- Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
29.4.2025 v 12:55 #188260
cernej caj
PetraK
az mi ukazes tunel, kterej nemas kolem krku jako obojek, ale drzi na licnich kostech, tak si ho vezmu… ale ja sem si i zuzila jeden tunel tak, ze pretahnout ho pres hlavu nejde, ale prsote stoji maximalne do pulky krku 🙁jedina kombinace co se da je tlustej zimni buf + pres nej tenkej letni buf zuzenej, ten to tam trochu drzi, ale ten tlustej zimni buf vazi uz skoro stejne… a a hur se jim reguluje teplota kdyz je vedro ale jen fuci
29.4.2025 v 12:57 #188261PetraK
černej čaj
hmm, tak to je na prd řešení, leda si udělat gumičky a zaháknout to za uši 😀 prdon 😀29.4.2025 v 13:16 #188262Petrs01
No jo, přes kilo foťák (já beru ten kompaktík od tebe). Plyšák je nutnost! 5kg jídlo je hodně, ale nevím jaké máš možnosti cestou + dieta. Tohle je asi největší zářez.
S touhle nafukovačkou jsi spokojená? Ta rozšiřující vložka je zajímavá, ale my máme oba problém s nohama – prostě nedokážu být „svázaná“, takže jsem skončila u quiltu a Petr momentálně u dekáče (velkej, těžkej, málo teplej).
Jako něco by se tam asi ukrojit dalo, ale zas je to 10 dní v horách… Taky dost záleží kolik toho hodláte přes den našlapat. Samozřejmě jsou lehčí věci, ale to už jsme zas u peněz (i proto sosám informace). Žádnej úlet tam nevidím a to jídlo musíš vědět ty.29.4.2025 v 13:20 #188263Maya
PetraK
ale zas gumicky za usi prej vyhlazujou plet 😀29.4.2025 v 13:21 #188264Maya
ja bejt cajem tak vezmu vsechno jak to je a holt kdyby to s tak tezkym batohem dal neslo, tak nekde neco vyhodi
lepsi byt pripraven nez pak prekvapen29.4.2025 v 13:24 #188265PetraK
Černej čaj
hele a nedá se třeba část jídla někam poslat? 😮 Blbej nápad?
Zase neví člověk, kde se budeš pohybovat, jaký jsou možnosti průchodu civilizací… nedalo by se třeba něco nevzít s tím, že si to pak koupíš v nejhorším zase někde u vietnamce, jak jsem to vymyslela tenkrát? Ani nevím, zda to pak bylo-nebylo potřeba.29.4.2025 v 13:30 #188266cernej caj
Petrs01
Mam dehydro 2x na kazdy den + kase ovesny a bramborovy na cca 5 dni, 4x bude hospoda prvni 3 dny a pak nekdy asi 8 den, a 4.den bude lidl, kde vezmu zavdek jejich ne moc dobrym a drobivym chlebem, ovocem, mlecnyma vyrobkma, syrem, uzeninamaTo sem jidlo osekala na dren, s podrobnym rozpocitanim co si muzu 4.den v lidlu koupit.
Chodit budeme 20 denne, no nekdy 16, proste bud slovensko takhle nebo nijak:(
Tu karimatku bych si koupila znova, je skvela, ale nekoupila bych si tu UltaLite verzi, ta je mizerna (osobni zkusenost). Tuhle na moje doporuceni ma pulka kamaradu uz od skotska v roce 2019 a porad drzi a hlavne ji neprolehne ani 110 kg chlap
Nad quiltem premyslim taky trochu, ale vetsibou nemaji limec a kapuce a taky se tim hur manipuluje provlikanim na karimatku.
Su ve fazi, ze dokud sem spala na boku byl ten spacak super ale ted potrebuju hodne mista na nohy – spim jakoby na brise a nohu vyhozenou do pravyho uhlu v kycli a pak v koleni. Ta 58cm sirka je na to tak hrabicni, uzsi nelze.
Na penovce skladaci spim v lete radsi z dekace ale na tu nedam plastenku:D
S tim 18kg baglem dam 25km a 1000 vyskovych na pohodu, takze myslim, ze to bude v pohode, ten kveten jeste muzou jit teploty dost dolu a blbe se to odhaduje.
Prave, vim, co hych mohla nechat doma, abych usetrila ale nestoji mi to za tu vyraznw velkou ztratu komforu za „par gramu“ ale byt hrejivej chlap, tak usetrim v pohode tak kilo:D
A taky do dvou mate treba jeden filtr, jedno vareni… nebo tarp pro 2 vazi jen o neco malo vic nez tarp pro 1.
Do skotska sme meli stan a pulka regulerniho samonosnyho stanu pro 3 vazila 1,4kg… a tarik pro 1 vazi jen o malo min a pritom komfort stan i kdyz s obyvatelem kde mas dost mista versus tarp je… nepopsatelny:D
29.4.2025 v 13:37 #188267Petrs01
nemaji limec a kapuce
Nemaj, musíš řešit jinak. Ale pro mne asi jediná volba, protože další možnosti jsou nevyspat se v mumii nebo táhnout těžkej dekáč.
Na penovce skladaci spim
No já jsem na ní teda moc nespala, s nafukovačkou nesrovnatelný.
nekde neco vyhodi
Při ceně těch věcí…
29.4.2025 v 13:42 #188268cernej caj
PetraK
Ja si cast jidla posilam, kdyz si to planuju ja.Tady su zavysla na nekom cizim, kdo ani neni muj kamarad, spis jen znama.
Se zasilkovnou je potiz, ze musi byt otevrena v nedeli a musi byt presne po ceste a musi byt prostor ji stihnout vuci spoji, co musime stihnout.
Ja osobne.su zvykla nachodit vic a rychlejc, jenze tady se prizpusobuju ja.
A ne kazdej vietnamec ma ryzovy nudle a navic ryzovy nudle nejsou zrovma vyziva, pokud jako me vas sacharidy proste nezasyti:D
U vietnamce mozna/v lidlu si koupim kasi ovesnou, cokoladu a sladky vsude pastiku vsude, pecivo jen v tom lidlu vybazeny jidlo na ohrev k veceri nikde…
Syry, orisky vsude, uzeniny taky ale me tuky ve vetsim mbozstvi nedelaji dobre a je mi po nich blbe, tak s nima musim opatrne.
Vietnamec je 5. Den. 6-10 je NIC 😀
Takze pocitam syry, orisky, uzeniny, sladkosti, chleba, kase koupim v tom lidlu/vietnamce a vse ostatni jidlo z domu.
Mam to poctive rozpocitany na mirny hlad s tim, ze to nejak dopadne:D ale abych nebyla ve velkym hladu:D
A tesim se, bude to krasny i kdyz pro me asi hodne takovej snekovylet.
A jak mi mady zmasakrovala koleno, ze mi ho musel vracet ve ct do spravne pozice, tak ono mu neuskodi, ze nepujde na bezny kilometry ale takovy podmerecny.
29.4.2025 v 13:42 #188269Maya
Petrs01
tak nemyslim rovnou stan nebo spacak, spis treba satek a tak29.4.2025 v 13:43 #188270Maya
no a kdo neplatite televizi, nezapomnete od pozejtri zaplatit
29.4.2025 v 13:49 #188271Milena z Prahy
Černej čaj
Zrovna jsem se chtěla zeptat, jestli je známá rychlejší, nebo pomalejší než ty. Ale verze pomalejší mi připadá lepší ?.
Tak to na tebe budu myslet a mrknu i na počasí ?. Těším se na fotky ?.29.4.2025 v 13:58 #188272cernej caj
Maya
Asi nepotrebuju vyhlazenou plet:D je lepsi mit neotlaceny usi:DDelavam to tak, ze kdyz si posilam zasilkovnu, tak si poslu kus izolepy a pripadne do krabice vratim bepotrebne
Napr. Posilam si 6. Den do beskyd jidlo, cistou podrpdu a ciste ponozky. Zabalim zpet zpocenou podprdu a spinave ponozky:D
Hlavne podrda je debilni v tom ze 10 dni jednu nosit nechces, ale zaroven mit nahradni je desne k nicemu, peotze celou domu nosis mrtvou podrdu v baglu narozdil od ponozek, ktery prepiras a recyklujes.
Nebo se zlwpsi predpoved nebo se zmeni a ja vyhodnotim zmenu.
Treba na Mamut na MUT jel cva 14.den domu teply spacak a z brna prijel tensi spacak:D
Petrs01
Me prave driv ten mumio strih nwvadil ale ten LL400 je fakt uzkej i me, treba panyam nebo ta alaska k narozeninam je uplne v pohode, stejne jako warmpeace viking je pro me v pohode.Nerikam ze by vyhovoval i tobe, ale ten LL je ultra uzkej i proti standart mumiim. Muj muz se do nej ani nevejde aby ho dopl, pritom jinej spacak uplne v pohode.
V uvahu by pro me pripadal cumulus panyam 450+50g peri navic, komfort cca -2, tzn pro me asi 3°C, standartni sirka, vaha 860g (bez obalu) a cena asi 10 000… no takze usetrenych 150g + posunuty komfort o 2 stupne dolu… za 10k…
No nekup to:D
Ses moc kostnata, me se na te decatloni spi skvele:D
29.4.2025 v 14:00 #188273cernej caj
Milena
To neni lepsi, protoze moje koleno upi kdyz se musim umele porad brzdit 🙁 a nemuzu jit prirozenym tempem… me pootocene cesce to nedela vubec dobre.Vyhovovalo by mi jit svym tempem i za cenu zdechlokilaku:D
Ale dekuju:)
Zatim.vam visim.jeste i vomo a kde na to brat cas:D
29.4.2025 v 14:17 #188274Petrs01
alaska k narozeninam
no a proč si nebereš tu?
Kostnatá nejsem, asi už jsem rozmazlená a stará. Nejspíš mi teď tělo započítává ty noci na alumatce v průsvitným spacáčku.
29.4.2025 v 14:23 #188275cernej caj
Petrs01
protoze vazi 1.8kg a je do -15 :D:D29.4.2025 v 14:28 #188276Petrs01
vazi 1.8kg
uff, macek.
29.4.2025 v 17:38 #188277Fifi
Zdravicko vespolek, zitra preju prijemnej let, tesim se na prvniho letosniho burta. 🙂
Jsem se dneska pobavila v jedny firme, sla jsem vysondovat, jestli by opravili rucni pumpu na studni, par let uz nefacha. Ochota sama, opravujou vse, ooovsem ta cena? minimalne desitka, spis patnactka? Jsem podekovala a sla. 😀 Obvolam este par drobnejsich firmicek a uvidim.
Jo a pesani nekdy predevcirem provedli na zahrade vrazdu-smrt-zabiti. Pustila jsem je pred sedmou curat, pak dopolko vylezu a u kulny zahlodlej mega potkan. Fuuuj, ble, netusim, kde se tu vzal, doted jsem tu zadnyho nezahlidla. Pasaci pejskove.Petrs, Cajiku – blazni, me bolej zada, jen vas tu ctu, slapky sileny. At se vylety vydari, medvedi se vyhejbaji Cajikovi obloukem, pocasi necht je akoratni.
29.4.2025 v 18:20 #188278cernej caj
fifi
uzij si ho!29.4.2025 v 20:00 #188279Fifi
Cajdo, moc pekny vzpominani. Gratuluju k webovymu vyroci! 🙂
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.