Kecací podzim 2022

Fóra Ostatní Kecací podzim 2022

• Toto téma obsahuje celkem 1,166 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 11 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 41. až 60. (celkem z 1,167)
  • Autor
    MirkaD

Denny-moc ti to přeju!!!!!

Černejčaj-no pneumatiky-čekám,kdy dojdou rodiče,že máme přispět….

MirkaD

Kimi-škoda,že jste si to s Goliáškem nemohli víc užít,
        ale hlavně.že to není nic vážnýho!
        a teda přeju at kamínek nezlobí,a je dlouho tam kde je!

Kimi

Tak jsem dnes přišla o další zub a byl to horor.😓 On už byl kousek ulomený, ale se zbytkem pan dochtor bojoval skoro půl hodiny.🦷👅 Jak zub uchopil kleštěmi, ulomil se další kousek.☹😨 V horní čelisti zbývají k vytržení dva přední. Protože stoličky mi před pár lety trhali v pardubické nemocnici na oddělení čelistní chirurgie, domluvili jsme se, že bych to tam znovu zkusila. Tenkrát i tam paní doktorce z mých nerovných kořenů vstávaly vlasy. Rána bolí ještě teď, i když díkybohu nekrvácí, neb pan doktor to ucpal jakousi houbičkou.😥😟
          Neměním pneumatiky, ale celá kola, už jezdím na zimních. Zdejší servis mají bývalí sousedé a jsou tak skvělí, že mi střídaná kola uchovávají u nich ve skladu.🥰
          Docela ráda bych se zúčastnila srazu, ale takhle do kraje se bojím, byť jsem teď řidičák obhájila.🤔
          A ještě něco, babička, když už nebyla moc pohyblivá, jako vyučená švadlena dělala nějaké šicí opravy a vyšívala různé dečky a ubrusy (lidové motivy)
          Já jich mám dost, nechala jsem si i některé, které měla maminka. Chtěla jsem je rozdat v rodině, ale mlaďáci si na takové věci moc nepotrpí. Pokud byste někdo chtěl, dejte mi vědět na služební mail jana.hlavsova@letohrad.eu. Většina jich tedy potřebuje olemovat.

cernej caj

Kimi
            A kde cca bydlis? Treba by pro tebe nekdo zajel? I my bychom mozna dokazali dat dohromady jednu sedacku a nabrat te, ale asi ne vratit…

Jinak lity lity s zubem

Fifi
            Dneska snad klapane vet tak honzkusim poprosit i o drapy, kdyby finkul do zivyho tak mame 3 dmy k dobru

MirkaD
            Tak to je fakt hruza, no snad teda tu stredu vyresi, je vas hodne malo, ksyz nemas ani poradne 2 dny volna mezi dnama:(

Zlata

Tak docitam zpětně,včera jenom při chvilkach.
              Čajdo
              Držím palce ať vám to všecko vyjde,veterina,gumy,balení.
              PetraK
              Blahopreju k ukončení jedné etapy stavby,ať se ti to povede uspořádat nanačančat podle tvých představ…
              Kimi
              To je strašný s těma zubama.Me rval jeden,a stačilo na dlouhou dobu.
              Mirko
              To je hustý s tou středou,ale asi jsi dobrá,když tě tam pokaždý dá.No a tu další středu jak jsem koukala je mlíko.🤔Včera prý byl horor v Lidlu s vejcema.
              Denny
              Budou kosatka?

Zlata

Denny
                Tak si ke kočkám budeš asi muset pořídit i kosovou.Telefon si poplet kotě a kose.🤣🤣

Maya

Zlata
                  ale ani bych se nedivila, kdyby denyky mela i kosatka 😀
                  Kimi
                  at se zuby brzo hoji, musi to bejt des, me taky stacil jen jeden a vcelku bezproblemovej

Maya
                    PetraK

RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

sem vyřízená jak žádost, zas jsem spala na prt.Potřebuju dostatek sirek, abych si měla jak podepřít voči 😀

Kimi
                      Tak jsem dnes přišla o další zub a byl to horor

ty jo chudero, to je síla teda, bere to teda zubař od podlahy 🙁 Já mám spoustu vyšívaných ubrusů, dostala jsem je od sousedky v době kovidový, když jsem jí pomáhala. Enem nevím, co s nima právě. takvoý práce si s tím dala.

Zlatka
                      Budou kosatka?

no, vona má dennyky nějaký to akvárko, ale že by se jí tam vlezla – byť i malá kostakta?

nevim nevim, Zlatko 😀 😀 😛

Zlata

PetraK
                        Co my víme,jak to umělá inteligence myslela😂🤓😎
                        No už dlouho nepsal a o humrech,kdovi co u nich má🐊🐳🐙

PetraK

Zlatka
                          No už dlouho nepsal a o humrech

možná byl koktejl 😀

Zlata

🤣🤣🤣

Maya

koukam ze humr ma 60 cm, to uz se ji k nemu vejde i tak kosatka 😀
                              ale teda vzdycky jsem mela prestavu o humrech jako velikosti kraba nebo tak neco

PetraK

Maya
                                humr je velikej, si ho nikdá neviděla? Já chytala běsa, když je měli v Globusu v akvárku se svázanýma klepetama.

Maya
                                  Maya

PetraK
                                    ne nevidela, ja vlastne ziveho nevidela ani kraba

MirkaD

Zlatko-houby su dobrá-prostě-máš volno-a můžeš?
                                      tak jdeš…..
                                      Kimi-ty seš chudák ubohej teda ze zubama:-(
                                      a ubrusy nevyužiju,furt každej rok,při velkým úklidu vyřazuju věci/knížky/oblečení….a ostatní minimalizuju-málo místa+vlhko
                                      takže všecko mám v horních+prostředních patrech skříněk-a v dolních patrech stěn-mám oblečení a knížky ve dvou stěnách-skřín máme jen jednu…
                                      dnes jsem se pustila do velkýho úklidu-s názvem-vyndej-umyj,protřid-vyhod-a dej zpět aspon o něco mín,než si vyndala….
                                      takže dělám knihovnu…
                                      všechno je po zemi,po posteli,utřenej prach,vyřazený knížky co číst nebudu,
                                      poumýváný,po zemi miliony alb….
                                      zbývájí 2 police s psíma knížkama-naučné+beletrie
                                      a s knížkama s knihovny a je to hotovo
                                      Martin vymaloval zed za andulčí klecí-na růžovo….
                                      ráno jsme zajely ze psama do Ždánskýho lesa,hned na kraj náš malý okruh,kde je hooodně pařezů-a kde jsme jezdily vždycky,když Dafi nechtěla běhat,všude se ploužila,pochopitelně jsme tam jezdily ijindy:D
                                      ale tohle byla a je sázka na jistotu-tam byla vždy svižná
                                      no tak dnes tam lítala jak drak,s pařezu na pařez,jak urvaná se řetězu,
                                      my musely být brzo zpátky,tak jsme šly hooodně rychle,takže psi se oba fakt proběhly,a Dafi blahem bez sebe,že její oblíbený místo s pařezama:D
                                      PetraK-gratujuju ke skro dokončení hlavní části domku!!!!
                                      a chtěla jsem se zeptat-si to párkrát zminovala,že pro psy je lepší být ve dvou,než samotný,že jak si měla Ešusa samotnýho,tak že byl soro člověk,a že prostě ten pes je tím jakoby ochuzenej…teda tak si to přesně asi nepsala,ale že je to jiný pro toho psa,než když jsou dva-případně je jich víc…
                                      -jako takhle-chápu to,když si ti psi spolu hrají,mají se fakt rádi,
                                      ale co když se psi někde jen tolerují?
                                      prostě žádný hraní,kámoši nic?
                                      a ted to předem neodhadneš,že jo,-při pořizování..
                                      a když to vezmu podle mě-tak Kim prvních 7 let sám doma-ale byly k němu kočky,+různí půjčovaný psi na vycházky+psi kámošek-jsme chodily v partě psů+2krát týdně cvičák..
                                      pak k němu od jeho 7 let do její smrti půjčovaná Killyna-která u nás byla často přes noc,několik týdnů,pak několik měsíců-než jsem ju vrátila zpět-tak rádi se měly,ale nehrály si spolu,nic…
                                      pak s ním bylo štěně Dux Killynino-tam už z Kimové strany byla tolerance-i si s ním hrál,ale bylo mu 14 let…s Duxem byl rok a půl….
                                      no a pak byl Dux a Gero-hrály si spolu,měly se rádi,teda občas se porvaly…ale nic vážnýho,
                                      ale,Gero byl vždy rád,kkdyž mě měl na víkend pro sebe-když jsem jezdila 2krát měsíčně k bejvalýmu,
                                      a pak,když jsem se v Gerových osmi letech přestěhovala,tak atarýho Bobše toleroval,Bettynu od štěněte+pak i její štěnata a Maxe taky,
                                      ale byl vždy rád,když se psi rodičů vrátily k nim dom,a on nás měl jen pro sebe-vycházky byly společný…..
                                      prostě Gero se bez psů obešel,a vím,že kdybych k němu dom pořídila štěně,že mu fakt radost neudělám-tomu fakt stačily ke štěstí 3 lidi a hotovo,ani na cvičáku ze psů nadšenej nebyl-vyloženě ho sr…-on se s něma nerval,ale bylo to na něm vidět:D,jak potkal za vycházku víc psů-tak zkažená vycházka pro něj….,byl otrávenej…,a to jsem furt chodila ven s někým ze psama,a často nás chodilo víc….2 dalmatini,kokr,rotvík….
                                      Žeryk ten psi má rád,a i byl štastnej,když se po měsícu pořídila Dfča-mají se rádi
                                      ale jak to poznat-že ten pes bude rád,a nebo se bude těšit,kdykoliv nude někde bez toho druhýho psa-jako Gero?…..

PetraK

Mirka D.
                                        a ubrusy nevyužiju,furt každej rok,při velkým úklidu vyřazuju věci

prosím, prosím, mohla bys mi vyřadit ty darovaný ubrusy – já to nějak nedokážu. Takový práce, ručně vyšívaný …. a já to nevyužiju.

ad jeden pes vs. víc – Ešus byl opravdu hodně jako člověk a prostě myslím, že to na tu psí duši bylo možná moc. nevím. Rumíček vyrůstal jako ščastlivý ščenátko s náhradní mámou Bubinkou a bylo vidět, jak moc je to dobře. I pro ni, i když zpočátku to tak nevnímala 😀 , pochopitelně, tak i pro ni to bylo dobře. měla svůj úkol na starý kolínka, drželo jí to nad vodou a měla někoho, s kým komunikovala v psím jazyce, prožívala věci podobně a tak. Měla nás a měla ještě parťáka svýho druhu. Když odešla, byl Rumíček hodně moc smutnej, hodně moc. Tak přišla Tali 😀 😀 to úplně jako rád zpočátku nebyl – i proto, že to byl prostě svým způsobem průser a pro něj opravdu veliká komplikace, protože z klidnýho zázemí se stal tajfun, neklid, nervozita a pořád nějaký potíže. Ale pak po čase prostě vidíš, jak spolu komunikují.I když si nehrají, komunikují spolu. Je to jako sourozenci vs. rodiče. Teď jsou tři, komunikují o to víc. Jistě, když si ti psi vyloženě nesednou, nesnáší se, tak je to kontraproduktivní, ale jinak myslím, že je to pro toho psa lepší, když se nepruděj a jen tak spolu žijou. Vidím, když přijdu s jedním a ti dva ho vítají, jak zjišťujou, kde byl, co dělal, jaký to tam bylo…, nebo třebas holky dělají to, že když ten malej vodnik rezatej pije, tak jdou a umejou mu kušnu od tý vody 😀 . Když přijdou z venku a je mokro, tak on zase osušuje naopak je. Probíhá tam spousta interakce. I třeba v tom smyslu, že když se krmí , tak si pak jdou zkontrolovat misky, a spousta jiných věcí, který by pes jako sám neměl. Jistě, on neví, že by to nezažil, ale takhle má prostě ten svět víc pestřejší a víc psí.

PetraK

Mirka
                                          sem Ti zapomněla odpovědět

jak to poznat, jestli to vyjde …..nepoznáš prostě. Ale i když máš solitéra – pes třeba osm let byl “jedináček” , jako Ešus tak ač zpočátku rád není – a on teda protestoval, to jako jo. Byl slušně vychovanej a gentleman, takže to nebylo o žádným vrčení atd, ale prostě nechtěl, aby tam byla, tak zabíral ty pelíšky, to jsem tady psala mockrát. ale! Postupem času to pochopitelně i tady tálo. Byla jsem ščastlivá, když jsem je jednou našla spát nalepený zádama na sobě. když jsem Bubině nadávala, že je prasnice, tak se rozradostnil a šel jí dát bodyček, že jako ať nejni smutná…… jen už se nestačili víc sžít. Člověk musí správně volit- resp. co nejvíc se snažit eliminovat třecí plochy při tom výběru.Ale neví to, však jsem se taky obávala, jak to bude až přijde teď Bubi- jak si to sedne s Tali, ale klaplo to. Člověk musí předvídat a to sžívání trochu kočírovat.

Maya

ja nevim, Loki byl odmala s Dorinem a ted kdyz je sam, tak mam dojem, ze mu to ani nevadi a stene by moc nepobral
                                            kdyz prijde bracha se psem, tak prvnich 5 minut jako je to euforie, ale pak uz ignorace nebo hleda kam se uklidit a kdyz ma moznost zdrhnout do baraku, tak se tam vecpe
                                            ale mozna je to taky tim, ze se mi zda, ze on by si hral decentneji a ten borderci magor je na nej moc rychlej

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 41. až 60. (celkem z 1,167)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.