Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025

• Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,041. až 3,060. (celkem z 3,064)
  • Autor
    Milena z Prahy

Černej čaj
      Tak až na ty pately docela dobrý. Co se s nima bude dělat?

cernej caj

Milena
        rikala, ze asi nic. v nejake velke zatezi neni, aby to byl problem a ze kdyz s tim zil do ted, ze proste jen sledovat.

charlie ma srdicko jako zvon, akorat jak me prisel tlustej, ale neda se vzit do naruce, jedinej muj pes co s tim ma porad problem, tak ma 19,5kg coz je… mega hodne. 17 bych mu tolerovala, a to fakt strikne krmim podle navodu, pohyb se snazim ze ma denne skoro krom kdyz su pryc… asi proste uz ten vek je znat, +/- do leta se jeste drzel a ted na podzim se mi zacal zdat vyzranejsi

PetraK

černej čaj
          rozumím tomu dobře, že stehy vyřešeny a zatím žádný velký problém na obzoru????
          je to tak? POkud ano, tak HUUUURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.

Maya

cernejcaj
            tak to je Dastik na tom dobre, pately v tomhle veku bych uz taky neresila
            a hlavne ze sly stehy vytahnout
            jakoze Charlie se ti zda tlustej? vzdyt lapina pes ma mit 20 kg, jako 17 maji feny

Maya

Koupila jsem si u nas v jednom krame smrkovy sirup a je vynikajici
              maji i stranky a i ty pastiky maji super, jen kdyby to nebylo tak drahy
              https://www.viadelicia.cz/smrkove-vyhonky-sirup/

cernej caj

Petra
                taktak

Maya
                Jenze on byl vysokej jak ferinka, nezapomen ze je lroti beznym lapinam tak 2/3 a optimalne mel tech 16/17.

Fakt ma speky na bocich.

Otazka zda s trojkama muzem nejak zvysovat tu zatez. Neberou se na to nejaky chondra?

Petrs01

zvysovat tu zatez

No tak dogtreky, agility, případně prudké start-stopy za míčkem asi nehrozí. To by mu škodilo. Když to postupným přidáváním natáhneš na to, že za rok ujde i 10 km, tak asi spokojenost na všech stranách, ne? Kdyby kulhal, tak to uvidíš, nejsi venčič co čumí do mobilu.

cernej caj

Petrs01
                    Tak to je jasny ze nic tkaovyho nee ale vlastne ani nevim zda muze chodit treba i tech 10, jasne ze ted to neni zadna slava ale uz je videt pokrok, ze chodi rychleji, skoro to pripomina pomalejsi chuzi uz a ne sneceni:) alw nevim zda treba muzeme zkusit aspirovat na vic nez treba 3/4. Jestli by ku neskodilo treba ho vzit kdyz bude uz dobrr davat treba 4 pak na 6na prochazku trrba na dovce

Petrs01

No to je právě o tom, že musíš postupně, nasvalovat a prodlužovat a pak sama uvidíš jestli když půjdete na 6, tak je v pohodě, nebo se potom svalí a půl dne se sbírá, nebo ho po 4 radši vezmeš do náruče, protože začne kulhat. Takhle teoreticky to prostě neodhadneš, může chodit bez problémů a nemusí. Jde o to, že pojem „zátěž“ je děsně relativní. 13ctiletý Spratek ušel dva dogtreky.

PetraK

RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

jsem na tom hůř než nebohý Čárls – já mám špeky už naprosto všude. Na karneval půjdu za vorvaně.

černej čaj
                        a ale uz je videt pokrok, ze chodi rychleji, skoro to pripomina pomalejsi chuzi uz a ne sneceni:)

já myslím, že to sama poznáš, on se rozhodí – vzpomeň si na Bubinku, tak první dny nevyšla ani schody, chůzi měla taky takovou – řekněme varchlatou, a pak s námi prorejdila Jizerk i Krkonoše. Mám radost, že se hošíček rohýbává.

Maya

Cernejcaj
                          Myslim jako holky nasvaleni by mu mohlo pomoct tu patelu drzet, bych postupne navysovala zatez a az zacne kulhat nebo tu nohu odkehcovat, tak budes vedet, ze to uz je pres caru
                          Nekdy ti psi s patelama zacnou tak jako na tu nohu poskakovat, jako jen se odpichovat misto normalni chuze, ale tak vis ktera noha to je a jakykoliv odchylky si urcite vsimnes
                          Tak jestli ma Charlie speky, tak to si muzou s Lokim podat packy 😀
                          Ale taky myslim, ze minimalne kilo jsou chlupy

cernej caj

Petrs01
                            Jakoze s trojkama? Nebo nechapu

PetraK
                            Myslela sem to tak zw kdyz se nema zatezovat moc a pro nej je zatez 1km tak to je jako celkem tezky kdyz to nema zasnou jansou defibici a hrnaici ktere se muzu chytit prootze kdyz nevim jetsli jsou 3km zatez za rok nebo ne tak nevim jetsli ho muzu rozchazet nebo ne…

PetraK

A to jsem se nepochlubila. Mám šécky dárky zařízený! Resp. poslední dva na cestě. Váhám ešče s tím sudem vyfukonafuko. Ešče je chvíli čas, tak to pak rozstřelim.
                              Dneska vyluxuju pod linkou a jdu se hrabat do sklepa, do vánoční dekorace, pokud se už nikdy neobjevím, zavalilo mě to tam 😀

Maya

PetraK
                                To se mas s tema darkama, ja skoro nic a zas jako obvykle nevim
                                Jedina neter je hodna, ty dam prachy a ona si koupi neco na sebe a nebo nahlasi knizky, kluci chteji akorat prachy
                                A mame to nevim uz vubec kdyz prej nic nechce a nepotrebuje
                                Cernejcaj
                                Bys mohla ty svoje clanky jen namlouvat a mela bys je napsany hbed https://cesky.ai/
                                To ti nikdo nerekne presne kolik kazdy pes je jiny
                                Proste chodit kilak a az budes mit dojem ze to dava uplne v pohode, tak zacit kilak a pul, tak bych to asi delala ja

Maya

Cernejcaj
                                  A rozchazet ho muzes urcite, kdyz bude mit ty nohy nasvaleny, jedine dobre
                                  Tipuju ze to ze se nema oretezovat byla myslena takova ta klasika co hodne lidi dela, ze cely tyden nic a o vikendu celodenni vylet, to je pretezovani

PetraK

Maya
                                    máma – hele a co jí koupit něco z toho BoT? může se to nosit i doma, říkala jsi, že ji něco bolí – artritida? Tak na to?

Petrs01

Jakoze s trojkama?

To samozřejmě ne! Ale tohle je pro mne pes v zátěži a tu samozřejmě s takovým výsledkem nedoporučuji. Ale postupně rozchodit třeba k té desítce, když to půjde, v tom problém nevidím. Desítku mi ještě poslední rok ušel Baroušek, když už předtím skoro chodit nemohl (plotýnky). Většinou měl možnost si kdykoliv říct o kočárek, při tomhle dlouhým výletě šel bez, ale ke konci byl několikrát dotazován a vždycky „eště chci“ a pak najednou zahlásil stopku a dál už prostě nemusel, Petr skočil pro auto a počkali jsme na místě. Takže je to o tom si psa hlídat, naučit se jej číst a prodlužovat přiměřeně tomu co zvládá.

cernej caj

PetraK
                                        Sikulkaaaa!

Ja mam darky k narozkam swgre i neteri, k vanocum pro ne skoro vse zaplaceno a objednano. A kytyci svickovou od dennyky uz byde brzo na ceste to su zvedava co na to segra rekne

Maya
                                        Ja letos objevila tetovacky a nazwhlovacky divokrasno z brd nadherny obrazky prirody. Tatibek chce pro svojibpritelkyni nabatikovat trika ze nerada bily tak sem koupila barvy a az doda trika tak do nich zkusim pak dozehlit kytky ptaky a motylky:)

cernej caj

Huraa sice mi porad trochu piska na plicich ale spiro mam dobry. Nojo, je zima. To je dycky dobry:)

Maya

PetraK
                                            Nema aetrozu, noha ji boli od patere, na to nic nepomuze

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,041. až 3,060. (celkem z 3,064)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.