni jedou na cas, velky nakup se holt musi pekne porovnat21.12.2023 v 17:14 #163076cernej caj
Kimi
Tak cukrovi si nalezite vychutnej, kdyz je tak krasne:)A vlastni meteorologicka stanice v tele, to asi neni jix prijemneho pokud se bude projevovat bolesti:(
Thielli
Snad se jezecek vrati, jestli tam.byl zazimovanej…S tim popisem prkna jsi me dost rozesmala. A jake bylo sjizdet divokou vodu a kde se ti treba libilo nejvic?
Maya
To je moc hezky stromecek. Budes ho mit celorocne?Ja jedu zitra za kamoskou, segrou toho v nemocnici, znam vlastne dyl ji – asi o rok 😀 no a chtela sem si rano dat 6km zdravotni prochazku u prehrady, ale asi si to rozmyslim, vzhledem k tomu pocasi…
Nakpupeno porad nemam zadny jidlo, takze je otazka, co vlastne na svatky budeme jist:D rizoto z ryze:D te mame doma asi 3kg:D
21.12.2023 v 17:21 #163077Fifi
Bryvecir vespolek,
teda tam je dneska echtprdelne, vichr hnus. Vyrazila jsem s prdikem do Zooshopu nakoupit mu naky zraso a zrovna jsem mu koupila i zateplenou vestu od Samohyla, byla ve sleve. (Zdravim Thielli a jeji obleceny manekyny.) Do auta bude fajn, at mu neni ziminka, vzala jsem o dost vetsi, at do toho doroste, suchace to jisti.
Mno, a kdyz jsem se vracela, tak v radiu slysim tu hruzu, co se stala na FF. 🙁 🙁 Brrr, sileny.21.12.2023 v 17:25 #163078MirkaD
k samoobslužným pokladnám-nechodím na nehodlám ve volným čase dělat to co v práci…..
jinak-nechi říkat kdo má práci lehčí,těžší,každá práce má něco
-třeba učitele bych nedělala v dnešní době ani za nic
ale třeba v hudebce,kde učí otec-celý život-jedna hudebka,hned po konzervatoři a prac. doba 4-5 hodin….-jedn žák na hodinu-housle,klávesy,David brácha Davida je taky učitel v hudbce,učí kytaru…+má kapelu-Šašci v manéži-metalová+sám hraje koncerty s kytarou….
no,prostě učit pár hodin denně-jednoho žáka na housle,kytaru,je asi něco jinýho než mít ve škole třídu pubrtáku s různými omezeními…
jinak asi určitě jsou fyzicky mín náročnější práce a víc náročný..
proč třeba lidi nechcou dělat v kravíně,u zvířat??
v zemědělství…
teta dělala u krav a říkala,že mega dřina+soboty,neděle,svátky….
no a pochopitelně práce v kancku,nebo hlavou,sice jsem to logicky se svým nízkým vzděláním nedělala-su obráběč kovů..
ale když jsem si dělala kurz na počítači-tak taky je to určitě záhul na krční páteř+na mozek-soustředění a tak…..
na rehabkách mi říkaly,že lidi co dělají hoodně na počítači jsou hodně rozbití…
za mě je asi ideální tu práci střídat-ne furt sedět,ne furt stát,ne furt chodit….21.12.2023 v 17:28 #163079Maya
Cernajcaj
Jj celorocne, s cernou ovci docela ladi
Pocasi je hnus, vichr a lijavc a ma to byt az do soboty
Jidlo muzes prece objednat u rohliku, urcite u vas taky vozi a jezdi i o vikendu v case, kterej si vyberesTed jsem videla v tv tu hruzu na FF, jeste ze synovec chodi na pravnickou
Ono to bylo jen otazka casu kdy tahle vymozenost dorazi i k nam, ale je to des a jeste takhle pred vanoci21.12.2023 v 17:36 #163080MirkaD
Fifi-ježíšíí,ted mi došlo že na tu fakultu chodí dcera Aničky,ale i kdyby nechodila,je to teda pěkný psycho::::-(
Thielli-moc ráda čtu tvý příspěvky,líbí se mi,že máš smysl pro humor,to tady máme naštěstí všichni,že máš přehled a vůbec-umíš ke všemu něco říct…to já zase ne….
často vlastně nevím co na t říct-na něco…,
snad bude ježíček v pořádku…prcek malej…Čajíku-chondropatellu mám od 20-akorát od 30 let už nechodím ani na ortopedii ani na revmatologii
Thielli má pravdu-vkus nemá co dělat s penězma-si vzpomen na Martinova jéžička svíticí kříek!:-))))
peklo prostě:-)-už hledal jéžiška a na křížek si nevzpoměl teda:-DFFifi-no jo,krátkosrstáček mimi potřebuje oblíct,to je jasný:-)
21.12.2023 v 18:06 #163081cernej caj
MirkaD
S tema samoobsluzkama.sito napsala skvele a pravdive a desne me to rozesmalo!Ja na ne chodim.rada, v brne skoro vsude berou i papirovy penize.
Nerik3j, ze si nevzpomel na ten epesni krizek! 😀 a mati schoval? At ji neni v zime zima.a nezmodra…
Maya
Vidis, uz mam.uvarenej mozek z prace, rohlik me nenapadl ale zitra neco uloupim jeste na nadru21.12.2023 v 18:25 #163082Maya
Tak synovec je ve vedlejsim baraku, do pul osmy maji prednasku a pak nevi vo bude neb nikdo nesmi zatim do ulice ani z ulice
21.12.2023 v 18:46 #163083cernej caj
fuj, to je teda hodne blizko takhle…
21.12.2023 v 18:58 #163084EvaC
Zapálila jsem svíčku .. velkou svíčku 🖤
21.12.2023 v 19:17 #163085Fifi
Maya
Se o ne postaraji, ze je nikam nepusti, se nedivim.
Mam husinu este ted z fotek studentu na ty rimse. Pred radou let jsem tam studovala, hrozna predstava tam muset vylezt. Echboze, tolika zivotu zmarenejch, vubec si neumim predstavit, co musi prozivat nekteri rodice….Mirko
no jo,krátkosrstáček mimi potřebuje oblíct,to je jasný
Jj, navic je prtavej, rychle vystydne.21.12.2023 v 19:18 #163086Fifi
Evac
Taky mi tu hori. Sice mala, ale mam jich hodne. 🙁21.12.2023 v 19:38 #163087MirkaD
Čajíku-vidíš máti mrzne na Budhovi:-)v plavkách
Thielli-pošleš-li mi meil-předvedu ti co je to nevkus-Martinova výzdoba na psím hřbitůvku….
začalo to keramickým červem,pokračovalo hlemýžděm,housenkou v kšiltovce,kočkou a ktětm-spícím kotětem,krkavcem…a končí to obrovským budhou za 1000kč!!!
v době kdy u nás těch peněz nebylo,rozhodně ne na takový pičoviny…budha dostal dalšího budhu do ruk-malýho
a k tomu v létě postavičku paní tlusté v plavkách,co vypadá jak Martinova máti-to pořídil,když byla máti s otcem na dovči-aby se mu asi po máti nestýskalo??:-D
jinak tam mám keramický pomníčky s podobiznama psů-i když ta poslední se rozpíjí…blbě vypálené…
dělali mi to v LŠU v BK a první nejehezčí před roky kamarádka,stejně jako keramickou cedulku s kníračem u vrat-tady hlídám já-akorát knírač tam má ocas dolů-tenkrát nikdo neviděl jak má knírač mít nekupírovaný ocásek,můj Gero byl z prvních kníračů s ocáskem….
s tou fakultou děs…
člověk se nemůže nikde cítit bezpečně….
chudáci děti,chudáci rodiče…:-(((21.12.2023 v 19:40 #163088Maya
Ted pisou ze strilel i z ochozu do lidi na ulici, fakt desny
A rikali v tv ze v tom baraku u Kladna nasli hodne vybusnin a do Prahy s nim prijela jeho priteljyne, muze byt nekde s tema bombama, tak v Praze bacha a nechodit na frekventovany mista asi21.12.2023 v 19:41 #163089Maya
MirkaD
Na toho budhu si oamatuju, ten je nezapomenutelnej 😀21.12.2023 v 20:01 #163090Kimi
Thielly, psala jsem na Zrzavce o mých zachráněných ježcích, tomu poslednímu jsem se taky snažila připravit bydlík a jídlo, ale taky nezůstal.
21.12.2023 v 20:12 #163091Fifi
Twe, tady je bourka? To byl prdanec o kus dal tedkonc.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.