- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
11.6.2025 v 22:26 #190184
Petrs01
kralicka
Pozor, nesmí se dávat čerstvé seno! Musí se nějakou dobu nechat odležet.
My jsme sekli i koním. Pokud si umíš naklepat kosu a máš rovnej povrch bez krtinců, jde to samo.
V těch vedrech co mají být o víkendu budeš mít proschnuto. Nejlepší je posekat ráno, večer shrábnout do řádku, další den obrátit a večer klidně hodit do kopky. Bacha, neukládat nikam vlhké, hrozí nejen plísně, ale i samovznícení a to fakt nechceš.
Na kopku ti stačí šest tyčí a kousek drátu, v ní to může vesele prosychat. Nenechat ležet na zemi a „učesat“. Na déšť zakrýt vrch igelitem.12.6.2025 v 5:12 #190185cernej caj
Fifi
Dle petrs01 se mzues hezky huntovat:D tak snad to vyjde.A co se treba domluvit posekat kosou kousek, kousek at nechaji hmyzakum a zbytek si vemou traktorem?
Petrs01
Je neco s cim nemas zkusenoat? 😀PetraK
Stejne jak fifijova sem si vzpomela ze broucek tak 3 tydny zpet zase zvracel…Brut
To je sikovnej hosicek se zwmepisem. Me jako dite hrozne bavili ty zemepisny veci, sem porad lezela v atlase a umela hlavni mesta, meny, co se tezi, a tak.. no myslim, ze me to na druhym stupni preslo a protoze nevynikam ani inteligenci ani pameti, tak hadej co tam zustalo:D jen moje pomucka eloli tarivi:D to bylo estonssko, lotyssko litva at si nepletu poradi na mape a talin, riva, vilnius at to mam spravne prirazwny s mestama:D12.6.2025 v 6:53 #190186Petrs01
Je neco
Tak 6 let u koní, pak vyhrála možnost mít vlastního psa.
A například mám zkušenost, že takovej blbej ztvrdlej krtičák, schovanej v trávě, dokáže tu kosu zlomit, když se trefíš blbě špičkou 🙁
A naklepat ji neumím.12.6.2025 v 7:19 #190187cernej caj
Petrs01
My sme ze zacatku sekali zahradu kosou teda muz ja bych to nedala a umi ji i nabrousit. Mozna byvh ho mela ukevat at zase jde kosit to by toho vlcaka nemuselo tak drazdit:DCharliemu prisly granule https://www.spokojenypes.cz/magnusson-meat-biscuit-light-14-kg/
Tak su zvedava jak se na ne bude tvarit. Nastesti teda zere vsechno, ale to hubnuti porad neprichazi i kdyz davkuju spravne, tak zkusime zmenu
12.6.2025 v 9:05 #190190Maya
Cernejcaj
Loki nakonec zere jeste Acanu
Tak mu ted primichavam a ma koupenej pytel
Ale myslim ze zrezne, ma k tomu sklony
Fifi
My delame seno kralikum kazdy rok
Kupky delame bez tyci, jen normalka nahazeny na sebe, pokud neni vichr,ctak je to ok
Ale pokud neni pres 30 slunecno, tak to chce alespon 2x tza den obratit a susit 3 dny, ted zatim nesekame, je furt zatazeno a malo teplo a za ty dva dny o vikendu se to poradne neprosusi12.6.2025 v 10:31 #190191Petrs01
bez tyci
Pokud to leží na zemi, tak to dobře neproschne. V malém množství asi ok, ve větším, nebo když to neusušíš než přijde nějaký déšť, tak máš problém. V pořádné kopce to může stát klidně měsíc za každého počasí. Taky my jsme měli vysoký podíl vojtěšky, se kterou to prosychá déle, luční seno asi za dva horké dny usušíš dokonale.
12.6.2025 v 10:50 #190193Kimi
Senoseče kosou si pamatuju jako malá holka. Děda sekal, tráva zůstávala v řádcích, ty jsme rozhazovali po louce, od břehu potoka jsme to nosili na sušší místa. Když to proschlo, kupkovali jsme a pak na voze za kravkou nebo koníkem bylo odvezeno k domu a z vozíku vidlemi na dlouhé násadě podáváno na půdu. Těch luk bylo víc, nejen poblíž domu na záhumenku, ale i na kraji vesnice a blízko sousedního městečka. Sena bylo docela dost, bylo nutno uživit kravku, kozu, ovečku, králíky.
12.6.2025 v 11:41 #190196Kimi
Mám na terase velkou psí misku po Koře, teď slouží jako pítko pro ptáky. Mám ji tak, abych na ni viděla z gauče. Lítá sem jeden štamgast kos, nejen se napít. ale i vykoupat, před chvilkou tu byl už potřetí.?
12.6.2025 v 11:48 #190197Thielli
Je neco s cim nemas zkusenoat? ?
Vsadím boty, že Petrs nezkusila ležet týden u moře na lehátku u bazénu.
12.6.2025 v 11:51 #190198Petrs01
Vsadím boty
Ty bys samozřejmě vyhrála, to by byla moje smrt.
Tys to někdy zkoušela?12.6.2025 v 12:11 #190199cernej caj
Kimi
Tak to mas super vyhled i pekny vzpominky:DThielli
😀 😀Maya
Tak super ze aspon neco zereNarazila jsem na projekt pokud by nekdo treba nevedel co s volnym kilem nebo tak https://csobpomaharegionum.csob.cz/prispet/4438-pamet-zanikle-obce-skoky-ve-vzpominkach
12.6.2025 v 12:13 #190200cernej caj
Kimi
Tak to mas super vyhled i pekny vzpominky:DThielli
😀 😀Maya
Tak super ze aspon neco zereNarazila jsem na projekt pokud by nekdo treba nevedel co s volnym kilem nebo tak https://csobpomaharegionum.csob.cz/prispet/4438-pamet-zanikle-obce-skoky-ve-vzpominkach na zalozce projkety se pak da vybrat kdyby vas neco zaujalo nahodou
12.6.2025 v 12:16 #190201Thielli
Tys to někdy zkoušela?
Bože, chraň!!! ?
a víš proč, že jo?
protože nesnáším chlor z bazénů.12.6.2025 v 12:19 #190202Thielli
U moře se prostě už na snídani jde v ploutvích a neoprenu, pak se rovnou nakráčí do vln a pak se vyleze na večeři. Nic jiného u moře nestojí za to.
12.6.2025 v 12:45 #190203Petrs01
neoprenu
proč??? Pokud teda nejezdíš k Baltu.
Jako celej den ve vodě fakt nee – jasně, první hodinu čumíš na rybičky a chobotnice, když máš štěstí, ale co dál? Dyť jsou tam furt stejný rybičky! Na nějaký vraky (teoreticky, o potápění vůbec neuvažuju) dáš dva ponory denně a co ten zbytek? Dlouhý přesuny lodí, na které jste namačkaní jak sardinky… Jako je to lepší než týden na lehátku, ale já radši týden v lese a u potůčků.
Jo a bazény se už dávno nechlorují 😉
12.6.2025 v 16:21 #190204Maya
Tohle me vzdycky prislo divny, ze nekdo jede k mori a pak tam lezi u bazenu 😀
Ja to zkusila 2x, poprvy se mi alespon podarilo najit opustenou plazicku za mestem, sice jsem si miusela koupit slunecnik a valet se jen na pisku, ale slo to
Podruhy s timto smolik a po dvou dnech uz me prestali bavit i plazovy otroci nosici drinky a pak jsem utratila majlant za vylety, abych se nenudila, tsk se mi to kapku prodrazilo
Takze uz never more 😀12.6.2025 v 17:22 #190206Fifi
Jsem se byla podivat na tu louku a nema cenu nic susit. Oni to posekali trakturkem uz nekdy pred 3 tejdnama, to jsem nevedela. Takze trava je tak nad kotniky, skoda. Kralickovi nasusim seno u sebe, mam pod merunkou jungle, kterou sekam prave kosou jen jednou pred sklizni. Jak byly sucha, osvedcilo se mi to, mensi vypar pod stromem, vic vlahy… Zbytek zahrady beru benzin sekackou bez kose, travu necham proschnout, shrabu, susim, otacim a mulcuju s tim pak vsechno mozny.Nesnasim takovy ty blivajze lepkavy, smrduty, ktery vzniknou, kdyz vysypes celej kos cerstve posekany travy nekam.
Petrs, ze se seno nesmi davat cerstvy, vim. Kosu mam naklepanou od pana souseda, s brouskem umim zachazet – kosit me naucil deda jako malou na chate. 🙂 Jsem jen myslela, jestli ma seno pro kraliky nejaky spesl zachazeni, ale asi teda ne. Souded dneska vyjel s listovkou a sekal meze, tak tipuju, ze je idealni pocasi, on to ma v merku, susi kazdej rok obr mnozstvi pro kozy.Cajiku, grancle vypadaji hodne dobre, doufam, ze se Charlik neofrni!
12.6.2025 v 21:23 #190213kachna
mile dámy, dneska jsem zažila něco, o co se musím podělit:
Tak si představte situaci, kdy jako asistent pedagoga jedete s třídou na školní výlet. Vystoupíte na kraji Mělníka a polem nepolem, lesem a loukou, jdete ke skalnímu bytu. Řešíte spoustu neduležitostí.
Cestou potkáte auto. Auto stojí. O auto se opírá žena. O ženu se opírá muž. Muž nemá trenky. Žena nemá kalhotky. Oba jsou zaujati jistou velmi pravidelnou činností, která bohužel zaujala i naše děti.
V: „paní učitelko, voni tam toooo“
Já: „jo, nedívej se tam.
O hlasitě a radostně: „paní učitelko, já vím, co tam dělají – voni se snaží to auto vytlačit“
Dvojice zmerčila naší skupinu, dokončila aktuální příraz a přesunula se za auto.
…
Jdeme dál, dusíme se s V smíchem kvůli reakcí O, na úrovni auta ovšem kluci nezklamali a zcela nevinně pronesli: „Dobrý den“
Pan byl formát a odpověděl: „Dobrý den.“
Miluju školní výlety!!!13.6.2025 v 5:28 #190217cernej caj
Fifi
o charlieho se nebojim 😀kachna
tak to me fakt rozesmalo 🙂 to te muselo hodne pobavit 🙂13.6.2025 v 6:07 #190221PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
😀 😀 já jsem vám chtěla něco napsat, enemže už nevim co, páč to bych nesměla nejdřív číst odzadu a tím pádem jako první narazit na to co psala kachna 😀 😀
Po tomhle:
O hlasitě a radostně: „paní učitelko, já vím, co tam dělají – voni se snaží to auto vytlačit“
se jdu opláchnout, neb jsem se celá vohodila tymiánovým čajem. To je strašnýýý, srašný, strašlivý a hroznýý, musim to doma přečíst Brtnikovi. To je jak z filmu 😀 😀
Vážená a milá kachno, děkuji Ti tímto, že sis zážitek nenechala pro sebe a podělila se, značně jsi mi vylepšila den 😀 😀 😀 POOOOOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOCT.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.