- Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
20.3.2025 v 9:47 #186579
Petrs01
Neodolala jsem a poslala Brtníkovo neštěstí Peťanovi, kterýžto je na podobné pozici, jen v jiným baráku:
Jo vodopády, to známe…
Jenže teskně nehučí Niagára, ale udržbář ….20.3.2025 v 9:48 #186580cernej caj
PetraK
😀 aspon ma k tem starostem teosku usmev v koutku:)Thielli
Jeee to je supeeer!MirkaD
Ja to tak prave vubec nrmam. Necitim povinnost oplatit, sama kdyz chci dat – treba me neco prave cinkne – tak to udelam, stejne jako nekdy mam kamoskam super napad a treba se i slozime ve vic ze je to drazsi a jindy nemam, tak to nehrotim.Kdyby darujici davat NECHTEL, NEDAVA.
Casto je totiz velka radost darky davat, hlavne takove, ktere moc potesi, dojmou, rozradostni…
Ja necitim potrebu za velky dar vratit velky a za blbost koupit blbost.
Delam to podle moznosti, situace a nalady.
Nekdy dam super wau darek, jindy nevim, tak treba jen neco uzitecneho. Treba tatinkovi dalnicni znamku – letos uz napul se segrou, jak zdrazila a on mi na oplatku da litr a segre litr, takze technicky darek smysl nema, jenze! Tatinek si to sam kartou boji koupit a tyhle platby neumi a ono to nejde platit prevodem, takze darek je to, ze mam v kalendati napsano, do kdy ma znamku a ze to hlidam a zajistim, zaplatim a on bezstarostne jezdi.
Ano, udelala bych to i bez vanoc kdykoli, ale kdyz si segra s manzelem a detma davaji milion darku tak tam nesedime jak buchty a deti se neptaji proc nic nemame, jestli sme nezlobili:D
Protoze dulezity je, ze darujici ma raodst a chce druheho potesit a ja sama vim jake to je davat a musela sem se taky ucit prijimat a treba u darku si to fakt uz dokazu uzivat, u pochval jeste moc ne:D
A neprijaty darek nebo darek s vycitkami radost neudela nikomu a je to pak velka skoda i pro toho, kdo na vas myslel, mel starosti, shaneni, chtel potesit…
Takze ja si to uzivam, protoze si uzivam i davani (lasky druhym) a prijem darku je zasw prijem te lasky druhych.
20.3.2025 v 9:49 #186581Thielli
jinak-nevím kolik stálo těžítko
Kuskus si tu lamu hned gůglila. ?
Tobě jsem záměrně poslala jen obrázek, aby tě nefrustrovala cena. ?
Ale tak snad ti radost udělalo. Já jsem samozřejmě četla, jak ti vadí, že Martin kupuje drahý dárky. Ale – Martin je něco jiného, dělal to opakovaně a hlavně jeho zaměstnání zdaleka nestálo vždy na pevných základech. Kdyžto já jsem jednou výjimečně tobě chtěla udělat radost, protože jsi se zmínila, že si sněžítko přeješ. Bylo to pro mě splnitelné přání a chtěla jsem to udělat.Amen.
za sebe končím debatu o dárcích.20.3.2025 v 9:55 #186582cernej caj
A jeste dodam, ze vzdycky kdyz s tou veci mam co do cineni, vzpomenu si na toho, kdo mi to dal a udela mi radost, ze mu na me zalezi a ze mi chtel udelat radost a tak si tu radost z toho beru.
20.3.2025 v 9:59 #186583Kuskus
Dárky
Bych se přimlouvala ponechat jeden místní rituál. Ze SPOLEČNĚ vybraných peněz pohladit drobností něčí momentálně bolavou duši. Jako výraz sounáležitosti, či empatie… tak tenhle zvyk se mi líbí.20.3.2025 v 10:19 #186584Zlata
Brtník rodí,…??
Zajímalo by mě,jestli když sáhnete na živou lámu,je to jako s ovcí,máte na rukou glydore???
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Zlata.
20.3.2025 v 10:29 #18658620.3.2025 v 10:34 #186588Maya
Thielli
hezky to tam je
PetraK
tak co se vam narodilo? 😀 😀20.3.2025 v 10:35 #186589MirkaD
Kuskus-an,tento zvyk zde je mi velmi,velmi symatický!!!!!
Thielli-tak to mě nenaadlo,gůglit si to,…
ale zase nejsu blbá,že:-D-tuším,že bylo drahý,,,,Čajíku-ta pochvaly neumím přijímat vůbec……
k dárkům ještě…
jak bych to zformulovala-to není,že úplně musím-to,je,že bych měla…..
no nic,se zas zamotávám,to byl klid,když jsem nepsala,že:-)jinak-dárky-ano při pohledu na ně si často vzpomenu na emoci-situaci
dárek,který jsem dala JÁ SAMA SOBĚ-JESTLI SE NEUKÁŽE-ROZBIJU POČÍTAČ,KLÁVESNICI,BARÁK…..20.3.2025 v 10:35 #186591MirkaD
du pustit slepice,kdybych se uý NIKDY neozvala-zabil mě kohout…….
20.3.2025 v 10:39 #186592Petrs01
zabil mě kohout
Navrhuji obrácený postup 😉 ?
20.3.2025 v 10:42 #186593Petrs01
jo a… UŽ JE JARO! (dnes v 10:01 😉 )
20.3.2025 v 11:26 #186595Kuskus
Thielli
já si lamu gůglila dávno předtím, už když se prvně objevila fotka u Zrzavce! Zaujal mě tvůj popis, chtěla jsem si na ni sáhnou a moc se mi totiž líbila. Jenže se ukázala pro mne cenově absolutně nedostupná. Zaklapla jsem noťas a s lamou skončila. Jaké překvapení, za měsíc přišla v balíčku. Nepochybuji, že jsi velkorysý člověk s laskavým srdcem, jen někdy nedomýšlíš důsledky činů. Koneckonců nechodíš v mých botách.
Vadí mi jakási nedovtipnost dárce, který se nedokáže vcítit do obdarovaného. Dělá to dobře jemu, rozdává dárky a „radost“, protože on může a fertik. Přitom má v paži /konkrétně ty Thielli/ jak to cítí obdarovávaný, že ten se kurva nemůže revanšovat a narozdíl od Čajíka mne to trápí. 🙂
U pejsků opravdu pochodíš líp. Neřeší sociální bariéry, dojmologii, nánosy debilních předsudků. Já holt dárky přijímat neumím. Ještě jsem k tomu nedorostla.
Mimochodem s lamičkou usínám. 🙂20.3.2025 v 11:40 #186596Kimi
V naší staré holčičí partě jsme si dávaly dárky. Někdy jsem měla pocit, že jsem dostala něco, co některé doma přebývalo – přeci musely při návštěvách u mě vidět, že mám soupravu cukřenka, slánka, pepřenka, tak proč darem jinou (navíc se mi nelíbila)? Teď to stařenky děláme jinak – dáváme dárkové poukazy -Teta, Tesco, dm, apod.
V širší rodině jsme se taky obdarovávali – bratr s rodinou (10 lidí), syn s přítelkyní. Co jsme s bráchou a švagrovou v důchodu, dohodli jsme se na omezení, dospělí láhev vína nebo bonboniéra, děti nějakou sladkost, knížku nebo omalovánku. Já alkohol nesmím, takže zůstává bonboniéra a místo vína kosmetika. S Jakubem je to obvykle na domluvě.
Dárek má přinášet radost, pro mě to je třeba být tady na kecacím a dárky od vás mě potěšily, lamu mám na skříňce vedle postele a každý den mám možnost si ji pohladit.20.3.2025 v 11:41 #186597PetraK
Kuskus
. Ještě jsem k tomu nedorostla.
Mimochodem s lamičkou usínámno, tak se neztekej a užij si ji. Dárek je od slova da-ro-vat. dát někomu něco, proto, že ho mám rád a hodnota dárku přitom nehraje roli. Tou hodnotou je to, jaká lama je, že do ní člověk může zabořit prsty jako do kožíšku. A protože věci ve vesmíru se neustále točí a funguje heslo POŠLI TO DÁL, tak se obdarovaný nemusí bát, že ten kdo obdarovával, to jednou, časem, neobdrží zpátky. Věci a činy, co jsou darované opravdu z lásky k člověku se nikdy neztratí. Na rozdíl od těch, který jsou darovaný na odiv.
20.3.2025 v 11:58 #186599Petrs01
užij si ji
No ale teď si představ, že by Kuskus byla jako já, co teda podrbe lamu v kožiše a „hmm, lama, nooo“. A teď máš v ruce děsně drahej dárek, kterej ale fakt nechceš, víš že to ten druhej myslel fakt dobře a uff, co jako teď?
20.3.2025 v 12:05 #186600MirkaD
sytý hladovému nevěří…..
my se kdysi obdarovávaly na cvičáku,Vánoce/narozky…
a pak člověk slyšel-no já ji dala tak drahej dárek,a ona mě jen toto….,
jasně měy si to nechat pro sebe,jasně,blbý že to řekly,ale…..
je to jak kdybys měla jen na párek v rohlíku a někdo tě pozval na večři-a tys vědděla,že ho můžeš pozvat jen na párek v rohlíku…..
-je to jako si říkat-na vzhledu nezáleží-důležitá je povaha…všichni to známe,ale….znám prostě ten pocit-ježííš to je blbý,já ji dala jen tohle a ona mě tohle…
a je to prostě pro mě blbý…….
tohle se prostě blbě popisuje-můžeš si stokrát říkat,že ti to chtěl dát,že ti chtěl udělat radost…ale…..
můžeš si to říkat…….20.3.2025 v 12:07 #186601PetraK
Petrs01
co teda podrbe lamu v kožiše a „hmm, lama, nooo“.
enemže ta lama dělá to, co má a Thielli věděla, proč ji kupuje a že to tak bude, nekupovala ji jen aby něco. Cena přece u toho nehraje vůbec roli. Důležitý tam je přece něco úplně jinýho. A to se v ceně nikdy neodráží přece.20.3.2025 v 12:08 #186602PetraK
no já ji dala tak drahej dárek,a ona mě jen toto…
to říkají hloupý lidi, kteří nedávají dárky v tom pravým slova smyslu, ale dárky pro dárky. Není dobrý brát v potaz názory takovýchhle lidí, protože to kazí dobrou pověst dárků.
20.3.2025 v 12:10 #186603Maya
ono s tema darkama je to asi o nastaveni daneho cloveka, nekdo jako caj, jinej jako Kuskus
tak asi se sepiste kdo nemate problem s revansovanim se a davajte si darky mezi sebou a bude to v klidku 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.