Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,641. až 2,660. (celkem z 2,672)
  • Autor
    Fifi

Tak dobry, uz to odtahlo, ale to byly prdy do zeme, svetlo jak ve dne a rachot neustalej, vichr pri prichodu cela bourky. Kroupy zadny, slejvanec poradnej. Chvili este pockam a pujdu sundavat ochranu z auta, at to tam nestrasi do rana. 🙂

cernej caj

Fifi
        Tak uff ze to neprilitlo v plny sile:)

Zlata

Fifi
          Tady byl taky šrumec.

cernej caj

Sem asi ztratila na minulem.vylete celovku:(

Prvni baterka v zivite, co sem ztratila, nevyhoda ze ji zitra potrebuju, tak jeste venuju po praci 4. Kolecku prohledani uplne vseho a zitra si rychle pujcit od kes, ale ona ma takovou bludicku, ktera sotva staci aby clovek nasel vchod do stanu:D

A ma v tom teple vetsinu noci a dne poprchat, takze teplo a vlhko, vlcisku raj:D

Protoze se potrebuju na zitra vyspat tak sem se dnesk v 1 vzbudila a do 3 nemohla usnout:D

No tak snad aspoj ten polovokruh dam.

PetraK

RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Tak máme dost zalito. Trochu i bouřilo, ale bez krup a vichru. Ráno jsem to byla kontrolovat, šécko cajk. V noci jsem lítala po zahradě a snažila se najít cizí kočku, která tam někde plakala. Marně. Vytáhla jsem ven i Mousese, aby mi byl k ruce, ale ten se na mě vyprdnul, že prej jsem idiot lítat takhle v lijáku. Chce se mi spát.
              Ešivá zejtra přijede Ričrd, musim vyrobit klobásky, bé se krilovati.

černej čaj
              to je pech s čelovkou, předpokládám, že to byl nějakej vysoce funkční kousek? Třeba ešče někde vyplave. Já zas nespala od tří, peklo čekat do těch 4:30 . Dáš polokruh a víc, tím jsem si jistá.

Zlatko – jak klíštěcí aféra? Máš výsledky?

Fifi
              pěkný jste to tam teda měli, tak aspoň, že zalito máte?

A našla Kimi návleka?

brut

Zdravim vespolek

Stale jeste hlidam bytecek a uz se tesim domu. Vlastni postel nic nenahradi ?

Kimi
                No nazdar! Koukam, ze si taky uzivas pourazove problemy. Moc dobre to znam. Drzim palce, at koleno neni na tom tak zle, aby si skoncila v nemocnici. ?

Zlatka
                No, pokud mas flek po klisteti na noze, kde mas problem s citlivosti, tak bych atb brala. Co se tyka ockovani na tetanus, zkus se poradit, jestli by ti nekdo neudelal odber na protilatky. Kdyz by si jich mela malo, budes muset resit preockovani, ale kdyz budou v norme, budes mit klid. Takhle to delam temer s kazdym ockovanim ,ktere me ceka. Bohuzel, proti tetanu neexistuje zadna jina alternativa, nez ockovani.

Cajik
                Holka zlata.. musis, opravdu musis odpocivat. Nic neni dulezitejsi ,nez ty, tvoje zdravi a pohoda. I vzhledem k diagnoze by si mela mit pravidelny dny,kdy budes odpocivat.
                Musis nutne v nedeli k segre, neslo by to jiny den nebo to treba spojit s necim jinym nebo se se segrou sejit v tydnu nekde pobliz prace. Proste aby si o to volno a klid neprisla?

Esuska
                Doufam, ze mas ockovani na tetanus. Kdyby te to bolelo ,tak supej k doktorovi, at nemas polizanici na cely leto…

brut

Esuska
                  „velkej hosicek .. musim rict, ze ten si umi vzdycky najit neco, co je o zblazneni. ? “
                  To mi povidej.. on si muze s Vilemem podat paratek. ?? Hlavne, kdyz se vse obraci k lepsimu u jednoho, zacne druhy. ? Moc by me zajimalo, jestli se rozhodli predavat stafetu nebo me trenuji nervovou soustavu …

„jsem si tak vzpomněla, jak jsem si vždycky říkala, jak se budu připravovat a pak to nějak vyvanulo.“
                  Nebyl u tebe na skoleni ?? .. on ma poruchu pozornosti s nejakou odchylkou ucha a oka, takze nektere veci jsou pro nej slozitejsi na uchopeni. Blby je ,ze ta jeho blbena na nej kasle a tak se v tom chudak placa. Uz se tesi na prazdniny ???

Doufam, ze uz je psekum dobre, Rumicek nema nadute brisko a nezpusobil dalsi sejrici pohromu. Ted ctu, ze vlastne nevis, co ti projelo botou a nohou a ze nemas ocko na tetanus. Peti!! Tohle neni dobry, fakt ne. Zavolej si doktorce a nech si dat inijekci ?

Maya
                  Tomu rozumim. Pokud budes mit ted vyssi podporu, nez by byl nastupni plat, tak chapu,ze si chces odpocinout, uzit volno a praci si najdes smerem na podzim.

Kimi
                  Ajaj, drzim palce, at neni potreba v nejblizsi dobe vymenu kolenniho kloubu podstoupit. ? V kazdem pripade bud opatrna a koleno chlad, nepretezuj..

brut

Fifi ,Esuska
                    Jsem rada, ze jste prezily dest bez ztraty kvetinky. U nas to pry taky proslo bez krup, takze jsem stastna jako blecha. U hosicka od 10 do 4 lilo jako z konve, bourky sly okolo , ale vichr byl poradny. Nicmene jsem blbe spala. Jak nejsem zvykla spat v panelaku pod stresnim oknem, ktery nemohu ve slejvaku otevrit, tak me bylo desny vedro, dusno.. Zlaty bytecky s klasickymi okny. ☺️

cernej caj

Brut
                      Tak uz aby si brzy ve sve postylce byla:)

Ta nedele bohuzel vychazi nejlip, ona segra s detka taky toho ma hodne, tak se trefit…

PetraK
                      Za 500 z dekace, mam ji asi 7 let:D za tu cenu mbombova, dobre sviti, nabiji se kabelem od telefonu tak neresis tuzkovky.

No snad nekde vyplave a ukaze se treba jwmen ze nekde vypadla v aute.:)

Je dobre ze i u vas dobre, co psali ve zpravach tak to nekde bylo mega fuj.

Ma byt teplo a prset celou noc a i pres den. Znamema to bud mit mokry kalhoty a prochladly kolinko coz neni na velky akce nevo mit nepromokavy kalhoty a vlka coz neni pak ma zadny akce:D

cernej caj

Ps: tetanovku staci davat po 15 letech tak mozna jen esuska nema po 10 obnovu ale jeste ma aktivni?

Petrs01

nabiji se kabelem

Jaká a jak dlouho vydrží svítit?

cernej caj

Petrs01
                            Divam se se ji dost zdrazili za tech 7 let

https://www.decathlon.cz/p/dobijeci-celovka-hl-500-usb-v3-300-lumenu/_/R-p-339061

Na 100 mi vydrzi celou noc kdyz stridam silny svetlo (krasne vidis teren pred sebou, nebo znacky ale musi byt „blizko“ 200m to nedosviti a stredni, to je tak akorat ze se v tom v pohode jde kdyz neni debilni teren, nebo mas otevrrnrj teren s nejakou pohoda cestou.

Za me je to dobra baterka, vazi 100g, coz ani neni nejak extra vaha.
                            Ma i cervrny svetlo a jde natacet smer svetla „nahoru, doprrdu, dolu“

A ta nova uz ma dokonce usbc, ja mam jeste micro.

Podle me na max celou noc neda, dneska bych zvazovala i neco od nitecore, vazi pulku a stoji bud stejne (s kratsi svitivostti) nebo tak do 1300 s 650mah baterii – nitecorephoto.cz koukni).

Petrs01

Díky, Peťanův Petzl zvolna odchází, tak koukám po nástupci (já čelovky nee)

Maya

Koukam vsichni prezili v pohode, tak to je super
                                U nas vypad proud, ale blesky takovy, ze jsem ani nemusela svitit baterkou, lijak a vichr teda prisernej, ale nastesti nam jen odnes kousek zidle, velky kovovy a odtahl stul, taktez kovovy, i se slunecnikem s tezkym kamennym podstavcem, takze ho ted budu muset odtahnout zpstky
                                Kupodivu jinak vsechno prezilo bez uhony a kroupy nebyly
                                Proud nahodili rano, takze taky dobry

cernej caj

Maya
                                  To musel bytbslusmej masakr kdyz vam to posunulo sud a stul se slunecjikem. Dobre ze jinak vse OK.

Petrs01
                                  Ja je driv taky nerada ale od te doby co muzu mit volny ruce a nejsou uz mega tezky nebo s 20 dratama k baterce vzadu je mam radsi nez klasiky rucni:D

Petrs01

je mam radsi

Mě strašně vadí, že si nemůžu jinam svítit a jinam koukat. Hodně vnímám periferně a POTŘEBUJU TO. Nemůžu koukat JEN pod nohy nebo JEN na značky, prostě to vidím tak nějak všechno. S baterkou to jde, s čelovkou trpím. Taky nejradši chodím bez světla, akorát to se pak strašně rády přehlížejí značky. Umím jít i ve „vysokoprocentní“ tmě bez světla – to teda ne úplně dobrovolně, buď „už je to kousek, to už batoh nesundávám“, ale taky se mi stalo že se mi baterka porouchala a mobily tehdy eště nesvítily. A pár návratů poněkud později než jsem čekala a baterku tudíž neměla.

cernej caj

asi taky zalezi zda mas uzkej kuzel jen dopredu nebo sirsi rozptyl svetla. a jasne, ne ze to bez svetla nejde ale s nim je to proste bezpecnejsi.

Kimi

Návlek na koleno dosud nenalezen, ale napadlo mě ten síťový trochu poskládat a je pevnější, drží líp. Tady v noci fičelo, ale máme dost vysoký živý plot z habrů, tak věci pod pergolou přežily, truhlíky na parapetu mimo pergolu taky. Dnes má nějaké nepříjemné počasí pokračovat na západě Moravy a Slezska, tak jsem zvědavá, zda dnes budeme na Moravě nebo v Čechách, jsme blízko hranic s Moravou, vždy jsme s mamkou typovaly, kde budem a obyčejně se potvrdilo – tam, kde bylo hůř.?‍♀️?

PetraK

černej čaj
                                          no to koukám, že teda s čelovkou podražili pěkně 🙁

Jsem jak Petrs, taky mi to s čelovkou moc nejde, ale to jsme tady myslím i rozebírali. Tak jí prostě držím v ruce, když to jde. a nebo se snažím co nejdýl ji nezapínat. Peťa AP mi poradila to dávat na kšiltovku, ale to zase nemám rozhled…. je to těžký se mnou 😀

Kimi – tož aspoň, že náhradní řešení funguje. Musím kouknout na Ventusky co nás čeká, no zalívat rozhodně ale nebudu 😀 a sázet přivezený sazenice taky ne, páč to nepůjde, jak to je mokrý.

Brut – no……….. právě že mám tu tetanovku propadnutou. Tak se pozoruju a doufám, že se rozhoupám se na ni objednat. si na to nevzpomenu a nevzpomenu.

Už se Ti to krátí, za chvilinku budeš hajat doma 🙂

brut

Cajik
                                            Moc se tesim… Uz se mi to krati a postylka blizi ??

Chapu, te pokud jste obe vytizeny a vychazi nejlip nedele, tak se neda nic delat. Ale neslo by, aby jsi se sla projit, alespon kousek po okoli. V klidu, tichu.. Jak ja ti rozumim, taky potrebuji mentalni odpocinek, idealne v lese..

Snad se celovka objevi a nebudes muset kupovat novou. U nas doma mame Petzla a jsme s nimi spokojeni.

Petrs01
                                            My mame nekolik typu Petzla. Musim rict, ze vydrzi i hrubsi zachazeni, coz testuji deti.? Ja dlouho pouzivala klasickou baterku, kterou jsem drzela v ruce. Ale postupem casu mi zacalo vadit omezeni, ktere je s jejim drzenim spojene. Navic celovky uz dneska dokazi osvitit pomerne velkou cast cesty a jejiho okoli. Navic si mohu nastavit intenzitu svetla a pripadne i blikani jako SOS.
                                            Jsem z chaty zvykla chodit i po tme, ale ne vzdy je to idealni a bezpecny.

Maya
                                            Teda, jeste stesti,ze u vas neprisly kroupy. Ale i tak to musel byt poradny vichr, kdyz vam zvladl odstehovat nabytek i se slunecnikem.?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,641. až 2,660. (celkem z 2,672)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.