- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
18.12.2023 v 20:19 #162657
kachna
Myslela jsem, že se třeba o sobotě na vteřinu protneme,
Já jsem se stejně protínala v Dobrovici
ale to dite vetsinou dokaze stat samo a drzet se taky samo
moje zkušenost je, že tašky mají lepší stabilitu než děti, a to do poměrně vysokého věku obého.
18.12.2023 v 20:26 #162659Milena z Prahy
Thielli, Petrs,
tak ten pocit nezávislosti na veřejný dopravě je s kolem dobrej 😎. Já mám kamarádku, která takhle jezdí do práce z Bohnic na Masaryčku (ne teda každej den), čili převýšení celkem zdolává, na auta si taky zvykla a cítí se prima 😀.18.12.2023 v 20:31 #162660Thielli
Petrs01
ty bydlíš v centru Prahy? Jakoze tu je ještě někdo větší chudák než já? Ten úraz tedy musel být. To je ale přesně to “normální” kolo. Na něm jsem také preletla přes riditka. Roztríštila jsem si loket, už nepropnu ruku. Sestra má zase moc hezké tetování. Položila to s kolem na štěrku a zažehlila si do ramene celý rukáv dresu. To jsou ty umeliny. To nahřejete a hned se to zapeče. 😆
A proto už dnes jen skládačka na dámičku. A když je to moc nahoru, tak se popojede stanice busem.Protože Praha je na kolo sakra kopcovitá.
Přeji také brzké uzdraveni vám všem, kdo jste onemocněli. 😳
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
18.12.2023 v 20:32 #162662Milena z Prahy
A ještě mě na podporu jízdy kolmo napadlo: výhoda Prahy je v tom, že člověk většinou nemusí tahat nákupy v ruksaku autobusem – většinou má nějakej obchod v docházkový vzdálenosti, pokud nechce něco speciálního nebo nebydlí úplně „na mýtince“.
18.12.2023 v 20:44 #162663Petrs01
ty bydlíš v centru Prahy?
Ne, pracuju tam. Bydlím na kopci u lesa 😉
Myslím, že když ti servis takhle „opraví“ brzdy, tak je úplně jedno, na jakém kole to je… Mám stařičkého Favorita, po rovince jede skoro sám, do kopce netlačím těžkou krávu a z kopce se prostě bojím. To se z té hlavy blbě dostává. Ty doby, kdy jsem na něm vesele řezala zatáčky šedesátkou, už prostě nenastanou. A ty brzdy dodneška stojej za prd, nikdo už je nedokázal dostat do toho perfektního stavu před servisem. Jenže já potřebovala udělat výplety a to ten servis chce.18.12.2023 v 20:45 #162664Petrs01
nemusí tahat nákupy
Ještě v KM jsem za kolo vždycky zapřáhla psí vozík a odvlekla z kauflandu 10 pytlů kočičího steliva v akci 😉
18.12.2023 v 20:53 #162665Kimi
Fifi, ráda budu číst o Pepinovi, deníček to možná nebude, ale myslím, že u Tvé psí dvojky bude často o čem psát.😉
18.12.2023 v 21:23 #162666Fifi
Thielli
od PetryK jsem čekala útlou knížku, samý obrázek, takové to samo domo tvorba, každý dnes chce být hvězdou… a pak to přišlo a to jsem se tedy SAKRA spletla
Jojo, slusna bichle. Vidis, treba „každý dnes chce být hvězdou“ by se taky mohlo Esusovy dotknout stejně jako tebe hlaska od Caje ohledne cyklistu. 🙂 Hradec je hodne cyklo mesto, obdivuju ty babci, dedulky, jak si tlapou, tapou. Nekdy to je z myho pohledu ridice az o hubu. Ale to je fuck, ja obdivuju kazdyho cyklo do prace dojizdijeciciho. Dat si helmu na tech svych par chlupu na hlave, muzu se krom sprchy rovnou i fenovat a vytvaret uces. 🙂Esusova
jo, to si pamatuju s Rumíčkem taky. Jak jsem do tý doby neměla kombinaci štěně dospělák, tak jsem hnedle musela začít makati.
Rumicek to zvladnul rychle, sikovny rezaty mimi. 🙂
Stryc Pepin je fakt jinej. Troldik byl nacuclej na smecce i cloveku behem par dni, doslova. Tenhle expert si jede svoje, vzteklik pamatovacnej, neco si usmysli a je tezky ho presvedcit, ze takhle ne-e. Ted dostal „po tlame“ od nas obou, po zradle nejvic juchuchuu se zahlod nejdriv do laloku Ruzici a pak me do ruky… 😀 A to nebyl obyc steneci hlod, esli mi rozumis. Pekne se uci rozlisovat hracky a maso.
Koukám na ty fotky, ty jeho noženky – zdá se mi to, nebo je tam něco divně?
Jop, je. Jsem to psala asi hned po prevzeti, ze nozenky nema optimalni. Zdalo se mi to jako proslapy, ale je to jinsi. Myslim, ze dysplazka na levy zadni je jasna, kdyz kluse rovne, ma telicko nasikmo. Predni tapatka ma extra zvlastni, prijde mi to vizualne jak vyboceny lokty, pak predni zepredu vypadaji, jak kdyby byly do o. Uvidim, co se porovna na strave skeletovy, kazdopadne kdyz se netvor hyba, lita, nic neodlehcuje, nic ho neboli. Musi vyrust pomalu, at se mohutny tlapany stihnou vytahnout ve spravnym pomeru rustu tela. Edit – zkusim se od ledna domluvit na nejakou steneci fyzio/cviky/reha s nim.Cernej caj
Nevim, jak to mama s nama delala. MHD, dva haranti, nakupy…
Ze ti kolegove pozapomneli poslat blbej mail, tak to od nich neni fakt vubec hezky. 🙁Petrs
Většina lidí ale nebydlí v centru, víš? Mých 100 výškových na 2 kilometrech je docela záhul (zbylých 8 je rovinka).
Vim, proto o to vice obdivuju kazdyho, kdo slape do prace na kole. Jen Prahu povazuju za min kopcovitou nez LBC. Na hubu jsem si dala na kolobce se psim dvousprezim, nemit helmu, nejsem.- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Fifi.
18.12.2023 v 21:58 #162668Fifi
Jo a jinak tady vcera v noci pekna ziminka, mrazilo az -3. Ted to vypada podobne, aspon bahno prituhlo. Pujdu rychly curky s Pepinem. Twe, to jmeno se mi fakt povedlo, on je celej Hanzlik. Uz tolika nerve, ale zvani furt, ukecanej je (dneska mame asi zacatek stekani na povel), pilnym obuvnikem se taky zacina stavat. Pak zmlkne v pulce vety …a spi 😀 No a pak supajda s Ruzenkou smajdat po polich. Rada vypusti energii i jinak nez s prouzkama.
19.12.2023 v 6:40 #162670cernej caj
Thielli
Ja si doma topim na 18st v zime kdyz su doma u pc, na noc 16 a v kanclu de vetsinu zivita smazim v tilku, umiram evdrem, pot mi prinsezeni tece po zadech… nesnasim to, varit se vetsinu zivota ve vlastni stave a do kanclu ki jeste nikdo sprchu nepostavil, takze nic pro me.Ty kvadrosi v kosilich co prijedou a vonavy sesednou z kola jsou parfemovy zabijaci kazdyho astmatika:D
Jinak ja na kole jezdivala driv kdyzsem delala.na stavbe uklizwcky, ale to sem po stavbe behala taky v pracovnuch hadrech, jedno leto sem jezdila 25km, 8h stavba a 25km. Ale to byla stara podel dalnice a provoz tam.byl snesitelnej, dneska bych se fakt nevydala ani omylem po te silnice bez krajnice kde ani autobus nevleze do svyho pruhu na kole..
A ten obchod mam porrad v brne 25km daleko, takze by ten nakup musel vzdycky do kosiku:D
Ale hydlet nekde, kde to je trebq 10 minut na kole na rovinatym a vse v dosahu, to by se mi asi libilo. No ale stejne co mi to doktor zakazal uz nic.
Ja mela driv 3 kola a najezdila sem za rok fakt hodne, pak mi to doktor zakazal tak sem zacala chodit.No a ja bych fakt mega desne chtela byt za hvezdu a taky vydat vlastni knizku, ale nemam nic, co by se mohlo prodavat a o co by meli lidi zajem 😀
Ak nakonec se sesli spis v mensim poctu a jen mi volali ze uim xhybim, ze ro nebyl planovanej sraz, tak jim odppoustim, dala sem.si steak 200g, mnam:)
Petrs01
To vlastne tu tvou havarku si vybavuju jak si o ni psala, a uz uplne dobry nebo zbyla nejaka pamatka?Fifi
No to ja prave nevim, jak to ty mamy delaj, ale me tak hrozne bolej ruce kdyz se mam drzet dyl nez par minut nebo nest ty tasky, ze je to pro me dost bolestivy a snazim se vybirat si kista, kde se da i trochu oprit/zaprit, at staci jen prehodit batoh na bricho a spis mit ruku v pohotovosti, kdyz musim nekdy drzet batoh, tak uz nemam ruku na madlo, ja ten uzkej uchop s vynalozenim sily proste nedokazu mit nebolavej a vetsinou pak uz mam krece a ruku treba 15 minut zaswknutou v hrozne kreci a bolesti… tak se tomu vyhybam jak cert krizi:D vetsinou ale preplnenym spojem stejne nedokazu jet, takze to malokdy resim… ale ted mezi svatkama kdyz jezdi do brna uplne vsuchni kvuli trhum tak to je… dost peklo.
Zacinam mit dost problem i drzet knizku, kdyz je tezka, takze si posledni dobou ani moc nemuzu cist v mhd:(
Jinak u nas taky dobre primrzlo.
Fifi
Rikala sem si zda budes uz u stenda neco resit ale asi jo aby co njelip vyrostl a snad s tlapatkama nwbudou moc potize19.12.2023 v 7:49 #162671Thielli
Kimi
dyk to všichni víme, že dnešní děti starým málo rozumějí. Nejen tobě. Nerozumí běžně vnoučata svým prarodičům. Ale za to nemohou ani jedni z nich. Horší je, že to není jen nerozumění. Staří lidé byli vždy ve všech kulturách respektováni pro svou moudrost, dnes jsou to slovy dětí boomeři/mimoňové – logicky, když vládnou věděním, které pro děti leží jako halda slámy na internetu… nevím, jak je to jinde, v naší rodině jsou staříci smutní, zdá se mi. Protože junioři za nimi jdou jen té povinné úcty a ne že by jim bylo s babi, dědou dobře.
Fifi
S tou „hvězdou“ máš pravdu. Sice jsem hned za větu položila vyznání dokazující, že prolétnuvší myšlenka byla debilní, ale přesto ti to utkvělo. A já jsem ráda, že jsi to zmínila, protože bez takových poznámek pak člověk je debilní víc, když nemá potřebné korigující zpětné vazby.
Čajík se mě nedotkl, rozhodně ne ve smyslu skutečného dotknutí 😊 to byla jen taková přetahovaná, asi taková jakou provozuje Pepin s Růženkou. …a vida – už se se mnou teď ráno tahá zas – prý kvadroši zabijáci astmatika 😁 taky má pravdu čajíček.
No a s tou helmou jsi to trefila. Ale víš, jak – s každým dalším rokem života nějak méně řeším, jak vypadám.. 😎 ty vepředu nikdy nedoženu a v pelotonu je to jedno.Černej čaj
tak jsem dočetla tvé ranní hlášení a přiznám s otevřenou pusou. Sice jsem v kanceláři o dvaceti čtyřech stupních také jediná v triku s krátkým rukávem, ale proti tobě se teď já cítím jako „fifinka“ 🙄 u mě je to dáno tím, že jsem prorostlá, tebe si představuji jako šlachovitou žoužel…
A tvůj popis cestování MHD byl tedy hodně sugestivní… já stále čekám, kdy někdo přijde na trh s eko-bio útlými vozítky pro jednoho a nákup. Krytými před deštěm, nabíjení nějakou zelenou energií a tak… něco jednoduchého, dostupného, praktického. Místo toho autosalony předvádějí jen ještě větší a ještě lesklejší tanky do města, přijde mi…- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
19.12.2023 v 8:03 #162673Zlata
Thieli
Můžeš kouknout na elektrické vozíky pro seniory,ty repasované jsou za docela dobro cenu .Příští rok mám v plánu,abych mohla aspoň na kraj lesa.A některé jsou i se stříškou.
Máme dnes hororové ráno.Včera psala sestra,že přijde o den dříve nabrat mužovi krev,tak jsem ho budila,aby se převlékl a umyl,sedl si na vanu a spadl do ní.Tak se umyl ve vaně, částečně oblékl,sestra mu brala ve vaně krev a měřila tlak,pak ho se snachou dostávali ven . Pokud by se mu dělalo špatně,máme volat.19.12.2023 v 8:17 #162674Petrs01
zbyla nejaka pamatka?
No modelka už ze mne nebude, ale na funkci to nemá vliv 😀
Nám v kanclu nedávno zvedli z 21 na 22, vedení pochopilo, že věčně nachcípaná kolegyně a druhá v šále a rukavicích není úplně ono. Ten stupeň je hodně znát, takže jsem musela přeorat šatník. Ono když člověk jen sedí u PC, potřebuje o dost víc tepla než kdyby se hýbal.
Na pocení, respektive smrádeček z něj, je ideální kamenec. To co nevoní, jsou bakterie a kamenec je zlikviduje, takže když už se potím, tak aspoň nepáchnu. Parfémy apod. nesnáším. Kdo jel někdy v tramvaji, kde každej smrdí něčím jiným, zjistí, že vlastně zpocenej chlap rozhodně není to nejhorší. Ani tři zpocený chlapi nejsou tak strašný jako tři navoněnci, kdy po první zastávce přemýšlím jestli se pobleju na místě, nebo nejdřív vystoupím. A těžko nařídíš, že má celá tramvaj vonět stejně 😀 (a stejně by to bylo moc).
19.12.2023 v 8:21 #162675Maya
ad ty kola a smrady, nevim jak je to jinde, ale u nas ve firme tak 99% cyklistu jezdi na elektrokole, takze smradek nehrozi i bez sprchy 😀
19.12.2023 v 8:34 #162676Thielli
Maya
Tak u mě cyklista na elektrokole není cyklista 😀
Ps a ještě zpětné díky na nápovědu boomerovi, jak vložit odkaz. 🙂Peters01
jdu objevovat kamenec.
S těmi pachy je to fakt na obě strany. To je prave ten průšvih MHD. Koncentrace pachů, zvuků, doteků… proto raději i ve vodorovném dešti šlapu na tom kole. Pomalu na dámičku s průběžnou sprchou od kolem projíždějících aut i shora, co mi posílá nebe samo…19.12.2023 v 9:04 #162677cernej caj
Maya
Ale i na elektrokole.musis.slapat…Petrs01
No prave na praci u PC potrebuju tech 18-19. Ve 20 se zacinam varit a 22 je pro me hrabicni snesitelna teplota ve ktere su na horni hrane komfortu a zacinam chcipat vedrem, snesitelny je 21 jako strop na sezeni.Nosim.nizky tenoucky ponozky a letni plateny tenky gate a tilko…
Vyhovovala by mi nejaka malinka izolovana kancelar…
Thielli
Je videt, ze jsi moudra zena, hezky se cte co pises.Ja slavhovita nejsu, me telo tvori 25% tuku, coz na prvni pohled v plavkach ani neevokuje sportovce, spis ze by mi obcas projit se pesky neuskodilo, ale na pohled v obleceni by me jeste nikdo sportovat nevyhanel, takze jeste rezervu mam 😀
Jinak ja teda s nerada travim cas s jakymakoli pribuznyma a neni to podle me vekem, ale tim, ze me s nima nic nespojuje, zatimco s kamarady mi je dobre, i kdyz se blizi veku tech prarodicu…
Zatim jsem v kancelari sama tak si udrzuju prijmenych 19C 😀
Dneska jdu poprve letos do posilovny 😀
Ja vim, ze je bezny zacit spis v lednu ale prosinec taky fajn.
Jo a olezla sem na zadech z tejpy, co mi dala v patek fyzio. Mam to cerveny a desne to svedi a hrany mam opupinkovany…
V patek tam jdu znova, at su fit na svatky uz s tim krkem, tak swm ji radsi napsala mail dopredu, jestli sezene nejake neagresivni.
19.12.2023 v 9:08 #162678Maya
cernejcaj
na elektrokole se slape malo a do kopecka te to vyveze, namuzes se min nez kdyz jdes pesky
z tejpu mas zrejme alergii na lepidlo, zkus si to namazat fenistilem
ja to mivam z nekterych naplasti19.12.2023 v 9:15 #162679Maya
se nudim a to jsem musela dneska do kanclu
ve firmach prej vsichni marodej a nikdo nic nedela, tak ja taky nemuzu 😀
nechcete nekdo neco najit na netu nebo tak neco 😀19.12.2023 v 9:28 #162680Petrs01
se nudim
nechceš za mne udělat 3 kontrolní hlášení? 😀
19.12.2023 v 9:30 #162681PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
už jsme dojeli do cíle Tůr de Fránc?
Já jsem taky jednu dobu uvažovala nad tím, jezdit do prasé na kole. Enemže po rušný Plzeňský se mi teda nechtělo.
Potíž u toho ježdění je, že ne každej má v práci možnost hópnout pod sprchu. A jako Fifi, bych se svejma jemnejma vlasama dojela do prasé za zplihlíka, páč ta helma, že jo. No a to se mi taky nechtělo. taky bych si musela furt mýt hlavu a to pro ty moje vlasy taky nejni ideál. A tak jsem si vozila zadnici v MHD a občas trpím tím, s čím vším člověk musí cestovat. Halt něco za něco. no.Petrs01
ě jsem to chytla taky. Vůbec nevím jak se odplazím k autu.a do prčic. a vy jste byli na chaloupce, sakra!! To mi hned nedošlo, když jsem to četla. No tak to máš cenu za statečnost, doufám, že ses doplazila. A doufám, že brzo bude líp!!!!!!
To si tak dáte opravit kolo a nevyzkoušíte brzdy. A ráno jedete do práce.
fuj to si pamatuju! A nedělá mi to dobře. A to má pravdu Černej čaj – jak ses vyhojila? úplně, nebo něco zůstalo na památku?nebude, ale na funkci to nemá vliv
no tak aspoň že tak!!Thielli
Nevím, co se stalo v Klánovickém lese, všichni to věděli z internetůno já se to dozvěděla až teď – tady od Mirky 😮 😮 . proboha, jak může někdo zastřelit miminko!!!!!!!!
Laguna – to je dokonalej název pro dokonalý kolo. Fakt suprovka, já miluju, když někdo vybádá praktický a funkční věci a ne hovadiny. A tohle je fakt boží.
od PetryK jsem čekala útlou knížku, samý obrázek, takové to samo domo tvorba, každý dnes chce být hvězdou… a pak to přišlo a to jsem se tedy SAKRA spletla
to čekalo víc lidí asi, neb jsou tloušťkou zaskočení. Tak ale to by byla hrozná prasárna dát čtenářům za tyhle peníze útlou knížku. Bych se hambou musela propadnouti. A máma by mě chodila strašit 🙂
Mirka D.
otce pustí v pátek….huráááááá,hip,hip,hurááááááááá,hip,hip,huráááááágratuluju!!! to je fajn, že bude na svátky doma!
.-jen štípačkama bych dráy přešmikala,jen prstíček natáhla a půl krabice sežrala….,
já jsem teď přeštípla vostnatej drát včera -od š´toly, kterou jsem dostala a měla být tedy na Vánoce, ale není, zato teda je vynikajíc, tak jsem se hned autorce díla práskla 😀
černej čaj
Aspon si s vero damw toho opozdenyho/spletenyho jeziska jeste navzajem:Dtak jo, tak jo , tak joooo, to mě s tím smiřuje teda. 🙂
To tak je, kdyz tu nikdo neni je tu zivo a kdyz tu sou vseci, tak nikdo nepise:D
přéíéésně! 🙂Ja vim, ze je bezny zacit spis v lednu ale prosinec taky fajn.
ne !! prosinec je přímo geniální!!
My taky nedržíme suchej únor jako fšicí /páč zbaběle 28 dní, žejo/, ale už rovnou suchej leden, únor taky a zpravidla i březen.Zlatka
žaludek a hlava už lepší.Dokonce jsem se nechala odvézt na nákup,půlku jsem toho vzdala,ale aspoň něco mámtak šup, jen tak dál! koukej se vyzdravovat.
l,sedl si na vanu a spadl do ní.T
ježiš!! Pevně doufám, že horor dál nepokračuje a nic se dál dít nebude!!!Kimi, prosím, já te´d nestíhám to tady pročítat úplně – jak jsi na tom Ty, už je líp, je??
Fifi
Po Prahe to je urco jinsi drandeni, na damicku pekne.No vono jak kde. Já z bytu do prasé bych to měla zadáčo – celou dobu dolů, ale domů – bych zdechla.
kachna
Já jsem se stejně protínala v Dobrovicitak aspoň něco pozitivního na tom, že jsme nejeli 😀
, že tašky mají lepší stabilitu než děti,
souhlasím. navíc tašku můžu narvat mezi nohy, dítě tam nezůstane a má tendenci povlávat po prostoru. A když se prudce zabrzí letí spíš než ta taška a má to větší následky.Fifi
Vidis, treba “každý dnes chce být hvězdou” by se taky mohlo Esusovy dotknoutnedotklo. Páč on svět dneska fakt takovej je,že kde kdo chce bejt hvjézda jasná, zviditelněnená, tak když mě někdo zatím nezná, tak se nedivím, že ho to třeba napadne. Já nechci bejt hvjézda jasná, já chci bejt celerbrita.
a opravdu hodně lidí je tou tloušťkou knihy zaskočená . Je hezký se dívat, když jim to dávám osobně, jak se podivujou. A vlastně ani já jsem si neuměla představit, co je 400 stráneček.No hezký s těma noženkama. A protože jsem se s tím nikdy nesetkala, nevěděla bych jak s tím pracovat – je velká šance, že se to srovná? Kolikatě skeletůch do něj denně můžeš narvat do pupkáče sebevědomýho? Já taky chci pořád nějaký report. A víš co? co kdyby si třeba… reportážičku nějakou, jako….. v mezičase – však te´d máš fůůůůůru volnýho času přece 😀 😀
No ale prostě my ceme Pepino deník, my ceme Pepino dení, my ceme Pepino deník!!!
co? bude?we, to jmeno se mi fakt povedlo,
velmi VEL-MI povedlo! Jehehééé
hele a jak zvládá, když vypadneš s Růžicí? Dobrý? -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.