- Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
13.5.2025 v 8:16 #188633
PetraK
černej čaj
jojo, letos jsem se připravila a mám bílou netkanou a večer to vždy oblíknu všechno do pyžamka, když to jde spát 😀 .No okurky jsou hrozný cimprdlíny. už jsem měla cukání ted v sobotu , ale říkala jsem si, že vydržim, že na venčení toho už mám takhle dost – ale díky tomu už mám třebas čtyři zelený malinký rajčata a na paprikách připraveno spoustu květů. A silný odolný rostlinky. A já budu mít bicepsy, jak to furt tahám ven a dovnitř. A zjistila jsem, jak je vlastně pro rostlinstvo důležitý vítr a tudíž i pobyt venku.
13.5.2025 v 9:40 #188634cernej caj
PetraK
Je trochu rozdil kdyz neco dokoncit opravdu chces (napr..hledas bydleji pac bydlet musis, atd, i kdyz uz na to nemas silu, je to potreba), pak sou veci co se musi, treba v praci, i kdyz uz nechces a pak sou veci volnocasovy…Jako kdyz potrebujes bydlet tak v nejake fazi si sice muzes rict ze te to uz nwba ale kduz nebydlis, stejne to dodelat musis, pokud nechves byt bezdomovec. Ale pokud napriklad chces do restaurace a mas v batohu svacinu a v nejake fazi uz nemas silu heldat dal, muzes sezrat svacinu a na restauraci se vyto…
Stejne jako volnocasova zabava pokud neprinasi vubec nic, nema smysl v tom pokracovat (dle me).
Je to asi na prirovnani, ze si nasla dokonalou chalupu, mas slozejou kauci ale hledas dal, protoze si chges vybrat a nejses si jista…
A ja proste do cile dojit nepotrebuju, nepotrbuju mit splnenych 200km z 200 jen proto ze kduz to bude 180 tak dovolena stala za prd, byla k nicemu a teda nemelo smysl si ji ani brat kdyz sem.nespljila… nemam potrehu nejakyho pranyrovani, kdyz poi ta neni ujit kazdicky centimetr z trasy ale uzit si volno v lese…
On to ma kazdej jinak, ale je pro me svym zpusobem zajimavy, ze se nekdo radsi odrovna na delsi dobu rok kvuli par dnim nez aby se na to vyto…
Jako zavodjici na extremnich zavodecg co se cpou leky na bolest prootze by v pulce padli a pak doma dva mesice lezi a nemuzou se hybat a postarat saki o sebe pac telo misto poslouchami umlcovali v potrebe si neco dokazat…
To asi nepochopim nikdy.13.5.2025 v 9:42 #188636cernej caj
PetraK
Fakt vitr? to je zajimavy!Petrs01
Ja zase pri zpevu na odhaneni medvedu zjistila ze znam.jen refreny nebo prvni sloky:D13.5.2025 v 10:08 #188637Petrs01
radsi odrovna na delsi dobu
ehm, já budu týden hodná, ne že se týden nepostavím na nohy! Sluneční alergie je u mne zjevně nevypočitatelná. Ostatně vloni jsem si kvalitně spálila záda, když jsem přeplavávala Most. Ale bez puchejřů! (vypálený plavky mám ještě teď)
Mě naskakovaly i některý naprostý šílenosti – Okolo Hradce, v malé zahrádce… jsem vůbec netušila, že tohle někde v hlavě mám!
13.5.2025 v 10:18 #188638PetraK
černej čaj
Stejne jako volnocasova zabava pokud neprinasi vubec nic, nema smysl v tom pokracovat (dle me).no jasně, pokud se rozhodnu, že se chci naučit hrát na harfu a pak zjistím, že jako tohle mě nebaví, tak to dělat nebudu, to nedává smysl. Ale třeba když se rozhodnu, že já nevím, umeju dneska okna, tak já prostě nedokážu skončit s tím, že toho půlku mám a odhodím hadr do kýble. Chci to mít ukončený.
Já bych nedokázala ujít tolik co vy, takže tam to neposoudím, ale prostě mám to tak, že když něco začnu, potřebuju to dokončit 🙂 .
Fakt vitr? to je zajimavy!
no ano, jak s nimi vítr hýbe, sílí jim stonky.13.5.2025 v 12:17 #188639Zlata
13.5.2025 v 12:45 #188644Denny
čajdo
počasí, ano tohle si užívám, 12 stupňů je ideál 🙂
Nakonec já se na ten důchod tam těším, doufám, že nám to s Romanem bude klapat
a že na „starý kolena“ (ještě starší než máme teď) tam budeme bydlet. Je to kus krásného kraje a jak poznávám Chotiměř, obec pod Milešovkou,ze které je vidět až k Řípu (kousek od Lovoše) na kraji vesnice u luk a polí…PetraK
neviděl ano i vítr dělá hodně 🙂
Nás taky napadla srnka ještě když jsem měla Bukáčka, jsem nevěřila, že by se mohla až takhle chovat, ale tak měla určitě někde v trávě malý, tak nás upozornila, že tudy teda né…i pes se bál 😀13.5.2025 v 12:47 #188645Denny
ČAJDO
Jako zavodjici na extremnich zavodecg co se cpou leky na bolest prootze by v pulce padli a pak doma dva mesice lezi a nemuzou se hybat a postarat saki o sebe pac telo misto poslouchami umlcovali v potrebe si neco dokazat…Pokud si dovlím zde napsat, že občas „myslím“ tak tomuhle se moje myšlení vymyká úplně.
Méně je někdy více.Zlatko
máš pěknou zahrádku 🙂13.5.2025 v 12:50 #188646cernej caj
Denny
A on je odtud nebo byste tam pronajimali bydleni/koupili a prodali dipi?PetraK
Kdyby prisla necekana navsteva tak klidne necham pulku oken na jindy nez abyvh se obrala o spanek, ale hadam ze ty hys to byla jeste o pilnoci:DZlatka
Pekny, u nas v temny nore neroste nic. Zatim se mi dari i udrzovat „zimu“, tak snad se mi to tu zacne ohrivat az za dlouho:D ale nic neprezije:DI ta vodni vec od tebe sice neposla a to ji mame uz asi 2 roky? Ale nijak se nezvetsuje:D
13.5.2025 v 13:21 #188647Maya
nam pomrzlo skoro vsecko, i kdyz to bylo prikryty, tak letos asi krome skleniku smolik
brambory se uvidi na podzim, kdyz nebude moc mokro, tak snad alespon nejaky budou13.5.2025 v 13:31 #188648Denny
čajdo
bude mít po rodičích dům.
M dva bráchy, ti dostali od rodičů domy když se ženili.
Můj byt i jeho byt v Ústí by se prodal, určitě nepronajímal.
Na co mi bude na stáří pár tisíc měsíčně, zbytečně.
Vlastně jsme nedávno dokonce mluvili o tom, co s dědictvím, když my nebudeme.
Protože po chování některých členů rodiny nějak nemám náladu někomu něco odkazovat.
Ať se každej postará sám, že?Takže nějaké dobročinné účely…uvidíme
13.5.2025 v 13:39 #188649Zlata
Černej čaj
Já to musela dát do květníku se zemí,několikrát se mi podařilo tu sklenici vylít?.Jak máš víc tmu tak asi neporoste nijak moc.13.5.2025 v 13:57 #188650cernej caj
Denny
Tak to by bylo super, kdyby domecek byl a uz ste to nemuseli slozite resit:)13.5.2025 v 15:58 #188651cernej caj
13.5.2025 v 19:15 #188652brut
Zdravim vespolek
Tak jsem si tu chorubku asi privolala. Meli jsme tu unudlenou malou a ja od vecera pcikala, smrkala, takze dnes jsem nahodila klid, cajik a feku. Zitra jsem mela jet hlidat, ale to bych maly bacila vratila. Takze budu zahrabana v dece a nevystrcim ani nos..
Kimi
Musim rict, ze vas zpusob svozu se mi libi. U bas jsou popelnice na plasty, papir, sklo a tuk . Ostatni musime vozit pres cele mesto di technickych. Jenze spousta lidi na to kasle a bud vyhazi bordel do popelnic nebo v okoli. A to nemluvim o bezdacich, kterym je uplne fuk, kam co hodi13.5.2025 v 19:22 #188653brut
alergie
pot mám vyřešenej, olezou mi nohy-prsty, nárty, kotníky, nepomůžou ani sandály (bez ponožek). Ale to vyřeší mast, nejhorší to bylo 4. den, do cíle se zahojilo. Což jsem jen ten čtvrtý den nevěděla.
Slunce je blbý v tom, že je nevyzpytatelné. A nevím co s tím. První dva dny peklo dost, na nohách pár teček, ruce nic. Pak se dost ochladilo, bylo víc zataženo a najednou osmý den se mi zapalujou lýtka (ty nakonec skoro nic) a večer vyskáčou na stehnech pálící puchýře a přihořívá pak i přes kalhoty. Ruce mám chycené taky, paže zezadu, ale ty ani nepálily. Hřbety nic. Ksicht lehce spálenej, ale bez alergie. Njn, proč by se zrovna moje tělo mělo chovat logicky, že?Au, au.. tenhle popis zni podobne, jako to ma muj bejvalej. Ten od dubna do listopadu chodi v dlouhejch gatich a triku ci kosili. Zacalo mu to nenapadne, par pupinkama a najednou fleky, puchyre, bolest.. Bojuje s tim pres 20 let. Loni rikal, ze mu pomohlo more, ale nesmel mit odhaleny telo.
Mozna by pomohla solna lazen a to i na ty nohy..13.5.2025 v 19:27 #188654cernej caj
Brut
Taky hodim radsi sklondo komunalu nez s tim jit pesly kilak nebo to vozit autobusem do brna:DJakoze… kdyz neco nemuzes revyklovat snadjo tak malokomu se ot chce nosit v igelitkach pres cely mesto
Tak snad odpocinek pomuze:)
13.5.2025 v 19:40 #188655brut
Petrs01
Kdyz jsem mohla, tak jsem si uzivala pochod, naplnilo me to stestim, pohodou ,pokorou a chuti. Casem to neslo a misto radosti nastal boj ( neco jako ty ted). Pochopila jsem, ze kazde tělo ma sve limity a tlacit ho pres ne, neprinasi radost, ale spis smutek ,byt si clovek splni limit a v prvni chvili byl spokojeny.
Je fakt, ze ja to mam hozeny trochu jinak, protoze mam jeste par snu, ktere cekaji na splneni a vim, ze kdyz telo neposlechnu, tak uz se nikam nepodivam..
Cajik
Dekuji za vzpominku. Honaky miluju, ale Clo je posledni. Uz na ne nemam fyzicku. Nicmene je dost majitelu, kteri s nimi behaji, chodi treky, jezdi na kolobce atd . Jen si clovek musi pri porizeni vybrat dobrou chovku a pripravit se na bezpodminecnou lasku, kterou dokazi davat i dost nevybiravym zpusobem. Vsak Esuska i Fifi by mohly vypravet ..13.5.2025 v 19:53 #188656brut
Cajiku
Najdu odkaz na kobylku a poslu. Je fakt uzasna.Denny
Slysela jsem, ze Konikova bude mit wellness. To si uzije, odpocine. Doufam, ze leto klapne a konecne vas uvidim. Uz me to stve , jak to porad posunuju a rusim. Drz palce, at synek proda byt a odstehuji se k nam. Pak nebudu jezdit hlídat jejich cevo nekolikrat za mesic po nocich.Eseuska
Kliidek, vsak se brzy uvidime. Taky se moc tesim. Cerven to jisti.
O rajcatech, paprikach, okurkach mi ani nemluv.. porad je stehuju domu, ven, domu, ven.. do toho balim boruvky, jahody a dalsi rostlinky. To je k zblazneni…13.5.2025 v 20:09 #188657brut
PetraK
si na mě dovolujou srnci
CO?no Baghíra Koněva zbožňuje, vždy se k ní lísá, taky jí všechny tři kromě Samíka očmuchávaj, když příjde z venku ?
Ale ty dvě želvy zloběj, nasáčkují se k ní a pak po ní nenápadně šmátrají tlapkama s vytaženými drápky, ale né ve zlém, prostě pojď si hrát ?
Ale to Cairuška né, ta se jen otírá a dává jí pusinky, za to jí ona láskyplně kouše do oušek a nožiček ?
Hele tady je krásná ?To jsou ulicnice ? .. fotky miluju.
Cajik
Mam to podobne nastaveny jako ty…Hnat se za kazdou cenu do cile, kdyz me to nebavi, neco me boli nebo to nesplnilo ocekavani, to jsem delala jako mlada holka. Casem jsem pochopila, ze „cesta je cil“ a kdyz skoncim po par metrech, tak je to blby, ale nohu za krk si kvuli tomu nedam. Bud to zkusim jindy, v lepsi chvili, kondici, s lepsim vybavenim nebo to proste zustane nesplneny. Musela jsem se naucit, ze ne vse jde na silu, ne vse se splni a nestoji mi to o zniceni zdravi. To ma clovek jen jedno a mel by si ho fest chránit .
Tohle je nejen o naturelu jedince, ale i v nastaveni, ktere si nese od detstvi. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.