- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
19.8.2025 v 13:55 #192847
cernej caj
Petrak
Dobry ze vy jen valily ty bulvy a nenapadli vas ty cokly19.8.2025 v 16:51 #192848Fifi
Zdravicko vespolek,
Rumicku, drzim ti palce a packy, at to neni nic vaznyho! 🙂Mayo, jak jde kapani kvapek do kocicich ocek? To musi bejt podobny rodeo, jako kdyz jsem potrebovala Pepinovi pred rokem osetrit nozku.
19.8.2025 v 20:14 #192851PetraK
Fifijová – díkec za držení palcůch.
Mayo, jak jde kapani kvapek do kocicich ocek?
jo! To jsem se zapomněla úplně zeptat. Vzpomněla jsem si a jak toho mám moc tak to udělalo pink a zapomněla jsem to napsat – Maaaayoooooooo, tak jak?19.8.2025 v 20:33 #192853Fifi
Dnesni odpoledne bych shrnula jako „žere švestky, sere pecky“ – velmi usilovne dneska Pepin tlacil. Jsem prehlidla jednu mladou svestku strom za plotem, opadava to, tak si dal hody, kdyz dosly merunky. Nastesti nemusim nic budovat, stacilo zavrit vybeh.
19.8.2025 v 21:02 #192855PetraK
Fifi – jo, Tali taky švestkuje, se s ní po… zblázním se z ní. Páč tady je fšade švestek, špendlíků a všechno je to po loňské mrazivé pauze obsypaný, že větve praskají.
19.8.2025 v 21:13 #192858Fifi
Jojo, tu je obsypany taky vsechno, ale asi po 5 letech, prisel dycky jarni mrazik a bylo po hehe. Budu muset merunku nejak orezat, taky jedna, dve vetve neunesly nahlou urodu. Jiste se tesis na orechovou urodu. 🙂 Tu pokatili dva obr orechace, takze na zahradu uz nic nespadne, dalsi dva v okoli pomalu a jiste hynou na sucho. 🙁
20.8.2025 v 6:10 #192863cernej caj
Paradox hladu
Kdyz du do prace, casto si vzpomenu az v 8 i kdyz vstavam treba vve 4:30 ze bych mela snidat, udelam snidani a v 9 je porad netknuta na stole.Kdyz jedu na odbery tak me szira desnej hlad od 6 rano:D
Fifi
On nezere on papa on nesere on kaka si mi pripomela lekci francouzstiny:D
Bych cekala ze svestky se moc tlacot nemusi?20.8.2025 v 7:54 #192864PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Sem kynológ
sem natěrač
sem kuchařkato šécko sem fčéra zvládla. A taky se skorem přizabít, páč jsem šla někudy, kudy běžnej člověk nechodí 😀
Myslela jsem, že těch balíků budu mít k natírání jen dvanáct – resp. protože se to natírá dvakrát, tak v podstatě dvacetčtyři. Došlo k přepočítání. Budu jich mít 32! a mám komplet hotovej první 😀 😀Fifi
ale asi po 5 letech, prisel dycky jarni mrazik a bylo po hehe.
u nás byla úroda i když třeba menší, pořád, jen loni nebylo vůbec, vůbec nic. A tak si to stromy letos snaží dohnat. A hodně se to láme, jsem viděla jak v úvoze to prdlo a větev obsypaná šla k zemi 🙁 s panenskýma jablíčkama.Na vořechy se vyloženě těšim 😀 ale už mám na cestě vychytávečku – poradila jsem ji i sousedovi, ten mi ji včera vítězoslavně – páč si ji objednal dřív – už ukazoval

takže bude stát hned vedle branky a jak přindu dom, vyluxuju to do maxima a pak teprve půjdu pustit čokle.
černej čaj
Paradox hladujo to znám!! Hehehe, to je pravda.
si mi pripomela lekci francouzstiny
Ty mě taky:
Leflezé dotrrramvajé žerrémandlé lüpesijé20.8.2025 v 9:46 #192871kachna
už mám na cestě vychytávečku – poradila jsem ji i sousedovi, ten mi ji včera vítězoslavně – páč si ji objednal dřív – už ukazoval
Vychytávečku nepotřebuju, na sběr ovoce mám děti, ale ta představa, jak to sbírám kolii před zobákem…
bude stát hned vedle branky a jak přindu dom, vyluxuju to do maxima
a to protože chceš to ovoce ty (chápu) nebo protože nechceš, aby to žrali psi (to už úplně ne, ať si žerou, co chtěj, ne?)
20.8.2025 v 9:52 #192872MirkaD
já po 3 ranních byla 2 dny v BK,
po týdnu od nás odjel švagr s dětma….
takže u nás zavládlo klid a ticho,
Dafču jsem do BK nechtěla ani brát,že má být teplo,ale…
so+ne po ní VYKASTROVANÉ FENĚ LEZL MAX JAK KDYBY BYLA V NEJLEPŠÍM,JAK KDYBY HÁRALA…PEKLO,ŽERYK NIC,DAFI ŽÁDNÝ VÝTOK,NIC,NORMÁLNĚ SE CHOVALA,CHOVÁ….
tak v pondělí o půl šesté po vyvenčení obou psů odjezd do Brna-to byla kosa,až zima v BRNĚ,v Blnsku jsem s ní šla hned na veterinu,kde jsem čekala 45 minut,aby ji vet prohlídl,prohmatal,vyslechl a řekl,že jí nic není,výtok nemá,břiicho nebolí,prostě nic a že hráblo Maxovi,zvlášt,když si jí druhýý pes doma nešímá…
no tak jsme došly dom….,
kjsem před odchodem za kamoškou na kafe jen Dafču vyvenčila před barákem,
po kafe jsem si jen koupila knížky za 5kč veterinářský povídky,a pohádky německý,a šla o půl paté kousek do města s Dafčou na lavičku posedět počumět at není zavřená furt doma,večer ke kostelu…
včera v šest vycházka k řece,obíhat stromy,ukázat lavičky,zpět přes město,zase dost kosa už,takže pro Dafču dobrý,já se šla po snídani ošmikat,něco koupit,a odpo na kafe ke kamoščce+venčit jen před barák,a v noci ke kostelu,tv kultura,čtení,pokec s tatkem,
večer jsem Dafču uila sundávat pantofle z nohy:-D-se nudila a nosila boty:-D a kradla věci:D
dnes ráno příjez vlakem busem a cvičící vycházka s Žerykem,ted už je vedro,mě čeká odpo,a su teda zvědavá jak se bude chovat Max…???jestli jak k háravce tak to nevím co s tím??PetiK-držím palce Rumíčkovi!!!
20.8.2025 v 10:23 #192873PetraK
Kachna
Čus dovolenkářko, jsme byli kousek od vás, když se vyvalovala nejspíš na pláži. Ve Vysoký v kavárně. Dobrý to tam maji.nebo protože nechceš, aby to žrali psi (to už úplně ne, ať si žerou, co chtěj, ne?)
bé je správně, protože se může stát – Fifijová potvrdí – že 10000000000000000x se nic nestane a poté přijde ten jeden vořech s plísní a nastává Tango Argentino, pes ti kolabuje. jasně, nevysbírám všechno, ale ta koza je schopná se na těch ořechách doslova pást. Rumíček přinese rozlouskne a vyber mi , tam je to v pohodě, ale Tali a s ní i nebožka Bubi to jely-jede ve velkýmDětí nemaje, musim vystačit s hrablem. Zas ho ale nemusim šatit 😀
- Odpověď byla upravena před 5 měsíci uživatelem PetraK.
20.8.2025 v 10:32 #192875PetraK
Mirka D.
a su teda zvědavá jak se bude chovat Max…???jestli jak k háravce tak to nevím co s tím??
co s tím? Nic, je to virus asi, teď to zrovna sepisuju s Rumoušem.PetiK-držím palce Rumíčkovi!!!
dík. Včera se konečně hnal ke žrádlu, prej držky si dám, konzervičku si dám, kocourovi to sežeru (taky ráno sežral). Tak tady už se to výrazně vylepšilo a nechutenství ustoupilo. Takže to opravdu vypadá na to, že to je čistě důsledek jen to magoření z nehárací-„hárací “ Tali . Teď to srdíčko aby bylo taky cajk – v tom smyslu, aby to nebyl ten velkej průser. Je mu jedenáct pryč, nemůžu čekat, že já nevím co, proto se tak děsně bojim.
20.8.2025 v 15:44 #192925cernej caj
Petrak
Super vychytavka:)MirkaD
Ona je po kastraci ale chvili.. nemuze ji telo jeste vyrabet slabounky hornony ze zvyku?Kachna
Kolie by asi cumela:D20.8.2025 v 16:52 #192926Maya
PetraK
To je nejakej sberac jablek? To by se mi taky siklo, i kdyz u nas to nikdo nezere, tak sesbirat to musim pred kazdym sekanim a to ohybani je nanic
Svestky letos vubec nemame, zmrzly
Kapani se musi ve dvou a pekne drzet nozicky, jinak by to bylo skrabaci masakero
Ale potom dostane kousek masa, tak snad nema psychicky nasledky 🙂20.8.2025 v 17:21 #192927Fifi
Zdravicko vespolek. Jsem si zase byla zaplavat u kamosky v bazenu, naordinovala jsem si plovaci rehabky. Pater povida, ze dobry, sice druhej den chodim jak tucnak, ale postupne se to lepsi. 🙂
Cajiku
Bych cekala ze svestky se moc tlacot nemusi?
On tlacil velkou hromadu svestkovych pecek, az mu ocicka lezly z dulku. 🙂Esusova
To je peknej naberacek, hod linka, by se hodil mozna i na merune? Jinak zrovna orechy jsou mrchy, jak pise vejs Esuska – muze tam bejt plisen, kdyz se pes prezere, muze to zpusobit i akutku slinivkovou (povidal mi dvorni vet).
Co to malujes za baliky simte?Mayo
Tak to jde kapani dobre, jak dlouho este?20.8.2025 v 18:00 #192928Petrs01
plovaci rehabky
No já nevím, mojí páteři se teda letošní Gaston velmi nelíbil. Měla jsem pak problém i se odšourat k autu. Jo a zjistila jsem, že ve vodě si ty záda člověk moc nesrovná, bo se přitom jaksi topí.
Obecně na bolavý záda SUCHÉ teplo. Pokud nebolí, tak DOBRÉ plavání ok, paní radová (plavení s hlavou nahoře) páteř VELMI kazí.20.8.2025 v 18:42 #192929Fifi
Byla jsem si jista, ze se ozves. 🙂 Neplavu ala pani radova, na FTVS me naucili plavat vsechny styly tak, jak to ma byt. Prsa mi na bederku a krk dobre nedelaji, motylka ani nezkousim. Takze znak a kraul, neboj, rozhodne se netopim. Voda je tepla, stravim tam max tak ctvrt hodiny, ze zacatku jen par minut, abych to prubla. Mejm plotnam to dela dobre, rovnaji se a zaposiluju si.
Kuk na Kukyho.21.8.2025 v 6:28 #192958PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Sem fčéra odpoledne zalejvala jako divá a přečerpávala vodu z nádrže do sudů jak divá, abych měla vodu při ruce u záhonků. Je to pro mě hroznej lábuš mít tolikatě vody a moct se takhle při zalejvání rozdovádět. Sice to trochu trvá, protože čerpadýlko mám zatím takový to do sudu, takže výkon není kdovíjakej, ale to neva, to neva, hlavně, že můžu dát záhonům napít. Ešče přemýšlím, že bych pořídila nějaký aku čerpadlo do dvou sudů, co jsou bokem a nemusela přetahovat hadici! Musim vykoumat.
Fifijová
áááách jak moc závidím možnost si takhle soukromo zaplavat! Do bazénu veřejnýho já nevlezu, páč nebudu plovat ve vodě, do který čůraj lidi a voda čistá, bezsinicová taky v okolí nejni. Takže jo, to by se mi taky líbílo. A myslím, že zádům taky.To je peknej naberacek, hod linka
jo, je to pěknej naběráček a stopro to půjde i na meruně, soused tím sbíral i hrušky – a to je neforemný. Už mi to včera dorazilo – hned jsem večer sedla sepsala své prvotní zážitky. doporučuju . I z kynológickýho hlediska 😀 😀 😀 . Já to kupovala na Evě a chtěla sem dát link, enemže – voni to maj vyprodaný? 😮 sem měla kuwa ščestí. ale mají to i megaknihách
https://www.megaknihy.cz/cesacky-a-sberace/25081527-sberac-ovoce-s-teleskopickou-nasadou-53-120-cm.html?utm_si=RFlidjRTZUc2TWpVd09ERTFNamN5TlRBNE1UVXlOdz09&matchtype=&network=x&device=c&creative=&keyword=&placement=¶m1=¶m2=&adposition=&campaignid=17364182571&adgroupid=&feeditemid=&targetid=&loc_physical_ms=9196448&loc_interest_ms=9216591&searchtype=&gad_source=1&gad_campaignid=17364190527&gbraid=0AAAAADp5Mlb6QIE86sSxM6FGORYgWn3b8&gclid=EAIaIQobChMIreyzk5SbjwMVQJGDBx380TL2EAQYAiABEgIew_D_BwECo to malujes za baliky simte?
balíky prken na podbití střechy. Dlooouhý prkna, po šesti v balíku. Balíků bude šestnáct, takže krát dva kzrevá ty dvě vrsty – to je 32 balíkůch po šesti prknech… to máme 192 prken. Mám natřenejch 12. Takže cajk, už mám skrorem hotovo.
21.8.2025 v 6:48 #192959PetraK
Maya
To je nejakej sberac jablek?
ovoce obecně, po včerejším vyzkoušení jsem spokojená. Doufám, že se to hned nerozpadne 😀 , protože to fachá dobře. jak jsem psala Fifi, soused s tím sbírá i hrušky. za ty prachy dobrej pomocník řekla bych.Kapani se musi ve dvou a pekne drzet nozicky,
tak aspoň, že takhle to jde, no, ať máte brzo pořešeno!Edit – cos to tehdy uvažovala koupit za bazmek na to zalívání?
- Odpověď byla upravena před 5 měsíci uživatelem PetraK.
21.8.2025 v 8:40 #192965Maya
Fifi
Super ze ti plavani dela dobre, tak snad ti jeste chvili vydrzi pekny pocasi na bazen
Mame vykapat cely ty kapky, je to mrnava fkasticka, asi jeste par dni
PetraK
Nevim uz jaky bazmek na zalivani
Koupili jsme takovou jako tlakovanou konev na koleckach, ale je to k prdu nepouzitelny
Nic proste neprekona tu pojizdnou konev od al-ko, bohuzel uz ji neprodavaji
Videla jsem jiny trochu vetsi, ktery by asi fungovaly taky dobre, ale chtejj za ne kolem 10 tisic a to je proste moc -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.