- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
3.10.2025 v 9:43 #194416
Thielli
ROZUMNOU stranu nějak do zelena
no. a dnes mi do mailu v práci přišlo tohle:
„1, Vytvořte prosím seznam všech dodaných produktů za poslední 3 roky a ke každému doplňte jeho CO2 stopu. Formát excel, tabulka musí obsahovat tato pole: číslo produktu (artikl, číslo výrobce), název produktu, naše KZM číslo produktu a hodnotu CO2 stopy v kg. Tabulku nám prosím zašlete do jednoho měsíce od obdržení tohoto emailu.2, Na faktuře ke každé dodávce uvádějte nejlépe na konci dodacího listu hodnotu CO2 stopy za dopravu k nám. Jedná se o poslední dopravu z vašeho do našeho skladu.
Ideální do budoucna by bylo, kdyby CO2 stopa jednotlivých dodávaných položek byla uváděna na těchto dokumentech: nabídka, dodací list a faktura.“
Já myslim (a to jsem zelená jednoznačně), že zatímco já tady budu vyrábět excel a zapisovat tam hodnoty, v Asii pro mě zatím bez excelu vyrobí bambilion triček, bot, elektroniky, labubu a kelímků na kávu do automatů.
? já taky nemám koho volit. (a některé lístky bych dokonce nejraději opatřila hnědým pruhem.)
3.10.2025 v 9:49 #194417Milena z Prahy
3.10.2025 v 10:08 #194419Thielli
Mileno, dík 🙂
Já minule taky volila dle mé úvahy to méně smradlavé hovno a letos poprvé mám stav, kdy se v těch „sra-kách“ nějak vůbec nechci přehrabovat.
Zároveň mám vzadu v palici nějaký ten imperativ, že bych měla udělat protiváhu k těm, kteří už týden nedočkavě v ruce žmloulají svoje lístky a třesou se na to, jak to půjdou hodit třeba té obrýlené blondýnce, která nám zajistí mír rovnost…3.10.2025 v 10:24 #194421PetraK
Thielli
Já myslim (a to jsem zelená jednoznačně), že zatímco já tady budu vyrábět excel a zapisovat tam hodnoty, v Asii pro mě zatím bez excelu vyrobí bambilion triček, bot, elektroniky, labubu a kelímků na kávu do automatů.tak já jsem právě nemyslela takhle zelenou.
Sem psala, že rozumnou. Kde se budou lidi dívat na věci v kontextu, do hloubky, bez korytnačení……..
A taková právě neexistuje, natož u nás.Moc bych chtěla, aby vzniklo uskupení lidí, kterým půjde opravdu o přírodu, budou chápat její souvislosti, vazby a budou se snažit ji skutečně chránit a dělat skutečně něco, aby se napravily ty prasárny, které se děly a dějí. Uhlíková stopa je mi momentálně…….dál než třeba to, že by to chtělo vyřešit ty sračky v mořích třeba, prostě opravdová praxe, pomoc přírodě. A ne bejt maniaci, fanatici, idioti.
Je to stejný sen, jako že budu mít penzion 🙂
3.10.2025 v 11:26 #194427Petrs01
Ten penzion je mnohem, MNOHEM reálnější. Přála bych ti aspoň ten, bo přát nám to druhý… no jako přát si můžu, že jo.
3.10.2025 v 11:37 #194428PetraK
Petrs01
MNOHEM
Já vim a štve mě to hrozně. Jsem patriot, strašně moc bych chtěla zase být hrdá na svou zemi. Jo, vim zní to debilitně asi, ale prostě je to tak. Byla jsem vždycky hrdá na svou zemi. A to i v době totality, protože jsem mohla být hrdá na to, že se snažíme odolat, bojovat s tím xindlem. Pak jsem byla hrdá na revoluci, pak jsem si ještě chvíli myslela, že ……. no a pak už to šlo s kopce a pak už fofrem s kopce. tak sem tetkon hrdá jen na to, co si vypěstuju 😀 .3.10.2025 v 12:20 #194429Kimi
Podívejte se na http://www.svobodazvirat.cz, někde tam je volební kalkulačka a srovnání prozvířecích programů. Jenže – program je jedna věc a možnost prosadit ho druhá.
?♀️3.10.2025 v 12:39 #194430Thielli
Já tedy patriot nejsem. ? Z hlediska vyššího pohledu historického jsme tady v naší kotlině oploceni jepičí čas. Jsme směskou toho, co se tu kdy přehnalo.
A co jsem pracovala venku, ještě víc jsem se odklonila od toho, kdo je z jaké země a definitivně se přiklonila k tomu, že hodnotit lze pouze kusy, výjimečně pak kusy shromážděné v nějaké ideové skupině. Opět bez ohledu na to, zda je to nácek z naší kotliny, co se na mě usmívá z billboardu u dálnice nebo je to ten blonďatý pán, co si v Norsku stěžuje, že se má v tom vězení špatně a chce ven.
3.10.2025 v 13:35 #194431PetraK
No jo, když já to tak mám, že ten náš Karel….. Ten čtvrtej. A tak. A že jsme byli země výjimečná, s potenciálem. Že nás leckdy drtili a furt tu byl ten náš duch a snažili jsme se odolat, leckdo vzepřít…… atakjakopodobně. Ale …….. sem s tim tak jako sama, stejně jako se svým principem a pravdou, kterou je třeba hájit a tak jako podobný blbosti.
3.10.2025 v 13:37 #194432PetraK
Kimi
Jenže – program je jedna věc a možnost prosadit ho druhá.
no jasně, ale tak já bych byla spokojená, kdyby prostě aspoň dokázali dělat hráz, rovnováhu těm debilitám, s kterýma chodí ti, jimž koryto nadevše jest 😀 . Já bych od nich neočekávala nějaký velký zázraky, ale třeba pár rozumných kroků, postupně…. poctivě. Aby bylo komu věřit.
Vim.
Du stavět ten penzijoun 😀3.10.2025 v 13:54 #194433PetraK
Jdu tom, takže:
3.10.2025 v 13:57 #194434Thielli
leckdo vzepřít…… atakjakopodobně. Ale …….. sem s tim tak jako sama, stejně jako se svým principem a pravdou, kterou je třeba hájit a tak jako podobný blbosti
Ale vzpírali se i Maorové, vzpírali se Poláci, vzpírali se různě a v různých dobách různé národy, různá etnika. Ta naše milovaná matice příroda má taky svoje invazivní druhy a svoje nebožáky, který to projíždějí.
Já bych umělý hranice vygumovala. ? A pak bych ty dvounožce, co se s druhým nesnesou, jsou zlí, ubližují a škodí, poslala na oběžnou dráhu. Aby měli víc nadhled.
(mmchd. dnes jel na silnici čistící vůz. za ním kolona se sunula pomaleji než chodec skorem. tak jsem kolonu pomalu předjížděla až mi zbylo poslední auto a ten čistící vůz. bylo tam místa na předjetí tak metr a půl. a to první auto za ním se rozhodlo, že když on nemůže předjet, tak já taky ne. a natlačil mě doleva na obrubník k tramvajovému pásu. tak jsem jela kousek v těch 30 cm, koukala na něj do okénka a řikala mu, jestli je jako debull nebo co. viděl, že mě nezastraší a že za ním jede dalších x řidičů, kteří by dosvědčili, že mě na tom kole záměrně shodil do kolejiště, tak se zase vrátil doprostřed vozovky. tak zrovna ten by ode mě dostal lístek do vesmíru. ?)A vopravdě a voprincipu – nejsi sama ?
3.10.2025 v 14:17 #194435Petrs01
na oběžnou dráhu
Máš pocit, že je ve vesmíru málo bordelu?
Ale vážně – a kdo by jako rozhodoval o tom kdo je zlej a kdo hodnej? Dyť vo tom velká část těch sporů je! Má pravdu muslimák, pro kterýho jsme všichni nevěřící krysy? Je v pořádku indický kastovní systém? Měli poslat do vesmíru indiáni bělochy? Komu patřej deštné pralesy a kdo v nich co smí a nesmí?
Lidi takhle nefungujou, jsme úlet přírody a jako takoví nad sebou potřebujem ty zákony. A ty musí někdo nastavit a bude se o ně hádat, protože někdo jiný by je chtěl nastavit líp a …
3.10.2025 v 15:30 #194436Maya
Petrs01
Ja myslim ze nakonec by poslal do vesmiru kazdej kazdyho a zase cbychom se tam vsichni pekne sesli a znicili dalsi planetu 😀
Cely problem je, ze lidi je moc, priroda nam to rozmnozovani holt nastavila na jiny podminky3.10.2025 v 16:14 #194437cernej caj
Thielli
Nemela bys jeste vypocitat kolik CO2 stopy udelas tim, ze budes tu stopu zjistovat, katalogizovat, zapisovat, tisknout?to je fakt pech nekdy ad absurdum…
Milena
dobrej rozhovor, diky 😀Maya
presne, pekne cernou diru na planetu zemi a je tochystam se do ceskyho lesa. Kvuli vaze si nemuzu vzit ctecku tak zkusim asi aspon nejaky audioknihy. problem je v tom, ze mam nejaky detektivky jenze detektivky poslouchat nechci abych se nebala 😀
mate nekdo tip na audioknihu hezkou? milou?
3.10.2025 v 16:42 #194438Maya
Cernejcaj
Zkus Borderi povidacky, ja to cetla a je to sranda
https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Books/1426/audioknihy-zdarma3.10.2025 v 17:32 #194439Thielli
Petrs, co jsi vdana pani, nerozumis sarkastickemu humoru ?
Ale povaz – kdyby tam vystrelili jen ty, co zabiji, zmlati nebo ukradnou – uz z toho by byl krasny prstenec ??3.10.2025 v 17:42 #194440cernej caj
Maya
dik, ja to dokonce nasla zdarma na dobrovskym 😀 sou tam presne 3 audioknihy zdarma, jeste brany skeldalu a ty sem hravala pred ehm tak 25lety jako pc hru 😀3.10.2025 v 18:56 #194441Maya
Cernejcaj
Irozhlas ma taky hodne knih zdarma3.10.2025 v 19:18 #194442Petrs01
Tak když už se to tady profláknulo…

-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.