Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 1,726 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fifi a poslední změna proběhla před 1 hodinou a 32 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 741. až 760. (celkem z 1,727)
  • Autor
    Zlata

PetraK
      Vono tě to naučí a dycky to nějak dopadne 🤣🤣
      Já mám teď televizi úplně vyplou,jak mi zůstaly nějaký dioptrie tak nevidím na dálku na titulky,tak jsem si to přendala na tablet.Ještě chvíli budu na nový brejle muset počkat než se to usadí.
      Černej čaj
      Když na těchto stanicích jsou titulky, když koukneš na český programy tak si vůbec nevybereš a když už,tak to title nemá.

• Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 3 týdny uživatelem Zlata.
      Maya

Zlata
        mama jde zrovna zejta podruhy na operaci sedeha zakalu
        to az ted jsme se dozvedeli, ze je to normalni a ze do 2 let musi znova 80% lidi a to i pres to ze si platila nejakou tu super cocku
        tak ted nejakou dobu uz taky nic nevidi, ani na novy brejle

Zlata

Maya
          No já taky zaplatila,byla jsem minulý týden.Ono asi jak kdo,máma byla v 70 a do smrti nepotřebovala ani brýle,ani znova.Původně měla -6.

cernej caj

petraK
            vis ze ja poslednich 25 let videla tv jen ve vyloze? takze bych si s ni asi po chvili zkoumani poradila, ale asi me neprekvapuje, ze nekdo, kdo ma k tv pristup kazdy den o ni ma vetsi povedomi, nez nekdo, kdo ji v tomto stoleti nezapinal:D

mirkaD
            zkus si klavesu W nadzvedout, jestli neni nejak zasprcla…

Maya

videli jste nekdo tohle? ma to nizky hodnoceni, ale uz jsem slysela od par lidi, ze je to excelentni mega cerny humor, tak jestli ma smysl na to koukat
              https://www.csfd.cz/film/1455908-krematorium/prehled/

cernej caj

maya
                tak o tom sem neslysela ale je to serial, tak zkus prvni dil a uvidis sama:D

MirkaD

Maya-nwemám zaskočewný w
                  xcwelá klávwesnixcwe mě tak jako-newposlouxchá….
                  jak přivolat Martina-začni vytírat-a Martin swe zjweví osdkudskoliv…
                  nweuvěřitwelný…..
                  ěšla jswem si k jwesdné paní z sděsdiny půjčit hromasdu knížwek,
                  pomazlit koníky přews ohrasdu a cxhxcwe swe mi xco?
                  spát..
                  spát swe mi-xco? chce—

Zlatko-splín nwemám,jwen sew snažím psát stručně a pozitixvně-a tewsda hosdně stručně-xcož jew sdřina….

Petrs01

newposlouxchá

Šikmá řada š, e, d, c ti vždycky vezme i písmenko vlevo. Možná by to šlo vyčištěním, ale popravdě – klávesnice jsou spotřební zboží a pokud nemáš nějakou fakt dobrou, tak si prostě ulov novou.

cernej caj

petrs01
                      ja sem mirce uz novou objednala, tak snad bude, az se uvidime:) dneska je ze vsech obchodu jen vydejna eshopu, jit a rovnou nekde koupit klavesnici… tsss… blaznovstvi.

Thielli

Zlatko-splín nwemám,jwen sew snažím psát stručně a pozitixvně-a tewsda hosdně stručně-xcož jew sdřina….

Mirko,
                        tyjo, myslela jsem, že jsem tu sice prdlé, ale dospělé.
                        Ale tohle už je jak když jsem byla na škole v přírodě s pátou bé…
                        😕
                        chjo, nemám víc co dodat a vzdávám se.

Zlata

Thiely
                          Mirka nechápe že nemám co číst!!!

MirkaD

Zlatko-tak nějak jswem získala sdojwem,žwe ty romány můžou něktwerý lisdi ěštvát…,tak jswem jwe omwezila….

Zlata

Mirko
                              No já v podstatě už se u vás vyznám,k lípě,do knihovny ,atd tak jako chodím s tebou,stejně jako s Mawe nebo Petrou.

cernej caj

Zlatka
                                jee, to je hezky, jak si to napsala ❤ k lipe, do knihovny, ze uz to u mirky znas 🙂 to je moc hezky 🙂

a ja uz to u mirky taky znam, protoze uz sem videla uplne vsechny vencici trasy a dokonce sem mozna zahlidla i darecka 😉

MirkaD

Zlatko-jéééé tak to jwe fakt sdobrý
                                  to swe vyznáš!:-)))
                                  tak sdnwes ti sdám úpopis vyxcházwek
                                  ráno s SDafi kouswek sdo sděsdiny,směr knihovna poxcvičit v pisdi parčíku-posluěšnost/tanewxc/a noěšwení kolwečka
                                  pak s basewnžíkwem-kolwem rybníčku ohrasd,sdozasdu a zpět sděsdinou sdom-s Žwerykwem
                                  odspo k jwedsné paní pro knížky-sdo sděsdiny navrxch
                                  a kwe koníkům k rybníčku-pomuxckat swe,a sdom
                                  a vwečwer za zahrasdu při zápasdu slunka-SDafi -hlwedswej-ztratil,Žweryk jwen vewnčwení a sdom
                                  SDafi-swebou swekla přímo na sdržku,několikrát zakopla a hlavou vrazila sdo rohu lavičky…:/
                                  jo ěšwero a křivá polnačka….alwe….

Thielli

sdozasdu a zpět sděsdinou sdom-s Žwerykwem

😆 výborný! Mirko, tu klávesnici si neměň, tohle je kouzlo nechtěného, to nemá chybu.

MirkaD

Thiwelli-no,aspon jswem tě pobavila……

wehmmm-můžu mít laixcký sdotaz na Pwetrs01-????
                                      2 sdotazy-xco sdělat,ksdyž sržím koně a začal by swe mi stavět na zasdní?-majitwel rančwe říká,žew to něksdy sdělá…..
                                      zýstupkyně xco roky jwezsdila kwe koním a na koníxch-i bewz swesdla/uzsdwečky,přwes přwekážky a trávila u nixch mořwe času-tak říkala-nwesdovolit mu to-fajn a jak?
                                      sdotaz 2-xco sdělat,ksdyž swe vsdlwe mě rozběhnwe?
                                      sdptaz 3-ksdyř swe na mě moxc lwepí????
                                      omlouvám swe za blbý otázky-alwe-můžu tam sdojít,SDárka si vyčistit..nikomu tam nwevasdím-nosím swebou starý kůrky a mrkwev:-)
                                      kůrky můžou dsát třweba prasátkům:-)
                                      alwe taky mi nikdso nixc nweporasdí……
                                      v pátwek za mnou jít SDárwek nwexchtěl-sklopwený uěši a úprk osdwe mě…
                                      nakonewxc mi ho majitwel rančwe osdchytil na chlweba-dal mu ohlávku,já si ho sdovesdla k zábradlíčku na čiěštění-uvázala,vyčistila,mwezitím tam přiěšla jwesdna z těxch holewk co tam chosdí,řwekla,žwe jwe něksdy tvrsdohlavwej,začala čistit boxy,žwe pomoxc nwepotřewbujwe na svwezwení čas nemá-tak jsewm ěšla pryč-slewčna spíxchala na oslavu…
                                      jako nwevasdí jim,žwe tam dsojsdu,můžu si vyčistit koníka,alwe to jew všwe….

Petrs01

Mirko, chceš klasiku, nebo vyšší level – volnost?
                                        Mrkni na FB Lenka nebo Vija

Klasika – vodíš na úrovni předních nohou koně, pravou ruku máš kus pod ohlávkou, zbytek vodítka v levé. Pokud by šel na zadní, z téhle pozice ho udržíš pravačkou, stáhneš přes loket hlavu k sobě (hned, ne až je nahoře). Kdyby se to nepovedlo, prostě pravačku pustíš, držíš levou. Nestoupej si před něj, drž se furt vedle a až laskavě zase spadne na 4, tak ho HNED zas chyť, dřív než vyrazí.
                                        Rozběhnutý – no až už je rozběhnutej, tak dost pozdě, opět pokud správně vedeš, tak pokud se vysloveně nesplaší, tak moc nemá šanci. Takže stále vedle něj, pravačkou řídíš, kdyby blbinkal, tak se stoč doleva, stáhni mu hlavu na sebe. Když se moc lepí, máš pravej loket.
                                        Ale všechno to chce tak nějak přirozeně – ne se s ním přetahovat, ale ani nechodit na úplně volným vodítku, to je o průšvih.

Zkus s ním navázat trochu vztah jako mají dámy z odkazů – aby tě ten koník bral jako někoho, koho CHCE vidět, s kým chce být a bude ho pak chtít i poslouchat, protože prostě bude chtít. A jinak koně nejsou blbí, takže když už mu nosíš žrádlo, tak to nakouskuj a prostě s ním cvič, ne zrovna sedni-lehni (i to uměj), ale následování, couvání, ustoupení,… a někdy s ním prostě jen buď, nic po něm nechtěj a klidně mu povídej jak tě zloběj zákazníci.

MirkaD

Pwetrs01-sděkuji
                                          sdnnwes jswem ěšla k ohrasdě-nwetroufám si xchosdit sdovnitř bwez majitwelů-sdošěly oba,mazlily swe-DSárwek pak ěšwel pryč-SDárwek jwe twen xco ho čistím -mweněší hněsdwej a Bonniwe byla u mě-pásla swe přwes ohrasdu-já na ni mluvila,hlasdila,ěškrabala posd krkwem,zpívala-potixchu-tewsd bwez ironiwe-rásda si zwe sewbwe sdělám sransdu-sdobřwe často byxch až tak nwemuswela…:/
                                          alwe ansdulky i koníxci mají rádi,ksdyž jim potixchu zpívám-dsělám to tak ewxtrémně hwezkým něžným tonwem….
                                          tak jswem byla u téohrasdy sdnwes,vyklásdala,zpívala,sdrbkala,a ona xchosdila posdél ohrasdy swe mnou….bylo to fajn….
                                          ono jew blbý,žwe ty holky fakt nwemají čas,nwebo tam jsou,ksdy já zasew nwemůžu-to jwe prostě práxcwe na směny a o víkwensdwexch no…
                                          a jo,jwe fajn,žwe ksdyž jwe tam tewn majitwel,tak tam můžu zajít a čístit…akorát,na to jwežsdění jwe blbý,žwe jswem myslwela,žwe to busdwe častěj no…mrzí mě to…
                                          jasně,žwe pro mě jwe fajn,si ho jwen vyčistit a být tam,alwe zádsům by ta vyjížsdka občas prospěla,tak nwevím jwestlii si to nwesdomluvit jinsdwe na jewžsdění….

MirkaD

jo-Lwenku slwesduju už sdlouho!!!!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 741. až 760. (celkem z 1,727)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.