- Toto téma obsahuje celkem 1,166 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 11 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
7.11.2022 v 10:07 #146456
PetraK
Maya
navyšovali jsme to – na tři litry? 😮 zjistim přesně. vyšlo to tak, že nedoplatek je asi 250 káčées a to se tam jeden nejen spotřeba normoš domácnosti, ale odběr na míchačku, nařadí, nadstandardní svícení při práci atd. A dům nezateplen ještě, pak předpokládám, že to bude miň – pochopitelně v souvislosti s inflací atd , ale jako, že pak prostě taková spotřeba nebude.7.11.2022 v 10:18 #146457Maya
PetraK
no ja za normalni provoz baraku platim 2 litry, takze taky me napadly 3-4 litry
asi teda spis 4, vy mate to tepelko urcite mensi i na min vody, takze bude mit i mensi spotrebu
musim zjistit jestli to jde u cezu nejak pres web a nebo tam budu muset dojit7.11.2022 v 10:27 #146458PetraK
Maya
hele já nevím přesně už jak to bylo , ale oni museli tuším přijet a něco udělat v tom vodečítači 😮 Si myslim – my s nima jednali nějak předem právě. Myslím, že úplně onlíne to nebude.
My teda netopíme jako blázni, abychom chodili po domě jen v bombarďákách. A loni to bylo hodně syrový i v tom, že ta místnost obří, co je teď hotová, se teprve dělala, nezateplený stropy, takže úniky jako kráva, v tý předsíni fšade fuky… už teď to bude jinčí. ale zeptám se Ti.7.11.2022 v 10:40 #146459PetraK
😀 😀 😀
Attachments:
7.11.2022 v 10:51 #146461Maya
PetraK
no vam mozna menili jistic a tarif?
ja uz ten tarif a jistic mam z drivejska, kdy tata pred lety planoval primotopy, takze prepokladam, ze bude stacit zaridit, aby nam proste pocitali vyssi zalohy
ale dik za zeptani7.11.2022 v 11:06 #146462PetraK
Maya
tak máme asi 3300 káčées. Pokud máš vzdálenáý přístup, nastavíš si zálohy sama. ale musí dojít k tomu zprovoznění kotle, musí se udělat revize a vyzvat distribuci ke změně distribuční sazby, oni udělají nějaký stykač v rozvaděči na noční proud.7.11.2022 v 12:27 #146464Zlata
Maya
Tak z toho nemeckyho eshopu objednávka většinou 10kg prášek,šampony,sprchace,avivaz,čočkovej eintopf,čokolády,třeba ten obcejnej vanilkovej puding po 5,,pak zboznuju tu sladkou bavorskou hořčici,nebo kečup s kari.Většinou to co mám vyzkoušeny.A když to momentálně není tak je tam hlídací pes.7.11.2022 v 12:53 #146467Maya
PetraK
jezismarja, jakyho kotle a jaka revize?
nic takoveho nemam nebo jo?
me prave sazbu menit nebudou, ja uz mam tu sazbu, co zahrnuje primotopy, bojler i tepelny cerpadlo, cez to ted sjednotil pod jedno a uz nema ty tepelny cerpadla zvlast
tak to ja si asi ty zalohy nastavim na 4
jak tak vidim asi bude nejlepsi kdyz si tam v Bn dojdu7.11.2022 v 12:55 #146468Maya
Zlata
jj, ja koukala, ze tam maji dost veci, ktery u nas nejsou, si taky neco objednam, ale nejaky klasika veci, koukala jsem treba na plechovku coly, tak ta je tam o 2 kc drazsi nez normalne u nas, pak jsem koukala na sprchovy gel a ten je uplne na stejno jako v tete7.11.2022 v 12:56 #146469Maya
kolegyne mi zas prinesla tasku ohranejch omlacenejch tenisaku
do cumacku uz jsem poslala minule, tak nechtel byste to nekdo?7.11.2022 v 13:25 #146470PetraK
Maya
jezismarja, jakyho kotle a jaka revize?špatně špatně, myšleno čerpadla a jeho uvedení do provozu, hele, radši tam zajdi, jak píšeš, máš to jinak než my, tak a´t Tě neblamuju. Ty čtyři tisíce stačí podle mě s rezervou?
7.11.2022 v 13:27 #146471PetraK
Maya
my radši plyšouny 😀 ale můžu se zeptat Dáši Kubištový – jestli by nebrala, asi Ti jedno, kam to budeš posílat ? Poslala bych Ti na poštovný, ať na tom netratíš?
7.11.2022 v 13:46 #146472Maya
PetraK
no ja myslim, ze ja mam to cerpadlo na vic kwh nez vy, vetsi nezateplenej barak, my mame vlstane to nejvetsi, taky je to kraksna vysoaka jak ja, tak myslim, ze mi to bude zrat vic nez vam
nejakej papir o uvedeni do provozu mi dal ten technik co to instaloval a rikal, ze dalsi revize prej na to uz pak nejsou potreba, tak doufam, ze nekecal
mam propadlou revizi na kotel, to uplne staci 😀
na tenisaky se klidne zeptej koho chces, poslu to na sebe, to neni problem, jen se zeptej jak to chce poslat, jeslti postou nebo na zasilkovnu a zduraznit, ze pak to bude az se dostanu s balikem do mesta, tak treba i za par tydnu, takze jedine ze na to nespechaji a nebo ppl nebo podobnou prepravkou, to bych asi mohla hned, protoze ti to vyzvednou u nas doma
posli mi pak kdyz tak adresu do mailu, ted nejspis v sobotu povezu sekacku do servisu, tak by to asi slo poslat kdyz to stihnu7.11.2022 v 18:03 #146476Fifi
Bryvecir vespolek,
Cajdo
Uveris, ze jsem na tebe vcera pred spanim myslela, jestli mate prezuto? 😀 😀 Ja jedu ve stredu, hodnej pan me tam vmacknul, si me pamatuje s psovozem. Prej “Vy jste ty Hundi, zejo?” – jsem se dusila smichy a pochvalila ho, ze nezmenil pismenko. 😀
Mam pro tebe na sobotu epesni dve obr bezlepkovy klobasiska, kdyby sis v menicku nevybrala. 🙂Esusova
Ooho, gratulire k presunu, byt zatim nedokoncenymu. 🙂Dennyky
To je tak pekny cist, ze ses zamilovana. 🙂 Samoze posilam pisnicku. 😀7.11.2022 v 18:05 #146477Fifi
Dennyky
I kdyz lepsi by byla asi tahle. 🙂7.11.2022 v 19:24 #146478cernej caj
Fifi
to ses moc hodna, dekuju! 🙂
tak to si mi asi poslala po vlnach z eteru 😀jinak zda se, ze muz to nebere uplne na lehkou vahu, tak snad kola budou… zitra veterina, protoze v patek propadla trojkombinace… zjistila sem to v patek, musim si to dat do kalendare priste aspon o 14 dni driv… ocko chci nejpozdeji ve stredu, at do dovcu maji par dni…
Denny
jinak gratuluju k tomu paradnimu pocitu, to je svet hned hezci, ze? 🙂Maya
to sme na tom stjene, muz uz mesic nestihl zavolat servisakovi, ze… 😀uz mam trochu zbaleno, zjistuju po 14 dnech doma ze se venku stihlo nejak vochladit ? 😀
7.11.2022 v 19:40 #146479Fifi
Cajdo
Aspon, ze ty na pneu myslis. Snezit snad nebude, ale lepsi mit kor na takovou dalku prezuto. 🙂 Klobasy jsem se sebezaprenim dala do mrazaku, jinak bych ti je asi sezrala. At pesani zvladnou ocko v pohode, hlavne Ferisak, babulka.
Kdyz by v sobotu pocasi klaplo, vzala bych Trolitko – nebude jim vadit? Si Charlieho ani Feri vsimat nebude, to spis, ani oni nemeli nejaky tenze, ze kolem nich budou pobihat Pruhy.7.11.2022 v 20:29 #146480cernej caj
Fifi
Tam sou useky na zimni pneu, coz je hlavni problem… treba na ceste k ubytku v ty vesnici:DKlidne vem, feri muze dostat kosik, nekdy ji psi vadi kdyz jdou do kontaktu blizkyho, ale rotovani po okolo je v klidu
7.11.2022 v 20:50 #146481Fifi
Troldik bude chvili excitovanej a pistet, do kontaktu nepujde urcite, navic si ho budu hlidat. Tak snad pocasi klapne. 🙂 A vam prezuti.
Chtela jsem vam dneska nasbirat brokolici, ale kdyz jsem prijela, uz byla rozsmelcovana. Takze smolik. Mozna este zkusim obhlidnout jedno policko, tam to traktor dneska nestihnul, ovsem netusim, v jakym stavu tam ta zelena vec je.7.11.2022 v 21:41 #146482MirkaD
tak další 3 odpo za mnou…
minulý týden 1 den volna….:-(
v sobotu ráno jsem to ze psama vzala bleskurychlým krokem-lípa-hájenka a dolů zahradama dom-takže takový okruh na proběhnutí
pak odpo-vybalování/kasa/úklid
v neděli jsem ráno šla i s Betty,po vylezení od zahrad směr lípa,jsem zahlídla Pavlu s basendžíkem,šly s větší vycházky a jetli můžou kousek s náma?
myšleno kvůli fenám,tak Dafi chvílu hysterčila,štěkala,ale když zjistila,že na ni z vodítka nedosáhne+že ho Pvla nepustí-vodí ho na koženým dvoumetrovým a nepouští,nebo výjimečně,tak se uklidnila,Betty občas cvakla zubama,když k ní čuchal,ale jinak jí byl fuk,tak jsme daly vycházku k lípě-do kopce:D,a dolů,ždibec do dědiny,a dom,
tak jsem byla ráda,že jsme se potkaly,Dafi z něj nebyla tak psycho jak dřív,zaryla nohy do země,a nechtěla jít nikam….
Betty ho vlastně neřešila vůbec,krmě pár cvknutí-to fakt jen cvakla zubama,jak nůžky,jen tak bokem do vzduchu,a v pohodě,no s Maxem by to nešlo vůbec-ten by trojčil,
s mýma psama,hlavně s Dafi jsem udělala na zahradě obíhačky stromů,xkát at se proběhne,pak odměna Betty,Dafi na jejich betonových schodečcích-vždycky tam obě letí sedět-jakože je to pařez,Betty se ještě ohlíží,jestli to vidím a du taky?:D
no pak zase odpo -kasa,vybalování,úklid-jsem byla stahaná jak kotě….
dnes ráno zahradou kousek k lípě,oběma revírky aportky-míček-kolečko,pak párkrát zaházet-ano su šikovná,Dafi jsem trefila kolčkem do hlavy…bylo by to ftipný,ale to gumový kolečko je celkem těžký-jako neváží tunu,ale není to plyšák:-()…
no pak odpo-kasa/vybalovat-pak hlavní kasa a úklid…
no zítra mám být doma i ve středu,kdy je v akci cukr-4 kila osoba a den….
ale mám ve středu napsanou ranní v kroužku…
tak říkám zástupkyním-že co to je?
že jsem vyžrala všecky středy z cukrem,pak 2 středy v akci mlíko…
že další středeční akci a hádání z lidma nedám,že se měl vedoucí zeptat,že to nedám…kdyby to byl jinej den,ale středa????-v neděli nám řekl zákazník,že jsme zasraný svině-já mu říkám-a co slušný vychování?
a no-náš zákazník náš pán
já mu říkám-co kdybych přišla já k vám do práce,a řekla vám něco ppodobnýho?
on-to mě nezajímá!!!
no takže…
jsem šla za vedoucím,že tu středu,ted nemyslí vážně???
a on,že ne,že někoho sežene…
jenže zítra tam není
a nevyškrkl mě na tu středu….
no takže -NE,NE,NE.NE,NE,NE! -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.