- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
25.6.2025 v 7:46 #190797
Zlata
Petrs
Nojo,tys to měla s bufetem??25.6.2025 v 9:32 #190798brut
Esuska
Je skvely, ze u vas zaprselo bez krup a skody. Taky mam salatky a pristi rok budu mit vic kousku, protoze dostanu dalsi parnicek .?Prazdniny budou zajimave. Deticky maji nejake aktivity, ktere se musi skloubit s rodici a prarodici. Musim rict, ze je sranda sledovat, jak se k tomu skolaci stavi. Presne jako pubertaci, co nejake starosti maji na haku. ??
Cajik
Cajdo, co se tyka jidla. U nas dovolena opravdu znamenala dovolenou a to vcetne jidla. Navarila jsem na par dni dopredu, zamrazila a pak jen vytahovala z mrazaku. Kdyz jsme v chate, kde neni zadna vymozenost, tak varim velmi rychla, jednoducha jidla, ktera nezaberou zadny cas a u nas ani spotrebu dreva, propan-butanu, vody atd .. Doma to resim podobne, jako psala Esuska. Upecu kus masa a z nej pak nekolik jidel tak, aby nebyla slozita..Co se tyka uklidu , tak zastavam nazor, ze dovolena neni na to, aby clovek gruntoval a uklizel. Jedina vyjimka je chata, kde uklizim prave jen v dobe dovoleny, abych vse stihla a nedelala veci na desetkrat, coz me vytaci do bela.. Jedine, co doma delam, ze max pustim mycku a vysavac ( mame robota, co vysava sam ). Uklizet muzu v jinych dnech.
Ad jidlo… Sama sobe nerada varim,to pak resim jednoduchymi zpusoby. Bud navarim kotel neceho, co nacpu po castech do mrazaku, vyndam, ohreju, snim nebo vyuziju rychlych receptu ( krupicka a pod). Jednou za cas udelam tzv zeleninovy den, kdyz mam zeleninovy salat k obedu a k veceri jiny. Jenze to nelze bez poskozeni zdravi jist neustale. Mam se rada natolik, ze si uz dalsi problemy, svoji nechuti nebo lenosti, nakladat nechci. Takze zatnu zuby a neco ukuchtim.
Maya
Nadherna fotka a poradni ulicnici na ni. ☺️ Kdyz tak ctu, jak popisujes Lokiho, pripomina mi Bruta a Svini. U nas to komplikoval Svi pobyt doma, takze celozivotni hlidani obou, aby neprisel jeden z nich k uhone. Casem se z jejich sarvatek vyvynula hra, ale Svi vazila 3,5kg , Bru 35kg ,takze bylo nebezpeci, ze ji zaslapne a ona mu vyskrabne oko.MirkaD
Pokud ma Martin pocit, ze vareni je jen o ceske kuchyni, tak s tim asi moc nenadelas, bohuzel. Ale muzes to udelat treba tak, ze navaris vetsi mnozstvi v jedne varce, ktere rozdelis na vic dilu a ty zamrazis. Sobe upeces maso a udelas to, co mas rada, jemu vytahnes zamrazene a ohrejes.
Me nevadi varit, pokud nemusim vymyslet jidla. Nastesti Vilem zbasti temer vsechno. Problem mam u deticek, ktere nektere slozky neji ( treba nekterou zeleninu, barvu atd ), takze tam mi dela problem vymyslet jidelnicek tak, aby byl co nejvic pestry.25.6.2025 v 10:14 #190800PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Fčéra byl zasejc krásnej den
my mohli vyrazit ven.
courat se po lukách,
kde kukačka zakukáUž je na části posekáno, huráááááááááááá!
Fifi
, ale nekona se zadna dermatitida nebo osklivosti. Je uz bez mikinky i v noci,
tak to je supr, to už máte za pár. Škoda jen teda, že ho neuvidíme, jako modelína 😀 Mohla bys pak ale dodatečně udělat foto – ilustrační, jak píšou dycky v novinách, kde daj zabijáckýho psa.bral to uplne pres spicky i kolinka nekdy, jsem tomu rikala, ze dela lachtana.
to je supr, že takhle hnedle je to vidno.Mirko, co kdyby ti Dafcu chodila vencit mati?
no to myslim, že by bylo pro Mirku ešče hroší varianta.??? Co Mirko?Petrs01
jak se taky dá proválet dovolená
taky na lachtana.
žádný prostoje!
v tomto případku spíš prolehy, ne? 😀
Ozvu se.Brut
, protoze dostanu dalsi parnicek
hele, já to pěstuju normoš v květniku a jak jsou pěkný!25.6.2025 v 10:47 #190801brut
Esuska
Vy iz mate slepicky? Juuu ?
Kolik a jaky?Fifi
Mam radost, ze Pepin takhle krasne srusta a lepsi se ze dne na den. ?
Dobre delas, ze mu davas trosku volnejsi rezim, aby se protahl a neublizil si nejakym nekontrolovanym blbnutim.Maya
Diky za odkaz na knihu.. tahle se mi libi, takze se tesim, az si ji proctu. ☺️Rohlik se salamem je taky varianta, kterou 1x za mesic vyuziji. Ja bezne salamy nejim, tak max vysokoprocentni sunku. Ale zataveny salam nebo sunku mivam doma pro Vilema, kteremu delam snidani ci svacinu do prace. Hodne mi usetri starosti a behani po kramech. Jen si musim davat pozor na firmy, nektere mivaji salam zkazeny jeste pred koncem trvanlivosti.
MirkaD
Krasne fotky a super den s psiky. A zvlast, kdyz cloveku udelaji radost necekanym kouskem . ?25.6.2025 v 11:10 #190802PetraK
Ad slepičky – sem zapomněla dát vědít i Fifijový,
nene, moje zatím nemám – bydlení je ve výstavbě, takže letos stopro nestíháme. ale chodim za sousedovic, nosím jim zelený – páč furt dělám ty salátí, a odkrojky z masa, nebo teď když jsem dělala tu hromadu jahod, zelený od kedluben z Lidla a tak, aby to měly holky pestřejší ten život čistě dvorkovej. Napadá mě, mohla bych jim vzít pár třešní taky.
25.6.2025 v 11:39 #190803Kimi
Brut, autíčko přežilo, truhlíky nakonec taky. Jsem zvědavá, jak to bude dnes, nebe zatažené a docela dost fouká. Zvažuju, jestli si můžu dovolit dát ven sušák s prádlem. ?♀️
25.6.2025 v 12:37 #190804cernej caj
Kimi
to zalezi, kde bys musela lovit pradlo a susak 😀MirkaD
nee :D:D martin pobavil.brut
sumava je jediny misto o kterym vim ze ma to legalni nocovani, planovani dovolene po ubytkach je hromada hodin casu a prace a obvolavani a to uz sem nemela silu vubec resit, dalsi den jen planovat a zjistovat…co je krupicka? krupicova kase? to sem ani bzl nevidela, jen pokud ti nevadi asi 40% cukru v ty smesi… bleee… a umyvat pak hrnec.. bleee 😀
ja znam navic jen vareni po kterym se musi uklizet nadobi… 😀 ono i ohrat neco z mrazaku je proste hlavne dalsi nadobi a chleba bohuzel malokdy mam do zasoby, ten co sem mela koupenej do svycarska sem snedla na suave 😀
Petrs01
to ale bylo posilovani v leze, to se jako odpocinek nepocita 😀25.6.2025 v 12:43 #19080525.6.2025 v 13:02 #190806Petrs01
Hm
No tak k nám do šestého patra nenakouknou a jinak o funkci street view či panorama snad všichni víme. Že by si podle toho zloději něco tipovali je dost kravina, fakt to nikomu nenahlíží do obýváku ani to nenatáčí zda zamykáte branku. Nestrkejte klíč pod kámen, když kolem jede auto s kamerama 😀
25.6.2025 v 14:23 #190810Milena z Prahy
Mirko, Černej čaji,
já vám rozumím. Tady nejde o to, jestli upečete maso a pak můžete variovat přílohy. Ale že se vám do vaření VŮBEC NECHCE. Mně někdy pomůže vizualizace. Jako že si ještě před samotnou činností představuju, jak tu práci (vaření, uklízení apod.) dělám. Ale je fakt, že vyloženej odpor k ní nemám ?. Spíš bejvám hodně líná a tam to představování pomáhá.Jinak musím napsat, že kamarádi výlety do Melku nakonec sami odpískali. Dostatečně je vyčerpal už let letadlem ?. Takže jsme se v neděli motali kolem Příbrami (důl Anna, Dvořákův památník ve Vysoké a skanzen ve Vysokém Chlumci) a včera jsme autoturisticky projeli Šumavou. Nebylo tam moc lidí, vzpomínala jsem na Čajdu ?.
Tady jedeme lanovkou na Javor:
25.6.2025 v 14:24 #19081225.6.2025 v 14:25 #19081425.6.2025 v 14:35 #190816cernej caj
Milena
ze je to ten hradlovej most, kte kterymu se mi nechtelo, zejo? 😀a na kasperk hrad bych nekdy moooc rada. ALe na lanovce se moc netvaris nadsene:)
Ja si dneska zacvicila, do toho se mi taky moc nechtelo ale je to min otravny nez varit 😀
PetraK
tak tohle vposdate je jasny od zacatku streetview (i na seznamu to same). ale jako super moznost vedet ze clovek muze neco zamazat.25.6.2025 v 14:46 #190817Milena z Prahy
Černej čaj
Jo jo, to je von ?.Jsem se bála, mám závrať.
25.6.2025 v 15:34 #190818cernej caj
Milena
ja k nemu chtela jit ale pak mi vychazelo asi 34km a prislo mi to nejak moc (v sobotu me tech 34docela v tom vedru unavilo a melo byt hur), tak sem si to zkratila a most nenavstivila apak sem mela neak moc casu 😀 a dala si zacahzku k jezeru laka aspon 😀tak dekuju za fotku 😉
25.6.2025 v 16:28 #190819Fifi
Zdravicko vespolek.
Prijde mi, ze je Pepin nejakej vic pricucavaci. Nehne se ode me, furt me blemca, zjevne jsem coby dvounozec stoupla v jeho ocich. 🙂 Ale ne natolik, aby zase nezkusil lovit vrabcaky v serikach, uz mel jednoho v hube – letela po nem mala plastova konvicka, jsem zrovna zalejvala rajcatka divoky. Cumel pruh, ze mam stale jednu ruku dlouhou… Vrabcak prezil.
Esusova
Jo taak, vykrmujes sousedovic slipky. To ses hodna, ja taky davam takhle pani sousedce velky mnozstvi zelenych veci, susim ji pecivo pro kraliky.
Milo
Pekne jste vyletovali, rozumnej kompromis. Teda Robert hodne zhubnul, uz je zcela fit? Moc vas oba zdravim. 🙂25.6.2025 v 18:41 #190821Maya
Tak jsem videla dva dily toho serose O lidech a konich, kdo ma rad telenovely o nicem a hezky zabery koni, nebude zklaman 🙂
25.6.2025 v 18:42 #190822Maya
PetraK
Ja uz taky mysleka ze mas vlastni slipky 😀
Milena
Tak nakonec jste si to pekne uzili, tak to je super25.6.2025 v 19:19 #190823Milena z Prahy
Černej čaj, Fifi, Maya,
díky ?. Robert ještě není úplně v pořádku, ale pracuje se na tom ?.25.6.2025 v 19:32 #190824brut
Esuska
Aha, takze sousedovic slepicky dostavaji od tebe zeleny nasup. ? To je moc dobre..Peti, nemyslim, ze by nekdo tipoval podle Street view. Na to jsou lepsi treba zabery z dronu, ktere lidi sdileji na nektere platformy, aniz by o tom majitel vedel. To, ze nekdo projede tvoji ulici, neznamena, ze vidi do tveho bytu a co v nem mas. Staci ti k tomu okno a obycejne zaclony.
Kimi
Tak to je dobre, ze vse prezilo. Zitra maji jit bourky, kroupy , vichr a to i opakovane od jihu, pres Vysocinu na Moravu. Nevypada to uplne idealne, pry se muze vitr, bourky, supercelly opakovat ,ale jen na nekterych mistech.
Porad rikam, ze voda je potreba, jsem rada za dest, ale vichr a bourky s kroupami to teda neee!!!Cajik
Legalne nocovat muzes i jinde ,snad mimo Krkonos. Jen musis hledat vyznacene louky nebo mista. Myslim, ze neco je na bezkempu ( teda ,snad mam nazev spravne), neco by mohlo byt na Stezce a dalsi na strankach turistu ci vandrakuAno, krupicka je krupicova kase. Kde si vzala, ze ma 40% cukru a v jaky smesi?? Ja delam krupicku uplne jednoduse ze 1/4l mleka , 2 lzice detske krupicky , spetku soli a max malou lzicku cukru ( holka tam dava dve vetsi spetky cukru, takze max pul kavove lzicky). Pridam maslo ,ktere se rozpusti varem nebo ho nekdo chce navrch, takze do zakladu neprijde. Posypka zalezi na chuti, preferenci a to od skorice, pres kakao, po prazenou strouhanku ci tvrdy pernik na vareni.
Tak nadobi mas,i kdyz si jen namazes chleba maslem. Ale pokud neznas zadna jidla z jednoho hrnce, kdy mas fakt jen jeden hrnec ,lzici, prkenko na krajeni a nuz, tak staci rict a myslim, ze ti tady par typu rady prozradime. ☺️
Milena z Prahy
Krasne fotky a viditelne vsichni spokojeni.☺️ Kasperky mame radi a snad nam na podzim vyjde vylet. Pres leto je tam plno a to nemusime.Fifi
Super zprava, ze se Pipin vic lisa. Drzim palce, aby mu to vydrzelo a pokracovalo. ? Taky miluji ty pohledy, kdyz neco hodim a vidim vyraz plny prekvapeni, ze mam tak dlouhou ruku a dosahnu na ni ?? ( jen se musim trefit alespon kousek od ni, jinak to pozbyva platnosti). -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.