Kecací nový rok 2024

Fóra Ostatní Kecací nový rok 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,731 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 1,732)
  • Autor
    PetraK

Maya
      no to s těma sekačkama to je pro nás vyloženě výhra tohle zjištění 🙁 🙁
      (takže ekologicky budeme likvidovat zničené motory a příslušenství k nim, bezva)

černej čaj
      ! Nedeli mi propalti a muzu si vybrat ve ctvrtek nahradni volno + nejakej bonus za ochotu.
      no tak to zni ale dobře, že jo?

Matylda ma nejakou narocnou peci? Ale tak alespo to zkusili, je nekdy tezsi to zkusit a uznat chybu a nezvladnput to nez ani nedat sanci…

ano má, demodex, musí se koupat, mazat, je to takový neščastný stvoření. Kdyby u nás na takovouhle péči byl prostor a ona nebyla pes, který o ostatní nestojí, brali bychom ji, i s tím Brtnik přišel, ale ono to pro ni u nás opravdu není. Myslím, že nikdo ty lidi, co se jí pokusili dát nový domov nesoudí.

colu na migrenu a vystrelila si bublinky do oka a na brejle, takze super:D ale oko mam a vidim:
      a migrénu taky máš resp. mělas, nebo ta po cole odešla?

Takova pohodova nedele v praci..
      jak to dopadlo?
      aha už vím
      ale jinak to bylo mega super

. Na arnicu sem si rano nevzponela pro zmenu, tak az vecer:D
      vítej v klubu, já každýmu poradim a na sebe zapomenu 😀

Mirka
      místo do písku máti čurá všude možně,
      😀 😀 😀 😀

Thielli
      dvě medvědice –
      Prooosííím, nechceš si tady založit jako jsem navrhovala Fifijový, pudlí galérii, že jako pak, když na čéka přinde parodie na deprézi, zajde do pudlího koutku a……….vijolá, je to fuč, páč dívat se na ty jejich gezichty bez poprskanýho monitóra nelze 😀 😀

Pamětínci lyžaři možná pamatují malé vleky,
      ano pamětníci pamatují. A co nezvládla kotva, zvládla s přehledem po sto letech poté Tali, vylítla ve svým hysteráku z kufru, vodítko se mi omotalo kolem prostředníčku a ukazováčku pravé ruky a ona mi ty prsty povytáhla.
      no ale furt jsem to měla lepší, než černej čaj, teda jak tak čtu. ble.

Kimi
      , šli jsme s Golim na kratinkou procházku,

šíííkovný jste s Goliáškem, šššíííkovní! a super je, že jste zašli do parku, věřím, že to byla vzpruha vlastně asi pro oba?

To je moc super, že máš takovýhle pečování!! To je skvělý. opravdu.

Zlatka
      proplavání z vnitřního do venkovnho bazénu je paráda, takhle bych se votužovala klidně 😀 😀 Andy, zlatíčko.

Jj, včera přišel odpoledne jakoby se nechumelilo.
      žiš to jsem ale ráda, doufala jsem, že by to tak mohlo skončit, byl asi někde zavřený?

PetraK

Fifi
        myslíš, že bys ho mohla hodit do světa?

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=83819

Odetta

Teda holky, vy jedete, zas vás nezvládám dočíst. 🙈

K té Matyldě – já ty lidi absolutně nesoudím, starat se 24/7 o nemocné zvíře je náročné, v případě Matyldy bych řekla, že pro nepřipraveného člověka o to víc, že ona na tom není psychicky úplně dobře. Prožila si hrozné roky (většinu života na řetězu na dvoře), vystřídala spoustu majitelů, jeden čas byla i součástí množírny, chovatelé ji nechali v útulku… Že jí ten domov nevyšel mě mrzí kvůli ní, poznala opravdový domov, a teď je zpět v útulku, zřejmě to pro ni bude těžké. Přitom je to milé, a vyjma té zdravotní péče i naprosto nenáročné zvíře. Bohužel nesnesla Gremlina…

Černý čaj
          Kombinaci kofein + paracetamol na migrénu znáš? Když to chytím včas, tak mi to většinou funguje.

cernej caj

Odetta
            Paracetamol s kofeinrm.mi nefungujr vubec, pokud nezabere protahovani a amsirovani a aulin tak nic… ale ten kofein v kole pomaha trochu kdyz to je tskovrj nabeh nebo pomigrenovy neprijemno, v kafi nepomaha vubrc nijak:(

V lekarne mi nabidli valetol ale po tom je me hrozne zle od zaludku a k tomu na migrenu nezabita takze to bul super kauf:D zkusila sem to asi 10x a pak sem zbytek odnesla do lekarny

PetraK

černej čaj a další s migrínou

heleďte a nezafungovala by vám jako min. podpora ta řimbaba? Já vím, že je to opruz na to myslet, ale kolega těžkej migrenik /nemohl třeba mít určitou barvu zvýrazňovače, protože ta mu tu migrýnu spolehlivě spustila/ , když byl poctivej a řimbabu užíval, měl od toho skorem pokoj, nebo jen slabě. Ona ta řimbaba je prý v těch lécích na migrínu (ne asi v obyč lécích, ale pro ty, kteří to mají tak silný, že je to medikovaný) jako velká složka, mi říkal, když jsem mu o týhle květince říkala. Takže když bral poctivě tinkturu, míval pokoj, když se na to vykašlal /známe to všichni/ přišly problémy. Nepsala bych to, kdybych se k týhle informaci nedostala takhle nezávisle na svých zkušenostech s obyč. bolením hlavy. Povídal mi to sám.

Zlata

Dneska v krajských listech(Liberec) vychází článek Kláry Santini,která píše podobně vtipně,ne o ohařích,ale o kočkách.Taky se pokaždý směju jak debil.

cernej caj

Petrak
                  Me by pomohlo nechpdit fury do prace:D

Ja to mam od krcni patere/celisti/ hlavy/vzprinovacu…

Takze mi to dost zhorsuje prave stres a tyhle fyzicky resitelny veci. Rimbaba asi neuvolni pretizeny vzprimovace…

Taky sem za 6 mesicu na UP mela migrenu predne 1x a to 14 dni od vypovedui…

PetraK

černej čaj
                    Rimbaba asi neuvolni pretizeny vzprimovace…

by ses divila, kdyby sis jí do toho čaje dala hodně, bude to taaaak hnusný, že se pobliješ a rázem zapomeneš na vzpřimovač 😀
                    ne jasný.

Zlatka
                    ale o kočkách.Taky se pokaždý směju jak debil.
                    já se taky chci smát jako debil! Je málo smíchu, kde to najdu?

Zlata

PetraK
                      No vychází na Fb,bydlím u své kočky.Dneska vyšel jeden článek v Krajských listech,Liberec, Jablonec.Černej vocas a Chlupatá koule šli s paničkou pro dříví.

Maya

no tak to nastalo u nas a asi mame stesti, ze jsme dostali popelnice na plast a papir domu, akorat je nemame zatim pouzivat, protoze se nevi kdy se budou vyvazet, takze navyseni ceny za odpad zatim o jednou tolik
                        navic co jsem si cetla, tak do papiru a plastu nepatri skoro nic, takze clovek ten smesnej by teoreticky moc nesnizil, prakticky tam vsichni rvou vsechno co odhadem jde a na tridicich linkach to jde stejne do smesnyho
                        fakt fraska

Komentář: Jako první se v roce 2024 podělali starostové

cernej caj

Maya
                          Ano a u nas se z 1x za 14 dji stapo po nafasovaji popelnic 1x za mesic 😀 nastesti mame tu velkou popelnici… v kovidu jak byli vsichni doma to bylo fakt paradni:D

Maya

cernejcaj
                            no my na ty plasty a papir mame taky ty velky, na smesnej ja mam mensi
                            a pristi rok nam daji cipovany i na smesnej a budeme si muset vybrat jak velkou tak tipuju, ze za stavajici poplatek bude ta nejmensi 60l, co je akorat takovy vetsi odpadak
                            zas to budou lidi vyhazovat v prikopech a nebo podle me davat smesnej nekam na dno tech plastu nebo papiru
                            by me fakt zajimalo kdo tyhle kraviny vymejsli

Kimi

U nás se třídí odpad už roky, každá domácnost vyfasuje nálepky s kódem, tříděný sváží specializovaná firma, kódy načítá a za tříděný je sleva na poplatku. Letos taky svoz směsného změnili z týdne na dva, takže kontejnery přeplněné, že ani nejdou zavřít. Kontejnery se váží a od příštího roku bychom měli platit za váhu. Prosazuju u vedení SVJ gravitační zámky na kontejnery (když se kontejner obrátí do kuka vozu, automaticky se odemkne, nám se zámek otevře na kartu), protože bytovky přes ulici to mají k našim kontejnerům blíž, než ke svým a plní ty naše. Na sídlišti je několik stanovišť barevných kontejnerů na tříděný odpad, ale řada lidí na to kašle netřídí a všechno sype do těch na směsný. Máme tu i sběrný dvůr a re use, když si s něčím nevím rady, odvezu to do sběrného dvora, tam se musím prokázat dokladem nebo tím kódem.
                              Vedlejší vesnice dává lidem i speciální popsané pytle na tříděný odpad.

Maya

Kimi
                                u nas kontejnery na plast a papir zrusi a vyvoz popelnic bude jednou za mesic, coz jako pak staci kdyz si clovek objedna neco co prijde ve velky krabici, jeste s polystyrenem treba a ma plny popelnice hned a zbytek mesice ma smolik
                                a jako tipuju pak to lidi bud budou palit a nebo hazet do prikopu

Thielli

Už jsem to psala na Chovu.
                                  Chodila jsem kdysi po Ukrajině s batohem. A táhla většinu odpadků na zádech v tom batohu. A když jsme dorazily s kamoškou do Koločavy, ptala jsem se místních, kde mohu odpadky vyhodit.
                                  „Sem na břeh řeky… na jaře to voda odnese“

PetraK

Thielli
                                    “Sem na břeh řeky… na jaře to voda odnese”

jojo, ekologie nade vše, tak to ještě někde prostě je. A takhle přesně to vypadá v mým bývalým bydlišti pod balkonama. Nic pro nikomu nemám, a´t je odkudkoliv, a vypadá jakkoliv, ale tohle mě vždycky spolehlivě vytočilo. Když se někam přesunu, snažím se žít tak, jak se tam žije a nepřetáčím si to k obrazu svému.To jak se tohle u nás -teď už teda ne u nás – rozmohlo, to bylo šílený. Mně hrozně dlouho trvalo, než jsem zjistila, proč se to tak rapidně změnilo.

Thielli

Ukrajina ještě dobrá, v Číně se to neneslo ani na ten břeh. 🙄

PetraK

Thielli
                                        jo já vím.
                                        mě točí, že se člověk může snažit jako ten idiot a je to jen maličká kapička v moři. Ale člověk prostě ten štít má čistý a ví, že přírodě se snaží neubližovat, naopak. Jsem tu psala několikrát, že snad jednou v noci budu číhat na toho dobytka, co tam jezdí a vyhazuje u nás v zatáčce mekáče a zpřerážitm mu haxny násadou vod lopaty. Aby si to zapamatoval.

Thielli

Jednou jela mámina kamarádka v tramvaji. Tramvaj zastavila, otevřela dveře na refýž, vedle byla silnice se stojícími auty. No a z jednoho auta se otevřely dveře a do té tramvaje přistál mezi lidi pytel s odpadky.
                                          Víš, Zrzavečko, těch se zpřeráženými končetinami by bylo tolik, že by je náš zdravotní systém neutáhl. Já bych zase sekala prsty všem, kdo nám po vyčištění do 24 hodin znovu posprejují dům…
                                          Ale já už nemám sílu bojovat, takže volím útěk.

cernej caj

Thielli
                                            Jeee bylas na ukrajine?

Ja tam.ty cesty z odpadku videla…:(

A recko a balkan vubec nemlich to samy

Maya
                                            No u nas se vozi 1x mesic jak smesnej, tak plast, tak papir. A kdyz nepristavis kazdy svoz, tak mas i slevu , ale my mame popelnice pred domem tak nam.je vyvazeji pokazde i kdyz je na dne jedna krahice, tak zadnou slevu nemame:D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 1,732)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.