Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 1,658 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 7 hodinami a 36 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 781. až 800. (celkem z 1,659)
  • Autor
    EvaC

Thielli, Petrs
      To jste to holky rozsekly 🤣

Attachments:
      Petrs01

na vyjížďku do terénu

My jízdárnu neměli, takže se učilo za jízdy – jak já, tak jsem to potom předávala dál. Prostě vysvětlíš co a jak, nejzkušenější dopředu a jedeš. Krokem, kontroluješ že nemá problém a aspoň ruce má tam kde mají být. Vydáš instrukce, naklušeš, zkontroluješ… no kamarádku jsem si z nuly vytáhla až k těm závodům v trysku. A slítla jsem mockrát, ale zpětně to bylo nejdřív blbostí jiných (vzít svéhlavého koně samotného od jiných a přikázat naklusání směrem ke stáji byl prostě idiotskej nápad), nebo pak právě povahou Čerta a jeho obvyklým zakousnutím do udidla a úskocích v trysku. Ale při těch našich kobylových vyjížďkách se nestalo nic – a to s náma běhal roček navolno. Nikdy jsem nešla „domů“ pěšky.

EvaC

Petrs
          ..učilo se za jízdy..
          No takhle ano – když to máš takhle krásně srovnaný.
          Mně tenkrát na můj dotaz, jestli dostanu na place než vyjedeme alespoň základní malinký školení, bylo řečeno, že to není potřeba – koně půjdou za sebou a vy se jenom vezete 🙈.. tak to mě jako úplně neuspokojilo toto..

Petrs01

jak jsem včera hledala ty odkazy, tak teď na mne vypadlo ještě tohle – taky zajímavá paní. Kdybych ještě někdy náhodou „konila“, tak určitě chci jít tímhle směrem. Je to asi jako že chci mít vždycky volný psy, takže když vidím, že to jde bez cajků i u koní…

cernej caj

teeda, tady konarka vedle konarky 🙂

ja se svezla na konovi 2x jako dite u znamyho a pak pred par lety me povozila znama, co sem se s ni seznamila na zajezdu v bulharsku a jednou sme u ni byli na vikendu, tak trochu ucesat a pak jen povozila po arealu za uzdu.

Nikdy sem nebyla konova a od rozjetyho astmatu neznam nic horsiho, nez kone, i kocka je proti nemu pohodicka 😀

EvaC

Černej caj
                No, mě konařkou určitě nazývat nemůžeš..
                Jen prostě psi a koně byli od dětství mému srdci nejbližší.. už jsem to tu myslím někde kdysi psala, jak jsem jako dítě stále otravovala že chci koně. Vydrželo mi to docela dlouho – asi do devíti let. Pak jsem konečně pochopila, že to opravdu nejde..
                Moc fajn byl víkendový seminář Horsmanshipu, tam kromě trochy teorie potom všechno probíhalo prakticky – každý dostal svého koně a následovala práce ze země – pod zkušeným vedením to opravdu fungovalo 😉..

Petrs01

konečně pochopila

Já to pochopila až poté, co jsem se o takové koně starala. Hodně práce, málo ježdění, v zimě úplně na houby, protože tma, zamrzající voda, v blátě rozšlapaný ohrady… Ale stejně ty zážitky… jo, courala jsem se hodiny v sedle sama, vyzkoušeli jsme skijoring, spala jsem na seně a vstávala s pohledem na koňskou hlavu…
                  Až si jednou vezmu milardáře 🤣, tak si nějakého koníka pořídím. A najdu mu šikovné ubytování s velkýma ohradama. A pak s ním budu věčně někde courat, bo jako manželka miliardáře přece nebudu chodit do práce, žeáno.

EvaC

Petrs
                    Jojo, práce u koní je hrozná dřina – fyzicky.. ale stejně máš prostě ty krásný zážitky..
                    Jak jsem psala- v příštím životě už budeme vědět – nápad s miliardářem je báječnej 👍😉.

Fifi

Zdravicko vespolek,
                      tady se konickuje? Taky jsem jako mala chodila na kone do jezdeckyho klubu, rok jsem s kamoskama kydala hnuj, starala se o kone, zaklady na lonzi, takova ta jezdecka gymnastika, a kdyz se melo zacit jezdit poradne, zacala jsem se bat. 🙂 Tak jsem presedlala na cvicak. Ale dotedka kone miluju, rada si je podrbu, tot vse, mam z nich respekt. A oni vi, ze se bojim. 😀

cernej caj

mam dojem, ze su asi jedina „holcicka“ s sireho okoli, kterou kone zajimaly hlavne na nalepkach do alba :D:D nekteri byly fakt nadherni. A taky sem si rada s konikama hrala, ale jinak mi fakt stacilo u strejdy pohladit, kdyz se slo na brambory nebo na drevo. jako krasny zvire, ale nikdy me to k nemu nijak zvlast netahlo.

segru silene a jeji holky tak hodne, tak chodi i nekam na koniky a byly i na tydennim tabore a k tomu trenujou hoby horsing, kdyz zrovna nemuzou sedlat toho zivyho.

jo, kun je majestatni zvire, krasny, ale ja su prizemni zivocich:)

EvaC
                        taky jsi rodicum rikala, ze muze spat s tebou v posteli, ze se do pokojicku vejde? 😀

Fifi
                        tys presedlala z koniku na psy, thielli ze psu na koniky 😀

kachna ma snad vse, jen ne kone, tak to je slusnej zverinec tady 🙂

EvaC

Fifi
                          Ahoj Fifi, to je dobře že jsi tady, doufám, že se už cítíš alespoň trochu lépe..
                          Tak zdravej respekt je vždy třeba, je to ohromný zvíře..ale nádherný..

EvaC

>černej caj
                            Ne, ne – v tomto směru jsem byla realista – kůň by bydlel ve výběhu na chatě na zahradě a v zimě v garáži, kterou tam děda měl 🤣🤣

• Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 2 týdny uživatelem EvaC.
                            cernej caj

EvaC
                              Ano je dulezite predlozit rodicum rozumne argumenty:D

PetraK

Hlásím, že jsem též koňské dítě, již jako čtyřletá jsem bydlíkovala ve stáji na Xaverově a hlídali mě tam koníci. Teď jdu spát, protože jsem vyřízenec. Dooobrou.

PetraK

A nedalo mi to. Tohle byla tehdy moje nejka 😀

vítězka St. Leger
                                  1969 CARAVELLA Miroslav Šusta Stáj Xaverov 3:03,9 Jaroslav Houra

a už fakt jdu chrápat

Fifi

EvaC
                                    Lip o trosku jo, nevim, co to se mnou bylo/je. Asi kombi vysinuty plotny a nakej typ kovida, 10 hodin skoro v kuse jsem nespala uz leta.
                                    Me fascinoval jeden pan, kterej driv oral pole konmo. Mel obrovsky chladase, sam byl jak susinka, takovej cvrcek cca 170 cm hubenej pan starej. Jen na ne mlasknul a konici makali, fungali vzorne. A ten pan se bal psu! Jsem mu jednou rikala, ze kun by ho rozplacnul jak komara, vahove vzato. „To by si nedovolili! Ale ty svine stekavy cloveka kousnou hned!“ 😀

EvaC

Fifi
                                      Tak to teda asi nic moc ty křížený choroby..😓Hlavně že už je Ti lépe…
                                      „sám byl jak sušinka“ – no jo, “ koňskej člověk“ prostě – to je asi jako Šusta a psi .

• Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 2 týdny uživatelem EvaC.
                                      Fifi

Krizeny choroby, mozna, k tomu jarni/pylova unava, naky hvezdny konstelace, pocit, jak kdyz mas gravitaci na jiny planete, jen zvednout ruku stoji usili. Nevim, divnost. Kazdopadne kun/clovek nebo pes/clovek, takovy to opravdovy souzneni a naladeni, to v sobe bud nekdo ma, nebo ne. Ja s konem ne. Se psama stopro, i cizima, dneska mi flusla jedna rozradostnena frbulka kemra na nohavici. Jak vlastne Sindibadka, uz jste vytuneny do jedny lajny, funga a nezlobi?

MirkaD

sdojwela jswem twesd z práxcwe-kolwegyni Martin vwezl jweěště sdo Slavkova..
                                          a sdnwes-už jwe čtvrtwek zasew osdpo….

mě to kwe koním táhlo vždsy mocxinky moxc
                                          jwesdwen z mýxch nwejwehazčíxch zážitků z sdovolwené vew 30 byl-ksdyž jswem jwela na půlhosdiny na vyjížsdku na Ultě-mweněší wewstwernová kobylka-polwe/lwes
                                          swe slwečnou xco sew mi věnovala
                                          já byla tááák ěščastná-byly jsmwe jako 2 kámošěky xco jwesdou v lweswe a na poli po louxcwe a kwexcají…
                                          pro nweznalé oko…
                                          až na to,žwe já kliwent…alwe byla to ěšpixcáááá

Zlata

Mirko
                                            Tu klávesnici si nech👍😎

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 781. až 800. (celkem z 1,659)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.