- Toto téma obsahuje celkem 1,731 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
1.2.2024 v 17:43 #166218
cernej caj
Kachna
Mate doma zaby? 😀Milena
To trhamy maso vypada dobre, me by upasli ruce nez bych to vubec nejak pripravila ale rada ho mamMaya
Muzes asi mit i s jinym masemDenny
Voda s vecma myslim jako ze to neni treba ala nase gulaosvka, ja tyhle polivky nesnasim, mastny a jeden ani nevi co v tom je, ta pho bo je prave takova „voda s vecma“ sice vyvar ale relativne cirej a maso poznas, nudle poznas, zeleninu poznas:D to mam rada.Ale nez bych tu seleninu nakrajela, tak mi upadne ruka:D ale vzdy co sem byla u vietnamcu a tak v restauracce tak vzdy to byl vyvar s trochou masa, proste hromada „vody“ a trocha pevnyho, ja bych ocejila vic masa a zelwniny:D
1.2.2024 v 18:59 #166219kachna
Mate doma zaby?
Už ne, ale přes léto máme pořád otevřené dveře, tak občas přijde někdo, do koho by to člověk neřekl.
1.2.2024 v 19:51 #166220MirkaD
tak záda celkem dobrý,nejvíc bolely v noci,a večer
ted mě bolí dole esíčko furt….
doufám,že kolegyně co to chytala tak taky dobrý…
já dnes volno
takže ráno po umytí nádobí-večer se nikomu nechtělo-naše domácí klasika
začlo dohadování na téma vycházka ze psama-já jsem řekla,že Dafinu brát nikam nebudu,Martin,že sui blbá,jí už nic není,
bude jí to líto a kecy..
jak nepoužívám rozum,poslouchám, doktora a tak….
prostě debata nadlouho-jeho máti taky-jééé běhá,už jí nic není…
tak jsem Martinovi řekla,že nebudu tahat ven fenu,která antibiotika,léky od bolesti a že má mít do pátku klid,žádný velký trajdání…
a že zase chodím občas s každým zvlášt-když púřijedu z BK,
když jdu ven s Pavlou,tak předtím jdu s Dafčou a pak jdu s Žerykem-a tam to Dafči vůůůůbec neadí-protože ke konci vycházky vidí z dálky Pavlu,jak míří k nám,takže nadšeně letí dom,ráda,že se se s nimi nemusí potkat:-)
no,prostě debata na dlouho,na téma-Dafči to bude líto..
venku syrová sychravá kosa,jak včera večer…..
-PetraK-mě by vůůůbec nevadilo mrznutí a trošku sněhu,vůůůbecby mě nevadilo mrznutí,prorože to mají mí psi rádi..
o hodně radši než vlhko/sychravo-mokro….
podzimní mlhy na focení je něco jinýho,než mlhy v únoru…
no,takže s mýma psama jsem šla s vodítkem do zahrady,že pár metrů za bránu dáme..
Dafi se vyvenčila a valila tryskem dom,ani k bráně nedošla…
takže nic,ani kousek vycházky nebude,jsemn si řekla,čapla psi rodičů a jely jsme nakoupit do Vyškova,tam ze všema 3 do zverimexu,pak obejít náměstí,
s Betty a Maxem-hop na schodek u sochy,a acku dát,a hop u lavičky a Betty hoop na okenní ří,su od knihy-že jako lavička..
tak si chudera narazila břico,
jsem nečekala,že bude skákat na okno výlohy…:-()
no,psi se prošly,počmuchali si,
vyvenčily,venku kosa jak hrom,
-taková ta syrová,vlhká…
mě se po pár metrech chtělo čůrat,jak mě studily gatě přes elastáky..boží…
no doma se pustila Dafča jen vyčurat a šly jsme se válet
střídavě jedna postel,sedačka a na křesle,Dafi pěkně furt na klíně a v náruči,…
odpo jsem se dlouho přemlouvala k úklidu klece,výměny novin na okně-pod tyčí,kde pochodují andulky,
furt jsem se mezitím válela s Dafčou…
kazila mě holka morálku:-)
no,dočetla jsem knížku,poslechlasí pár rozhovorů,
uklidila těm andulkám,vykartáčovala s Žeryka peří-ají pelíšky pod oknem,kde mají andulky vyhlídku a hračky…
šla chvilku s Dafčou-zase zahrada,vyvenčit a dom,
přes den pršelo,pak s Žerykem kousek do dědiny vyvenčit a dom..
a válet se..
brutálně jsem si ošmikala ofinu…křivý krátký vlasový peklo na čele….
Martin jede zítra do Brna k MUDr,
dělal oběd na zítra-omáčku žampionovou s kuřecí kapsou
máti nám odpo přihrála švestkový knedlíky…
tak jsem měla sváču
na rehavbku su objednaná…
ze zádama cvičím….1.2.2024 v 19:55 #166221MirkaD
Denyky-závidím ti tvou zálibu ve vaření,mě to tuze neba…
polívky-vývary-na zahřátí a na napití,
zeleninový polívky,a kulajdu..
jo a rajskou,s rýží…
ale nesmí být kyselá…
jinak polívky jím na zahřátí a napití,nemusí být moc hustá,
ale moc mě na polívky neužije…
Čajíku-tak s tou zeleninou se nemusíš drbat,si můžeš koupit zeleninu do polívky a je to…1.2.2024 v 20:08 #166222Kimi
Kopíruju svůj příspěvek ze Zrzavce:
Mám příběh s dobrým koncem. Nechtěla jsem to sem psát dřív, než jsem věděla, jak dopadl. Asi před deseti dny se tady poblíž v lukách mezi dvěma vesnicemi objevili dva psi plavé barvy. Usadili se na hromadě hnoje, která zespodu hřála, byli plaší, nedali se nijak odlákat, ani na krmení. Zatím nevím jak, ale nakonec se je podařilo chytit a ujala se jich žena z další blízké vesnice, ukázalo se, že jde o asi půlroční štěnda. Na WhatsApp v mobilu mám fotky, ale neumím je poslat. Z nového domova mají pejsci komentář Bobíšci a pokud vím od známé této adoptivní pánčičky, pejsci se budou mít dobře. Nabídla jsem věci po Koře, pokud by byly vhodné. Toho kreténa, co je vyhodil, bych na týden přikovala na tu hromadu hnoje.1.2.2024 v 20:33 #166223kachna
příběh s dobrým koncem
Kimi nejlepší!
1.2.2024 v 20:34 #166224MirkaD
Kimi-tak to je paráda,mám obří radost!!!!
1.2.2024 v 21:24 #166225Kuskus
Díky, Kimi, že jsi nám ten příběh poslala.
Měla jsem den blbec, ale tohle je nejvíc nejlepší zakončení dne.2.2.2024 v 4:20 #166226Thielli
🥵
2.2.2024 v 7:00 #166227PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Pátek, pátek, páááátek tudíž já mám svááátek! Odpolko poutikám brzo domů a začne volníčko. Mám dokončené dvě skříně z asi třistapadesátisedmiapůl 😀 vánoce se blíží, musim to stihnout 😀 😀 😀
Fčéra jsem vytvořila lůůůxusního saláta a brokovnicovou poblifku s řapikatým celerem. Mňam. Brtnik ani neprotestoval, že dostal takovou nálož dvou neoblíbených zelenin 😀 😀 , neb brokovnice a řapíkatý celer nejsou mezi jeho fábority. Ale voblizoval se až za ušima. Ohaříci měli po venčení velkovolno, nikdo se jim nevěnoval, tak byli votrávený jak švábi 😀Kimi – to je supr, že to takhle dopadlo, paní je moc hodná. Jen jsi moc hodná, já bych tomu šmejdovi nedopřála ani tu hromadu hnoje, hajzlovi, nahej a do ledový vody a bez žrádla! Kdyby paní potřebovala, taky můžu něco dodat. Min. vodítko, obojek a košík,vše jak nové plus nějaký míčky a kroužek – přinesla mi kolegyně pro útulek, takže klidně pošlu přímou cestou, je jedno, kde to pomůže. Případně přihodím nějakou dobrotu. Tak dej když tak vědět poslala bych to. Je moc hodnááá!
Mirka D.
tak snad to bude se zádama dobrý, no. A je jen dobře, že Dafuli nikam netaháš, nechápu Martina – ještě navíc, když Dafča sama nechce.Mám starosti o Thielli 😀 😀
2.2.2024 v 8:44 #166229Maya
Kimi
to je super ze si je pani vzala, nekdo nejspis vyhodil neprodany stenda
ja nic bohuzel navic nemam2.2.2024 v 8:45 #166230Maya
PetraK
a nebo se Thielli ztratila v Kataru v pousti 😀2.2.2024 v 9:05 #1662352.2.2024 v 9:13 #166237kachna
Teď v týdnu jsem myslela, že mě trefí.
V úterý mi syn (druhák) říká, že nechce v DRUŽINĚ prezentovat sebe a své zvíře. Napsala jsem to družinářce. Ta mi odepsala, že jí mrzí, že syna vyčleňuji z kolektivu (mně by bývalo stačilo, že neprezentoval, nemusel sedět sám u stolečku, nicméně byl s tím naprosto spokojen, takže za mě, proč ne), v družině se také musí dodržovat ŠVP (školní vzdělávací program) a mám tedy zvážit, zda syna neodhlásím z družiny, když to nehodlám dodržovat. Explodovala jsem a volala jsem ředitelce. Odpoledne, chuděře, mám jí ráda, nerada zasahuju do jejího volného času, ale nebyla jsem schopná čekat. Ta se mi omluvila za družinářku. Družinářce jsem napsala smírně jedovatou (spíš jen nejedlou) odpověď, že pokud budu mít jistotu, že mě bude respektovat, mohu jí příště svá rozhodnutí šíře vysvětlit. Bez reakce.
Ve čtvrtek přišel syn s tím, že má čas do pondělka, že mu to říkala jeho třídní (kterou miluje a zároveň je to dcera ředitelky), a že kvůli ní to tedy udělá. Napsala jsem docela smutnou zprávu učitelce, že pokud je to takhle a hodlají to prosadit na sílu proti mému rozhodnutí, tak ano, ale za cenu ztráty důvěry ve školu. Tak se vysvětlilo, že paní učitelka mu v rámci povídání ve třídě říkala, že „příště“ už to určitě zvládne, což synek pochopil, jako že v pondělí ve družině. Dala mi i za pravdu, že by to na něj zatím bylo moc. Tak jsem ráda, že žába na prameni sedí v té družině, nicméně uvidím, co s tím bude žába dělat v pondělí.No a vtipné je, že jsem si tedy ten ŠVP otevřela a první věta je: aktivity v družině jsou vykonávány na bázi dobrovolnosti, v tématickém plánu na leden nejsou vůbec domácí zvířata natož nějaké prezentace.
Dorazil mě argument, že to musí udělat, protože i další děti, které nechtěly prezentovat, musely.
Já ho z té družiny bohužel odhlásit nemůžu, protože se nedostane autobusem domů (žádný nejede) a museli bychom zrušit všechny školní kroužky – logopedii, logoprevenci i míčovky, což jsou všechno, kromě logopedie, jeho oblíbené.- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem kachna.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem kachna.
2.2.2024 v 9:32 #1662402.2.2024 v 9:34 #166242kachna
Ale to je hezká žába. Ona není hezká žába!
2.2.2024 v 9:39 #166243PetraK
to je hezká žába? Snažila jsem se ji právě namalovat hnusnou. Tak ji zhnusni, jak je potřeba 😀
2.2.2024 v 9:50 #166244Maya
kachna
to je teda sila, jeste v druzine deti do neceho tlacit
co si pamatuju u nas deti nic takoveho v druhine nemeli, byla to jen normalni hlidacka a obvykle si tam psaly ukoly nebo se koukali na filmy2.2.2024 v 9:57 #166245PetraK
Maya
no já taky nechápu, proč by děti po škole měly být ještě zase ve škole??? Když by si je vyzvedli rodiče, budou tou dobou lítat venku. TO NEJNI ŽÁBA, ANI KRÁVA TO JE ČŮZA.2.2.2024 v 10:04 #166246Petrs01
TO JE ČŮZA.
néé, čůza je Piksle, todle je prostě… paní, co sedí na velmi nespávné židli, na které evidentně nemá co dělat.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.