- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
17.12.2023 v 21:10 #162601
Fifi
Thielli
Uka kolo, takovou skladacku neznam. Ja mela Libertu, asi uz hodne retro v minulym stoleti. Kosik mozna mela, jsem ji ho pri divokych jizdach urvala.Tak, este dve videa jsem pridala, vic toho pro vas nemam. Doufam, ze divoky Pruhy potesi oko citatele, majitele vychovanych (i hnedych psu) si budou rikat, ze zaplatbuh tohle nemam doma. 😀
17.12.2023 v 21:11 #162602kachna
ja mu uz parkrat volala a no reply. Ma jiny cislo?
Nemá, děti mají při omluvě na skauta krásnou formulaci „nenašel motivaci“, řekla bych, že to bude něco podobnýho.
17.12.2023 v 21:12 #162603Fifi
Kachna
Ahaaa, tak to pak chapu. Akorat ja mam po reinstalu na ntb uz jinsi profil na Skype, tak treba jestli psal tam. Ale jak rikas, „nenasel motivaci“ je fajny omluveni.17.12.2023 v 21:33 #162604Kimi
Za mlada jsem moc ráda měla poezii, z českých Nezvala, Ortena, Hraběte, z cizích Villona, Petofiho, aj jsem sama zkoušela něco sepisovat – no uloženo pod hromadou času.
Dnes jsme na cvičáku měli vánoční besídku, zpívaly se koledy, pouštěly skořápky se svíčičkami a hodně, hodně se ochutnávalo. Každý měl přinést něco dobrého, já jsem letos díky pochroumané ruce mimo, přinesla jsem jen nějaké koupené věci, ale kolegyně napekly – slané, sladké. Jedna ruka to zvládala, nacpala jsem se až až, nahradila jsem si přesnídávku, oběd i svačinu, večeři jsem pak omezila na řecký jogurt.17.12.2023 v 21:59 #162605Thielli
SlozeniFifi
Borec ho složí za pět vteřin. Já za 15.
A nákup:
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
17.12.2023 v 23:09 #162610Fifi
Kimi, at je ti lip a lip. To samy ostatnim nemocnym preju.
Ja bych sla spat, ale to nema smysl, za hodku, dve se probere Pepin a zacne nocni radeni. Kazdopadne stenatko unavene a napapane je natolik tuhon a gumon, ze ma konecne osmikany drapky. Radost to smikat, fik fik a je hotovo.
Huf uf, myslim, ze jsem vas prvni tyden spolecnyho souziti s prirustkem zatezovala reportama tak akorat, dalsi info budou uz obcasnejsi. 🙂18.12.2023 v 5:28 #162612cernej caj
Fifi
Prave proot, ze to bylo tak akorat tak se nemusis zinyrovat a opejpat v prospevkach:DAle vzdyt muzes mit i ten starej ucet, ne? Nemuselas delat novej?
Thielli
Tak to si dobra, ja su na jezdeni na kole moc zhyckana a opatrna. Ale 20km na uzke silnici bez krajnice kde jezdi i nakladaky a zbylych 15 po meste bych 2x denne urcite nedala. Uprimne ani 1x bych to nedala:D A taky mam asi jedinou kolejovou vadu, se kterou se na kole jezdit nesmi:DJinak to je fajn s tim kolem, ja kdybych ho v brne dala do autobusu tak me celej autobus vypeskuje ze mam na kole jet domu kdyz mam kolo a necpat ho od autobusu. To toleruje jen mestska:D a pak takovy ty specialni cyklohusy. Vlak je ok ale ten k nam nejedi.
Kachna
Ja mam asi nedostatek motivace na docela dost veci:DKimi
Je dobre, ze ses uz mohpa zapojit aspon trochu do deni kolem, tos urcite mela elkou radost:)18.12.2023 v 6:14 #162613MirkaD
píšu jednou rukou,chovám Dafču
od té doby,co je tu Thielli to tu víc ožilo,to je špica!
Thielli-já od té doby co mám psy-37let-prvního jsem dostala v deseti letech komplet na starost-vycházky,veterina,cvičení,-v dnešní době si nedokážu představit pustit desetiletý dítě ven samo ze psem….
i já tenkrát řešila rvačky-když je vám 11 a na vašeho 10kilovýho psa letí velký tele…niv moc….-do roka ho dorvali velcí psi-od té doby startoval po psech,
no tak já 37 let češu,ccviím,hraju si,stříhám,trimuju-nenávidím trimování!!!!!
občas koupu-jednou za x let-furt utírám čapy,krmím,utírám fousy….
18 let jsem strávila na cvičácích,zkoušky,závody…
zároven od 20let špatný kolena,záda,a díky práci i další klouby-loket,zápěstí,kyšle….
takže i když by často oči šly na dlouhou vycházku/výlet…
tak su ráda,když zvládnu nějakou normoš…
proto hodně ny vycházkách cvičím-abych unavila mozek-tak taneční cviky,poslušnost….
ted přes zimu teda spš hodně obíhačky stromů-to dělají oba zaráz a s oběma zaráz hodně přivolání a několik druhů chůze u nohy….
na druhé straně mám samý důchodce-a nejmladší Dafi často na vycházky moc nechce-tak jde na krátkou a má pak na zahradě cvičení,
jako vycházky mají denně,ale kde jsou ty časy,kdy jsme sbalily s Martinem batůžek,sváču,pití a šly za barák-pole/les-na několik hodin ven…:-((
ted su vděčná za auto,a výjezdy s autem na vycházky a pidi výletečky-psi ty vycházky jinde víc baví-nás taky,a tím,že mají změnu prostředí jsouzase unavenější,než když chodí dokola naše 3-4 trasy….
a k vesnici-jak jsi psala-že vesnice fajn…
bydlím v díře-končí u nás silnice,pod barákem točna busu a bus jede zpět-na Vyškov,nebo Bučovice,v dědině nejsou chodníky,není obchod,není hospoda,je tu knihovna,cvičák-kde se dělají i zábavy,motosrázek 3 denní a hasiči,co dělají mooooře akcí pro děti+i něco pro dospělý-to se nezůčastnuju,z dědiny po 15 letech znám jen knihovnici-a její rodinu,holičku s jejím mužem,kamarádku s basendžim-co se ho Dafi bojí,takže ven chodíme bez ní,a pár lidí od busu,
vycházky?-za barákem-pole,les-3 trasy furt dokola,delší vycházky z kopce do kopce,i ty kratší začínají kopcem….
žádnej potok,rybník,v létě výhen,koupat psy jezdíme autem….
autobus nejezdí moc často…..
su z Blanska-kde za každým sídlištěm les,a za starým Blanskem taky-takže pokud bych nebyla líná-což su -NENÁVIDÍM KOPCE!tak su denně v les…
v BK jsme bydleli v rodiným pidi domku s pidi dvorkemm,10minut od baráku řeka,vycházky denně kolem řeky,za řekou pole,tam stopy,za polama les…
cvičák půl hodky od domu na kopci-chodila jsem pěšky,půjčovanou milovanou fenku na kopci-20minut od domu*směr cvičák,poliklinika,kamarádky-vše na kopci,kamarádky většinou panelák-4,patro:-)
ale stejně bych radši bydlela v BK,nebo jiným okr.městě,obklopeným stromy,než v téhle díře,kde máme na zahradě bažanty,za barákem zajíce a srnky…18.12.2023 v 6:14 #162614MirkaD
Fifi-já su veleráda,že píšeš víc,hurááááá,hhurýýý,3 krát hurááá:-)
18.12.2023 v 7:35 #162615Thielli
Fifi
To kolo je kolo na celý život, dlouho jsem váhala, zda si pořídit skládačku za nehorázné peníze, nakonec jsem si koupila bazarovku a v tu chvíli mi došlo, že jsem vůbec neměla váhat a sedět na prasátku tak dlouho. Z městské dopravy ani příměstské vás s ním nesmějí vyhodit, protože složené splňuje předpisy zavazadla. Navíc je k němu takový šusťákový obal, takže řidič blbec by musel sklapnou, protože vám do fusaku nemá co lézti.
Přední brašna unese deset kilo, takže s ním jezdím do barfu, na zadní nosič přivážete cokoli, takže vypadáte jak trhovec v Bangladéši.
V Anglii se pořádají každý rok závody, povinný úbor je sako nebo blejzr nebo halenka. Má to až 6 převodů, vyjedete na tom i kopec a na skládačku to jezdí rychle jako čert. A můžete na tom jezdit do 80 let…Nevím, zda se mi podařilo vložit odkazy, včera se mi tedy nepodařilo nic…
18.12.2023 v 7:39 #162618Thielli
A ještě zde je foto mojí Laguny, jak jí něžně oslovuji…
18.12.2023 v 8:21 #162622Maya
Thielli
no teda takovyhle kolo vidim prvne
Fifi
videa super, jak Pepin kouka prekvapene ze mu Ruzice nechala pneu a odesla 😀18.12.2023 v 8:21 #162623Thielli
Kimi dnešní děcko by se zeptalo, zda jsou to názvy sýrů, ta jména v první větě. No a to setkání muselo být krásné, asi nejhezčí je, když lidé spolu zazpívají.
černej čaj jsem zkusila vložit link pomocí těch hejblátek nahoře… klikla jsem na LINK dala jsem to do toho okna a uložila dole tím modrým potvzovacím tlačítkem a nevložilo se mi nic… tak jsem musel dát CTRLC a V, ale to se tam natáhlo rovnou i s tím obrázkem… co dělám blbě?
MirkaD
na jednu ruku dobrý výkon ! 😂 …ale já asi také nebudu takový psavec pořád. To je je takový začátečnický slovní průjem. Jakmile bude vše podstatné venku, už to nebudu pořád opakovat dokola… (snad… 🙄)
Víš. 3-4 trasy dokola se psy od domu máme všichni. Tak to prostě je. I když budeme na Šumavě nebo v Jeseníkách, naši psi budou ty svoje trasy znát zpaměti poslepu za pár měsíců také. Co já bych dala za bažanty na dvoře… za vesnici „chcíp pes“. Já se s nikým nescházím, samotářství máme už třetí generaci v rodině, tenhle daleký monitorový kontakt je jediný, který pěstuji a to ještě teprve nedlouho. I proto konec konců jezdím na kole, abych nemusela být v dopravě s jinými lidmi. A v autě v Praze? To fakt nechcete 🤣 Já už bych dávno seděla za vraždy ve Světlé nad Sázavou. Stačí, že nastoupí někdo do tramvaje, vytáhne mobil a začne řvát…“Jo. Jsem na Jiřáku teďka. Koupila jsem ten květák…“ a mele a mele celou cestu, nikoho to nezajímá a všichni to musí poslouchat.18.12.2023 v 8:57 #162624Maya
Thielli
u toho vkladani linku jeste musis dat text odkazu a pod tim textem se to tady ukaze
treba tady vanocni pisen na muj oblibeny hudebni nastroj18.12.2023 v 9:44 #162625MirkaD
tak včera bylo krásně,
že by se daly skládat básně,
básně ale neumíme
tak jsme žádný nesložily
daly jsme 2 vycházky
at užijem si sluníčka
i když ta drujá byla spíš při měsíčku:-)
tak první byla do Kozlan-na naši cyklostezku
bylo tam sluníčka a cyklisti a 2 vzteklí čivavky,
a naši 4 pejsci šlapali,
Dafi ukazovala lavičku,čmuchaly a běhaly
Dafi ještě dostala malou facičku,
to když začala vrčet po čivavkách,
tak jí jedna rychlá zleva přilítla:-)
Dafinka hned zase stichla,
a šla pak zase lavičku ukázat:-),
pak si naše 4 psí dala ještě vycházku kratičkou
městem čmuchací
a pak už se leželo,a koukalo na Tři bratry-pohádka
a koncert k poctě Davida Stypky-ooo,jak ten krásný texty měl,škoda ho
škoda ho velká je,co ten zpěvák vše uměl!
skládat hudbu,texrty,zpěv-3 děti a žena jsou tu jen ted…
pak další vycházky po dědince
kdy se zase nechtělo mé milé Dafince
radši v postýlce by hajala,než aby venku by capala….18.12.2023 v 9:56 #162626MirkaD
no a dnes ráno…
zabalit dárky,aspon něco,
jít ven ze všema 4
je zamrzlo,mlha-tak bránou ke křížku,Dafi valila kupodivu dopředu!!!:-()
zamrzlo ona ráda,tuze ráda,byly by i fotky,kdyby neměla ten debilní těžký foták…takže nejsou fotky
od křížku dolů jsem kromě hluché Bettyny pustily 3 psy-Dafina valila dopředu směr dědina,z kopečka,Bettyna valila klusem za ní na 5metrovce,-brala bych jí destimetrovku,at se proběhne víc,ale zabila bych se o vodítko,zamotala se do kozelce-to by nešlo…
Max s Žerykem vzadu-furt kdesi čmuchali a dobíhaly a já na střídačku:-Afííku,Afíku-čekej!,Maxííí,Maxmiliáne-fuuuj,je tooo-ježíší už poood
Dafíkůů,Ufooo-Čekej!!
Rikuuuuu,Rikinéé-kurna už pod!,ne nebute k tmu čmuchat,je to fuuuj!!
ke měěěěě-supéér,šikovnííí-rozdám všem pamlsky,aby za chvíli-Ufíííí-Čekj
Rikiné-poood,ježímarjáá,nechod mě za rčapama,tě nevidím!!!
Maxíku,Taxíku-fuuuj-bože furt čuchá….Bettýýýýý-a joo,dyt je hluchá
ke měěěěě-šikovní,supéééér-rozdám pamlsky a konečně oo psí bože!!-jdou všichni vepředu a já je vidím všichni 4-huráááááá
dole u rybníčku valí Dafinka-alias Ufík,Ufo-ukázat lavičku takovým tryskem,že se bojím,že se i vykoupe…..ještě si nemůže vybrat kterou ze 4 laviček ukáže…-přiběhne-následují pamlsky pro 4 pséky-Betty si pro jistotu sedá,kdykoliv stojím…a jdem po dědině dom
Dafi chvíli na volno to klusem vede!!!su nadšená!!
doma odstrojit psy,dát je dom
pokecat s mamkou,kterou v půl jedenáctý vezme Martin k Mudr.-má kašel,motá se jí hlava..
vysát,vytřít,umýt si hlavu,umýt wc,uklidit andulkám
no a čeká mě cesta do města,sejít se s kolegyněmi a pak psychiatr…18.12.2023 v 11:16 #162627Kimi
Thielli, dnešní děti by mi asi opravdu nerozuměly, jenže když já byla v pubertě, nebyly počítače, nebyly mobily, ani pevná linka nebyla v každé domácnosti, televize nevysílala celý den, takže četba byla takovou přirozenou náplní volného času, pro mě přednostně. Kamarádky aktivně sportovaly, to já ze zdravotních důvodů nemohla. To tedy mluvím o volném čase, jinak doma fyzické aktivity bylo dost, nebylo ústřední topení, teplá voda, zato byla zahrádka v zahrádkářské kolonii. Táta nás dost proháněl, oficiálně jsem měla povoleno čtení dvě hodiny denně, tak jsem četla tajně, když rodiče nebyli doma a mně se zadařilo splnit úkoly.😉
18.12.2023 v 11:20 #162628Thielli
černý čaj
… no tak to jsem si fandila, jak u kafe proběhnu článek. To by bylo jako kafe z Na samotě u lesa 🙄
Nakonec jsem to dala, ale tady jsou asi nějak skoro všichni psace nakažení… od PetryK jsem čekala útlou knížku, samý obrázek, takové to samo domo tvorba, každý dnes chce být hvězdou… a pak to přišlo a to jsem se tedy SAKRA spletla 😁 román jak od Dumase. Zpětně posílám kajícnou omluvu za dehonestující úvahy.
Jak to jako má jeden všechno stíhat číst, tedy nevím.
čajíku, máš krásné fotky, po dlouhé době někdo, kdo má cit pro kompozici, musím říci. Tvoje putování je krásné, pamatuji na své mladé roky, kdy jsem také chodívala. Se psy venku už spát nejde (alespoň ne s těmi mými, nevyspala bych se já, ani pes, ani les), navíc já už se ze země nezvednu, takže bych tam ležela a zetlela.
Náš táta je turista, zná celé Česko, vždy mi radí, kudy jít, abych se vyhnula davům valícím se tupě jen po značkách. Pamatuje si všechno z hlavy, kde bývá bláto, kde už je cesta zarostlá, špatná, kde si naopak člověk betonem ukusoval tak dlouho, že už tam nemá cenu chodit. Jako dětem nám vždy sliboval, že za zatáčkou už bude to naše auto…
Nikdy tam nebylo.18.12.2023 v 12:03 #162629cernej caj
Thielli
😀 za to muze esuska, ze pisu, fakt… 😀Sem jako dite pdavala hodne povidky ale nemam fantazii a jak.zaclo jit do tyhuuho s vymyslenou zapletkou, tak sem prestala psat:D
V roce 2016 sem jela na svyj prvni tydenni vandr a holky mi psaly, at si pisu poznamky at jim pak nezapomenu vse povypravet… v te dobe sem uz cca 5let aktivne vedla web s fotogalerii z vyletu a od 2015 sem se zacala ucit s fotakem s vetsim cipem/bez zrcadlovkou/
Tak sem si z poznamek napsala svyj prvni cetsopis a zjistila, ze tohle je presne to, co sem potrebovala k psani. Zadnpy fantazii ale jen fakta:D
Dekuju za pochvalu fotek.
A tatinka obdivuju, ja toho znam dost ale kde byva bahno si po jednom nebo dvou pruchodech fakt nepamatuju:D
Laguna moc hezka. Modra laguna:D
Mirkad
Ale tak krasne se ti to podarilo:)Ten zpevak mel nejakou nemoc nebo nehodu? Nikdy sem o nem.nesysela.
Maya
Dik za pomoc, ja asi ani nepocchopila co je „to“ a co s tim neslo a tak:DKimi
Nojo a dnesni deti maj problem ze musi se smetim a psat si ukoly…18.12.2023 v 12:59 #162630efe
Chjo ženský, vy toho přes víkend naplkáte, gdo to má pak číst?!
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.