- Toto téma obsahuje celkem 1,731 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 11 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
8.2.2024 v 20:31 #166545
kachna
Mám velmi silnou alergii na roztoče, doma speciální povlaky
a nedá se tam nikde koupit něco jako sanytol na roztoče? Nebo nemáš tam mrazáček? že bys stáhla povlak a dala ho do mražáku? Ideálně i s polštářem?
9.2.2024 v 0:12 #166546Kimi
Čají, nevím sice jak dlouho se zdržíš v Jeseníkách a v jaké šíři budeš cestovat, ale kdyby byl zájem – tady v blízké vesnici je výrobna ponožek, vyrábějí i zdravotní a s nanovlákny, 16. a 17. února budou mít prodejní akci v Nekoři čp. 337 (poblíž přehrada Pastviny).
Fifi – v časopise Pes přítel člověka č. 10/2023 je zajímavý článek k tématu výchova psa – TRESTAT SVÉHO PSA – ANO, ČI NE? Já si myslím, že u Tebe má Pepin šanci stát se dobrým psem.9.2.2024 v 6:01 #166547Thielli
Kachna – Sanytol, to je zazrak, to pouzivam doma na gauc. Tady se daji koupit kokosy u cesty, losy do loterie, smazeny kolecka, zabky… ale se bojim, ze shanet sanytol by byl vytet na cely den do hlavniho mesta ve triceti stupnich.
V pokoji je lednicka, jak rekli oni, ja ji rikam chladnicka, ze je tam o par stupnu min nez venku…. Mrazacek, mrazacek… to dlovo uz jsem nekde slysela… ale urcite to nebylo tady v dzungli 😳🤣🤣 no tak si proste trochu kuze odrbu, beztak uz koncime.
9.2.2024 v 6:42 #166548cernej caj
Thielli
Tak tk je des, ale statsnou cestu
Kestki uz loletite domuKimi
Co je to za znacku? Koukla bych na netu9.2.2024 v 8:40 #166549PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Dneska je den, kdy umřela máma. Tak asi abych nezapomněla….
Šla jsem si pro lžičku, neb jsem si zcela nestadardně osladila kafe. nesladím si ho, vůbec,měla jsem chuť, mám v kabelce pytlíček skořicovýho cukru z benzinky (sbírám je za jedním důležitým účelem, takže furt nějaký v kabelce mám), tak jsem si nasypala a uvědomila si, že potřebuju tedy ke kávě nestandardně lžičku. Šla jsem pro ní, otevřu automaticky dvířka,nekoukám, sahám pro lžičku a………. prd. K zemi letí podzimní dýňový svícen, který jsem dostala jako dárek a ještě nestihla odvézt domů -chyba!. Prostě jak jsem nečuměla co dělám, šup a bylo to. A slyšela jsem právě mámu: „Koukej sakra na to co děláš!“ 🙂 Budu mami, budu no. Tak jsem vo jeden dýňovej svícen chudší, což je škoda, mám je ráda na oknech. Ale tak máma se asi bála, abych nezapomněla 😀Thielli :
Mám velmi silnou alergii na roztoče, doma speciální povlakyno ty jo, tak aby ses vrátila vč. kožníchderivátů??!!!
Až se budete vracet, tak ščastnou cestu a klidný let! Kdy letíte?Fifi
Ne, normal se prizizalil pod perinu a hlodnul.
jo takže ne v rámci dohadování o něco, ale prostě si šel zakousnout paničku? To je ta lepší varianta. Ta by mohla s přezubením zmizeti.Jeho nemuzes normal pohladit, aby odezva nebyla kouskous.
tohle byl Ešusek, vždycky jsem se smála i v dospělosti, že když si ho chci pomudlat pomazlit, musím ho svázat izolepou, udělat z něj nehybnej kokůn! první pomazlení pořádný mi po dlouhý době po odchodu Murphyho, přinesla Bubinka, ta si to opravdu užívala..Jinak si chvilema i rikam, co jsem to, probuh, provedla, tohle poridit.
vona pak zase bude ráda, že tam je. Však mu bude vládnout tlapou železnou a nesmlouvavou.9.2.2024 v 9:35 #166559MirkaD
tak ve středu po dočtení knížky odpolední-byla to jedna z těch bezva směn-dobrá parta a šéf se furt špičkoval ze zástupkyní,takže jsme se nasmáli,oba soutěží kdo kovo víc dostane,je s nima prča:-)))
hlavní kasa,večer úklid a přecenění,končily jsme ve čtvrt na jednáct…
včera ráno nám na vycházce poprchával,Dafča nechtěla jít z postele,
a když jsem ju brala-protože vyvenčit se prostě musí,tak na mě dělala krokodýla!!!
prvně v životě… si holka nějak vyskakuje….:-()
vzala jsem to po dědině kousek,jen aby se vyvenčily
a doma jsem pak pocvičila poslušnost -sedni/lehni mezi nohama,přede mnou,couvání,kroky,otočky…
dopo drama aby se vyčuraly…Žeryk je v tomto děsnej!!
pouštím je než jdu čurat,protože fakt!! potřebuju aby se vyvenčily a Martin je někdy v práci dýl..
tak je pusttím,lícu nahá po baráku-teda jako oblíkám se a kontroluju Žeryka z okna-on vyleze,zjistí,že mokro a nikam nejde!!
tak já na něj přes okno řvu,at se jde vyčurat,že ho vidím-tak sleze,pustí ze sebe 3 kapky a jde dom-nohy zvedá jak kdyby šel po žhavým železe…
máti to dělá taky,když je jde pustit a ta ho líká z terasy na míček,
já na tyhle cukrbliky u převlíkání nemám čas….
zase včera odpo-mazec-milion lidí-všichni!!!skro všichni velký částky-jsem furt vracela 1500,15-800,1700,700,800-prostě furt jsem vracela hoodně zpět,to je tak na to aby člověk vrátil blbě..:-(
tradičně na hlavní kase zima..
to mi říkala kolegyně,že už se nediví,že am nechci být…
+hlídat fronty-zazvonit?
nezazvonit??
velký nákupy,nebo malý?
když jsou malý,tak i když je front,je to za pidi chvilku stáhlý-malý maslím 2-3 věci,než když jsou 2 velký…
do toho hoodně vybalování..
no bolely mě záda,nohy,zápěstí..
ak chodím do práce extrémně rychle s hůlkama tak mě bolí lýtka ze předu-křeče….
no skončily jsme po půl desáté…-já vyřízená..
dojedu dom
u dveří vilám na Dafinu-50kroků od ní-Dafino čurat!!
a nic,cpe se dom,kašle na mě…několikrát opakuju pak drapnu za kůžu za krk a smykem idtáhnu ode dveří a nasraná jdu k vratům a pouštím je před vrata,
Dafina se kmplet vyvenčí,Žeryk 3 krát vyčurá,a jde se dom..
doma su tak hotovo,že mě Martin musí zvednout z křesla…:-(
dnes jsem se moc,moc moc nasmála:-D
vylezu na vycházku-bláto,takže nepůjdu zahradou,jdu k vratům
Max,že jde taky,tak si nachystám vodítka,obojky a jdu pro Bettynu-ta je ve čtvrtině zahrady-volám na ni a nic..
tak slyší fakt málo..
jdu směrem k ní,Bettyna jde směr brána..,pak se ohlídne-já furt volám měním intonace,toniiny..
zajásám-dřepnu si a ukazuju pamlsek,jenže!ona zmerčí vodítko a dá trysk k bráně,rozběhnu se za ní,ona se ohlídne a hrr přidá k bráně s výrazem-dáme závod,bude prdel?!
a je já pocestě nadávám,že je stará,kam se hrne..
u brány dostane pamlsek a otáčí to dolů,a trysk,běžím dolů za ní na dávám a směju se…. a nadávám..a směju se ..:-D
dofuním k vratům,pochytám plíce,psy,ti tři tam na mě čekaly a jdem ven
je blátivo,ne mokro,teplo,
jde k hřišti,tam si ždibec pocvičím s Maxem a Betty-otočky,kroky a odložení vleže s přivoláním,Dafi ukáže lavičku,a s Žerykem 2 krát přivoláním s odložení ve stoje,oběhnutí branky,trochu se proběhne Max a jdem dom….-psi spokojení
já pro jistotu vyfénuju Dafině nohy,at nedopadnem jak před 2 týdnama,i když je teplo a není mokro
a m ě upadnou nožičky….9.2.2024 v 9:38 #166560MirkaD
Thielli,je zábavné číst tvé postřehy s dovči,hlavně domácí příprava je špicovní,bys mohla psát někam cestovní fejetony!!!
PetraK-tak at se tvá mamka má tam kde ted je dobře…at už je v nebíčku,nebo někde převtělená…
Fifi-obdivuju,nechápu-obdivuju tebe,nechápu to štěně…
Čajíku hezkej výlet přeji!
seš chudák malej/teda asi velkej chudák:-( kvůli ponožkám…9.2.2024 v 9:41 #166561PetraK
ASTERIS! PŘICHÁZÍM S INFORMACEMA O TOM PODSEDÁKU:
vypadá takhle
pás samotný je dlouhý 75cm plus 10 cm a 35 cm ty popruhy na upínání
šírka pásu je 19 cm, popruhy na nohy 45 cm.- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem PetraK.
9.2.2024 v 10:06 #166563MirkaD
Kimi-a nešlo by stručně popsat o co v tom článku o trestech šlo??
9.2.2024 v 12:01 #166564Maya
Pepin koukam hloda do panicky z lasky 😀
asi to bude jinej level, ale Loki byl prvni rok taky desna pirana, nic takovyho jsem do ty doby nezazila
tak urcite pak z Pepina bude nakonec taky hodnej mazlivej pejsek, co ani nevi na co ty zuby ma 😀9.2.2024 v 14:10 #166565Asteris
Petro, dík, ale ten podsedák by mi byl taktak a nedala bych ho přes bundu. Holt jsem prostorově výraznější. Takže se ho vzdávám ve prospěch EvyC. Přeji všem hezký víkend a odcházím s Emčou na vycházku.
9.2.2024 v 14:15 #166566Petrs01
podsedák
Není nastavitelný? Ten co mám já nastavím i na Peťana, mi neříkej, že máš tak tlustou bundu! 😀
9.2.2024 v 17:00 #166567cernej caj
Seraku sme nedosahli ale rpezila sem 12km a 600 vyskovych, 3x lremazat nohy a fusky naruby, jeste ze ty se zterelejma gumaickama sem nevyhodila:D
Kamarad naznal, ze je puvodji trasa nad.jeho sily tak su rada ze ma rozum, aspon sme.si jeste dali muzeum hudebnich nastroju. Sem za posledni tyden videla 3 harmonia:D ale hrala sem jen na to u dedy. A yohle vmuzeu lry uz sotva hraje:D
9.2.2024 v 19:09 #1665699.2.2024 v 19:13 #166571Fifi
Krasavej vikend vsem,
jestli se Thielli uz vraci, tak klidny let!
A Cajikovi pekny tapani.
Esusova
jo takže ne v rámci dohadování o něco, ale prostě si šel zakousnout paničku? To je ta lepší varianta. Ta by mohla s přezubením zmizeti.
Tak ono kdyz dojde na dohadovani, je to este horsi, tohle bylo o to vic necekany a hoodne bolavy. Nechci tu skuhrat, taky doufam, ze az prezubi, bude to malinko lepsi. Jinak ja nepotrebuju mazlivyho psa, i terosky, zejmena Agules, byly svy, pomazlit se prisla jednou za uherak. Mne by stacilo „normalni“ stene, ktery po dvou mesicich trochu vnima, neskace cloveku do gesichtu, nerve ho do krve… Ale tak vlastne na druhou stranu si tu clovek muze fnukat, tak pofnukavam, kdyz je toho s nim prilis.
Kimi
Priblizis obsah a kdo to sepsal? Ohledne trestu u psu – ja psy netrestam. Pepina vychovavam, ted uz ve stylu Ruzice. Strucne, jasne. S tim, ze ma vzdy blbecek alternativu, jak to vyresit v dobrym a splnit si nejakej naucenej cvik. Snazim se vyhybat situacim, kdy se neco nepovede, ale to s nim prave moc zatim nejde, jasam nad uspechem byt minimalnim, navadim ho do tech spravnych situaci, za ktery muzu chvalit. Svihnu s nim ale klidne behem zlomku vteriny o zem, kdyz me zahlodne do nohy nebo ruky. Hned vi, ze prestrelil, prijde omlouvaci blemc a jedeme dal.
Mirko
Teda ty mas pekny sichty, at te telo neboli. Dafca je uz teda uplne ok?
Fifi-obdivuju,nechápu-obdivuju tebe,nechápu to štěně…
Ja to stene taky nechapu obcas, tohle je unikat. Holt nemel zjevne v tom nejdulezitejsim obdobi moc kontakt s lidma (nebo mel a sral na to), byl zvyklej se postarat se sam o svy potreby, o vsecko se tak nak trochu hrdlit (ale u zradla je v pohode). Jednoznacne je to nejvic nesilenejsi zvire, ktery jsem kdy mela.9.2.2024 v 20:02 #166572Petrs01
ma vzdy blbecek alternativu
Když já v něm furt tak strašně vidím toho Barouše! Ale fakt strašně! (ale on teda nekousal)
Alternativní cvik? Pes něco provede, usměrníš ho, dáš „na udobření“ sedni… a to co jinak pes plní i ze spaní, tak neudělá a čučí na tebe co jako ty s tím teď. No, vynutíš si to, když už jsi to řekla, ale furt jaksi chybí ten dobrej konec. A von z principu, kdybys mu v tu chvíli řekla „dýchej“ tak radši zmodrá než aby poslechnul.9.2.2024 v 20:12 #166573Petrs01
Brácha včera odlítnul do Thajska. Před chvílí na mne vykouknul článek, tak jsem to rozklikla a „Tento druh však není člověku nebezpečný.“
Ovšem po rozkliknutí diskuze jsem šla do kolen:
„Když jsem četl, že člověka nenapadá, tak jsem si vzpomněl na hlášku: „To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou“
🤣🤣🤣9.2.2024 v 20:19 #166574Fifi
Petrs
Pes něco provede, usměrníš ho, dáš “na udobření” sedni… a to co jinak pes plní i ze spaní, tak neudělá a čučí na tebe co jako ty s tím teď. No, vynutíš si to, když už jsi to řekla, ale furt jaksi chybí ten dobrej konec.
😀 aaano, tak nejak, hepacu tu je zatim pomalu (vlastne krom par dnu, kdy jsem ho tu verejne pochvalila!). Akorat vynucovat u nej nic nejde. Kdyz on ignor, ja taky ignor. A jede ven nebo do klece.
A von z principu, kdybys mu v tu chvíli řekla “dýchej” tak radši zmodrá než aby poslechnul.
Ovsem tohle je presny. 😀 😀
Zdravim hodnou pikslicku, vaz si ji. 🙂9.2.2024 v 20:25 #166575Petrs01
vaz si ji
NIKDY!
Čůza je to, příšerná. Teď tady krouží mezi náma „paní von nedrbe“… „pane vona nekrmí“… (je důkladně podrbaná a napapaná, ale to je nám houby platné 😀 )9.2.2024 v 20:30 #166576Kimi
Čají, nevím přesně, jak se ten výrobce ponožek jmenuje, ale na tu akci se chystám, zjistím, dám vědět.
Mirko, Fifi – článek k trestům napsaly Vanda Říhová a Veronika Fazekašová. Lze najít podle odkazu v tiráži
https://www.digiport.cz/detail/floowie-pu/556267/1692-pes-pritel-cloveka-10-2023
Lze zakoupit, i když na jedno číslo mi to přijde drahé. Tak aspoň některé zdůrazněné části:
Platí stejně jako u odměn, že co je odměna a trest si určuje samo zvíře. Pro některého psa nepředstavuje „plácnutí“ žádnou velkou nepohodu, zatímco jiný bude velmi špatně psychicky reagovat na pouhé zvýšení hlasu.
Psi totiž všeobecně mají rádi čitelnost – u svých lidí, situací i pravidel. Mohu na gauč, postel? Nebo tohle mohu jen někdy, podle rozpoložení a pozornosti svého páníčka, a jindy mě potrestá i za nepatrný pokus? A jak se v tom mám vyznat?Netroufnu si usuzovat, jestli se něco z toho článku může vztahovat i na Pepina. Věřím, že se Ti nakonec podaří fajn smečka.👍🙂
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.