- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
19.7.2025 v 20:53 #191908
Milena z Prahy
19.7.2025 v 21:07 #191911Fifi
Milo, teda domecek je jak malovanej, krasny ubytko jste nasli. 🙂 A rybnicek vubec ne brcalnicek, koukam, ze nuda byla. 😀 Teda nebyla.
Merune – mi ani nemluv, ja uz nic nesbiram ze zeme, jen to kupickuju hrabema. Zbejvaji este dve vetve, ktery jsou roubovany jinou odrudou, dozravaji pozdeji, tak s sebou i na dovcu neco povezu. Vcera jsem peckovala a zamrazovala, dren delala, dneska budu zase este neco jen mrazit. A zejtra chci konecne udelat tu cesnekovou sragoru oranzovou, uvarit catny.
Jo, btw, soused zacal stacet med, chcete nekdo? Kdyztak mi pisnete do emila, poresila bych to po dovoleny, nejaky posilani.19.7.2025 v 21:15 #191912Milena z Prahy
Jo jo, kamarádka se koupala zásadně bez plavek, i když tam byli lidi, já jsem spíš čekala na bezlidno. Ale panovala tam zcela tolerantní atmosféra :).
19.7.2025 v 21:20 #191913Milena z Prahy
Meruně závidim, ale nám stačí jen pár. Tady v Praze kupuju ty český v tržnici, mám už vyhlídnutýho prodejce s takovejma malejma chutnejma plodama. Vycházim z úvahy, že malý meruně by ze zahraničí nedováželi ?.
19.7.2025 v 21:44 #191914Fifi
Ono je nejlepsi to koupit od proverenyho dodavatele. Bez prace. 🙂
Domaci merune je uzasna stromova dama. Pulka stromu plodi obr zluty merunky, druha pulka jsou mensi, do cervena s flickama, ktery prave dozravaji pozdeji.
Nasraty jsou hlavne cokle, jak jsem jim korunu stromu oplotila, chodej podel pletiva jak ubozaci zvireci v zoo, zkousi protahnout pacicku a ono to nejde. Co me netesi a co jsem nedomyslela, pletivo mam v zemi kolikama od stanu. A ty koliky budu potrebovat. Neeebooo najdu koliky od staryho stanu a nemusim sklanet hrbet. Bo oploceny to zustat musi, nez vsechno po dovoleny shrabnu a uklidim, ted maji vcely hody. Kupodivu vidam strasne malo vos, hmyzaku opravdu velmi ubyva.19.7.2025 v 22:17 #191915Kuskus
Mili,
teda super dovča! Klid, žádné davy, nádherné prostředí, čistá voda a ta vymazlená roubenka je boží. Balzám na nervy.20.7.2025 v 10:38 #191916cernej caj
Fifi
nema repkovej? 😀to sis krasny kresilko doprala, to se bude na dovolene hezky odpocivat nejen zadu 🙂
sisi v tom decatlhonu mela jeste za stovku koupit sadu koliku:D tak snad najdes ty stary.
Milena
to je nadherna roubenka! a rybnik mi pripomina jeden, co ma v rohu v mistu fotice pristresek :D:D a ten knedl! to si asi dost uzivate i s hosty, kteri se u vas zastavi 🙂my vcera vylet s kamarady a dneska jen uklizim. dodelala sem fotky ze sumavy a z vomo, kdy to budu psat ale netusim 😀
20.7.2025 v 12:25 #191919MirkaD
včera Olomouc,bez psů-jen asi 4-5 galerií,starožitnosti,keramika:-D,dnes ze psy v Ždánském lese–Dafi,Žeryk,Maxík,Betty už bohužel vzhledem k věku/kodici ne..:-(
takže dnes 20 minut ve Ždánském lese,pak Bukovanský mlýn,krmení oslíků,projítí alejí panovníků a kamenný kalendář-novinka čerstvá!!!!!
zase něco jiného-než les,zámky,muzea….počasí nám vyšlo,včera akorát vlak půlhodiny spoždění-jely jsme doprovodit máti do Olomouce…,dnes ke konci teda teplo,ale v lese se Dafča vyřádila na pařezech,kdy lítala,běhala od jednoho k druhýu,dokonce betélně hodila držku:-D
já si pak nakrmila pomazlila solílky speciálníma granulkama,který mě ted zadrbaly prádlo v pračce,protože jsem jednu zapoměla ve psí sukni:/…..
v aleji si to nejvíc užil Žeryk který furt ve stínu stromů válel sudy:-D,
Dafi se teda už táhla,že slunko,
Maxík si počmuchal,a měl změnu,v aleji ani noha a kamenný kalendář si užily psi bez nás:-D-je ohraenný drátem,tak dovnitř šly jen psi…:-D- Odpověď byla upravena před 6 měsíci uživatelem MirkaD.
- Odpověď byla upravena před 6 měsíci uživatelem MirkaD.
20.7.2025 v 12:29 #191928cernej caj
tak uz je to dedalny ten menhirovej kruh, na jare byl jeste rozestavenej.
20.7.2025 v 12:37 #191931MirkaD
Martin dumal,jestli jsi tam někdy byla:-D-říkám mu-určitě,ta už byla všude:D
Milko-boží jste měly dovču-k nahuláčům jen tolik,
kdysi jsem měla zánět podhrudnice a následně mě půl rku bolelo jedno prso,protože jsem prochladla-zpocená-mokrá pdprda jsem dělala chladák,a druhej den marod…:-(
proto si už roky převlíkám podprdu v práci,a nesnesu být zpocená-pocitově mě vadí být zpocená+když je mě zima…
no a vadí mě tím pádem mít na sobě i mokrý,třeba v létě mokrý plavky…ty si musím hned vyslíct..
takže mě by asi nevadilo plavat-koupat se nahá,akorát bych tam musela být sama…:-D,
nebo takhle,já bych se asi ani nestyděla…ale bylo byy mě blbý kdyby tam byly nějaký nahatý lidi….:/20.7.2025 v 14:39 #191932cernej caj
20.7.2025 v 14:59 #191934cernej caj
neni nad to podedit kus pole s cernou stavbou, jejiz legalizace nebo zbourani bude stat asi tolik, kolik se da za tu zahradu/pole ziskat.
ne ze bych si chtela brat pujcku na 10 let to resit, ze… tak jo, necht nekteri pribuzny zdedi byt v brne a jiny kus zahrady bez pristupove cesty s cernou stavbou 😀
proste jak rikam, ono je vzdycky lepsi nic nezdedit… a prvni vec, co clovek ziska je takovyhle paradni bremeno 😀
20.7.2025 v 20:15 #191935Milena z Prahy
Černej čaj
Příbuzný jsou holt debilové…
Tohle by mě mrzelo hodně. Asi bych si našla nějakou psychoterapeutku, abych vůbec věděla, jak se s tou rodinou vyrovnat.20.7.2025 v 22:16 #191941brut
Zdravim vespolek
Dnes jsem otrhala posledni varku malinoostruzin. Musim rict, ze letos byla sklizen uzasna. Mam jen 4 vetvicky a na nich vyrostly 3kg tehle dobroty. Cast jsem zamrazila, cast zkombinovala s merunkama a udelala vynikajici zmrzku, neco padlo do kolacu a samozrejme si pochutnala rodinka i kamaradi. ☺️ Jen nejsem schopna najit zpusob, jak je rozmnozit.
Vcera jsem byla na trhu, koupila zasobu kopru na zimu. Ostrihala jsem snitlik a i ten skoncil v mrazaku.
Uzila jsem si spoustu zabavy na padleboardu a blbnutim s Clouinkou. Ta se rozhodla, ze bude past vrabcaky, sykorky, cervenky. Jen jim napad blbe vysvetlila a tak ji pri vsech pokusech frnknou na hloh, kde se schovaji. Bavi me jeji vytrvalost a ptaci laskovani. Sledovat jejich hru je lepsi, nez koukat na televizi. ?
Omlouvam se, ale nedocitam nic. Uz 14 dni bojuju s bolehlavem a ten se vecer stupnuje. Snad zaprsi a bude mi lip.
21.7.2025 v 6:46 #191942PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
žjooo, tady se dovolenkuje! Já budu dovolenkovat za chvíli a budu na Maltě a na Zlatejch pískách, heč! 😀 Fčéra jsme byli plavit koně-jednoho. Flekatýho, a jednoho rezatýho pejska. Kousek od toho rybníka otevřeli nějakou novinku – samovýčem pívo-limo. Tak se tam musíme podívat.
Míla – hezky jste si to užili, krásná roubenka.
A koukám, že Fifi se chystá taky na dovču, takže milá Fifijová – jako každoročně -přeju bezbouřkový a bezvětrný počásko, ať si to u Labíčka můžete užít pořádně. A fšicí tři.
Teda, to hodne zamrzi a zaboli. Neni vubec zadna nadeje, ze se zalohy dockate zpatky? Gratulire k vyroci, mila pani a mily pane!
jo, jako hodně blbý. Peněz na rozhazování fakt nemáme 🙁 . Tzn. že pokud o to přijdeme, přijdeme o to dvakrát, páč to budem muset navíc vrátit do dotací, že. Musím říct,že mi to udělalo dost nevolno na duši. I proto, že je někdo tak bezskulpurózní, že okrade lidi a směje se jim do xichtu. Tohle jsou věci, který se mi v duši hodně špatně zpracovávají.černej čaj
koupila pohankovou krupicku a uzila si tu krupicnou kasi s kakaem, cukrem a masilkemmňam. Musim taky udělat krupicovou kaši. A víš co je taky dobrý? když ji dováříš, zašlehat do ní trochu másla a tvaroh, vymíchat a dát do pohárku na ovoce, nebo marmeládu, navrchu posypat čokoškou a dát vychladit. A máš geniální a rychlej dezert. Každej, kdo ho u mě ochutnal byl Blažej.
21.7.2025 v 6:48 #191943PetraK
černej čaj
a Ty už jsi to dědictví přijala? to je škoda, protože dědictví přijmout nemusíš. každopádně fakt něco hroznýho!!! Koukám, že teď je období výborný. my tamto a Ty tohle 🙁 Vůbec si neumím představit, jak z toho ven.
Brůt-snad tenhle týden bolehlav už opadne? Ostružinomaliny neznám. Voka! Jo a kopr si můžeš normoš přece vysít do květníku – taky ho tam mám.
21.7.2025 v 7:18 #191944cernej caj
PetraK
A neda se s ursdem domluvit ze kdyz vam to schlamstlo ty penize asi i z dotace abyste to nemuseli vracet vy ale oni meli pohledavku u te zkrachle firmy?To je ta dedova zahrada, takze sme po babi zdedili po dohode s tetou babi cast zahrady a teta cast bytu a ted nam deda darobal zbytek, tete zbytek bytu a nam zbytek zahrady.
A jak se to prepsalo, tak si urad vsiml, ze deduv domek je cerna stavba nezapsana v ruian a na stavebnim urade nemaji vubec zadny zaznamy o tom. A verim tomu ze deda umel resit veci „soukromou“ cestou jak se jemu hodilo…
Sme nasli dva odhady, jeden kde je zahrada vycislena asi na 1/4 ceny bytu pac neni v katastru a druhej kterej „tuto drobjost prehlidl“ a nacenil to skoro na hodnotu bytu, jako by to tam bylo aby sme dedili „spravedlive“ a celej byt mela teta.
Me by jako v principu nevadilo dostat jen tu zahradu, ale s tou cernou stavbou se stresovat nepotrehuju ale ted to nejde ani prodat ani darovat a je skoda ze si toho nevsimli predtim, nez sme to dostali…
Tak nic, no. Proste lepsi by bylo nic nedostat, nez takovy bremeno ktery bude jen stat hromadu penez a starosti.
Fakt bych si prala abych jednoho dne mohla prestat pocitat penize a premyslet, ktera vec ma vetsi prioritu, ale proste si bez velkyho omezovani doprat treba i vic veci zaraz a ne oklestit vse pro jednu zalibu a kdyz se musi resit druha vec tak jako uz neni kde klestit jinde, nez se vzdat tech vyletu a pohybu…
To s tou kasi zni zajimave. Ale pak to neni moc sladky, ne? V kasi mas nahore trochu cukru ale takhle mi prijde ze tvaroh s testem bude… bez chuti? Nebo ky pridat a zamichat cukr?
Brut
Tak to sis musela uzit plody ze zahradky:)21.7.2025 v 7:40 #191945PetraK
černej čaj
A neda se s ursdem domluvitto bohužel nedá.
Me by jako v principu nevadilo dostat jen tu zahradu, ale s tou cernou stavbou se stresovat nepotrehuju ale ted to nejde ani prodat ani darovat a je skoda ze si toho nevsimli predtim, nez sme to dostali…
to je pěkně blbý. A je to jako obyvatelný domek? pevná stavba? nedalo by se to dodatečně zlegalizovat?
Jasně, že si tu kaši můžeš osladit – už při výrobě, ke konci, tam prdni trochu medu, osladí to i ta marmeláda.
21.7.2025 v 8:25 #191946cernej caj
PetraK
Deda v nem celej zivot zil s babi i koji mamou nekdy od jejich 10 let…Jenze dodatecna legalizace je orientacne 200 000 kc a to jako fakt nemam… k tomu hromada obihani uradu, coz urcite s moji neschopnosti jednat s urady je taky hromada pridavnyho stresu, ktryho mam i tak hromady:D
Milena
Ja su s rodinou srovnana ze penize na prvnim miste a netrapi me to, ale spis mi ublizuje ta hromada stresu a dalsi stres z nove financni zatizenosti.No tak.nejak to dopadne, co horsiho nez ze si vezmu pujcku se stane?
Navic nejlepsi je se zadluzit a neplatit nebo kit splatky uplne minimalni, pac az umres, tak ti to bude uplne jedno:D
21.7.2025 v 8:48 #191947PetraK
černej čaj
a vy jste dostali nařízeno to sundat? -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.