Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025

• Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,621. až 2,640. (celkem z 2,672)
  • Autor
    Kimi

Petro,
      na pravidelnou kontrolu k ortopédovi a na pigáro do kolene jsem měla jít v červenci. Kolínko se zbláznilo dřív. Možná, že to je v souvislosti s neduhy v posledních dvou letech – předloni v listopádu jsem si zlomila levou ruku a natloukla levou stranu, loni v říjnu jsem spadla na záda, naštípla si obratel a podvrtla pravý kotník. Kotník se srovnal, ale záda bolí furt, tak nějak na pravé straně víc, takže stařenka pajdavá, pravá strana asi víc zatížená, takže vpravo rup. Taky to může být v koleni voda, no uvidíme. Doufám, že to neskončí ve špitále. Dnes se o Bety stará jedna sousedka, ta jde zítra do práce, tak se postará jiná.

Zlata

Fanynka je ňuňu,druhýho nevidím.

Kimi
        Držím všecko,ať jsi v pořádku.

PetraK
        Talinka snad bude v pořádku.

Včera jsem měla povinnou návštěvu u doktora, když v pondělí pečovatelka viděla moji nohu? prostě ani jsem neměla šanci říct ne.
        Minulou středu jsem si na lýtku vytáhla klíště a v neděli zjistila že tam mám flek.
        Nejlepší to bylo u doktorky ?Ona se mě zeptá jestli to bolí?? když od kolen dolů nic necítím ? ? Jestli mě bolí klouby, když mám bolesti neustále?? Akorát jsem byla schopna říct, že horečku nemám?A já se musím rozhodnout jestli chci antibiotika.
        Ještě se zeptala jestli mám očkování , když má v kartě jasně napsáno že se mi žádné očkování nedoporučuje.Budu se muset objednat k neurologovi a probrat aspoň protitetanovku.

Maya
        Úřady práce nezávidím,přeju brzké nalezení práce.

cernej caj

Zlatka
          ATB byvh vzala ppdle.krevnich tedtu zda tam je nebo neni borelka ale s flekem byt klidne muze… to spu starosti.

A ksyz nedoporucuje to neznamena ze nemas, su zvedava, jak ta krev nakonec vyjde. Dobre ze te tam vzali:)

Kimi
          Zmena dynamiky pohybu po libovolnem zraneni je normalni a i kdyz je pak zahojeno muzoi vzorce pretrvavat a delat neplechu i kdyz uz „neni duvod“ tak si ho telo najde.

Doufam, ze injekce zabere a nejaky rehabilitace abys mela? Abys mela kompenzacni cviceni treba nebo znovu trenovala nepretezovani?

Fifi
          Dekuju:)
          Myslim na tu dovolenou rada.

Chtela bych to dat do mamati stopy 2 ale tu uz udelam jen jako PDF na pripadny vytisteni a svazani a jen si to po sobe s odstupem prectu:D a opravim chyby co najdu:D

Super ze auti zase jako novy, to je o starost min:)

Brut
          Ale je potreba to umet. Ja to neumim a vidim to doma… je pro zdravi uzitecne se to naucit.

Ja chtela byt doma v nedeli a odpocivat a relaxovat a misto toho musim s papory co jsem nasla u dedy k segre, a uz vidim, ze jak sem za posledni pulrok nemela jedinej den bez „planu“ ze uz tak posledni mesic fakt zacinam padat na hubu a na tu volnou nedeli sem.se fakt tesila. Tak nevadi, v cervenci mozna 1 den mit volnej budu…

PetraK

RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            RRRÁÁÁ
            MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Tak držím basu s Talinkou. Solidně. Včera jsem ve starým sadu scházela dolů a najednou bolest jako kráva. Šlápla jsem na nějakou podivnou větev spíš větvičku, co se tam válela, nic velkýho, ani se nezlomila, ale propíchla mi botu a taky to vzala do nohy. Večer už to slušně bolelo, mám v tom betadinu, stejně jako Tali a vesele si pokulhávám.

Zlatka
            to je teda kabaret s doktorkou!! 😮 – asi bych to udělala, jak píše černej čaj – ale ono to chce speciální testy nějaký, je to ono, nebo jen nějaký běžný náběr? Držím palce.
            Protitetanovku mi nepřipomínej – musím si ji objednat, jsem neschopná.

černej čaj
            i kdyz je pak zahojeno muzoi vzorce pretrvavat a delat neplechu i kdyz uz „neni duvod“ tak si ho telo najde.

sem nevěděla . Ale je pravda, že teď po dlouhý době mě zase zabolel kotník a ta ploska nohy, jak jsem si to zrasovala, když jsem spadla do výkopu pozadu. A říkala jsem si, co ta noha blbne. hm a ona si vzpomněla. Lepší, kdyby si nepamatovala 😀

nedá se ta návštěva ségry hodit na jindy? S něčím to spojit?

bude sice asi psychologicky tezky to pak prodat, ale nemam kapacitu tam jezdit vetrat,

hele při vší úctě, některý věci prostě nedávají smysl. kdybyste s tím měli nějaké plány a tak, neřeknu, ale měla-li by to být především starost, tak nač?

Kimi
            Taky to může být v koleni voda, no uvidíme. Doufám, že to neskončí ve špitále. Dnes se o Bety stará jedna sousedka, ta jde zítra do práce, tak se postará jiná.
            no, tak ať to dobře dopadne – v tom smyslu, že doktor zjistí příčinu a zjedná nápravdu a ty rehabky, to by bylo fajn, jak píše černej čaj, kdyby to šlo. Betynka to zvládne.

Fifi
            Esusova, Talince drzim palce, at je to radsi neco vrazenyho, co vyhnije ven.
            no v to doufám, včera už jsem říkala, že pro sichr pojedeme, jenže jsem zjistila, že náš pan dochtor tam není. A volný termín mezitím taky nic. Dneska ráno zase lepší, asi, že jsem převzala štafetu já.

Povidal pan servisman, ze je to motorove v top stavu, pravidelnej servis se vyplaci.
            to je vždycky supr správa, co? My taky servisujeme. Je to podle mě mnohem lepší.

Brut
            No, velkej hosicek .. musim rict, ze ten si umi vzdycky najit neco, co je o zblazneni. ?

ajjajajííí, tož ať to všechno proběhne v cajku a je brzo doma.

Maly hosicek se uci na posledni pisemky a je totalne otraveny
            😀 😀 pardon. jsem si tak vzpomněla, jak jsem si vždycky říkala, jak se budu připravovat a pak to nějak vyvanulo. Naštěstí to na základce bylo za dvojky a to mi stačilo, proč se zbytečně šponovat, že jo 😀

cernej caj

PetraK
              Jj proto prave muzes pak roky pestovat nevhodnej pohyb i kdyz jsi mela.zraneni treba 2 mesice.

Au au s nozkou, smas se to dobre zahoji. To sis tam vrazila podrazkou? Me nekdy lizne vetev pres sitku zezhora nwbo z boku ale jeste nikdy mi to nwprorvalo do johy, ro musi byt doat bolestivy:(

Bohuzel to moc jindy nejde… a aspon to bude z krku.

Dobre ze to ma talinka lepsi

PetraK

černej čaj
                Jj proto prave muzes pak roky pestovat nevhodnej pohyb i kdyz jsi mela.zraneni treba 2 mesice.

grrr. nu, budu doufat, že když jsem to zranění vyléčila po přesně roce, že má noha stejnou paměť jako já, a nebude si to moc pamatovat.

Ad ta paměť, jak jsi se ptala tuhle -já jsem byla vždycky hodně rozlítaný dítě, co skáče jako blecha z místa na místo – v řeči i prostoru i myšlenkách, ale třeba učení mi šlo samo, ta paměť tam byla . Já mám za to, že jsem si ji vypla v jednu dobu sama, páč jsem si říkala, a dost, já si furt pamatuju za ostatní, myslím na svoje i na to jejich, tak prt, kašlu na to a stávám se tvorem okamžiku, ať si zas pamatujou jiný. No a od tý doby si nepamatuju ani to svoje 😀

No noha bolí na došlap, vůbec nevím – nepodívala jsem se, co to bylo za xindl. Bylo to jak hřebík, projelo to dole podrážkou a kouskem i do plosky nohy. A ta větývka se ani nezlomila 😮

No a když už tam u ségry budeš, nemůžeš to pak spojit aspoň s něčím příjemným pro Tebe? Procházka někde, zmrzlina v cuckárně a nebo tak. Aby to nebylo úplně o tom, že něco musím.

PetraK

Jo a vidíte, to jsem se vám ani nezdůvěřila. Včera bylo doma veselo – přijdeme domů a RUmoušek se posejřil po celý kůchni 😮 😮 . Chudera malej. Tak doufám, že dneska to bude cajk. Podezírám, že mu nesedly ty grancle pro Koněva. Když jdu do práce, dávám odpustky, teď odpustky nemám, tak jsem každýmu nasypala hrstičku do pelíšku, aby si to vyzobali. No a koukala jsem, že všichni do jednoho měli potřebu hned po našem příchodu domů, vystřelit a jít bobkovat.

Maya

PetraK
                    Koukam budujete u vas lazaret, tak brzke uzdraveni
                    Ja si takhle jako dite vrszila hrebik do nohy a je to bez nasledku
                    Cernejcaj
                    Jo jenda je program uradu prace, kdyby to fungovalo jak ma, tak se tam zaregistrujes a zadas o podporu z domova a nemusis tam chodit, no jenze holt statni sorava
                    Brut
                    Tak hosickovi preju rychlou rekonvalascenci
                    Praci ja si zatim nehledam, asi zacnu za tyden nebo dva neb v pripade nastupu nekam bych byla v podstate cely rok bez dovolene a to bych fakt nedala
                    A hkavni duvod, ze kdyz koukam na ty platy u nas pri nastupu, tak minimalne 4 mesice budu mit vic na podpore, tak nevidim duvod jit makat za min penez nez kdyz sedim doma

cernej caj

Maya
                      Vsak bys mela narok na pomer dovomene mininalne a i ve zkusebce se da domluvit

Ale myslim ze je i super si chvili odpocinout a hned to nehrotit a pak kdyztak zvysit usili od pulky podpory:) a budes mit pekny leto

PetraK
                      Chudak rumicek:(

Ja si teda nepamatiju nic nikdy:D

Cukrarnu tam u segry zrusili je tam.misto ni kebab coz je dost skoda, yla fakt super a se zahradkou a ten kebab ma.zahradku dovnitr zavrenou a nepristupnou.

Ale misto nicnedelani uz musim jet do brna a resit a zabiju tim tak 4-6 podle toho jak to pude a je rozdil kdyz muses cely den odpocivat nebo nemuzes a zmrzlina to moc nevytrhne tu mozkovou pretazenost. Ja nepotrebuju fyzicky odpocinek ale spis ten mentalni.

Aspon to bude z krku. A odpadlo tancovani tak snad zitra jeste bude, ale pres 100 asi budu trochu rozbita teda:D

Kimi

Ta injekce, na kterou jsem měla jít v červenci je taková rehabilitačně udržovací. Dnes mi ortorpédo napíchl koleno a vytáhl z něj skoro dvě deci vody, další pigáro byl nějaký kortikoid, koleno by se mělo zklidnit.?‍⚕️ Taky mám stále chladit. Za čtrnáct dní mám přijít na kontrolu, pak se rozhodne, co dál, ale mohu počítat s výměnou kloubu.☹?
                        Cesta příšerná, několik uzavírek, jak u nich, pak na silnici jsem samozřejmě chytla červenou vlnu, ale stihla jsem dojet včas.
                        Sousedka mi přivedla Betynku, jako obyčejně, když ji opustím se mnou nemluvila, pak milostivě vylezla gauč. U sousedky se též vyšplhala na postel, ale celou dobu prý poštěkávala na jejich morčátko.?

PetraK

Maya
                          Koukam budujete u vas lazaret, tak brzke uzdraveni
                          Ja si takhle jako dite vrszila hrebik do nohy a je to bez nasledku

nu pravda, nějak si teď vybíráme, ale doufám, že u Rumíčka to byla jednorázovka a Tali už se vylepší a tu štafetu jsem prostě převzala já. Teď jsem si do tý nohy – bosý bouchla o podstavec židle a ajtakrajtatygrovaná, to ta svině bolí! 😀

nebo dva neb v pripade nastupu nekam bych byla v podstate cely rok bez dovolene a to bych fakt nedala
                          to by mě taky zabilo, musela by to být extra výhodná nabídka, aby do toho člověk šel.

černej čaj
                          Ja nepotrebuju fyzicky odpocinek ale spis ten mentalni.

hm, tomu rozumím, když musím do města a něco vyřizovat – ty jo to je past. A to nemám zatížení, jako Ty. Ale! Ty to vybojuješ a právě už to budeš mít z krku, pak si dáš nohy na horu a pohoděnka.

Kimi – jak u dochtorů?

PetraK

A než jsem to dopsala, Kimi už píše. Takže voda to byla? Tož, ať se pěkně zklidní a můžeš fungovat. A koukám, že Betynka to měla se ZOO koutkem 😀 😀 😀 .Tak si nemá co bejt uražená, když měla o zábavu postaráno 😀

Kimi

No, nevím, jestli Bety brala morče jako zábavu nebo jako konkurenta či kořist.
                              Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem byla odeslána na rentgen, ten jsem musela absolvovat po cestě domů na poliklinice v okresním městě. Je úžasné, jak vstřícné lidi chromajzl potkává. Včera a dnes jsem chodila o berlích a v čekárnách mi nabídli podržení berlí nebo batohu. Taky zatím marně hledám návlek na koleno, který by podržel ten ledový polštářek. Před časem jsem na něj narazila, když jsem hledala něco jiného, teď ne a ne. Síťka, co mám, ho dobře drží, když sedím nebo ležím, ale když musím chodit, sjíždí dolů. Zkusím zítra zajet do lékárny, a až si přivezu nový, určitě ten starší objevím.?‍♀️ Teď, když se koleno trochu zklidní, snad budu moct berle odložit a vrátit se k hůlkám, s těmi jsem schopná držet i flexivodítko.

cernej caj

Kimi
                                A nejaky navkek na koleno vetsi vekikosti? A polstarek do nej vlozit?

Tak snad ti to ulevi alespon. Achjo s vymenou i kdyz to se dneska operuje docela casto. Z ceho sis to vubec privodila ty potize s kolenem? Nejaky uraz nebo to proste prislo vekem?

Maya

Cernejcaj
                                  To je i vekem, mama ted ma taky natekly koleno, znicehonic, proste jeden den OK a druhej KO
                                  Doufam ze se mi ji podari dokopat k doktorovi brzo

Maya

PetraK
                                    Jestli to bude videt
                                    Slepice sklizi rybiz a kohout to tem neskakavejm sundava 🙂
                                    https://www.facebook.com/share/v/16Hbkv7aEX/

cernej caj

Maya
                                      To je uzasny:)

To si pustim vzdycky kdyz nebudu mit hezkej den, to je krasny jak jim to kohout poda:)

Fifi

Koukam na radar a nemam dobrej pocit. Kez by nedorazily kroupy a nic neodlitlo, v noci to bude asi masakero. Kytky jsem dala ke stene baraku, pres celni sklo auta provizorni ochranu a dej se vule bozi… Toz at se nikde a nikomu nic nestane.

Kimi

Čají, právě, ten návlek někde mám a nemůžu ho najít. V posledních dvou letech se mi daří úrazy, předloni jsem si zlomila levou ruku, loni podvrtla pravý kotník a naštípla obratel, v obou případech to částečně odnesly i nohy – odřeniny, modřiny, takže jsem ten pevnější návlek používala. Artrózu mám už někdy od třiceti.??
                                          Je nás tady víc, co zdravíčko občas potrápí, ale raději čtu a píšu o příjemnějších věcech.
                                          Jinak, z předpovědi počasí mám podobný pocit jako Fifi, hrozba pro východní Čechy se posunula na zítřek.

Fifi

Kimi, at se koleno srovna co nejdriv. Ale hrozba neni na zitra, spis na dnesek kolem pulnoci. Fuj.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,621. až 2,640. (celkem z 2,672)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.