- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
21.7.2025 v 9:01 #191948
cernej caj
PetraK
To sem psala moznosti – ze bud dolegalizovat nebo sundat, zalezi jak se to doresi, jeste nam nebylo narizeno nic, uz sme 2 meisce v procesu a ted se ukazalo ze stavebni urad nema NIC, takze zatim jennnejaka komunikace s urady, dohledani papiru u dedy, osloveni stavebniho uradu.V kazdym pripade to bude na dlouho a drahy a ja nemam tu dovolenou abych mohla na uradychodi bkdyz mi ted naridili 14 dni v kuse:D syslim si 3 dny na zari jeste a vanoce uz nic ani nic necekanyho
21.7.2025 v 9:03 #191949Milena z Prahy
Černej čaj
A dostalas tu zahradu společně se ségrou? Že byste se o ty náklady podělily a pak to celý prodaly?21.7.2025 v 9:28 #191950PetraK
Nebude nakonec legalizace stavby levnější, než její zbourání a likvidace? K tomu taky musíš obíhat úřady, shánět, kdo to udělá, odveze – je to drahý jako kráva, vím kolik jsme utopili v kontejnerech, co odvážely suť, musíš mít potvrzení o tom, kam se to odvezlo a tak. takže taky nic jednoduchýho. když ale stavbu zlegalizují – budeš mít pozemek s domkem?
21.7.2025 v 9:57 #191953Maya
Cernejcaj
Jo jak se neco prepisuje, maj urady pre
Kdyz tata umrel, dostaly jsme vychovnou pokutu, ze za poslednich 20 let jsme nedodali jeden papir a to davame 3 papiry rocne
Pokud je to obyvatelny domek, tak bych se asi snazila to legalizovat, hodnota nemovitosti poroste, na tom se neda tratit
Nevyslo by levneji legalizovat to jako chatu?
Ale chapu, ja jednani s uradama taky moc nedavam a navic jeste ty prachy
Ono lze najmout cloveka, ktery ty urady obeha, ake zas to jsou prachy navic
Datovku mas? S tou se asi dneska ta uredni obihacka zkrati na minimum
Ono proste tohle driv nikdo neresil, u nas na vsi skoro kazdej barak ma ploty nebo stavby na obecnim, az se bude delat digitalizace, bude veselo
Protoze ti lidi to casto zdedili a ani to nevedeli21.7.2025 v 10:23 #191955PetraK
Maya
že jo? Já bych taky šla do varianty zlegalizovat, protože obě varianty jsou úřednickej vopruz, a to odstranění nebude nejlevnější ani náhodou, zatímco varianta zlegalizování přinese případně zisk.21.7.2025 v 11:06 #191957cernej caj
PetraK
Pisu to uz po treti, zalezi jak rozhodnou urady:DJojo, budu mit domek bez vody v zahradach kde zezadu chodi prasata a zepredu fetaci, s kuchyji kam uz 15 let zatyka a je cela plesniva, verejny osvetleni tam neexistuje a v zime se tam da jen pesky v nesmecich kdyz namrzne:D
Jakoze jediny reseni je to prodat, bohuzel s tim bude jeste hodne srani a pokud se treba za 200 000 zlegalizuje jako chata abysme to za 500 000 prodali tak mi to pripada jako hodne moc byrokracie za 150 000 ktery z toho mooozna ziskas:D
K tomu za pujcku budou nejaky uroky a jeste pozjisrovat kde se na ro da pujcit pac tohle treba na uver ze stavebka asi nepukde…
21.7.2025 v 11:17 #191958PetraK
černej čaj
Pisu to uz po treti, zalezi jak rozhodnou urady:D
jsem pochopila, že jsou ve hře obě varianty. No tak pak uvidíš, co řeknou.a pokud se treba za 200 000 zlegalizuje jako chata abysme to za 500 000 prodali tak mi to pripada jako hodne moc byrokracie za 150 000 ktery z toho mooozna ziskas:D
tak to mně teda 150.000 nepřijde jako málo.
21.7.2025 v 11:25 #191959cernej caj
PetraK
neni to malo, ale na pujcku neco preplatis na urocich, jak stezi zvladam 8h denne v praci, takhle to bude znamenat za den na uradech dve 12 po sobe, abych to dopracovala a reseni s vedenim, zda zrovna tenhle den muzu chybet, k tomu to samotny reseni s urednikama, vystaveni smradu, hluku, puchu, reseni te pujcky, zajistovani vseho toho srani s tim, budes to resit mesice, potahne se to a jako jasne, 150k je nepredstavitelne moc penez, ale ja jako nevim, jestli to vyvazi vsechny ty nevyhody, zachvaty, nespani, a srackozni stavy.nejsu si jista, jestli skoro rocni plat je tak lakava vec za to vsechno nepohodli kolem. I kdyz je to sakra hodne moc penez, to rozhodne. ale uz 2 mesice je mi z toho zle a dalsi rok jestli se to potahne, tak jako je to takovy dedictvi, ktery ti rozhodne zadnou radsot neprinese
21.7.2025 v 11:28 #191960PetraK
černej čaj
tak jako je to takovy dedictvi, ktery ti rozhodne zadnou radsot neprinese
no to ne, ale pořád mi to přijde jako lepší varianta, než řešit likvidaci. Tak jako tak se tomu jednání s úřady nevyhneš, stres a to všechno kolem stejně bude. A pokud by přicházela v úvahu z rozhodnutí úřadu tahle varianta , přijde mi to prostě lepší.21.7.2025 v 11:49 #191961cernej caj
PetraK
Ja jen psala ze sme dostaly pozemek bez pristupu a s cernou stavbou, zatim proste nevime co s tim bude a nejradsi bych byla kdybych ja v tech obdarovanejch ani nefigurovala, pointa fakt neni jestli to chci mesice resit a brat si pujcku nebo to chci mesice resit a brat si pujcku ale ze celej zivot tvrdim ze je lepsi nedostat nic, kdyz vidim jaky s tim spu potize, poprve v zivote sem neco dostala a presne je to ten druh voseru, kterej sem doufala ze me nikdy nepotka:DProste sou lidi co zdesi penize nebo neco co jde prodat a pak spu lidi kteri zdedi jen hromadu starosti a voseru. Ja vubec nechapu, jak muze dojit k tomu ze se resi dedictvi neceho co vlastne ani neni v katastru?
Ze se na to neprislo kdyz zemrela pred lety babicka ze je to cerna stavba kdyz notar zjiatoval aktiva a tak, vubec proste nechapu jak muzes zdedit neco co neexistuje, ty muzes dedictvi odmitnout navic, ale teda udivuje me, ze se to neresi PRED tim s puvodnim majitelem… ze se to da novym a resi se to az s tema kdo o tom vubec nic nevi?
21.7.2025 v 15:32 #191968Maya
Cernejcaj
No jo, danajsky dar, to fakt nepotesi
Ono se to resi az s novym mejitelem, protoze urady nekontrolujou prubezne vsechno,to ani nejde, takze zkoumaji jen veci, se kteryma se beco deje
Nemohl by ty urady za tebe obehat muz?
Kdybys mu dala plnou moc a to je jedna navsteva u notare, tak by pak mohl
A nebo proste sehnat nejakeho akcniho duchodce, ktery by to za nejaky penize obehal21.7.2025 v 16:11 #191969cernej caj
maya
no ale ze dedictvi po babi se dostatecne nedelo :D:Dale muz rikal ze by tam kdyztak asi taky skocil to kdyztak obehat, on jak je salamista a vsechno je mu jedno, tak z toho neni tak vystreslej. zatim uvidime. zajimavy je, ze to ma cislo popisne, to by pry bez nejake kolaudace mit nemelo :D:D
a uz de pekna burina, na jizni morave jizni to vypada desne na radaru a za hodinku to bude i u nas, tak opet radsi vyndam vse ze zasuvek a vytahnu celovku a knizku:D
21.7.2025 v 20:34 #191970Maya
cernejcaj
no cislo popisny se dava po kolaudaci, muzes se zeptat tam na obci, jesti fakt je to cislo popisny platny a to kdybys pak dodala na urad, tak by to asi byl dost velky argument
taky me napada treba zeptat se na financaku, jestli se za to platila dan z nemovitosti, pokud jo, tak to je taky argument jak prase, ze to muselo bejt ofiko uznany
ono to taky mohlo bejt napsany jen na nej, tak se to po umrti babi neresilo
a nebo asi taky dost zalezi na konkretnim urednikovi21.7.2025 v 20:35 #191971Maya
21.7.2025 v 20:39 #191973Maya
no a pokud nekdo nerad zakaznicke karticky nebo apky v supermarketech, tak se mu bude hodit tohle https://nocard.cz/
22.7.2025 v 4:05 #191974MirkaD
-hledej psa:-D a Max se učí plavat
- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem MirkaD.
22.7.2025 v 5:14 #191977cernej caj
Maya
Super ty karticky!Ten financak me vcera taky napadl, budu tam muset zavolat
Zlatka
Husty co to je?A co bourky? Nesmetlo vas to nikoho?
Tady to mlatilo pres 2 hodiny, pak uz i tesne nad nama, a v noci me nevzbudil budik na ootevreni dveri a druhe pulky okna na pruban… takze nemam ani vyvetrano rpes to ochlazeni, tak smad apson malicjo stihnu rano, ale uz nam sviti do kuchyne:D
22.7.2025 v 7:16 #191978Zlata
22.7.2025 v 7:20 #191982MirkaD
tady včera liják večer,to jsem byla těsně před tím ze psama za zahradou venčit-teda kromě íné Dafči,ta mě pozorovala s uctivé vzdálenosti z půlky zahrady a pak lilo,ale jinak dobrý
ted tady svítí,a protože mě vše hrozně bolí,hlavně ruce,šla jsem ze psama na 3 krátký vycházky-Betty a Max-kousek projít-vyvenčit,
Žeryk-cvičící vycházka v pidi parčíku cviky čistě rehabilitační na protažení krku,zad,noh-takže packy,otočky,couvání,kroky,poklony,panáček
pak Dafi na vyběhání-hahahahahaha-u sebe jsem měla několk aportů-nakonec nejvíc nosila a nejrychlej peněženku s 37kč:D-příště ií tam dám aspon víc drobných at se jí to aspon pronese:-D-dělám si prču:D
ukázala lavičku,zamávala na terásku-to cvičíme už dlouho-mávání…
sedni lehni a šlo se dom….
takže venku všichni….na krátkých vycházkách,Dafi šla jako poslední–
sice neměly dlouhou vycházku,ale aspon jsem nečučela na Dafininy votrávený xichty….
včera byly ráno všihni 4 kousek
a odpo byla naše trojka plavat
v neděli byl výlet,
v sobotu ranní a večerní krátká vycházka
a mezitím od soboty peru jednu pračku za druhou–doku jsou tropy a máti pryč-takže vyprány větrovky,župany,prošívaná prac. vesta,povlečení,potahy,polštářky….-i plš.přívěsek na klíče:-D
češu psy a uklízím a cpu se a čtu-včera 2 horký pudinky s piškotama a ananasem…kolem baráku td xx měsíců líce a vyřizuje Martin,a nějak nám to blbě změřily,všem blbě o 3 metry..takže geodeti u nás několikrát,katastrální úřad,do toho sousedi z jedné strany chalupáři z Brna-podpisy,souhlas a tak,no Martin vesele líce po úřadech,a zatím to nemá konnce-a stojí to prachy…
22.7.2025 v 8:39 #191983Maya
U nas zadna bourka, trochu sprchlo, ale moc ne, alespon se ochladilo
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.