- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
16.10.2025 v 7:54 #194852
MirkaD
co se dá vše dělat v noční košily a županu-snídat,
psát na PC,poslouchat PC,
umýt nádobí,
vyprat,pověsit to-všude možně-i venku…:-D
vyprat,
umýt kuchyn,sprák
koupelku,
nakrmt andulky,zamést
vytřít,umýt wc…
a ukecávat psy jestli nehcou vstát a jít ven…
takže mě čeká vycházka-se teda asiuž převlíknu…
vlasy,cvičewní a iháháci…
včera jsem 2 apůl hodiny česala,kartáčovala,trimovala-záda,boky,stehna,stříhala-ten zbytek-Dafinu-tak je nakrátko,doma přes den svetr-a venku je příííšerně mokrá tráva brrrr
včera jsem měla na odpo do půlnoci skoro-málem mě po té úpravě upadly ruce/záda v práci-ale do jara je klid,jen hlavičku a zadeček upravit..
v neděli byly bedle…..bedle z Chřibů-ještě najít v Chřibech hřiby to bylo něco:-D
k útulkům se jako někdo,kdo se v tom neoriienuje vůbec nevyjadřuju….16.10.2025 v 7:57 #194853MirkaD
PetK-máš naučenou pro tyhle lidi nějakourychleodpovídajícíí formulku??
něco jako-mí psi se to taky musely učit a nedělají a nedělaly to zadarmo-Stafordi by z mé odpovědi zdechly-nmají rádi pamlskování:-D
ale dělají to za něco,není to automatický a zadarmo,je to za hračky,pamlsky,radost,stojí to čas a energii-něco takovýho odpovídám já….16.10.2025 v 8:09 #194854cernej caj
MirkaD
Akoras nemzues vyklepavat verbetku pred pranim protoze teomu prachu neuteces:DChcete nekdo monitor? Starej, 21,5″ 1680×1050 rozliseni.
Se starym stolem sem nemohla mit vetsi, takze sem mela ty 21 ale od novyho roku mam vetsi stup a 23″ takze to jen zkontorluju a muzu nekoku darovat.
Maji oba dva vstupy, vgi a dva a pres reudkci za 100kc se to da pripojit i jako obrazovka k novemu ntb treba
16.10.2025 v 8:12 #194855PetraK
Mirka D.
mám pro ně informaci, že psi se nerodí se znalostí toho, co my chceme, nechceme a je jen na nás je k tomu dovést a naučit je to, sami od sebe nic vědět nebudou. Všemu co po nich chceme, musíme dát označení a psu ukázat,co po nich chceme, že můžeme řvát jak prokopnutý ke mně, ale když pes neví, co to slovo znamená, tak jako logicky nepřijde.edit
ale dělají to za něco,není to automatický a zadarmo,je to za hračky,pamlsky,radost,stojítohle bych neřikala, protože pak budou mít tendece psa neučit, ale uplácet. O odměnách ano, ale ne, takhle.
- Odpověď byla upravena před 10 měsíci uživatelem PetraK.
16.10.2025 v 8:36 #194858Petrs01
monitor?
konzultuji s IT, 28. budeme na Moravě, tak by se to dalo vzít přes vás.
Pochopila jsem dobře, že nabízíš rovnou dva?16.10.2025 v 8:39 #194859cernej caj
Petrs01
Jasan, muzou byt oba:)My mozna 28. Rovnou na morave nebudem:D ale ta posta to kdyztak jisti.
Nebo az k veceru…
Oba maji polohovatelnou vysku, jedno je eizo a druhe samsung. Kdyztak je vyndam ze skrine, napisu modely, ofotim a vyzkousim odpoledne, jestli chces
16.10.2025 v 8:39 #194860Maya
No ja mit psa jako je Pepin, tak to taky nedam
Ono proste vetsina lidi, ja taky, neumi vymyslet kreativni reseni a kdyz jim obecny rady nefungujou, jsou v koncich
To proste neni o tom, ze by si to nechteli odpracovat, ale o tom, ze nevi jak
A vyhledat pomoc?
Nekam dojedu se psem ze mi steka na predzahradca, tam u toho odbornika to logicky delat nebude a vysledkem budou akorat zase nejaky obecny rady, ktery mi doma nemusi fungovat
Nejen kazdy pes je jiny, ale i kazdy clovek je jiny, coz byva krasne videt na tech videich kdy clovek nekam dojede a tam s trenerem pes funguje a s majitelem ne
Takze se ani nedivim, ze to dost lidi vzda a radsi se s tim smiri
Tech lidi jako Fifi, PetraK, Petrs, kteri maji vrozeny talent pro praci se psem, zas tak moc neni, je to proste jak s jinymi talenty, klavirnich virtuozu taky moc neni a vetsina lidi muze chdit na hodiny klaviru denne a stejne z nich virtuoz nikdy nebude, protoze to je proste ten markantni rozdil mezi naucit se spravnou techniku a mit vrozeny talent16.10.2025 v 9:04 #194861Petrs01
vrozeny talent
Tak sebe prosím škrtám 😀
Ono je ale velmi málo psů jako Pepin – jako opravdu málo. S ním by si poradil málokdo. Jenže většina psů je normálních, jen jim nikdo nic nevysvětlil a světe div se, sami se to nenaučej. Desetiletá Piksle se chovala jako neskutečná kravka, táhla, nevnímala, přetáčela se,… Po pár týdnech to byl normální fungující pes, chodící navolno v lese i v centru Prahy. Protože zřejmě poprvé za 10 let k ní byl někdo srozumitelnej. Na to nemusíš být virtuos, stanovíš pravidla, vysvětlíš je a dodržuješ je. Na vodítku se netahá, před silnicí se čeká, tohle ano, tohle ne,… Jasně, srozumitelně, bez výjimek. Ano, ze začátku je to na mašli, protože pes něco takového zažije poprvé, nezná, nechápe… ale až si to sedne, jste najednou spokojení všichni – i ten pes.
Jo a pozor, většina lidí, co je pes neposlouchá sám, si právě myslí, že je chyba v tom psovi, no jasně, von je určitě taky tak divnej jak Pepin, to je určitě vono, s tím nic neuděláme. A přitom kulový. Pes štěká v předzahrádce? Proč tam nechodí se stopovačkou, kterou zkoriguješ už to samotné vylítnutí? Proč tam nechodíte spolu a neučíš psa jak se chovat MÁ? Jak má ten pes sakra vědět, že tohle je špatně? Není blbej, neovladatelnej, nezvladatelnej,… je prostě nepoučenej, nebo ne srozumitelně.16.10.2025 v 9:44 #194862MirkaD
tak vycházka ke koníkům a k rybníčku zamnou
Dafi pro mě i na pařez na kopečku prudkým-fakt pidi kopeček-ale fakt prudkej-nebo prudká mez-at neurazím turisty zdejší-:-)
ale potěšila mě,že tam pro mě?pro pamlsek?vylezla-to to bylo vysoko,a ten pařez úplně tak zase moc nebyl vidět…obíhačky stromů,Žeryk nosil míček a šlo se dom…
Maya- má pravdu v jednom-já to neumím tak dobře vyjádřit jak jedna paní na videu,co má cvičí a má?útulek?nebo tm pomáhá ze psama?
no,-berte mě z rezervou-ale v podstatě jde o to-že paní říkala-že jde MIMO JINÉ O NÁTURU ČLOVĚKA-PROSTĚ JAKEJ JE ČLOVĚK UVNITŘ-NĚKDO TU DISCIPLÍNU PROSTĚ NEMÁ…
NĚKDO NEUMÍ BÝT TVRDEJ??MOJE SLOVA TED-JAKOŽE JE MOC MÍRNEJ..-DYT MU BUDE ZIMA,NECH HO,TA ZEM HO BUDE STUDIT,JÉÉÉ CO HO OKŘIKUJEŠ?TAK AT ŠTĚKÁ…
někdo jako rodiče Martina,můj tatkka,atd si pořídí psy,nikdy je prostě nebudou cvičit,vychovávat-PROSTĚ NIKDY,MŮJ TATKA BY PSA NENAUČIL ANI SEDNI!!!
ALE TÍM,ŽE MĚL PSY VYCHOVANÝ VYCVIČENÝ ODE MĚ,TAK S NIMI FUNGOVAL,
A TAKY JSME MĚLY VŽDY POVAHOVĚ NORMÁLNĚ HODNÝ PSY…NÉ ŽERYKA,KTEREJ-PROMINTE-MÁ O KOLEČKO MÍN….
A RODIČE MARTINA?PSI CELEJ ŽIVOT NA VODÍTKU-MAJÍ JÍDLO,VETERINU-NOO,EHMM..
VYCHÁZKY,ZAHRADU,MAZLENÍ..NEMAJÍ TEDA PRÁCI…ALE TŘEBA LÍNÝMU MAXOVI TO STAČÍ-ČMUUCHAT SI A JÍT NA VODÍTKU…
MŮJ TATKA ŠEL ZE PSAMA 4KRÁT DENNĚ VEN A TO DENNĚ,PSI/PES U NĚJ MĚL PÉČI,HRANÍ,VYCHÁZKY,VETERINU,JÍDLO-NEMĚL PRÁCI..ZASE VYCHÁZKY 4 DENNĚ-TO JE TAKY DOST…-HRÁL SI S NIMI…
lidí jako je můj tatka a rodiče Martina je obecně prostě hodně-a jasně,asi by teda neměly mít psa….
mít psa jako je Žeryk rodiče Martina,nebo můj tatka-kterýho za ty 2 roky několikrát pokousal..
a Pepina bych nedala vůbec protože neumím ty krativní,alternativní odměny s prostředí,je to na mě užž moooccc vysooká škol-na to nemám…
PetiK-s těma odměnama-jsem to vždy říkala schválně aby lidi věděly,že je to za něco po dobrým,ne mlácením-stručně napsaný ted…- Odpověď byla upravena před 10 měsíci uživatelem MirkaD.
- Odpověď byla upravena před 10 měsíci uživatelem MirkaD.
16.10.2025 v 9:52 #194867cernej caj
Ja to taky neumim srozumitelne psovi rict.
Ale dneska sem volala do utulku a moznaa vam to uz tady muzu napsat.
V utery vykastrovali naseho budouciho pejska, nikomu by ho davat nemeli, ze by nam ho „nekdo vyfouknul“, ale samozrejme co neni jeste doma neni jiste.
Koncem rijna si pro nej pojedeme.
Takze jeste predlouhych 12 dni. Mohli bysme pro nej uz driv, ale muz to kvuli praci driv nezvladne. Mame to prece jen 3,5-4h podle provozu.
Muzete hadat, co to bude:D
16.10.2025 v 10:15 #194868cernej caj
MirkaD
Zas jako… je to tezky, kdyz psovi das prochazky, souziti s tebou a veterinu tak proste… co trn pes vic potrebuje nez hodne lasky a trochu pohybu?Jakoze kdyz se nad tim zamyslis deti toho casto nemaj o moc vic a porizuje si je mnohem vic lidi a zajimavy ze nemame stat kriminaljiku prestoze mame stat plnej lidi ktery proste detem.nedavaji tolik co by podle jinych meli…
16.10.2025 v 10:16 #194869PetraK
Petrs01
Jo a pozor, většina lidí, co je pes neposlouchá sám, si právě myslí, že je chyba v tom psovi, no jasně, von je určitě taky tak divnej jak Pepin, to je určitě vono, s tím nic neuděláme.ano přesně tak. A přitom………. v normálních případech stačí opravdu v podstatě málo:
na to nemusíš být virtuos, stanovíš pravidla, vysvětlíš je a dodržuješ je. Na vodítku se netahá, před silnicí se čeká, tohle ano, tohle ne,… Jasně, srozumitelně, bez výjimek.
Pes štěká v předzahrádce? Proč tam nechodí se stopovačkou, kterou zkoriguješ už to samotné vylítnutí? Proč tam nechodíte spolu a neučíš psa jak se chovat MÁ? Jak má ten pes sakra vědět, že tohle je špatně? Není blbej, neovladatelnej, nezvladatelnej,… je prostě nepoučenej, nebo ne srozumitelně.
bingo. paní se ptala, ale, co jako, když tam ti psi budou sami, že to na ně nemá páku, jednoduchou odpověí, že dokud se to psi nenaučí, nemají tam sami co dělat, jsem ji dost vykolejila. Tali přesunem na vesnici získala pocity vesnického psa a hodlala hodně hlídat, prvotně jsem musela trošku pohovořit i s jejím páníkem 😀 a pak jsem si s tím pohrála, dneska jsme někde jinde, buď stačí říct „Stačí, děkuju, víme vo tom!“ „Hodná si byla“, nebo třeba na sousedy, děti, koně se neštěká a je to. Leckdy se příde i pochlubit sama, že jako „Já sem zahlásila a už mlčim, udělalal sem to dobře?“
Tyhle jednoduchosti nejsou žádný čáry, jen se tomu věnovat, soustředit se na to a být důsledný a čitelný. hotovo. Něco jinýho je, složitosti povahy a ne základní poslušnost.16.10.2025 v 10:21 #194870PetraK
černej čaj
Muzete hadat, co to bude:Dlabradůdl! Moskevák, nebo tak něco takovýho, stopro! 😀 😀 😀
Ne, mám radost a tiše držím palce na všechno.Na to aby to klaplo a mohl k vám a nic do toho nevstoupilo, na to, aby to klaplo doma, aby si hafani sedli, aby nebyly velké problémy a tak. prostě – aby vám všem dohromady bylo jen dobře.
Mirka D.
-jsem to vždy říkala schválně aby lidi věděly,že je to za něco
no ale ono to není za něco, ten pes to nemá dělat za něco, ty mu jen potvrzuješ, že to dělá dobře. Pes nemá pracovat proto, že čeká odměnu.16.10.2025 v 10:31 #194871Petrs01
labradůdl! Moskevák,
Ale nééé, to přece bude bígl, protože čaj už přece ví, že bíglové jsou nejlepčejší ?
Pokud mi nevadí, že pes nic neumí a jsme s tím všichni spokojení, budiž. Pokud mi vadí řvoucí pes na zahrádce, nebo cokoliv jinýho v tom soužití, tak prostě musím vědět, že na tom musím zamakat. A že když si stoupnu vedle štěkajícího psa a budu s ním blafat „ticho, nech toho, neštěkej“, tak z pohledu psa prostě smečka skvěle štěká spolu a nemá to jedinou chybu 😉
A že jestliže mám každou procházku jako posilovnu, protože se pokaždý se psem přetahuju… no tak buď mi to nevadí, pořídím psovi padnoucí postroj a nebudu závistivě čučet po těch co jim jdou psi navolno, nebo zapnu šedou kůru mozkovou a něco proto udělám. Protože SAMO dělá úplně jiný věci než výchovu psů ?16.10.2025 v 10:39 #194872PetraK
Petrs01
musím zamakat.
Protože SAMO dělá úplně jiný věci než výchovu psůMOJE ŘEČ
Mně fascinuje, že to někomu vadí, ale prostě nic s tím neudělá. Mně hrozně vadilo, jak se mnou Tali cvičila /odhlédnu od toho, že to bylo nebezpečný pro okolí, ne, že by někomu ublížila sama o sobě, ale mohla někoho porazit, stáhnout mě do silnice….blábláblá/ , nedovedla jsem si představit, že takhle budu žít dalších x let a dřela jak barevná, abychom to nějak aspoň trochu posunuli, aby se s ní dalo fungovat – a to teda i Brtnik, to zase jo, sice jsme se nesladili nikdy úplně, ale makal s ní taky jak barevnej.
16.10.2025 v 10:52 #194873MirkaD
-ale já to přece vím:-),
když mi švagrová a další říkaly-ale pak tě nebude poslouchat bez pamlsků-proto je ona a někteří u cvičení nepoužívají-míčky,pamlsky nic-jen pochvaly,aby pes poslouchal za pochvalu..
tak jsem říkala-ale mí psi poslouchaly a poslouchají i bez pamlsků,hraček-jednak by dřív neudělaly zkoušky,závody,
jednak Martin,tatka-pamlsky,míčky nepoužívají…
a psy je poslouchají
já taky kolikrát za celou vycházku nevytáhnu pamlsek,na výletech taky nepamlskuju každžý čekej,tady su a ke mě…
ted jsem na výletě několikrá řekla Žerykovi-TADY SU!!ZNAMENÁ TO NĚCO JAKO-POD TADY NĚKDE U MĚ,ALE NE CHŮZE U NOHY-A MARTIN-ON PŘECE VÍ,ŽE SEŠ TADY:-D16.10.2025 v 10:58 #194874cernej caj
MirkaD
Dafinkaaa sikovnaaa!O ja bych rekla ze casto staci ta laska a poskytnuta vhodna pece a cokoli navic je prijemnej bonus ze kteryho nekdy uz nic prijemmyhi neni…
Treba myslivci sice psy cvici a driluji ale lasla k tomu casto neni… tak radsi stekavej pes co taha ale ma tu rodinu nez vymakanej pes z kotce co je porad sam
16.10.2025 v 11:10 #194875cernej caj
Dnwska mi to strasne zlobi:( na telefonu…
PetraK
S Charliem se vesele ignoruji, takze s ferinkou to fakt musela byt velka psi laska, protoze tak jak k ni se uz nikdy nwchoval k zadnymu psovi ani fene. Vsude takova zdvorila ignorace kdy mu pes ci fena nijak nevadi, seznami se a de si po svym.16.10.2025 v 11:11 #194876PetraK
Mirka D.
-ale já to přece vím:-),já jsem logicky reagovala prostě na tohle:
ale dělají to za něco,není to automatický a zadarmo, je to za hračky,pamlsky,radost,stojí to čas a energii-něco takovýho odpovídám já….
16.10.2025 v 11:21 #194879PetraK
černej čaj
S Charliem se vesele ignoruji
huž se viděli? tak supr, že tam hned na začátku není žádný napnelismus. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.