- Toto téma obsahuje celkem 1,740 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 22 hodinami a 37 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
25.2.2025 v 9:21 #185502
Thielli
Mayo,
není tu politika zapovězená? 😂
Ale triko před volbama si přece honí každej. KAŽDEJ, kdo se do politiky pustí, dělá, „co může“. Jak kdysi dáááááávno zmínila Daniela Kolářová, která v dobré víře po revoluci do politiky šla (a pak neskutečně znechucena zase rychle odešla), je to prostě specifický kanál, do kterého vstoupit, ale hlavně pobývat v něm, vyžaduje určité zvířecí rysy – od hroší kůže, přes sloní paměť, po kachní žaludek… 🙄
Mně se hrozně ulevilo, když jsem to okolo sebe vypnula. Mám v hlavě krásné prázdno, do kterého se vejde les, ptáci, moje nové strakaté pometlo… Nevím nic, vůbec nic… Připadám si občas zase jako ta Daniela Kolářová, jak kráčela v Obecné škole pryč od své třídy žáčků a usmívala se do slunce…
…
Takže stačí, jak strašně mě denně na dně duše trápí to, co nesleduji, ale vím o tom… o úplně zbytečném utrpení zvířat i lidí napříč zeměkoulí… a nezmůžu nic.
Vím jen, že se svět zase třese blíž k naší kotlince. No, co už. Bližší, denní a podrobné dávky těch informací nepotřebuju.Takže když mluvím s tátou a on mi říká „Jano, přece musíš mít trošku ten rozhled, vždycky jsi byla v obraze, věděla jsi, měla jsi nejlepší přehled v rodině i díky práci pro unii…“ a já mu odpovím – „Tati, nemusím. A světe div se, nemám vůbec přehled, jsem úplně jalová…. a ono se vůbec nic neděje… 😁 “
O víkendu se svou prázdnou lebkou vyrazím ven… rozhrabat krtiny na chatě, prořezat jabloně… a tak. 😊25.2.2025 v 9:48 #185503Maya
Thielli
vsak ja nepisu nic o politice, jen komentuju udalost
a nektery z nas tyhle udalosti zajimaji25.2.2025 v 10:04 #185507Maya
tak ted jsem se dozvedela, ze mlade kolegyni umrel manzel, brali se loni v lete, bylo mu 39
bolela ho hlava, v patek sel do nemocnice, udeali mu nejaky vysetreni a prej ze mu nic neni a poslali ho domu, v sobutu doma umrel
kdyz slysim takovyhle historky, tak fakt si rikam, na co si clovek v mym veku stezuje, ze ho bolej klouby, co by za to jini dali25.2.2025 v 10:18 #185508cernej caj
Maya
Tak to chudera kolegyne:(Thielli
Ja nic neslesuju uz tak 10 let, nectu noviny… podstatny veci se ke me vzdy nejak dostanou.25.2.2025 v 10:44 #185512Maya
a to ja sleduju, primerene, uz ne tolik jako driv a spis ze si neco prectu nez v tv, tv me nebavi, to je furt dokola ty debaty
clovek by mel neco vedet o svete ve kterym zije
a clovek, ktery chce volit, by mel taky vedet co a jak voli25.2.2025 v 10:44 #185513Kuskus
MirkaD
„….zase se ozvu až bude něco pozitivního…..
snad to nebylo moc dlouhý…….:/ “
Miri, neser.Měla jsem o tebe strach. Fajn, že už si útroby daly říct a fungují, sice na dietě, ale bez bolesti. Vím o čem mluvím.
Ty vlčí máky jsou focené venku teď v únoru, nebo jde o starší fotos?25.2.2025 v 10:45 #185514Thielli
Miri, neser.
žejo? Taky to tak vidim 😊
Takže souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.25.2.2025 v 10:52 #185515Thielli
clovek by mel neco vedet o svete ve kterym zije
Ano, tento imperativ jsem měla v hlavě celý život.
Ale vzdala jsem to. Nepřineslo mi to nic než víc a víc smutku, hněvu a pocitu bezmoci.a clovek, ktery chce volit, by mel taky vedet co a jak voli
A to byl důvod, proč jsem se ještě navzdory své nechuti stále zajímala. Ale teď, teď, když nemám koho volit a půjdu tak volit jakýkoli spolek na ochranu zvířat, tak už je to jedno, že nic nevím. 😐
25.2.2025 v 11:02 #185518Milena z Prahy
Thielli,
takže Respekt máš odhlášenej?25.2.2025 v 11:05 #185519MirkaD
Kuskus-vlčí máky je starší fotos-švagr mě táák rozjebal fotky v PC,že …že je to naprd,se k nim nemůžu dostat,nejdou tam dt nový,nic…prostě..špica to je,fak špica…..
no,v sobotu hhodně ta má kamarádka opakovala furt Hnízdila-mám od něj 3 knížky+4 je o bolestech zad-ona je hoodně proti doktorům,lékům,lékárnám…
-jakož,lekař tě lekna,pošlě tě do lekarny!!!tam ti dají leky….
njn-Hnízdila i Duška mám načtenýho i 4 dohody i pátou,i piju bylinky…
jo mám pít čekankový kafe a napsat paní Podhorné o bylinky,dávala něco i na rakovinu známé známé….25.2.2025 v 11:10 #185520Thielli
Mileno,
ano. Ale pořád mám z nostalgie doma jednu celou jednu knihovnu plnou. Komplet ročníky, celé roky… četla jsem poctivě. Byly to pro mě přesně dávkované informace na týden. Žádné zkratkovité články, ale poctivé reportáže z politiky i kultury. Odkazy na další prameny… Pro mě taková spolehlivá oáza, ze který se člověk nebál napít… ale tak 4 roky zpátky už nemám předplatné a poslední čísla, co mi došla, jsou ještě zatavená v igelitu…
No, co už.
…i jabloně, krtiny a špinavý psí nohy jsou náplní bytí.Ale ještě si čtu knížky, když mám sílu. Sice už se mi převrátil poměr těžkého čtení a oddechových románů nebo detektivek, ale pořád lepší, než se ordinovat v růžové zahradě. 😑
25.2.2025 v 11:46 #185525Maya
Tak ja kdysi davno takhle poctive cetla Reflex a National Geografic, to mi stacilo, na ND jsem mela predplatny a doma cely rocniky
uz jsem se toho vseho zbavila
uz mi zustaly jen stary rodokapsy a karavany
tak jsem zvecava kdy najdu odvahu zbavit se i toho25.2.2025 v 11:48 #185526Maya
sedla na me nejaka strevni chripka, v praci, pred sebou cestu domu, fakt parada
premejslim jeslti si nemam zazadat na zitra uz dovolenou
ale mam uz zavrenou dochazku, musel by to sef predelavat a pochybuju, ze se mu bude chtit
to je peklo tohleto, vzdycky v nejnevhodnejsi dobu25.2.2025 v 12:28 #185527cernej caj
Maya
nebo alespon HO by neslo? kdyby bylo blbe + cerny uhli si radsi cestou kup, pokud doma nemas… snad teda bude lip a hlavne zvladnes cestu domu…25.2.2025 v 12:39 #185529Maya
cernejcaj
se soucasnym sefem nejde nic
nasla jsem tu smectu a k obedu si koupila suchy rohliky, tak snad to nejak preziju25.2.2025 v 13:49 #185537Maya
cernejcaj
scifi asi v angline
https://www.fadedpage.com/showbook.php?pid=2021043725.2.2025 v 14:11 #185538Kimi
Mayo, já bych navázala, a to kvůli Bety – potřebuju poradit, proto píšu sem a ne na gauč. Bety měla před časem řídký střevní problém, řešila jsem to na veterině, po injekcích se to usadilo. Poslední týden ale opět nastoupily problémy. Dneska si dokonce vykňučela vypuštění na zahradu a po chvíli pobíhání umístila bobek, ne úplně tekutý, ale dost řídký. Normálně by mě potěšilo, že přijala zahradu jako místo pro vyvenčení – ale… Popřemýšlela jsem a spočítala, že ty problémy nastaly, když jsem načala nové granule (zpočátku přimíchané ty staré). Doporučila mi je šéfka v prodejně FARMA, mají být pro starší pejsky, hovězí s rýží, pšenice, kukuřice, sója, drůbež a nějaké minerály. Píše se tam, že granule pomáhají udržet zdravý střevní mikrobiom. Ale asi tam něco vadí – prosím a Váš názor – může ten střevní problém být z těch granulí? Já jsem předběžně rozhodnutá je vyřadit. Dnes večer dostane jen kapsičku, zítra jedeme na předoperační vyšetření, tak musí mít předtím 12 hodin hladovku. Na zpáteřní cestě bych se stavila pro něco jiného. Máme tu prodejnu Fitmin, brigádničí tam kamarádka, tak snad mi poradí líp.🤦♀️☹
25.2.2025 v 14:20 #185539Maya
Kimi
muze to mit z granuli, vim o vic psech, kterym proste nejake granule nesedly
podle toho co pises jsou to navic fakt nic moc granule, to i ten Fitmin bude tisickrat lepsi
stejne tak pokud jsou to stejne granule, jen novy pytel, tak taktez, vyrobci meni receptury
bych ji je okamzite prestala davat a zkusila jiny25.2.2025 v 14:34 #185540Petrs01
Nepíšeš značku. A Fitmin, jak píše Maya, je taky nic moc. Čím jsi krmila předtím?
25.2.2025 v 14:57 #185541Asteris
Tak vás zase po delší době dočítám, mno vyskytuje se tu dost stračen a taky dost raněných, nemocných, rozbitých věcí – tak všem přeju, ať jsou brzy v pořádku, věci zdárně opravené. Petrs koukám bude konstruovat veslostroj. A potěšilo mě, že se ozvala Mirka, už jsem měla obavy – v práci má teď bez té nejmenované osoby pohodu a i zdravotně se cítí lépe, tak jsem ráda.
Betynka to asi může mít z granulí, tak snad bude v pořádku.
Bohužel teď alespoň u nás skončilo období čistých psů a nastala doba blátivá.
V neděli jsme byly s Emčou na cvičáku v Úhonicích, a protože jsme skončily po poledni, tak se nabízela procházka po okolí. Vtipně jsem vymyslela cestu na Alšovu vyhlídku, opravdu nic lepšího mě nemohlo napadnout. Úzká pěšinka kolmo vzhůru, klouzavé bláto po kotníky – nahoře jsme byly obalené bahnem obě. Zpátky jsem se naštěstí nevracela, ale pokračovala dál. No, střídalo se bahno s rozbředlým sněhem, obojí klouzavé. A v autobuse si naproti sedl pán – celý v bílém, bělostné tepláky, světlounká bunda, no to byly nervy, aby se Emička nechtěla družit. Krčila jsem se v koutku, utahaná Emča naštěstí spala… -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.