- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
22.9.2025 v 7:12 #193986
PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Iš bin výdr dá! Jsem zpět. Na své židličce. Vyloženě jsem nadšená 😀 😀 .
Těší mě jen fakt, že Dennyky už se přestává dovolovat a valí domů.
Kecám.
Malinko 😀
Ne hodně. Muselo to být moc fajn a věřím , že si to užila.Jdu zas makat.
Hrozně blbě vidím, nevím co se to děje, ale je to pěkně debilitní, prostě mi nestačí brýle, ani silnější, mám to takový rozmatlaný šécko. Na blízko i na dálku, vopruz je to, musim to rozchodit. 😀
22.9.2025 v 7:29 #193988Petrs01
Hrozně blbě vidím
Zkus oči cvičit, často, po chvilkách.
Koulíš očima kolečka na obě strany (prostě bez pohybu hlavy obhlídneš maximální možný prostor), koukáš na předměty za sebou blízko a v dáli (přeostřuješ z kalendáře na okně na číslo na protějším domě a zpátky).
Nepomůže to hned, ale cvičíš tím ty oční svaly unavený z čumění do monitoru furt rovně a na stejnou vzdálenost.22.9.2025 v 8:13 #193991MirkaD
tak 5 dní dovči s volným výletem je za mnou..
v pondělí to byly Chřiby a Kostelanský ranč
v úterý vycházka s Pavlou a basendžim,pak zvlášt s Dafi cvičící,
dopo psycholog a u Aničky,ze které jsem vydyndala svetr až skoro na zem na doma..:-)
středa s celou 4 na větší vycházce u křížku kus za ním a zpět-a odpo dojel tatka,takže večery byly sezení na terase,bylo hezky
čtvrtek jsem se hecla vytáhla Dafču k hájence a šla tam s nimi s ní a Žerykem do lesa,a odpo nás s celou 4 vzal Martin na půlhodku do Ž.lesa,já pak šla na masáž a večer jako každý den hačí na terase…
v pátek ze všema 4 ráno ke kříížku a zpět
JOOO V TEN ČTVRTEK SE MI PSI RODIČŮ NARVALY ODPO DO BARÁKU,AT JE NAZAPOMENU VZÍT NA VYCHÁZKU,MAX LEŽEL NA ROHOŽCE U DVEŘÍ:-D:-D:-D
mezitím jsem uklízela,prala,vařila,četla,poslouchala rozhlasové pohádky,začala velký úklid-takže knížky v obýváku ze stěny ven,,umýt vevnitř police..a tak po něčem-jak e mi kdy bude chtít pokračuju…
Martin dopo dělal dřevo a zahradu,protože dovezli další dřevo,
odpo v pátek jsme jely do BK s Dafi-zastávka na Mcoše s tatkem na kkafe vevnitř v té restauraci-já tam chtěla vidět ty obrázky…
pak Martin odfrčel,já šla s tatkem nakupovat,ulovila jsem 2 knížky v knihobuce a dom..večer venčení ke kostelu..
sobota ráno venčení v zimě mlze podél řeky a přes město dom-naše ranní hlavní vycházka,
pak nájuoy cv sekáči-za 19kč-kabelka,bílý úzký pásek ke gatím a knížka..reflexní pásky na obojky bílí látkový,který jsem v neděli učila na obojky Maxovi a Žerykovi i se jmény a tel.čísly a Dafině na postroj,Žeryk s Dafi mají postroje relexní…
odpo okruh malý s Dafčou,to už se táhla,protože teplo a oslava narozek s holkama ze čtyřlístku-bylo to fajn,probralo se vše možné,užila jsem si to,
v neděli vycházka kolem řeky kousek a přes město-to už se Dafča táhla i u řeky..:-(
a dopo tv kultura s tatkem,úklid u něj+okna
a odpo dojel Martin s máti a jely jsme dom-po cestě zastávka v Jozefovským údolí,kde Dafi miluje hopání po šutrech a běhá!!!!!!ano a běhá tam,i do potoka spadla-chudák..
a já tam miluju potok,rovinku a mnoho a velmimnohošutrůporostlých mechem a kapradí-šutry a kapradí a mech-to je moje…
pak už jen doma na terase…
dnes na odpo…- Odpověď byla upravena před 4 měsíci uživatelem MirkaD.
- Odpověď byla upravena před 4 měsíci uživatelem MirkaD.
- Odpověď byla upravena před 4 měsíci uživatelem MirkaD.
22.9.2025 v 8:21 #193999MirkaD
Gretuluji Petře ke zdoláí choroby!!
Růžence žabičce k narozeninám-hodnšě míčků,trsůtrávy s drnama,a blbnutí s pruhatcem přeji!Čajíku v neděli ráno u vlakové zastávky v BK jsem viděla lednáčka!!!!a volavku!!
odpo už tam nebyly…:-(
nutně si musím koupit malej foták….Asteris-pravidla aukce jsem bohužel nikdy nepochopila…:-(
děvčata mám dotaz-Žeryk na terase vrčí na psy co chodí kolem něj-at už je v boudě na terase,nebo někde mimo ni..
a párkrát fakt škaredě vyjel na Bettynu,která jak blbě vidí+slyší si k němu šla čuchnout..nic jí neudělal..ale ona jak od něj prchala tak se domlátila o židle,bylo to pod stolem…
co s tím??oddělovat??náhubek??vodítko???22.9.2025 v 8:54 #194001PetraK
Zjistila bych, jesli sám třeba blbě nevidí, neslyší a pokud je v cajku a je-li to nějaká rozcapenost, tak vodítko, hlídat a usměrnit. Rumíčka miluju, ale když si po příchodu Bubinky do Domečku na ni otevřel hubu, jel jak namydlenej blesk.Do starejch pejsků se co? Nechodí. A do fenek už vůbec ne.
22.9.2025 v 9:05 #194002Petrs01
co s tím?
Hlídat a usměrnit.
Žeryk bohužel neví, že bába neslyší, takže on se z psího pohledu chová správně – vydal vyrování a pak si na tom trval. Pokud je v boudě a ona mu ucpe východ, tak se o sebe bojí a v dané situaci už moc řešení nemá. Nauč jej řešit situace únikem a zařiď mu místo, kde bude mít fakt klid. Když bude mít tuhle možnost, mohl by se i časem zklidnit a vydržet víc. A odstraň problémové místa, jako právě tu boudu, kde se může dostat doslova do slepé uličky.22.9.2025 v 9:10 #194003Petrs01
Tohle je vždycky otázka dobrého vysledování situace – posoudit z pohledu obou psů a vyřešit to tak, aby oba měli jasný návod a nedostali se do sporu. Pokud bába jednou projde okolo a je z toho konflikt, měl by se fofrem zklidnit Žeryk. Pokud jej bába „pronásleduje“, dostává jej do slepých uliček,…, musím zajistit klid jemu. Ne každý pes snese v boudě druhého a nenaučí se to tím, že vyfasuje náhubek nebo trest. Tím se jen víc vynerví.
22.9.2025 v 9:28 #194004PetraK
Petrs01
k na terase vrčí na psy co chodí kolem něj-at už je v boudě na terase,nebo někde mimo ni..no dělá to všude, dělá podle mě to, co dělá na lidi, když se mu nelíbí, že jsou blízko (ač se sám do té blízkosti instaluje), pokud sám nemá handicap, tak ze společného dlouhodobého soužití musí jasně vědět, že mu stará bábrdle nejde nic udělat, takže já to vnímám v tom konceptu jeho chování tak, že by prostě holt toho smolikova měl. Je to asi blbě přenositelnej návod, ale nesnáším jakoukoliv šikanu jakýmkoliv směrem.
22.9.2025 v 9:35 #194006MirkaD
děkuji,vchod do boudy muu netarasí,ale mu stačí,když jdou kolem,vlastně by nemohli chodit na terasu…asi..dle něj,jinak když je vc boudě,netartuje,jen vrčí tak,že z toho pak kucká…
na terase,na dvoře..vyžaduje tak asi velký oblouk kolem něj,s tím,že Betty by v životě nikomu nezkřivila ani chlup,vlásek…
jo Žeryk taky asi ždibec hůř slyší-ale jako kousek-Betty neslyší skoro vůbec…a že hůř vidí víme dlouho….22.9.2025 v 10:09 #194007Petrs01
Nevím jak velkou máte terasu, pokud vím, tak mu tam M. často házel (hází???) míčky, takže terasa = silné emoce. Aneb já zase nejsem úplně pro trestání psů za chyby, které v nich způsobili/podpořili jejich lidi. Takže jedna z prvních věcí – odstranit Žerykovu posedlost terasou. Žádný aporty tam!
Ukaž mu, že má dvě možnosti – vydržet nebo odejít jinam. Ale ber to tak, že tím vrčením říká, že něco není v pořádku. Když mu zakážeš vrčet, můžeš si zadělat na větší problém, takže je potřeba to odstranit ke spokojenosti všech. Takže třeba: „Co blbneš, nic ti nedělá, pojďte sem oba“, společné sedni-lehni-podrbat-pochválit. Oba psi jsou na terase, v těsným kontaktu, Žeryk je v procesu který dobře zná, vidí že se nic neděje. Příště třeba odvoláš jen Žeryka a třeba ani ne k sobě, pošleš jej na určité místo a tam pochválíš atd. Menežuj, uč. Když to přehání, je na místě i ostý zákaz, ale současně nabídni i řešení: NE! Ke mně! … dobře.
Jinak hluchoň a agresor jsou výborná dvojka a pokud spolu mají být schopní fungovat i bez dozoru, je potřeba naučit řešení, které budou schopní sami použít. Toho hluchoně teda moc nenaučíš, o to víc musíš zapracovat na agresorovi – ale tak, aby to pobral.
Hmm, takhle když nad tím přemýšlím, já bych to klidně otočila. Příchod jiného psa (kteréhokoliv) na terasu = ňamka pro Žeryka. Malá, nevýznamná (chceme emoce zklidnit!), ale přece jen odměna. Takže místo „ježiš zase sem de“ změníš jeho myšlenky na „fajn že de“ a pak postupně odbourat
ňamky a úplně utlumit… dostaví se neutrál, negativ odbourán. A to chceme.22.9.2025 v 10:20 #194008MirkaD
Petrs01-děkuji,jinak teras je dlouhá,ale míčky se házely z ní na dvůr,ted už se hází jen na dvůr,ne z terasy..
jinak Žeryk má takovou jednu úchylku ještě-když jdem z domu,nebo od nás odjíždí tatkka,
jdem do práce,kamkoliv,tak na něj nesmíme sahat-nebo vystartuje-rafne..
prostě pomazlení,pohlazení na rozloučenou,před odchodem z domu kamkoliv ne-rafne-hned…
tak nehladíme,neločíme…
a děkuji moc za rady22.9.2025 v 10:39 #194009Petrs01
vystartuje-rafne..
Evidentně je labil a vysokou míru rozrušení řeší zubama. Což chce jednak desenzibilovat = zklidnit míru emocí, a taky přesměrovat chování žádoucím směrem = když to nezvládáš udělej XXX. A dát mu možnost tohle kdykoliv udělat, jako STOP tlačítko. Nevím co – odejít na pelech, zakousnout vybraného fackovacího plyšáka, prostě jej naučit NĚCO, čím ti kdykoliv může říct, že situaci nezvládá a máš ji vyřešit. Jinak než trestem! Normálně takhle pes použije právě zavrčení a rozumný majitel se podle toho zachová, zpomalí, dovede psa k výsledku jinak, pomaleji, jindy,… Nebo v nouzové situaci v klidu použije náhubek a v klidu oznámí psovi, že tohle je prostě nutný (ošetření,…).
Vaše odchody jsou pro něj stres, doteky jsou další stres, 1+1=raf. Zklidnit odchody, zpříjemnit doteky a nemáš problém (a proč vůbec při odchodu na psy saháte? Voni fakt nepotřebujou pac a pusu!).22.9.2025 v 11:57 #194010cernej caj
PetraK
bud ti hapruje tlak nebo se ti dela zakal nebo neco je jinak blbe… doporucuju idealne zajit k doktorovi, pac oci sou hodne blby kdyz je tam problemMirkaD
mam nejaky plany k vanocum:D jestli by birma pustila muj starej… ale chapu. A na svitave lednacek je, tak tos mela pokoukani i fajn dovcu a hezky fotky 🙂 puvodne sme byli domluveny v lete ale to neklapdlo a na fotak se moc nedostalo …22.9.2025 v 19:49 #194016Kimi
Zlato, mám pro Tebe připravené knihy, jak Ti je mám poslat?
22.9.2025 v 20:54 #194017MirkaD
Petrs01-na Žeryka před odchodem nesahám-právě proto,že vím,že to dělá,
Dafču jednou pohladím,řejnu-Ahoj jdu do práce a mizím
Žeryka nehladím,jen řeknu-ahoj du do práce…
netrestám,nic-prostě vím,že to dělá,tak na něj nešaháme,máti si jej vyloženě hladí,když za ni dojde řekne si o to,jinak na něj nešahá,
tatka si ho vzal v týdnu na klín,seděl mu na klííně-Dafi se chovala u nmáti-ona miluje chování a mazlení:-D
tak ta chování fakt vyžaduje:-D
a tatka měl Žeryka na klíně a pak ho nechal seskočit..
mě se na klín někdy nacpe v křesle sám od sebe+chodívá se mazlit k PC když u něj sedím,já to spíš mimo jiné psala,že on je fakt divnej
jinak ho furt za něco netrestáme-víme co mu vadí,tak to neděláme-viz.hlazení při odchodu…22.9.2025 v 21:17 #194020MirkaD
Čajíku-jaký plány k Vánocům…???
já si prostě koupím levnej chytrej na jen focení třeba z bazaru+budeme mít tu zrcadlovku,a zase nee,že to musím mít hned zítra:-D
ale jo,zrcadlovka mě už 2 roky sre,sice fotí hezky,ale musím k ní mít nosiče,je těžká.blbá,velká…23.9.2025 v 8:21 #194023cernej caj
MirkaD
Ty myslis smartphone na fotky teda a ne kompaktik?Birma od eme ma a nepouziva kokpakt tak sem si rikalankdyby ho nejakmslusne dala… jinak u telefonu mas vyhodu, ze je to fakt maly a do kapsy a nabiji se to uz necim co doma asi mas v pohode…
23.9.2025 v 12:41 #194026Milena z Prahy
Víte, jak poznáte, že už jste starý? Nevšímaj si vás revizoři, ale jenom naháněči hnutí ANO ?. Vyzkoušeno na vlastní kůži u metra Strašnická. „Vezměte si ty noviny, jsou tam křížovky!“ ?
23.9.2025 v 14:42 #194031Maya
Milena
Krizovky 😀
Ale jeste dobry, Babis prej letos nabizi plavky a zupany 😀23.9.2025 v 14:45 #194032Maya
Jsem si vcera obarvila vlasy barvou stredbe hnedou a mam v podstate cerny vlasy, asi chyba ve vyrobe nebo co, no kazdopadne alespon vim, ze cernou nikdy neee 😀
No tipuju ze skunci pruh v tomhle bude videt uz za tyden nebo dva, tak se to pokusim pak prebarvit opet stredne hnedou a budu doufat, ze ta uz bude v poradku a udela mi alespon minimalne melir -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.