- Toto téma obsahuje celkem 2,671 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem.
-
AutorPříspěvky
-
21.5.2025 v 18:46 #189164
brut
Zdravim vespolek
Vcera jsem konecne vystrihala posledni obrazky ( dohromady asi 50 ks od 1×1 cm po 5x 5cm, samozrejme ne ctverecky, ale spis kyticky nebo zviratka a dalsi )
Dneska uz jsem pracovala na albicku. ☺️ Je znat, ze je mi o dost lip. Nemusim si porad utirat frnak a kdyz sedim v klidu, tak ani moc nekaslu. Takze prace jde od ruky. ?Vcera mela Clouinka psi navstevu. Zastavil se tady byvaly soused s cubinkou. Ta si chtela hrat a porad na Clo dorazela. No a moje zrzavka se ji rozhodla tvrde ignorovat. Ovsem po chvili jsem musela souseda pozadat, at si cubinu privola a nenecha ji Clo neustale obtezovat. Ze bych nerada, aby mel fenky dve, az by se Clo nastvala. Moc se divil, jaka je Clo netykavka. Takze jsem to obratila proti nemu a ptala se ho, jakou by mel radost, kdyby do nej Vilem po celou prochazku strkal, sahal na nej ,placal po zadech. Vytresteny oci byly jasnou odpovedi.. vubec netusil, o cem mluvim. Takze jsem mu vysvetlovala zaklady chovani a zaroven i jeho povinnost vuci druhym psum. Nejak nechapal, ze kdyz ma maleho a mileho psicka ( bisonka), tak by mohl nekomu vadit. Asi jsem byla hodne durazna, kdyz mi na konci prochazky rekl, ze takhle s nim o psech jeste nikdy nikdo nemluvil. … Ach jo, proc si trouba, ktery v zivote nemel ani mouchu porizuje psa a ma pocit, ze nemusi nic delat, ze ono samo? ?
21.5.2025 v 18:59 #189165brut
Brut
A proc nekoupite klimatizaci i na chalupu?Na chaticce nemame elektriku.. nejblizsi je ve vesnici 3,5km podel reky a solary by byly max na nabijeni mobilu, ale neutahly by nic dalsiho. Jsme v lese, ve strani mezi vysokymi duby a podobnymi listnaci…
Maya
Ja vim, ze jde zub dostavet, ale zalezi na tom, jak moc je odstiply a jakym zpusobem. Navic ja mam tzv. penycilinove zuby, coz znamena, ze nemam sklovinu na vetsine z nich a zubovina je droliva. Takze pokud to pujde, tak samozrejme udelam vse pro zachovani zubu, ale pokud by to byl masakr s neurcitym vysledkem, tak bych asi investovala do nahradniho…21.5.2025 v 19:02 #189166cernej caj
Brut
To je moc dobre, ze je ti lip:)21.5.2025 v 19:05 #189167Fifi
Zdravicko vespolek,
super, Brutici je lip? 🙂 Na jednu stranu dobry, ze ten pan ma jen bisonka. Majitelum tehle prcku dycky rikam, ze kdyby meli rtw, vychovavali by je jinak. Malej pes = porad pes. Ruzice by takovyho skrcka prekousla vejpul hned, teda venku nekde, na zahradu by ho ani nepustilaMirko
do dvora na ty krmítka-krmítka jsou plechy se zrním pro ptáky…
Ptaky jako slepice a driv kocky? Nezavidim potkany, jsem psala, ze tuhle jsem nasla na zahrade jednoho poradnyho zahlodnutyho od psu, vubec nevim, kde se tu vzal.
Zato v bejvalym baraku jich bylo mraky, soused sedlak, kdyz jsme bourali „cernou kuchyni“ v pristavku, cihly se rozebiraly a Agatka erdelka tam byla coby stavebni rozbor. Chytala tam potkanice velky jak kocky, chnaps, zlomila jim vaz, odhazovala mensi pro plebs (rotvice). Proste jednoho potkana videti, mnoho jich pobliz miti.
U vas je muzete mit klidne u slepic, se tam chodi krmit treba i pres den, jen o tom nevite? Jed nebrat, nebo jen fakt dukladne zabezpecenej.21.5.2025 v 19:39 #189168brut
Esuska
Doufam, ze si te v prac.procesu povazuji neb pokazde se na te mohou spolehnout a hlavne spoustu veci vis, znas, umis.. Vid jak jsme se bavily, ze neldy je to peklo? Pokazdy si na tebe vzpomenu a doufam, ze uz to takovy peklo neni, ze si vse sedlo a mas kliid od vsech prudicu. Tolik si to pro tebe preju.Tak to si musime davat bacha, kdyz se vam pres cestu prohani vele prase. Ja mam o ty doby, co nam skocila na auto srna a pak jsme dalsi porazili, strach a porad jsem v pozoru. Takze Vilem kvuli me jezdi jak s hnojem , v mistech, kde je pravdepodobnost, ze by mohli vyskocit..
Ja uz sklidila prvnich 10 jahudek. Bohuzel, Kiki je na skole v prirode, tak musi pockat na dalsi. Tyhle byly sladoucky, mnaam. ♥️
Dneska jsem vyhodila ven rajcata a pres ne dala netkanou textilii. Budu doufat, ze vydrzi. Papriky a okurky pujdou az pristi tyden…21.5.2025 v 19:49 #189169brut
Esuska
Je dobre, ze nebudes experimentovat s vydrzi a pripadnym stavem pred vypnutim. Neni to nic dobreho, bezpecneho. I kdyz to samozrejme jde a navodit si tehle pocit pro urcite lidi neni tezky. Jenze, clovek pak chce vic a vic, hloubeji se ponorit do toho skveleho pocitu.. a to je o pruser…Petrs01
To, co popisujes, tak mi rika kamaradka, co pracuje na zachrance a pak druha, ktera je doktorkou ve spitale. Telo dokaze jet na autopilota, dokaze perfektne pracovat, ale… Pak najednou nastane blackout a je to priserny.. obe se shoduji na tom, ze nejlepsi varianta, je ta nejbezpecnejsi pro telo i pro mozek, coz je odpocinek, spanek..21.5.2025 v 20:02 #189170brut
Zlatka
U nas bezne slepice chrapou na stromech, krocan spi na kurniku a kaceny na noc lezou k praseti.. Ovce uz jsme honili po silnici a kdyz pani zdrhly kozy, tak je nahanela cela rodina. Potvory se schovaly a ani nedutaly, ac okolo nich minimalne 2 lidi prosli. ?? Musim rict, ze jako vyuka prcka to je luxusni sqadra ?Perlicky pod vlvem bych videla moooc rada. ? Urcite jsou zajimavejsi, jak nasi bezdaci, co se porad vali okolo …
21.5.2025 v 20:22 #189171brut
Pruhonice mam rada. Od mala jsme tam obcas sli na vychazku, se skolou na celodenni botanicky den, pozdeji byla zahrada zavrena, takze jsem se tam dostala az pred 2 lety s prckama. Musim rict, ze zahrada je stale krasna. Zamek ma krasnou oddaci sin, kde se kona spousta svateb a restaurace ma chutna jidla. Nicmene zahrady jsou proste TOP.
VTabore jsem byla nekolikrat v ZOO a musim rict, ze je takovy prumer. Majitel si nechal v Americe naklonovat sveho psa.
21.5.2025 v 20:29 #189172brut
MirkaD
Potkani jsou strane chytry a ucenlivy zvirata. Pokud se naucili chodit kockam nebo ptakum na zradlo, tak mate prusvih . Jedine, co opravdu funguje, tak minimalne pul roku nekrmit vubec nic. Vse, co by mohli rozcupovat, prokouset, okousat, tak uklidit, zavrit a nedavat nic ven. Kdyz se jim vezme potrava ,na kterou se naucili chodit, tak zacnou hledat jinou. Proto nesmi nikde nic lezet. Pak odejdou, ale obcas posilaji pruzkumnika, aby zjistil, jestli se zradlo nevratilo.
Tohle je moje osobni zkusenost a boj s dvema kousky. Byt jich vic, tak by me asi kleplo..
Jed vubec nezkousejte. Spis ho sezere mys, kterou pak ulovi kocka nebo ptaky nez potkani. Jsou vazne neskutecne chytri a sehrani…21.5.2025 v 20:36 #189173brut
Zdravicko vespolek,
super, Brutici je lip? ? Na jednu stranu dobry, ze ten pan ma jen bisonka. Majitelum tehle prcku dycky rikam, ze kdyby meli rtw, vychovavali by je jinak. Malej pes = porad pes. Ruzice by takovyho skrcka prekousla vejpul hned, teda venku nekde, na zahradu by ho ani nepustj.Ani mi nemluv.. Ja z nej byla na mrtvici a Clov z ty jeho mysi taky. Ona ma rada maly psy, ale pokud jsou moc orachly, tak to ceni zoubky. Jenze tahle potvurka byla splachovaci a porad na Clo skakala, honila ji.. A to jsem jeste zjistila, ze po ni nesbira bobky, takze moje nastvanost byla o to vetsi. Divil se, kdyz jsem mu rekla, ze by bylo vhodny, kdyby po ni bobek sebral. Pry nema pytlik a nevi, kam by to vyhodil. Takze jsem mu dala svuj a ukazala na kontejner, ktery byl cca 3m od nas.
Vubec se nedivim, ze lidi nadavaji, kdyz tohle vidis…21.5.2025 v 22:06 #189174Kimi
Dnes jsem potřebovala do města, tak jsem naplánovala venčení v zámeckém parku. Pár lidí posedávalo po lavičkách, partička rodičů s malými dětmi si rozložila deku na trávník. Když jsem doma na Betynce odchytla dvě ještě nezakousnutá klíšťata, při pomyšlení na ty děcka na trávě mně poněkud zatrnulo. No, třeba použili něco proti klíšťatům, já si teda stříkám boty a okraj nohavic repelentem. Na netu jsem narazila na nabídku bylinkové směsi ve formě peletek, která by měla odpuzovat klíšťata. Rozmýšlím nákup, ale co když si pak klíšťata oblíbí mě?
Ta směs obsahuje mimo jiné pivovarské kvasnice, vzpomněla jsem si, že kdysi, když ještě nebylo tolik repelentních přípravků, jsme je psům do žrádla přidávali, aby klíšťatům nevoněli.21.5.2025 v 22:27 #189175brut
Kimi
Clo davam pivovarske kvasnice uz asi 2roky. Zabiraji, ale pritom mnozstvi klistat, ne moc valne. Takze k nim ma jeste Foresto, ultrazvukovy odpuzovac a strikam ji a sobe vyluhem z bylinek. Tato kombinace se mi loni osvedcila a latos zatim take.. klep, klep, klep na drevo21.5.2025 v 22:53 #189176Fifi
Kimi
Betynka ma Bravecto? To holt neni repelent, na kratkou dobu se klistaci pricucnout muzou, pak chcipnou. Nevim, jaky peletky bylinkovy mas na mysli, ale takovej fenykl, hrebicek funguje relativne ok. Vylouhovat ve vode, nechat dukladne vymachat v malym mnozstvi, pak tim potrit sebe i psa.
Brutice
ultrazvukovy odpuzovac
To je co? A ridi se tim klistaci? 🙂
Edit – jinak dotace Bckem funga, mirne, pangamin dlouhodobe podavany snizuje snahu o prisati se ruznych hmyzaku.- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Fifi.
22.5.2025 v 5:06 #189178Zlata
Brut
To je dobře že je ti líp.
Já už nic chovat nemůžu,dřív jsem vykrmila,zpracovala,(zabít mi musel vždycky někdo jiný),dneska bych nemohla už vlastní zvířectvo poslat na smrt, když přežiješ několikrát vlastní,koukáš na to jinak.Už bych doma měla všechno na dožití.Vegetarián nejsem,nebudu,ale o původu masa radši nepřemýšlím.
Ale na ten život se zvířaty vzpomínám,i když byl člověk občas na infarkt.
Jináč zdraví smetáci zrzaví?22.5.2025 v 5:09 #18917922.5.2025 v 6:06 #189182PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Já jsem včéra odpolko normálně vytuhla? Na gaučíku? Po svém výletě domů autobusem a posezení na zápraží. Bylo jasný, že přijde buřina, tak jsem si udělala pohodlíčko, pustila ZOOM, kde dávali o vlcích a …..bohužel to neviděla 😀 😀 .Ani ten následující dokument o králi Šalamounovi 😀 😀 Krásně zabouřilo, zapršelo a teď prší zase. Brtnik mi cestou domů nakoupil milijardu kytiček. Mám Flaxy, verbeny, echinacey. Moc od všeho. Budu sázet, až trochu proschne půda, teď by to nebylo ideální. A ohaři měli návštěvu, přijel jim pan bagrista 😀
A POZORTE!! MĚLA JSOU VČERA SVOU PRVNÍ VLASTNÍ ČERVENOU A ÚŽASNOU JAHODU. EŠČE TAM MÁM DALŠÍ DVĚ HOTOVÝ. Ty si schovávám, jako odměnu za přežití pracovního dne.
A leze na mě choroba? Nevim. Zatím mám upchatý nos.Zlatko
taky bych nemohla chovat, nemohla, já se přiznám a to není nic proti těm lidem, vůbec, vůbec, že mi nejde pochopit, jak se radují z malých kuřátek, housátek a králíčků a pak . Já vím, že je to normální, že normální nejsem já, ale prostě nejde mi to. Neuměla bych se radovat z drobečků narozených s vědomím, že je zabiju a sežeru. Byla jsem se tuhle podívat na kůzlátka, paní je má pojmenovaný, chová je v ruce, a už je má prodaný na výkrm. Neumím to, neumím, vždy bych všechno chovala na dožití. Je fajn, že ta slepice se dá chovat sice na užitek, ale člověk ji nemusí zamordovat. Já nemám problém třeba s tím daňkem, kterej si žije hezky, svobodně a pak to přijde rychle, ale takhle na tom dvorku …. to mi nejde. Takže Ti moc rozumím.Hele, něco pro Tebe mám:
22.5.2025 v 6:31 #189184PetraK
Ha Brůtice se uzdravuje, já teprve, zdá se zahajuju, něco jsem si pořídila. Uvidíme, jak to bude zítra, jestli se s tím poperu na votočku, nebo to bude na dýl. Dneska prší, takže nejedeme sekat na chalupu, ani nebudu řádit na záhonech, pílit dřevo, jako včera, budu hodná Hausfrau a jen mávat hadrama. Aspoň nebudu muset o víkendu.
Takyyy už mám za sebou první jahodovou ochutnávku, takýýý. MŃam Těším se, těším, na jahodový órchije!
Je dobre, ze nebudes experimentovat s vydrzi a pripadnym stavem pred vypnutim
nenene, kdepak, na to se mám dost ráda 😀 a mně stačí kolikrát jen hudba, když se to správně namixuje, nakopne mě to. Nechápu ty, co na tancování potřebujou jet nějaký drogy.ze si te v prac.procesu povazuji
Heh, jo Ešuska na každé pracoviště, viď? Náhododou ale šéf mi poděkoval, páč jsem konala bezodkladně, aniž by to bylo na mě, jenže, kdybych nekonala já, nekonal ten, kdo konat měl a ono by se to mohlo pak svézt právě po šéfovi, a protože je to hodnej člověk, tak to nechci. Jinak jo, sedlo si toho spousta a novej systém celkem poslušně maká a jsou tam fajn vychytávky, tak jsem to tomu člověku, kterej to měl celý na hrbu řekla, že se mi to už takhle líbí a je fajn se v tom pohybovat. Páč když na něco nadávám, že to je nefunkční, je pak taky dobrý to spravedlivě vychválit, když to funkční už je, že jo.Bižoni jsou blázni. Máme tady jednoho, miluje Taliprdnici, jak jí vidí, uteče jim za náma a s radostí se nechá kutálet listím. Já už to neřeším, oba si to užívaj, Rumouš trochu nevrle čumí, protože ano je to otravná blecha,ale už se naučil si Rumíčka nevšímat a dělá hovadiny jen stali, tak ho chvíli kutálí tím listím a pak jde. A von taky. S náma 😀 Každopádně Rumouš by to taky nesnesl. Aji Ešus neměl rád,když byl pes takhle pošahanej, byla tehdy v okolí boxerka a ta fakt neměla stopku, ani když jí to třistakrát řekl slušně , tak pak už na ni zařval hnusně. Jenže příště to stejný, bez brzdy.
Fifi
tehle prcku dycky rikam, ze kdyby meli rtw, vychovavali by je jinak.
já se trochu bojím, Fifi, že nikoliv. Viz ta výš zmiňovaná boxerka, nebo fena RTW z vedlejšího vchodu tehdy, ani ta apenzelka pak nebyla jiná. Prostě tihle lidi to mají bohužel pořád stejný. Malej, nebo velkej.- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem PetraK.
22.5.2025 v 6:49 #189186cernej caj
PetraK
Tak to je super se systemem v praci:)A gratuluju tobe i brut k prvjim jahudkam!
Zlatka
Super fotka ale Esuska ji teda dobre vylepsila:D dost se tlemim:DFifi
Taky se snazim dost davat kvasnice, a obcas dosplichnout necim levanduoovym a davat pipetu jen na sezonu, ale zas mam v pameti ty blechy v zime…22.5.2025 v 6:52 #189187Zlata
PetraK
No já když na ten chov koukám zpětně tak fakt ty vazby máš třeba s kohoutem (Lojza),atd,ostatní nemůžeš.Jo,jeden smeták na mě v té vaně seděl, druhý žalostně hulákal na zemi,Micák v umyvadle, akorát Čertíkovi je to u vocasu?
Černej čaj
Jak by vylepšila fotku ,kdybych vyfotila jak na mě v tý vaně sedí,ani nechci vědět ??- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Zlata.
22.5.2025 v 6:57 #189189Petrs01
k nim ma jeste Foresto,
Nepřeháníš to trošičku? Vždycky mi na psy stačil obojek (Foresto je vynikající). A jejich obojek stačil přeneseně i na mne – dokud jsem měla psy, neměla jsem klíště.
Nefungovaly spoty, žádnej. Bylinkové přípravky nesnášel Vašek, Bravecto mu podlomilo zdraví. Stříkat něco před každou vycházkou je voser. Ultrazvukový odpuzovač je probůh co??? Dyť psi ultrazvuk slyší! A příjemný to teda fakt není.Teď jsem párkrát zahlídla, že nabízej jantarový obojek jako protiklíštěcí. No, přijde mi to divný, nicméně jsem si na Ř-B-Ř vzala jantarovej náramek. Až ty poslední dva dny zůstal v autě. Klíště jsem tahala poslední den ráno. Tak nevím, jestli je to náhoda, nebo to opravdu funguje, což nechápu.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.