Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 1,658 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 7 hodinami a 12 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 1,659)
  • Autor
    Thielli

Mayo, je to žvýkací kávové dřevo.
      Když jsem se ptala na Cheval před přivezením, co ráda, co ne, napsala mi majitelka, že hryže klacky, že se tím zabaví.
      Takže jsem utratila 2x 350,- (protože dárek nemůže být jen pro jednoho psa) a donesla s pompou dom.
      Podívaly se na to a řekly, ať si to strčím…. no, že se to tam akorát vejde.
      Tak jsem to vzala k Zrzavcům, ať si to hodí na Vánoce do kamen.
      Je to nejbližší útulek, kam jezdím, takže tam tahám věci, nad kterými moje ovce ohrnují nos.

Maya

Thielli
        mozna zkusit spis ty paruzky, ale to co se prodava jsou mega drahy maly kousky, lepsi je sehnat si od myslivcu srnci

PetraK

Maya
          aby nemela slepici v obyvaku, ji kazi radost 😀
          pozor může slepici pořídit pemmprzy- nebo si je ušít a Bláža může k ní na kafe.

Jo asi kávovníkový dříví to bylo – je, skoro neni – ne, to kecám, je ho furt ešče kláda, ale pustili se do toho včera oba, Rumouš rozradostněn svý slavným vítězstvím nad průmyslovým vysavačem, kterej uřval k smrti /a mě taky 😀 / pak letěl a hledal co by v OBI, našel klacík a dal mu co proto 😀 😀

PetraK

Thielli
            Je to nejbližší útulek, kam jezdím, takže tam tahám věci, nad kterými moje ovce ohrnují nos.

No vidiš a přitom stačí jedno starý poděděný prase a jak holky koukaly 😀 Škoda, že nebylo víc času a prostoru, bych to rozjela pořádně s prasátkem!

Thielli

Mayo,

kdysi kdysi dávno jsem dotáhla i parůžek. Stejný výsledek. Takže občas přinesu z lesa takový ten proschlý kus, který nedělá ostré třísky… a pak zametám.
              Blbé zatím je, že nemůžu dát kosti.
              Hnědá s černou pravidelně dostávaly kost, morkovou, šunkovou, taky kopýtko, lopatku, prostě pamlsek a zubní odrhovadlo v jednom. Jenže strakatá se zatím po všem posrala. Byla předtím na granulích a tyhle věci asi nejedla, takže vždycky spravíme stolici dietní porcí krmení, zkusíme nějakou ňamku a zase se posere.
              😒

PetraK

Thielli

a zkusit dingosuchary? To na to čištění a krátký chroupání. Nevydrží dlouho, takže to neudělá tu službu, že to psa na chvíli zabaví, ale já je používám na to čištění zubůch, jsou hodně tvrdý. Dávám je jako odchodný, čokle sedí a čekají, až dám svolení. Po tom by se posejřit nemusela. ale není to vyloženě hlodací, je to na to čištění.

Petrs01

zase se posere

Nech ji nejdřív nějakou dobu na normálním barfu. Jako že delší dobu. A ňamky pak spíše nemastné, i když teda třeba z lopatky asi moc tuku neměla 🙁
                  Nebo pokud vůbec nedává barf, tak na to jít přes uvařené-ovařené-vroucí vodou přelité. Od mletin přes kousky a kusy po celé kuře.

Co ta její noha? (na tvou se radši neptám)

Thielli

Petrs,

my jsme zatím na vařeném. I po dohodě s původní majitelkou. Ona i černá měla se syrovým co chvíli problémy a blila to. Jediná hnědá barfovala co proto.
                    Cheval jsem dala čichnout k syrovému a odstoupila.
                    Takže beru teď libové hovězí kusy, kachní krky, krůtí, krůtí chrupavky, zvěřinu. A v papiňáku, aby i ty kosti změkly. A s rýží, mrkví… do toho ještě Cheval dostává neextrudovaný poloměkký granule. A samo že přidávám vitamíny, bo tím vařením se leccos uvaří, že.
                    Po směsi se můžou utlouct. Obě. Eli neblije. A Cheval má oči navrch hlavy.
                    Bobky dobrý… dokud nedám trochu paštiky do lízací podložky nebo včera třeba sušený zelený bachor… to je pak do několika hodin noční let… 🙈💩

Petrs01

trochu paštiky

hmm, to moc nevydrží. Jako upřímně – Vašek měl barf taky na hraně, velký kusy nedával a co bylo mastnější, to vycházelo řidší. Takže jsme nakonec jeli mletiny a mastnému jsem se vyhýbala (zlatí bíglové, ti jeli klidně na škvarky).
                      Můžeš přidávat vejce, vařené i syrové (to je dobré do lízací podložky). Asi nic sušeného – ono se do toho často přidává nějaká chemie. A jako… i na granulích se dá žít.

Zlata

Pro čápomily;ve Vodňanech je první přiletivší.

PetraK

Zlatka
                          Pro čápomily;ve Vodňanech je první přiletivší.

jooooooooooooooooooooo díky, já už vyhlížím na pole, cestou domů. Ešivá tam nebudou. Ešivá se mi nepodaří vidět ten sasrak jako tehdá – kdy jich tam byly fakt desítky /asi mezipřistání při přeletu/

Petrs, Thielli

mám sušený od paní Matouškový, tam žádná chemie nejni, suší si to sami

Vařený ohaři taky milujou. Teď jsem koupila v akci stehna a jednu část dala vařit nám na polívku. pro nás nechala enem vývar a jim dala ten základ, maso, brambory, mrkvu, kořenovku, to vdechával a vyříhával tu misku i Rumíček a Mouses 😀

Maya

Thielli
                            co suseny paratky nebo kralici usi? po tom mi vzdycky byli psi ok
                            no jo, clovek musi delat kompromis, me ted od ty doby Loki, co se prestaly dovazet jeho granule na ktery byl odmala zvykly, zere jen Fitmin, kterej bych jinak psovi dobrovolne nedala
                            a nejoblibenejsi namka je to hnusny smradlavy zeleny dentalny Pedigree 😀

Maya

zacala mi vrzat bota a protoze to jsou super boty, tak ze si koupim ty samy
                              a klasika rieker, ty super boty uz pak skoro nikde neprodavaji
                              nakonec jsem zjistila, ze je maji u nas v krame, tam co jsem si koupila tyhle co mam
                              ale nestiham tam pro ne zajit a o vikendu ma padat snih a tak, maji e-shop, tak si je objednam do zasilkovny na nadrazi
                              chudak pani z obchodu mi volala, jestli to myslim vazne a ze je nemuze na to nadrazi donest, ale musi je poslat kuryrem pres depo v Praze 😀

Thielli

Mayo – jo, vlastně jo – králičí ucho s chlupy je OK. Mrzí mě ten bachor hovězí, ten je zdravý…

Petrs – když mi spadlo na zem vejce, jak jsem neohrabaná s berlemi, slízala ho Eliette. Cheval přišla, čichla a odešla…
                                No granule jsou pro mě pohodlí, ale Eliette granule skoro nechce a nemůžu Cheval nasypat a Eliette nastrojit vařené hovězí s přílohou… bude to hledání a vyvažování…

PetraK

Maya
                                  a nebylo by tedy lepší, kdyby Ti je tam paní schovala do příštího týdna?

Thielli
                                  bude to hledání a vyvažování…
                                  tak když se nebojíš s Papínkem, tak bych to nějakou dobu jela takhle vařeně, jak to děláš a pak ovařovala prostě míń a míň. Jako první syrový bych dala třeba kuřecí skelet zbavený kůží. Jako první maso kuřecí prso.

Zlata

Nechcete někdo obříka Hera(doga2roky),z Dočasek,nevyšla mu adopce,vrátili ho,předtím málem umřel hlady .

Petrs01

kuřecí skelet zbavený kůží

já dost jela ty mletiny, ony ty psí žaludky rozmlsaný granulema moc neuměj ty kusy

přišla, čichla a odešla

a vařený? (hladu na tebe, potvoro strakatá! Seno a mačkanej voves, když seš ten kůůůůň)

Maya

PetraK
                                        ja je chci co nejdriv, nechci chodit s vrzavou botou
                                        a zasilkovna zas neni tak draha
                                        Thielli
                                        nechce ani vareny vejce?
                                        me Loki syrovy taky nezere, ale po varenym se muze utlouct, davam mu ho i se skorapkou

Thielli

Vařený vejce mi zase blije černá…

asi se z toho pose… já.

Zlatko,
                                          doga se tu asi neudá. Jediný dogař, co znám je Xerxovic a ti mají jednu dogu do jednoho kufru auta 🙁
                                          A teď je obsazeno.
                                          Na mě teď na FB skáče jeden potřebnější pes za druhým. Jsem si tam na začátku dala sledovat útulky a organizace, co pomáhají hledat domov psům a je to smršť. Denně noví a noví psí chudáci… 😢

Zlata

Thiely
                                            Jj,je to hrůza.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 1,659)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.