- Toto téma obsahuje celkem 1,726 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fifi a poslední změna proběhla před 2 hodinami a 28 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
25.2.2025 v 15:00 #185545
cernej caj
Kimi
S granulema to souviset rozhodne muze…Maya
Precenujes mou znalost aj:DJa davam ten hubnouci fitmin co psala fifi, ze se osvedcil – a teda slozeni sem takybradsi delala ze nevidim.
Fitmin for life ligt & senior uz bych teda urco nekoipila na vyjimku s tvrdym rospoctem na granule, ty fitmin medium senior ho maji jeste zkousnutelny
25.2.2025 v 15:04 #185546Petrs01
Asteris – o té „mrtvole“ nevím, kde je? Parádní fotky!
25.2.2025 v 15:38 #185547cernej caj
Asteris
Je, jak je emicka na tom kameni, to je skvela fotka! rozhodne ste si za to blato zaslouzily krasny vyhled 🙂ale ten pan v bilem me teda pobavil, to bych se taky bala 😀 ale kdyz si pan prisedl… tak jeho smula 😀
25.2.2025 v 16:16 #185548MirkaD
Asteris-krásná fotka a -ehmmmm-krásnej hrob:-)
Kimi-jasně o granulích to být může…
-jo,my máme všude bahenní lázně,,,takže po vycházce ráno do vany,a odpo před vrata…..
25.2.2025 v 16:18 #185549Asteris
„Mrtvola“ je neobvyklý pomník archeologa Čeňka Rýznera v polích kousek od Únětic, objevila jsem ho náhodou😀.
25.2.2025 v 16:39 #185550MirkaD
Asteris-počky jak jako pomník?
25.2.2025 v 16:40 #185551Kimi
Tyhle „doporučené granule“ jsou Purina, ty předtím byly, co mi zbyly po Goliáškovi, ledvinová dieta, teď si nejsem jistá, jestli od MARP nebo HAPPY DOG. Brácha i syn krmí Fitminem a pokud vím, tak bez problémů. Taky se ještě mrknu na Yoggies, jestli teda zdraví začíná v misce.
25.2.2025 v 16:59 #185553Petrs01
pomník
Nalezeno, zařazeno do plánů, děkuji za ukázání!
25.2.2025 v 17:57 #185554cernej caj
Kimi
ja yoggies chvili krmila charlieho, ale pak po nich zacal pribirat, nemaji uplne radu pro seniory, ale pokud je betynka jeste aktivni, tak by ji mohly chutnat i sedet.Zrovna purina, pokud se neco nezmenilo, taky patrila mezi lepsi granule jen cenou…
ja asi posledni 2 roky nebo 3 krmila royal canine a to je taky slozenim spis nee , ale clovek to zkousne aspon kvuli tem veterinarnim radam, ktery maj fakt vhodny pro ty nemoci
25.2.2025 v 18:11 #185555Thielli
Asteris, my máme každá úplně jinou laťku v definici „špinavý pes“ 😆
Krásný fotky ale….Kimi,
Cheval má „řídkou“ ob den. Přechod na jinou stravu, jako odměny granule, jinak bych se u ní nedoplatila, je to hrozně těžký jí vyladit…
Já nevím, po jakých granulích jdeš, jen jsem slyšela, že Yoggies jsou hladový…ale – kdyby ses chtěla trochu podívat na přehled o granulích, tak se podívej sem:
přehled granulíJá jsem jako pamlskové granule koupila Wolfsblut. Schválila je Megi, co máme od ní vejce a knížku a kalendář Zrzavčí, ona v těch granulích asi umí chodit. Ty ale podle mastnoty v ruce rozhodně dietní nejsou. Žere je jako pamlsek i vybíravá černá huba.
25.2.2025 v 18:16 #185556Thielli
Kimi
Fitmin nic moc 🥴
Fitmina tady je, co mi vypadlo na zadání „malý silnější psík“:
výběr dle zadáníSamozřejmě je to jen jeden zdroj infomací, ale trošku to při hledání pomůže, myslím…
25.2.2025 v 20:25 #185558Kimi
Tak jsem si ty granule prohlédla a dobře by dopadly Orijen i Yoggies, MARP taky nedopadly nejhůř. Tak promyslím a objednám.
25.2.2025 v 21:22 #185559Asteris
Thielli – dovedu si představit, že tvoje holky jsou v téhle době poněkud špinavější, v ranní venčící partě je i kokršpaněl Remus. Kromě bahna má na sobě čumbrky, bodláky a šípkové větvičky 😆 . Emča sice vypadala na pohled docela čistě, ale kdyby se o toho pána otřela, tak by už nebyl bílý…
Mirko – je to opravdu „pomník“ , vytvořený před dvěma roky na památku toho archeologa (sté výročí úmrtí) a nedaleko je archeologické naleziště – pohřebiště, únětická kultura. Ten památník je mozaika, jsou tam prý zabudované i keramické úlomky z toho naleziště, kostra je ženská a kolem jsou vyobrazeny archeologické pomůcky z doby nálezu, a další věci, pak brýle a to paraplíčko se vztahuje k Rýznerově ženě. Vypadá to moc hezky.26.2.2025 v 6:59 #185570cernej caj
Asteris
Cumbrk je kudlibabka? 😀Jinak teda to je hezky udelany pomnik archeologovi, akorat tou „vanou“ to bude svadet nektere obcany knodhazovani odpadku ale snad zustane dlouho krasny. Je opravdu moc pekne provedeny:)
Thielli
Jsem prave psala ze fitmin nic moc, ale porad se da vybrat jeste „prijatelna receptura“ ale maji i desy.A bohuzel pro ty seniory a treba i zravy psi nekdy neni „top“ to nejlepsi, protoze je proste energetictejsi… a treba orijen a acanu jsem dlouho kupovala ferince, ale orijen pro seniory ma 15% tuku a to je pro staryho kastrata s tendenci pribirat a potrebou mit dost nacpanej zaludek proste moc.
Takze charlie mel prvniho 2,5 roku u nas bezobilnejs samsfield a yoggies, ted dostal 1 pytel fitminu a konecne se lepe dari drzet vaha…
Takze.. osobne bych rekla, ze jakmile se pes dostane do stadia „starsi, tloustnoci s malo pohybu“ zacina stredni trida granuli prebirat oteze, protoze diky slozeni je proste vetsinou min energeticka a pritom zaplni zaludek.
26.2.2025 v 7:43 #185571Maya
No Lokinek zere Fitmin a ma pekny sadylko 😀
Jo Wolfsblut, Orijen, Acanu a podobny, to jsem taky zkousela, vsechno odmitnul zrat
No od stenete zral Wolfs Mountain, ale jak zavreli granule.cz, tak jinde uz je nemaji a jeho preucit na neco jineho, to je skoro nemozny
prekousnout Fitmin me stalo hodne sil, ale porad lepsi nez nic 😀26.2.2025 v 7:43 #185572Maya
cernejcaj
Loki dekuje za paruzek, vcera si hlodal celej vecer a ten jeho starej uz ho vubec nezajima26.2.2025 v 7:50 #185573Thielli
čajíku,
já granule neumím vůbec, krmila jsem první rok Orijenem, pak holky odcházely od misek, dokonce i pažravá hnědá už prostě nechtěla den co den to samý. I pes má chuťové buňky, každé zvíře v přírodě míchá potravu z toho co najde a tak jsem se rozhodla, že nebudu pohodlná (protože granule prostě pohodlné pro člověka jsou) a budu psům dávat do misky taky něco, co jim bude chutnat.
Ten odkaz je jeden z mnoha zdrojů informací, není to žádná diplomka, ale mně to tenkrát jako první krok k hledání pomohlo, bo na každém obalu výrobce si to sám výrobce chválí…. a prase aby se v tom marketingu vyznalo.Ale tak nějak vnitřně nesouhlasím s tvrzením, že horší složení granulí je lepší pro tlouštíka. Přece když bude kvalitní složení s menším procentem tuku, tak to bude vždycky lepší než otruby a řepné řízky… 🙄
Já jsem teď najela na směs granulí a vařeného pro Cheval. Protože když namíchám dobrý poměr granulí (2/3), vařeného masa, čistého vývaru a rýže (1/3), někdy přistrouhám trochu mrkve, má dobré bobky. Granule dávám Platinum Iberico (také žádný zázrak, ale jsou poloměkké a nebobtnají, takže smíchány s ostatním nekvasí v břiše. Dosypu ještě multivitamín/doplněk pro barf, protože mladá a chromá, tak aby měla potřebné látky..
Myslím, že taková miska je pro psa fajn. Granulemi do něj dostanu nějaké poměry a psovi to chutná, protože to má „s omáčkou“, která je pokaždé jiná… je to win-win. Doufám tedy. 🙄
Eliette neřeším, je zdravá, nasvalená, tam nějaké náročné stravovací předpisy neřeším, ale Cheval je mladý mrzák, potřebuje výživu a přitom zůstat hubená jako hrábě…
26.2.2025 v 8:21 #185574Petrs01
mladý mrzák
A jak to s tou nohou vidíš?
26.2.2025 v 8:23 #185575cernej caj
Maya
To je super:)A jak dneska je?
Thielli
Ja nerekla, se horsi sloznei je vhodne pro tloustika ale ze bohuzel ty horsi slozeni maji mene % tuku nez ty lepsi a pro tloustiky je proste lepsi min % tuku v granulich, protoze to vetsinou znamena i mensi energetickou naloz na porci pro naplneni zaludkuTedy slozenim nejsou lepsi ale energetickou hodnotou lepsi jsou.
Ale to si kazdej musi sam.
A prave na pytli se vychvali kazdej, ale ja se kdysi od mayi naucila celkem cist slozeni, nebo na to sou ty testy jaknsi linkovala taky sikovny, zas si clovek ibrozsiri trrba obzory o novy znacky
My masem par let krmili ale muzi to cekou dobu vadilo, tak jsou na granulich + obcas neco k tomu.
Jinak… ja taky jim roky to samy, su jak loki, on chve presne to co vhce a nic jinyho nechce:D
26.2.2025 v 8:30 #185576Petrs01
Já kdysi ze zoufalství vzala Bardu do zveráče a ať si teda vybere – vybral Anku, tak jsme na ní chvíli byli. A pak jsem objevila Belcando – měli (možná furt mají) řadu co se zalila horkou vodou a udělalo to na granulích „omáčku“ a to teda papal i nežravec. Na nich se postupně stal normálním bíglem – všežravcem. Von mi totiž jako štěně nežral, což prostě když nežere dospělák, tak ať si škubne, hlady neumře, ale když nad miskou ohrnuje čenich čtyřměsíční prcek, tak to je prostě problém.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.