- Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22.5.2025 v 6:59 #189190
Maya
ja teda jeste pipetu nedala a zatim jen par klistat, zrovna nedavno jsem si rikala, ze je jich letos nejak malo
a nebo se teda odstehovaly jinam 😀
nic s ultrazvukem bych teda na psa nedala, vzdyt pes ultrazvuk slysi, pro nej je to stejny jako zavesit na nej zvonec
prej taky zabira kremelina, asi jo, do kurniku se dava proti cmelikum, tak proti klistatum nejspis taky ucinkuje22.5.2025 v 7:50 #189192PetraK
Kimi
Pár lidí posedávalo po lavičkách, partička rodičů s malými dětmi si rozložila deku na trávnno, jo, to taky si říkám. Mám za to, že my jsme třeba – jak píše Petrs – chránění díky psům a obojkům. Zas na druhou stranu, to by s dětma nemohli ani do přírody.
22.5.2025 v 7:55 #189193PetraK
Zlatka
Jak by vylepšila fotku ,kdybych vyfotila jak na mě v tý vaně sedí,ani nechci vědět😀 😀 😀
tak fakt ty vazby máš třeba s kohoutem (Lojza),atd,ostatní nemůžeš.
no, právě, já bych to nedokázala, pojmenovat, radovat se, jak to roste, jak s tomu daří a mít vědomí, že to zabiju, to by mi nešlo. Takže vím, že chovat nic nemožu. krom těch slepic, který to budou mít jak wellness.černej čaj
Taky se snazim dost davat kvasnice
no já bych taky ráda, ale ………prostě teď si nejsem schopná vůbec si na to vzpomenout! Bych si dala facana.22.5.2025 v 7:55 #189194PetraK
Maya
prej taky zabira kremelina, asi jo, do kurniku se dava proti cmelikum, tak proti klistatum nejspis taky ucinkuje
jako že do srsti?Já si říkám, něco si vyrobit z ořešákovýho listi????
22.5.2025 v 8:21 #189195Maya
PetraK
jo do srsti, ale na holoprtkach ti to asi fungovat nebude 😀
oresakovy listi se kdysi davalo do psich bud proti blecham, tak mozna proti klistatum by nejaky odvar taky fungoval
Jsem to nasla jeste na zviretniku 🙂
U mladších psů použijme odvaru 100 gr. třísek quasie (hořkoně) v litru vody, v níž třísky ty po kolik hodin musí býti vařeny. Pak odvar ten profiltrujeme a vlijeme do 2 litrů měkké vody. Umyjeme-li pak psa tímto lektvarem, zmizí z něho všecken hmyz na dobro.U psů větších a starších použijme oleje lněného nebo řepkového, natřeme psu jím celou kůži důkladně, a nechme psa několik hodin se proběhnouti, načež ho vlažnou vodou omyjeme, v které se nalézá silný roztok nadmangaňanu draselnatého.“
„Mimo uvedené již prostředky k zapuzení všeho hmyzu u psů doporučuje se ještě recept následovní:Na šest hrstí pelyňkového listí vlijeme 3 litry vařící vody a necháme hrnec s odvarem, pokličkou přikrytý státi as 8 hodin. Psy, stižené cizopasníky v odvaru tom vykoupejme, omyjme je pak čerstvou vodou a dobře vyčesejme.“
22.5.2025 v 8:32 #189196PetraK
Maya
oresakovy listi se kdysi davalo do psich bud proti blecham, tak mozna proti klistatum by nejaky odvar taky fungovaljojo, to vím, proto mě to napadlo. I to,že je obecně – čmelíci apod. proti parazitům.
co je hořkoň????
Kdo tam tehdy ten recept dal?22.5.2025 v 8:43 #189197Maya
22.5.2025 v 8:46 #189198PetraK
Maya
ja
😀 😀 promiň 😀 😀 😀dík za odkazy, jdu kouknout
22.5.2025 v 8:48 #189199Maya
no ale kde to vzit, u nas to asi moc neporoste
https://www.nezavadne.cz/Quassia-amara-horkon-obecna-kvasie-horka-proti-skudcum-na-stromech-d100.htm22.5.2025 v 8:49 #189200Maya
PetraK
a hele mozno koupit
https://www.provasizahradu.cz/quassia-amara-100-g22.5.2025 v 10:10 #189206cernej caj
Petrs01
mas odkaz na naramek?Maya
Se spicem by potirani kzue kozna fungovalo, s lapinkou rozhodne ne.Ale na me klistata nejdou, mam stesti
22.5.2025 v 10:27 #189209Petrs01
odkaz na naramek
Ten jsem koupila na trzích v Berouně, ale prodává se ledaskde. Snadno vygůglíš, i obojek. Ale opravdu netuším jestli to funguje! U těch psích píšou, že nějak voní + třením o srst vzniká elektrostatický náboj, což klíšťatům vadí. No tak u mne se to rozhodně o srst netřelo ?.
22.5.2025 v 11:28 #189213Kimi
Zlatá Kora, cizopasníkům nechutnala, pro forma měla mátový obojek. Goli musel mít buď hodně účinný obojek nebo Bravecto. A klíšťat je moc, moc, za ty léta, co bydlím v téhle části města nepamatuju tolikatě. Mě zatím klíště nekouslo, vždy jsem odhalila jen lezoucí, třeba neoblibujou moji krevní skupinu.
Ten bylinkový odpuzovač ve formě peletek byl na Yoggies, ten ultrazvukový na Spokojeném psovi. Tomu ultrazvukovému jsem se taky divila, protože ultrazvuk se jinak používá jako protištěkací, psům je nepříjemný, ale třeba záleží na frekvenci.22.5.2025 v 11:41 #189214PetraK
Já bych nic ultrazvukového nepoužila, protože nevím, jak ta zvířata to vnímají, jak které – myšleno druh, stejně jako jedinec. Oni nám to nepoví. A to že třeba při výzkumu neragují ještě neznamená, že nevadí. Psů a koček s rolničkama běhá… a taky se tváří, že neva. Možná třeba zrovna pěti z deseti ne, ale dalších pět může být senzitivnějších a pak tráví život s něčím, co je drtí při každém pohybu.
22.5.2025 v 13:41 #189215Maya
PetraK
objevila jsem dalsi bazmek, kterz asi budu potrebovat
maj ho i v lidlu a v hechtu, kde uz mam baterky
22.5.2025 v 18:40 #189216Fifi
Krasne tu od odpoledne zahradnicky prsi. 🙂
Mayo, na co ti bude tlakovej bazmek, co tim budes cistit? To je tak na ten kastrol s pripalenym pudinkem od Dennyky, ne? 🙂22.5.2025 v 19:51 #189217Fifi
Kratka vecerni prochna po desti, jak prasata jsme byli vsichni tri. 😀 Vivat kabel od Thielli a vivat mokrej rucnik od Trixie, hovada zabahneny behem par minut suchy a odrbany od bahna. Cistit z tohodle pudle nebo knoura, trefi me.
22.5.2025 v 19:54 #189218brut
Zdravim vespolek
Hlasim, ze moribundus se me nechce pustit a pripravil mi nocni zimnici, vysokou horecku, ktera padla az k ranu. Doufam, ze to byl posledni zachvev a bude klid. Clo je rozena terapeutka. ? Umi lezet a spat pritulena, ale po chvili se zacne roztahovat a clovek by skoncil na zemi. ??
Zlatka
Ja mam od malinka problem se zabitim zvirat. Kdyz jsem jezdila k babi a tetam, tak pokazde zabijeli kraliky, kurata, obcas veprika. Ja utikala pryc a maso jsem ten den nejedla, coz mi zustalo do dnes. Delali si ze me legraci,protoze na Morave na vesnici bylo bezny, ze co vypestuji, to sni. Me vzdycky rikali, ze bych umrela hlady. Jednou se me teta snazila donutit klepnout kralika.. no, dopadlo to tak, ze kralika honili po dvorku a me sbirali ze zeme. ? Pochopili, ze tudy cesta nepovede.
Maso jim, ale jen v omezene mire, pokud to jde, tak mistni, z domacich zdroju. Ale zabit? Ne, to bych nemohla…Mimochodem, krasneho kocourka nebo je to kocicka, mas.☺️ My uz jsem rok a pul bez Svini a musim rict, ze mi chybi. Tech 18 let bylo obcas narocnych, ale nevymenila bych ani jeden…
22.5.2025 v 20:20 #189219brut
Esuska
Gratuluji k prvni vypestovane, sladoucke jahudce a drzim palce, at jich je jeste mnoooho. ?
Pan bagrista je koukam oblibeny na vice frontach. U nas si dokonce vozil vlastniho psa Edu. ?Zadny bacily, zadny nemoce tfuj, tfuj, tfuj.. hezky zdrava bud , nemusis chytat taky vsechno, co nam ja ?
Mam velkou radost, fakt velkou, ze ti to v praci klape. A doufam, ze to vydrzi. Je super, ze si system pochvalila. To je moc hezke , udelala si chlapickum hezky den. ☺️
Jestli myslis hudbou to tvoje dus, dus, dus, tak ba to bych si asi taky musela dat nejaky lektvar. ???
Mas pravdu, precedo. Jsou lidi, co by meli problem s vychovou od civavy pres rtw az po dogu. Bohuzel zacinam mit pocit, ze jich je cim dal vic…
Petrs01
Bohuzel, samotne Foresto mi letos nefunguje ? a nejsem sama, jak jsem zjistila .. Cely roky bez problemu, ale ted je to u nas masakr. Staci vyjit pred barak, kde jsme meli do vcerejska travu skoro po pas a hned jsem pres Foresto sundavala 4-5 klistat. A kdyz jsem sli na louku, tak to bylo jeste horsi. ?
Ten odpuzovac je na nejaky frekvenci, co psum a kockam nevadi. Dava se jen na vychazku. Dostala jsem ho od kamaradky, ktera je pouziva uz par let a ji funguji.
Odmitam davat Clo tabletu, pipety nam nikdy nefungovaly a jiny obojky taky ne. Takze musim experimentovat a doufat, ze to nejak vychytam.22.5.2025 v 20:21 #189220Fifi
K zabijeni domacich zviratek – nemam problem s tim seknout slepici hlavu, kdyz se trapila (asi ucpany vejcovody a soudruzky ji zacaly klovat). Kralika nedam, to nezabiju, ale pak uz stahnu a klidne sezeru. Malymu zviratku z prirody taky ukoncim trapeni (kdyz vrabci delaji selekci, vynesou jiz mirne ochmyrene mlade z hnizda a hodi mi to na zahradu. Volala jsem i do zachranne stanice, pan byl opatrny, jak mi to rict, ale pochopila jsem. Bylo to rychly.)
Nekdy si rikam, kor po Troldikove epizode, ze u psiho (kociciho, morceciho, kraliciho…) kamose coby pet zviratka to ma clovek hozeny jinak a nekdy zbytecne oddaluje nevyhnutelny u veta. No nic. To jen mne Pepin na vychazce prekvapil, byl zase za vetsiho vzornaka ohledne privolani nez ta cerna kravicka. 🙂
Bruti, at se na tebe nakej moribundus uz vykasle, snad to vypotis a je to posledni zachvev. Se tesim, ze nam sem brzo budes psat i coby uzdravena. 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.