Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025

• Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,521. až 1,540. (celkem z 3,064)
  • Autor
    Maya

Thielli
      Jo, to je znamo, myslim, ze to casem zakazou i tady
      Ale nahrada fakt neni a myslim, ze v malem mnozstvi na zahradce to neni zas tak hrozny
      A zemedelci to na pole davaji bezne, takze v tom nejspis se psama chodis a jeste se na tom pestuje jidlo, ktery pak jis, bezne se tim strika obili napriklad a to v mnohem silnejsich koncentracich nez si clovek namicha doma na travu
      Mela jsem jednou moznost videt jak vypada nepostrikany pole s psenici a to fakt nikdo nechce

Thielli

Mayo,

sázela jsem 99:1, že to víš. 🙂
        No ale stejně. Na mé zahrádce ani v malém. Raději se upleju k smrti. ?

Kimi

Že se glyfosátem stříká obilí? To se mi nechce věřit, vždyť by se tím zničilo.
          Viděla jsem v televizi, že někde (už si nepamatuji město) ten plevel na chodnících ničí horkou párou, je to asi dražší, ale určitě k životnímu prostředí přívětivější.

Fifi

Zdravicko vespolek,
            tu dneska byla mega horkovzduch balonova akce. 83 balonu startovalo z mesta, v podvecir jsem jich ze zahrady spocitala baj voko asi 40. Letely na druhou stranu, ale i tak by z nich Troldik silel. Pepin si jich ani nevsimnul, Ruzice to samy.

Kimi
            Zemedelci to bezne pouzivaji na polich proti plevelum, nez vzejde obili.

PetraK

RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              RRRÁÁÁ
              MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Leze na mě choroba,
              hlas vichřice podoba
              Těžký nohy
              k psaní bez vlohy
              Zítra musím býti fit
              bacil do tý doby musí shnít

😀

Fifi

Pepin si jich ani nevsimnul, Ruzice to samy.

tak ale tohle po těch Troldostresech zase potěší, to je fajn, že to ten jinak bláznivec pruhatej neřeší.

Ad round up
              úplně nejhorší ale je, že to stříkali??? doufám, že už to nedělaji??? NA TO ZRNO, ABY TO VŠECHNO DOZRÁLO STEJNĚ A MY TO PAK ŽEREME, to je neskutečný tohle . Vůbec nechápu ten princip.

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
              Maya

Fifi
                Jsem o tom cetla, na fb to ibzerovali s tim, ze si lisi maji zavrit zvirata, aby se nepokekali a byly tam i casy, kdy poleti
                Kimi
                Strika se to na zrni, komu dojdou zasoby, muze si dojit k nasemu mistnimu zemedelci
                PetraK
                No on je problem, ze bez postriku mas pulku pole plevel, bez toho ti proste nic moc nevyroste
                Asi to nebyl problem driv, kdyz to pak mlatili cepama, ale dneska do kombajnu nechces mit pulku plevele a ekonomicky by to vsechny polozilo mit polovicni sklizen
                Thielli
                Tak ja tim samozrejme nestrikam zahradku jakoze zahonky a podobne, to normalne pleju, zas nejsem debil 😀

MirkaD

včera cvičící večer s kníračem Brikem
                  3 poslušnosti,
                  jedna poslušnost v řadě-Brik a Žeryk…
                  a jedna já s Brikem…
                  večer u křížku,
                  je to blízko,ale zase psi se cestou tam zpět vyvenčí,projdou
                  Dafi hudrala jen pár metrů
                  a na to,že jsem ji ke křížku skorotáhla-bllééé vycházka …..
                  tak ochotně a radostně cvičila,Žeryk taky dobrý a Brik cvičil i se mnou:-)

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 2 týdny uživatelem MirkaD.
                  Attachments:
                  Zlata

Maya
                    Taky jsem to četla o těch balónech.
                    O obilí mi nemluv, můžeš mít dost lepku,ale menší,nebo o setinu větší vlhkost a máš krmný.

Mirko
                    Super cvičení.

cernej caj

Thielli
                      Kamarad radi polevat solnym horkym roztokem, trebq spary v dlazkach

PetraK
                      Tak snad bude brzo lip!

Ja zitra rano startuju po 10 letech ten dt bez d:D tak mi drzre palce treba aspon na 60km… a na pekny a k chuzi privetivy pocasi:)

Mam 2,5l jidla a 3l vody v planu a batoh 13,5kg… nechavam doma vse zlepsujici pozitek z pobytu v prirode:D jako sitku proti hmyzu, druhej hrnek a tak vubec, a beru jen kompaktik, coz je jen 400g a za to mizerny fotky:D

Petrs01

sitku proti hmyzu, druhej hrnek

??? jako fakt? Nic takového jsem netahala ani jako šneček, docházející v sobotu večer.
                        Síťku nevlastním.
                        Hrnek jsem na DT nikdy nenesla ani jeden. K čemu dva???
                        Voda se nedá někde cestou ulovit? 3l jsem nosila když jsem šla se psem.

Spaní. Karimatka + spacák, stan nepotřebuješ. Buď bude hezky, nebo střechu najdeš, nebo prostě jdeš (jo, tohle občas umí nadělat slušný vrásky).
                        Pití, jídlo.
                        Teplejší oblečení na noc.
                        Mapa, mobil, foťák, baterka, případná povinná výbava.
                        HOTOVO.
                        Jdeš to dva dny a potřebuješ ujít hodně, není to týdenní vandr na pohodu s hrnkem a míčem proti trudomyslnosti 😉
                        Jo, nosila jsem často sandály a chodila v nich prostřední třetinu, aby si to nožky trochu prostřídaly.

kachna

Gratuluju ke králíčkovi a jsem, stejně jako Čaj, zvědavá, jaká mají hopové linie specifika.

Mno, špatný i dobrý, je to docela zajímavý i z chovatelskýho pohledu , tak se k tomu vracím.
                          Dobrý – aby králík mohl mít být uchovněný, musí skočit 180 do dálky nebo 60 do výšky. Reálně ano, hopáci skáčou líp, ochotnějc a pravděpodobnějc, než nehopáci.
                          špatný – nemusí mít bonitaci a řadě z nich nedochází, že nesestouplý varle, křivej žub nebo povaha králíkodlaka jsou reálně velkej problém.
                          Teď mám stejně starýho svýho Zízího (ale Zízu je po tatínkovi, co skákal, asi lepší srovnání by bylo po JoJovi, což je nějakej děsně von zu pravým jménem Jorik) a tohohle, tak jsem zvědavá na rozdíl.
                          Zízu má uši nahoru

To si tak z Dánska odjedete jako Jorik a co z vás zbyde v Čechách? JoJo

• Odpověď byla upravena před 4 měsíci a 2 týdny uživatelem kachna.
                          Attachments:
                          Odetta

Uff, nic nestíhám, ani vás dočíst.

Kachna
                            To je zajímavý – vlastně vůbec nemám představu, kolik skáče normoš inženýr králik. Že neřeší vady mě překvapuje, čekala bych nějaký chovatelský záměr (nad rámec toho hopkání).
                            Čím je to krmíš? Vypadá to jako slupky od červené cibule. 😀 A proč je máš na pletivu (jestli je to pletivo, vidím to na mobilu bídně)? Podhrabávají se?

PetraK
                            Držíme všechny palce a tlapičky (a že jich je) na zítra Talince! ❤️

Fifi

Esusova, koukej chorobu porazit! Zitra na vas budu myslet, drzim vsecko. Az to pujde, podej reporta, pls.

Cajiku, peknej DT preju, mozna i zmoknete? Uzij si to! 🙂

Mirko, z tebe je ouplna profi trenerka. Parada, pekny fotos.

Kachno, tyjo, se kralici takhle taky importujou jak psiska? Hele, kdyz te tu vidim, muzes mi poradit? Znami maji zakrslika (teda poridily si ho vnucky, ale samoze uz nezajem a zustal u nich). Ma velkou klec, kde ma jeslicky na seno, drevenou budku, misku na vodu, zachod s pilinama, proste takovy slusny vybaveni. Ale na tom plastovym dne nema nic, bo „on vsechno hrabe a skube“. Se mi to nelibi, co mu tam dat na dno? Skace si sam na drevenej domecek a lehava tam. Nema se spatne, ale dycky mi vytane na mysli Mys od Mily, jak ta se mela skvele…

Odetta

Fifi
                                O králících nic nevím, ale úplně intuitivní nápad by byl třeba zátěžový koberec, aby mu to aspoň neklouzalo.

Fifi

Ten tam mel, mel tam i nejaky spesl podlozky, ale vsechno fakt rozhrabe, znici. Nejlepsi by asi byly nejaky fosny, treba jen na cast klece, kdyz o tom tak premejslim, ze by si na nich hrabzil, brousil drapy.
                                  Jak se ma kotatko? 🙂

Odetta

Fifi
                                    To je blbeček teda. ? Koťátko je nejspíš holčička. Už je odčervená, pomalu se seznamuje s Gremlinem a hezky přibírá. Řádí jak černá ruka, jsme hrozně pokousaní. 😀

Fifi

To by chtelo este jedno kotatko, at ma kamose, ze jo, Mayo. 😀
                                      Kralicka je mi tak nejak lito, ma se dobre, ale neni to muj salek kavy coby domaciho mazlička.

MirkaD

Fifi-jsem profi trenérka za sladkosti:-))
                                        je mi blbý si za to říct penízeeeeee…
                                        psi to dnes dospávaly,2 krátký vycházky..
                                        a já odpo s Miou,paní teda na mě zapoměla..
                                        tak 20minut zpoždění…
                                        ale tak stane se,,,,
                                        krásný počasí,mín hmyzu a dns luxus foto…

Attachments:
                                        MirkaD

PetiK-myslím na tě vrchovatě!!!!!
                                          chorobu at porazíš,
                                          s Tali budeš se krásně mít!!!!
                                          Tali zmizne bebínko,
                                          a klidně může zlobit malinko:-D

Odetta

Fifi
                                            To není doma úplně průchozí, ale chápu to, manžel má docela hustou alergii. Leda bychom zas něco našli. ? Upřímně, i když by to pro to kotě bylo lepší, přidat druhé do mixu s Gremlinem bych se asi trochu bála, to už by bylo hodně náročný.

Chápu tě, je to takový smutný. Už to, že vnučky se na něj vybodly…

MirkaD
                                            Rozumím, že je ti to hloupé – měla bych stejné pocity – ale tvé schopnosti so ocenění (i finanční!) určitě zaslouží. Moc ti to sluší na koníkovi!

Attachments:
                                          Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,521. až 1,540. (celkem z 3,064)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.