- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
9.7.2025 v 9:47 #191571
Maya
Hezky clanek, ja vedela i o te mikrovlnce, nekdevjsem cetla, ze ty prvni mikrovlnky byly velky jak pul mistnosti a pouzivaly se v restauracich a az pak nekoho napadlo to zmensit
9.7.2025 v 10:09 #191572Raven
Po dešti slimáci útočí. Včera k večeru byl celkem děsivý pohled na trávník. Celý rezatý, těžko se vybíralo místo kam šlápnout. Půlím je nožem a hrnu na lopatu. Během chvilky jsem ji třikrát vyprazdňovala. Už je ani nepočítám, jsou jich stovky. Z květin sázím je ty, co jim nechutnají. To bych měla holou zahradu. Top jedna jsou pro ně afrikány. Kamarádka mi donesla přebytek už velkých rostlinek, ani jsem je nechtěla, vím že to je marné. Mám čtyři přeživší v truhlíku u branky na dlažbě, jen mírně okousané. Zbylých 20 jsem dala na zahradu. Do rána byly pryč.
9.7.2025 v 10:35 #191573PetraK
Jojo, afrikán to je prej lahůdka. Zlikvidovali mi bazalku, šmejdi.
Druhou jsem dala k pelargoškám – které jim prý vadí a ta, zdá se, přežívá.
Ono se to jinak hodnotí, když nemá člověk plantáže, o který se stará. Chvíli to vydrží a pak…… se pustí do boje. My jsme je dřív taky neřešili. Ale abych jim věnovala všechno co jsem s láskou vypěstovala, věnovala tomu čas, úsilí a i ten peníz, tak to ne. A to jsem prosím jednoho, kterej se mi propašoval až domů, nedávno zachránila. Páč co je doma, to se nezabíjí :D. Takže si dal parašutistickej den s dovětkem, ať se nevrací, že ho příště nepoznám.9.7.2025 v 11:08 #191574Kimi
Nosit slimáky na louku – to škodí té louce. Když jsem bydlela v domečku, sbírávala jsem jich na zahradě spoustu. Sousedi naproti měli indické běžce, tak jsem je nosila jim – kača bafla slimáka do zobáku, vymáchala v bazénku a polkla – likvidace přírodní cestou. V nynějším bytě jsem deset let, slimáci se na zahradě poprvé objevili předloni. Každý den projdu trávník a nalezené škůdce odsoudím k smrti. Oni jsou schopní vylézt na vyvýšený záhon a ožírat jahůdky – tady to vidím buď já nebo slimáci. Stejně tak to mám se mšicemi. Jinak nepříjemné tvory se snažím spíš odradit od vstupu do bytu než je likvidovat.
9.7.2025 v 11:57 #191575PetraK
9.7.2025 v 12:34 #191579PetraK
člověk při obědě stihne zjistit zajímavosti. Jakože třeba todle, co mě rozesmálo:
https://zena-in.cz/clanek/vyhnete-se-velkym-a-vycerpavajicim-uklidum-diky-pravidlu-jedne-minuty?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.boxjako to má být převratný nějaký, že když dosnídám, dovařím apod. linku uklidím? Že boty dám do botníku? SEtřu zrcadlo, dám věci tam kam patří? dojím, dám nádobí do myčky, či umyju…. apod 😮 Jak to pak v domácnosti vypadá, když se tyhle běžný věci nedějí?
9.7.2025 v 13:06 #191581Petrs01
to má být převratný
Ne, to tě má upoutat abys na článek klikla a oni měli prachy za reklamu. To, že si pak u toho poťukáš na hlavu… jim vlastně vyhovuje, protože jsi dala odkaz sem a tím na to kliknuli další lidi = další prachy! Takže čím blbější článek, tím víc peněz z reklamy!
9.7.2025 v 13:25 #191584Maya
To jsou jeste horsi clanky jako clikbajty, nejlip kdyz v titulku je uplne neco jineho nez v clanku
Zas si pomyslime o autorce, ze je pekna spindira, protoze doma zrejme neutira prach, nevytira ani neluxuje 😀9.7.2025 v 13:26 #1915859.7.2025 v 13:46 #191590PetraK
Petrs01, Maya
no ne, mě udivuje, že takovýhle věci jako někdo může řešit coby problém, mně to přijde automatický, frknout boty do botníku atd. Právě, že jsem líná uklízet, tak udržuju pořádek. Stačí, že člověk musí utírat prach a vytírat , natož ještě před sebou hrnout tunu bordelu.9.7.2025 v 13:52 #191591PetraK
Maya
Betynka
ditííí je to ňuňu šelma! No a co Loki dál?9.7.2025 v 14:24 #191595Maya
PetraK
Loki je celkem okej, akorat si hlida svoje veci, to pak na ne stekne, ale pro kocky jsou jeho hracky stejne moc velky
A obcas se mu povede dozrat kocici zradlo, takze utesene tlouste
A Bela si ho oblibila, lehne mu mezi tlapy a hraje si z jeho chlupama 😀
Bety se ho porad trochu boji a obcas na nej prskne, ale mam dojem, ze to uz ji zustane naporad
Porad se ani nenecha chytit, jen kdyz je rozespala, to je proste ukazkovy plasan9.7.2025 v 19:20 #191606cernej caj
Maya
Betynja super:)My dnes na navsteve u znamych co se vratili ze swveru, sla kolem spusedu holcicka mala chtela si pohladit pejska pak se vratili po obede jestli si muze pohladit pejska a charlie ji dal studenej cumacek na celo tak se smala a s babickou hladili pejska:)
Dostala sem nasusenou medunku na dalsi rok
PetraK
Zajimavy o lednackovi9.7.2025 v 21:22 #191607PetraK
Jé! Odetta – ahoj, doufám, že se dobře daříte. Vůbec jsem Tvůj příspěvek odpoledne neviděla, asi jsem posílala nějak ve stejnou dobu ten odkaz na článek a pak skočila rovnou na další stránku. A díky za připomenutí Žufrika. Já jsem to sem dávala před časem, ale opakování není nikdy dost.
Thielli
Naposledy jsem je takhle odnášela na louku asi před pěti lety.
hm, tak to máš dost dobrý, zbytek co nedošel k Fifijový a Raven je u nás.černej čaj
a charlie ji dal studenej cumacek na celo tak se smala🙂
když nezapomenu, můžu Ti meduňku taky nasušit, chceš?
- Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
9.7.2025 v 21:35 #191609Fifi
Uz mame vyhubeny slimaky spanelacky? Tu je vetsinu roku total sahara, pak jednou zaprsi a vylezou, umej se dukladne zahrabat a vegetit. Nene, nemam s nima slitovani. Vyhodou sahary zdejsi je, ze vylejzaji opravdu jen po desti. Svych par kytek a divokych rajcat mam v kvetinacich, truhlikach, dat to na zahon, rozhrabe to Pepino nebo sezerou ty svine.
Cernej caj
To je pekny, Charlik destruktor umi byt i canisterapeutem. 🙂10.7.2025 v 7:42 #191613cernej caj
PetraK
dekuju za nabidku, ale mam meduny asi 2x vic nez loni a to mi te lonske jeste trochu zbylo :D:DFifi
jojo, byl neznouckej a hodnouckej, uplnej milacek 🙂Odetta
gremlinek vypada utahane a diva se jak kdybys mu nedala veceri 😀10.7.2025 v 8:30 #191619PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
ty jo, já bych spala! včéra před spaním jsem si uvědomila, že jsem ještě chtěla narvat do mrazáku rozvar jahodovej, tak jsem to prděla přes vakuovačku a zas šla pozdě spát.
Fifi
Uz mame vyhubeny slimaky spanelacky
no tak kéž by tedačernej čaj
oká, ale kdyby se Ti někdy stalo, že budeš potřebovat, se ozvi, pošlu.
dat to na zahon
jé a já se nepochlubila novým Brtniko záhonem!! Ten je ale krásnej, to béte koukat, musím ho cvaknout. Má zídku! Zatím jen nasucho, ale krásnou10.7.2025 v 8:50 #191623PetraK
Maya
Loki je celkem okej,
no tak to je nakonec úplně skvělej průběh, pěkně si to sedlo, Betynka se časem taky trochu oťuká a bude to supr. To je prima, co?10.7.2025 v 9:06 #191624Maya
PetraK
No probehlo to lip nez jsem se odvazila doufat
Ted jeste aby kotata prezily tohle narocne obdobi neb hlavne Bela pruzkumnice uz i prolejza za plot a zrovna u ni mam obavu,ze se bude kamaradit i s kolemjdoucimi psy, coz by nemuselo dopadnout dobre
Ale s tim uz nic nenadelam, kocici pruchod v brance jsem sice zadelala, ale ony se jeste protahnou mezirkou u sloupku10.7.2025 v 9:32 #191625PetraK
Maya
ale ony se jeste protahnou mezirkou u sloupkumusíš je rychle zasádlit 😀
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.