Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 1,658 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 7 hodinami a 47 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 1,659)
  • Autor
    Petrs01

PŘEVOZNÍ rezervu

Chápeme. Protože to šetří kilogramy a prostor, výrobce tím fakt prachy neušetří. Rezerva je prostě na dojetí k nejbližšímu pneuservisu.

edit: zákon už dokonce umožňuje dělat auta bez rezervy, musíš mít jen nějakou tu samoopravnou sadu (která ti ovšem tu pneumatiku zničí). A když se ti pneu rozpadne, tak si zavoláš odtah. Rozpad pneu se nám taky povedl, Peťan jel – a najednou neměl po čem. Přitom to byla nesjetá Barumka, žádnej protektor. Tak buď vadnej kus, nebo najel na něco výživného.

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci uživatelem Petrs01.
      PetraK

Thielli
        A určitě v době početí nedokázali dohlédnout tak daleko, aby se vžili do budoucí duše zdravého dítěte vedle postiženého.

to je jasný,no. Já mám v tomhle jednoduchý jasno, to proto, že nemám to puzení. Ale taky bych se bála, že to prostě nezvládnu – nezvládneme. A je spousta chlapů, co to zabalí a žena v tom zůstane sama. Nesoudím to, jen prostě je to vůči tomu zdravému děcku nespravedlivý. A ani ty rodiče si ho nakonec neužijí tak, jak je to obvyklé. Je to těžká věc.

je natřít modrou barvou a uděláme z nich záhony
        tuto obskurní výtvarnou inštalaci si namontuj k sobě před kadibůdu.

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci uživatelem PetraK.
        PetraK

Petrs01
          no doteď to v těch autech, který jsme kupovali – stejný výrobce -takhle nebylo. Novinka.

koukám, že jsem s tou pjoumatikou měla ešče ščestí.

Petrs01

Novinka.

nouzovou rezervu má i volvík, r.v. 1997!
            Vono to pátý kolečko je takový neskladný a kolikrát ho použiješ? A to nemluvím o tom, že spousta princezniček obého pohlaví si to kolo stejně přehodit neumí (a leckdy jsou ty šrouby zarvané tak, že ani nemáš šanci). Když ti nabídnou menší kolečko, ale větší kufr, případně žádné kolečko a ještě větší kufr, po čem sáhneš?

cernej caj

PetraK
              to se uz dava roky do novejch aut, provozvni rezerva… jako muzete mit normalni cely velky kolo svoje, ze jo… pokud se tam teda jeste vleze dneska, ale vzhledem k tomu ze pneu ztraci casem vlastnosti a musi tam byt zimni porad, kdyby v zime problem, ze… tak ono je to proste vyrazne levnejsi i pro ty majitele auta, jak pise petrs01 – dojet k servisu.

Nebo mit doma vic kol, jako mame my 😀 dojedes domu a vyberes si nejaky pekny kolo ze sklepa:D:D

dobre, ze ste dojeli, to se fakt dava snad uz tak 10 let… a novou budete mit brzo, at muzes jezdit zas jak eliska:)

Petrs01
              jojo, taky kdyz si kolega pred lety kupoval auto, tak sme byli docela prekvapeny, ze uz ani rezervu mit nemusis…

jenze… ono to dneska dost casto je i otom, ze ty lidi uz si to kolo fakt vymenit neumi a stejne ten odtah volaji… nebo hromada lidi s novym autem ma vselijaky aisstencni sluzby v pojistce a zenska v kostymku cestou na repre akci si zavola odtah a taxik…

Jenze to bude i vychovou a rodinnymi vztahy, pokud ty zdravi deti maji pocit, ze musi, ze by meli, ze je to bracha… tak to svym zpusobem je zdravejsi vztah, nez ze jim je fuk, kdyby videli sourozence jednou za par let, na druhou stranu nekdy ti rodice si neuvedomuji, ze ty deti maji dve…

to je jak s psama, proste clovek kdyz ma dva, problemovyho a hodnyho, tak se nemuze jen venovat problemovymu… jenze u tech deti/rodin je to mnohem slozitejsi. A jde i o hromadu jinych nemoci a postizeni, ktery se v rodine objevit mouhou… sou to tezka temata.

Petrs01

musi tam byt zimni porad

Ne, správně bys měla přehazovat všech 5. Takže tahle rezerva je v tomhle výhra. Akorát to chce ji občas zkontrolovat a dofoukat – pozor, hustí se většinou na výrazně víc.

Maya

Ja teda nejaky kolo v aute myslim mam, ale vymenovat ho nikdy nehodlam 😀
                  ono je to taky proto, ze nepouzita pneu by se mela zhruba po 5 letech vymenit a koupit nova, ten material starne a ty rezervy casto lezej v aute dyl
                  ja parkrat videla i clanky, kde lidi mani dve deti stejne postizeny a to i s tim,ze meli geneticky testy s 50% sanci na postizeny dite a i tak do toho sli, coz jako fakt nechapu a je to podle sobectvi par excelence

PetraK

ad pjoumatika – máte pravdu, že vlastně mně by byla k ničemu, musela bych taky volat, kostýmku nemaje, takže jo, je to logický. Koukala jsem na to optikou Brtnika, kterej si umí důležitý věci v životě obstarat sám /proč teda má mě? 😀 /

ad ty skleněné děti – je to pro ně těžké, je. já jsem to viděla už u tý malý holčičky, je to pro to dítě jednak nespravedlivý, protože rodiče mu nevěnují tolik pozoronosti, jaká mu „náleží“ (nemám vhodný slovo) a pak když povyrostou, je to pro ně trochu nezdravý závazek . Já prostě sama za sebe, bych do dalšího dítěte nešla – asi i proto, že bych chtěla mít prostor pro to, věnovat se tomu nemocnýmu co to jde . A popravdě, mě přijde nefér vůči dětem i to, když si dítě pořídí nějak hodně handicapovaný rodiče. Já chápu, chápu, jejich touhu, protože ta je naprosto přirozená, ale to dítě pak za ně často běhá po úřadech a vyřizuje hodně brzo věci, které jsou na něj moc, nemá dětství, je dospělé dítě.
                    Já ty rodiče nesoudím, nemůžu, protože jak jsem napsala, nikdy mě nepostihlo tikání biologických hodin , ale pro ty děti to neoddiskutovatelně je nepsravedlivé a zatěžující.

Petrs01

proč teda má mě?

ty si přece taky občas koupíš nějakou neužitečnou dekoraci 😀
                      A nebo proto, že neumí/nechce vařit?

PetraK

coz jako fakt nechapu a je to podle sobectvi par excelence

taky to tak vidím. I proto, že v leckterých případech -jak pak taková děcka skončí, až vyrostou, rodiče zestárnou a nebudou se o ně moci starat, zemřou? To je nečeká nic hezkýho.

PetraK

Jo a to jsem fčéra a předefčírem výrobně vařila večeři. Předefčírem jsem koupila krásnej kváskovej chleba. A ten byl tak luxusní a křupavej, jak byl čerstvej, že jsem ho celej rozkrájela a …….sežrali jsme ho jen s máslem a solí. To byla taková úžasnost. Mńm. Výborný máslo domácí a ten chleba. A fčéra jsem uďála obří hrnec hustý zeleninovo bramborový poblivky, kdy základ byla čtvrthlávka bílýho zelí . Druhou čtvrthlávku, páč to bylo obří zéli jsem nakrájený na čtverečky udělala na pánvi na zkaramelizovaný cibuli s malinovým balsamikem. No ty bláho! Daněk zvostal v lednici, ani na něj nedošlo. sežrali jsme toho celou pánev 😀

Maya
                            Maya

PetraK
                              vidim to stejne, dve deti jsou logicky, pokud je to starsi zdravy
                              ale poridit si po postizenym diteti, kdy to postizeni je ve valny vetsine geneticky dany, dalsi dite, je jen sobectvi, nic vic
                              jako vubec ty lidi nechapu jak jako uvazuou, Tak to risknem, bud to vyjde a nebo ne? Pro me nepredstavitelny
                              Postizeny rodice nevim, taky to moc nechapu, i z hlediska financi, vzdyt ti lidi jsou vetsinou v invalidnim duchodu
                              zas na druhou stranu asi ty deti maji radi a pro ty deti je to porad lepsi nez rodice alkoholici nebo fetaci

PetraK

Maya
                                ale poridit si po postizenym diteti, kdy to postizeni je ve valny vetsine geneticky dany, dalsi dite, je jen sobectvi, nic vic

od určitého stupně pro mě taky. Když je to nějaká lehčí forma, tak se to asi dá i když je to náročný, ale ……prostě já tam pořád vidím to druhý malý dítě, který se dostane do role, která mu nepřísluší.

zas na druhou stranu asi ty deti maji radi a pro ty deti je to porad lepsi nez rodice alkoholici nebo fetaci
                                jo to je fakt, ale jsem právě viděla jednou dokument a tam to cca 12?? letý dítě muselo po úřadech a tak.Jasně, to nejni trága, nejni, a má-li lásku a péči těch rodičů…. bude pak i líp připravený do života, bude to umět, ale……bude mít celoživotní péči o ty rodiče. Pořád.

PetraK

https://www.magnoli.cz/jak-se-rozhoduje-pes-a-co-si-z-toho-muzeme-vzit-my/?utm

to je skvělý! dík. Měli by to vyvěsit všade!!

Thielli

Jééé, to psal Tomáš, toho jsem znala, s ním jsem pracovala… 🙂
                                    Byl moc fajn. Vtipný, inteligentní, vnímavý, taky v rodině těžký úděl sestry… On je to skleněné dítě… i když ne docela… narodil se dřív než jeho mladší sestra, která si bohužel vytáhla horší karty…
                                    Říkal, že má takové hlubinné jméno… Tomáš Poucha: Jsem v tom aš po ucha!

PetraK

Thielli
                                      pan Poucha má to jméno proto, že se v něm zrcadlí hloubka (v tom jméně) a má tak hluboký myšlenky 😀 mě tak napadlo

PetraK

Mám zajímavý pochody v těle – resp. hlavně v hlavě. kde se obvykle nic moc neděje. A teď – jako by se mi tam pohybovala upchatá rýma. Povolí, zatáhne, povolí zatáhne. Kráva je to. 😀

Petrs01

upchatá rýma

Hupsni do Vltavy, rýma se lekne a uteče. Už máte káď?

PetraK

Petrs01
                                            Hupsni do Vltavy
                                            Sám si skoč do Vltavy!

😀 😀

no ale vono to právě rýma nejni 😮 , divný to je. ale tak to víme, že sem celá divná. a prostě sem únavná, tak si zejtra vezmu vilno. A těšim se, těšim se, těšim se, udělám si snídani, budu mudlat ohařící, pít kafe a brouzdat sněhem. Loni jsem si taky vzala sněhový vilno. Ale tetkonc bych si ho radši vzala až v pindělí, enemže fakt jsem unavená a tak to rovnou udělám takhle.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 1,659)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.