- Toto téma obsahuje celkem 3,063 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 4 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
14.10.2025 v 21:42 #194770
Fifi
Jsem prehlidla. „Chudak a ani by nemel vyhled jako z pracky “ – Mayooo! 😀 😀 😀
No ne, tak kocky lezou vsude mozne, ale proc do mycky, kde smrdi chemie a tak? Nebo si vlezl do nadobi a oblizoval zbytky pred mytim?15.10.2025 v 5:39 #194771cernej caj
Fifi
Podle me je to super domecek a kvalitbi mycka tonje jak pracka a i kdyz maji kocky lepsi cich tak lri rouzmnemnpouzivani vhodnych cisticu to neni puch ze by to zvire padlo:DA super ze pepino je hodnej skvelej pef, to mas za tu drinu odmenu:)
MirkaD
Ak to je dobre ze maji jeste co nuchnat a obed ste moooc sikovny!15.10.2025 v 6:15 #194772PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Fčéra bylo u nás dobrodrůžo, ale asi neřeknu jaký, asi to napíšu jako článek, ešče nevim. A nebylo to ohaří dobrodrůžo
Fifi
sem prehlidla. „Chudak a ani by nemel vyhled jako z pracky “ – Mayooo! ? ? ?já bohužel taky přehlídla 😀 . Nebo možná naštěstí, páč bych si jinak vzbudila Brtnika, jak bych se smála 😀 😀
Nebo si vlezl do nadobi a oblizoval zbytky pred mytim?
on právě je průzkumník, jak otevřu třeba dolní šuplíky, takový veliký, kde mám potřeby na mytí, pytle na odpadky, věci do myčky a tak, tak tam lozí a zjišťuje, co to tam šécko je. On je navíc technickej typ, tyhle věci ho zajímají. Ale fakt ve mě hrklo jak f pendlovkách. Nadvakrát, nejdřív jak jsem se lekla toho tichýho pohybu mezi hrncema 😀 a podruhý hned v pikosekundě poté, když mi došlo, co se mohlo stát. Výhoda byla, že ten dolní koš byl právě vytažený, takže jak jsem ho šla zasunout, vytlačila jsem kocoura ven.Jo a tohle,
Jinak Pepino je v posledni dobe moc fajn pef, mam jen par modrin z lasky na predlokti.
tohle je pro mě děsně moc – i když se to netýká přímo mě, tak prostě po tý době, co ses s ním mořila, tak protože to umím po prožitém ocenit, mám z toho stejnou radost, jako Ty a věřím, že vlastně nejdůležitější na tom je, vidět, jak si to v něm sedá, jak se z něj vylupuje jiná bytost.
Maya
Jo to by neměl výhled , to je pravda, holt třetí třída , žádná jednička 😀15.10.2025 v 6:19 #194773PetraK
Fifi – víš – tak mě napadla myšlenka. Velká. Jestli to celý nějak nesesumírovat, nesepsat do jednoho, dvou článků a vyhodit to do světa – tady, na Zvířetník a tak. Aby lidi viděli, že to někdy trvá, že to je někdy spousta práce, ale, že když to člověk nevzdá a PRACUJE s tím psem, že se to změní, že nemají lidi nad psy lámat hole. Co myslíš?
Mimochodem – včera jsem po delší době nakoukla na pesweb – bože tam je už zase psů jak……. no hrozně moc, podle mě i víc, než bylo před covidem. Páč jasně, lidi jako „milá“ denisa z Toulavých tlapek a podobný uskupení sem tahají kde co, aby na tom trhli prachy, ale i tak, prostě to množství je neskutečný.
15.10.2025 v 7:13 #194776cernej caj
PetraK
Mozna je to taky pocovidovy zbavovani psu + velka dostypnost tech z vychodu ktery si lidi berou. Znam tak 30 lidi se psem a 2 z nich ho maji z vychodu.. pocitam vas, znamy na fb a tak.. to je dosy velka koncentrace tech vychodnich…Tak to se tesim.na clanek:D
15.10.2025 v 7:51 #194786PetraK
černej čaj
Mozna je to taky pocovidovy zbavovani psu
těžko říct no, to jsem si říkala, že už třeba je pryč, teď mi to přijde enormní ten počet psů, co tam člověk najde 🙁 jako tohle mi nedělá dobře na duši, to se přiznám. A to bezhlavý tahání psů odevšad čistě pro výdělek – viz ty TT a další spolky, to mě fakt dere. Někdy ty důvody chápu – viz třeba Rescue Rangers, jak jim říkám, kdy občas přivezou štěňata ze Slovenska ve spolupráci s jejich útulkem, nebo i chrty, kteří mají specifický okruh lidí, kteří do toho jdou, ale to není pro prachy, není to vyděračský a pod. No nic, já to nezměním, ale přiznám se, že to množství psů mě opravdu trápí. I to složení.Taky vím o lidech, kteří si vzali psa z Balkánu a pod. A jen jeden příběh je o tom, že ten pes žije pohodovej život. Jak dopadl třeba ten, kterýho jsem kdysi pomáhala odchytávat v Řepích na kolejích, to nevím. Další je neščastnej zavřenej v útulku v kotci, kde se poškozuje, jinou zastřelili myslivci……. Fakt skvělý řešní pro ty psy. Jak to je tam u těch dvou, co znáš Ty?
15.10.2025 v 8:03 #194787Petrs01
přivezou štěňata ze Slovenska
a jakej je v tom rozdíl???
A chrti – ač mi to trhá osrdím, tak tohle je taky alibistická cesta do pekel. Namísto toho aby se změnilo chování v původní zemi, tak mizivé procento těch psů za velké peníze zachráníme, poplácáme se po rameni a hotovo. Kdyby se ty peníze vložily do tlaku na změnu zákonů v jejich zemi, do tlaku na jejich veřejnost, zachránilo by to v budoucnu mnohem víc psů. Jenomže to nevypadá tak cool a blbě se tím chlubí na fejsbůku, zatímco fotky zachráněných psů v posteli, to je to pravé! Jenomže to ve skutečnosti hraje PROTI těm psům, protože když se náhodou někdo zeptá kam psi mizej, dostane pár dokladů a ty postelové fotky. No problem, ne?15.10.2025 v 8:13 #194790PetraK
Já tohleto všechno vím, ale taky vím, že náš tlak , tady od nás , není k ničemu, jsme pro ně prd, to by se muselo odjinud. A věřim, že to není jen o tom cool, ale i o tom hlubším, o tom, že je tam ty lidi prostě nemohou nechat, aby je někde pověsili na strunu. A to s těma osadama je stejné. Tam se nikdy nehne opravdu nic, nikdy. Ty podmínky pro lidi se tam nikdy nezmění, natož pro ty psy, kdy navíc, to už jsem tu psala, ty osady jsou elegantním řešením, jak se na slovači psů zbavují. Tak to bohužel je a to, co s tam s těmi psy děje, prostě chápu, že to někomu,kdo pomoct může a má kapacitu na to, aby z těch uzlíčků tam, udělal fungující psy, že mu to za to stojí. Protože s těmahle psama se opravdu pracuje, to není, že se sem přiveze pološílený vyděšený zvíře a předá se a děj se vůle páně, inkasujeme peníze – nemalý peníze, oni to lidi rádi vysolej, a dál nás to nezajímá.
15.10.2025 v 8:23 #194793Petrs01
prostě chápu
No, tak ale jistě chápeš i to, že naše země má nějakou kapacitu a když se sem furt vozí zvenku roztomilá štěňata, tak prostě naše útulky jsou plné. Vcelku slušně se bojuje proti našim množitelům, proto si taháme problémy odjinud, fakt řešení. Navíc i z těch vypiplanejch štěňátek časem nějaká část skončí… ano, v českých útulcích! Prostě proto, že lidi jsou kreténi, pes se jim už nehodí a halvně už není otomilý ščeňátko, tak šup, vymyslíme alergii nebo jiný skvělý důvod. Jenomže kdyby tu nebyl obrovský příliv ščeňátek, tak by ty naše útulky prostě vypadaly jinak. A ty útulky fakt nejsou naafukovací.
15.10.2025 v 8:28 #194794PetraK
Petrs01
No, tak ale jistě chápeš
říkám, že chápu. Na druhou stranu si vezmi, že lidi, kteří mají rádi chrty a klidně by si do útulku pro chrta sáhli, a jiného psa ale nechtějí, tak naštěstí na českého chrta v útulku moc nenarazí, tohle chrtí společenství je specifické.
Proti množkám se tu zas tak moc nebrojí, bohužel. Vzkvétá to velice, přeprodej a tak. RR nejsou ti, kteří tu způsobují obrovský příliv štěnátek právě. To jsou zcela jiný kapacity.15.10.2025 v 8:57 #194797Petrs01
RR nejsou ti
No rozhodně maj větší vliv, než když ti sousedka řekne, že nechala svoji fenečku aby si jednou užila, protože přece každá fenka musí mít jednou štěňata. Z téhle věty bys předpokládám vyrostla a jala se vysvětlovat že ne a proč…, ale občas nějaká ta várka štěňat ze Slovenska ti přijde v pohodě?
Takže za mne je dost jedno, jestli průběžně tahám psy z Rumunska nebo ze Slovenska, výsledkem je příliv a každej kdo v tom jede by zasloužil strčit do klece. Protože situaci v původní zemi tím (v lepším případě) nevyřeší a tady nás posílá do pekel. Argument „oni jich přivezli 100 a já jenom 20“, to přece do *** není argument! Prostě je to špatně, bez ohledu na množství či péči. Může to být lepší pro ty psy a jejich koncové uživatele, ale furt je to blbě!
Já vím, že se tam ti psi maj mizerně (slabý slovo), ale je to asi stejný princip jako vykoupení ubohého štěněte od množky. Ano, to jedno štěně zachráníš.15.10.2025 v 9:25 #194799PetraK
No tak já nevnímám jako stejný, aby měla fenečka jednou za život vs. psi z osady, kterejma je házeno o zeď a jsou tam mučeni.
Ne-e.
Stejně tak vnímám rozdíl mezi psy z balkánu, odchytávanými na ulici a štěňaty s kterými je házeno o zeď a jsou tam mučeni.
Ne-e.15.10.2025 v 9:35 #194800Petrs01
jsou tam mučeni
a změní se něco když jich 10 odvezeš? Tady bude +10, tam to bude jedno. Jenže když každej druhej doveze +10… Nejsme nafukovací. Prostě nejsme. Nezachráníš celý svět, rozhodně ne takhle.
15.10.2025 v 9:44 #194801PetraK
Petrs01
tohle nezachráníš nijak.
A já prostě chápu, že konkrétně tohle, tenhle případ někdo – a to někdo kompetentní s mozkem a dobrým postupem, řeší, protože mu to nedá spát. Protože to viděl, protože to nedělá pro peníze, ale pro ty čokle. Chápu to. I proto, že to řešení nemá. Ti psi na balkáně mají stokrát větší šanci žít, než ti z osad a když to vidíš, tak je prostě pochopitelné, že aspoň něco uděláš, zvlášť, když ti jde ty psy nenechat v zábalu děsu, ale postavit je na nohy a i jim vyhledat vhodný lidi a ne to sázet, jak buchty do regálu.
Prostě já osobně tohle konkrétně chápu, právě proto, že to nemá vůbec žádný řešení.15.10.2025 v 9:50 #194802Petrs01
tohle konkrétně chápu
Tak se pak nediv, že je pesweb plnej psů. Ale uklidním tě, velká část těch psů na peswebu je právě slovenských a rumunských, jen to nezjistíš hned.
15.10.2025 v 10:41 #194803cernej caj
PetraK
To jedno je stene do rodiny kde se pred detma jel vycvik, dogtreky, atd, tam je opecovavany.To druhy je fena, kterou nasli privazanou u krabice mrtvych stenat privezena cca ve 2letech. Ma ji ten kluk co sem s nim sla frystak v zari, pes se ma luxusne, neni jeho prvni.
Co mi rikal, tak to funguje tak, ze si vyberes z utulku dle fotek a videa psa, a tohonti dovezou ale nemuzws pak rict ze ho nechces, takze rekneme ze se aspon vozi psi, pro ktery je primo nalezen novy majitel a ne ze se na blimd priveze 200 psu s tim, ze to nejak dopadne.
Ne ze bych s tim takto souhlasila ale…
Jinak kdo je u nas zitra 4 roky? 🙂
Pes kterej za 3 roky pochopil, ze kelimek se nezere ale vylizuje:)15.10.2025 v 10:42 #194805PetraK
Petrs
no nemyslím si, že by RR stál za tím, že je tady tři kopce psů
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=i.000394Zrovna oni to nezahltí. Já opravdu rozlišuju spolky typu TT a těch, co to mají na kšeft a tahají sem tuny čistě jen štěňat a těch, kteří mají rozum a jde jim o psy.
15.10.2025 v 10:55 #194806Maya
Cernejcaj
Charlie je sikovnej, to ja musim Lokinovi kelimek drzet 😀15.10.2025 v 10:59 #194807PetraK
černej čaj
dík – já jsem spíš myslela, jak fungujou ti psi samotní, jak zvládli přesun do civilizovanýho života, protože ty co znám já, tak krom té jedné výjimky, to byl vždy průšvih a tomu psu se nežilo úplně snadno. je mi jasný, že postaráno o ně je hezky, to jsem tak nějak předpokládala, když jsou to lidi z Tvýho okolí, že nebudeš mít kolem sebe někoho, kdo by se psem nežil hezky.Pes kterej za 3 roky pochopil, ze kelimek se nezere ale vylizuje:)
ale, ale! Tak to mu gratulujeme nejen k výročí, ale také k šikovnosti 😀 . Stejně – brouček malej.
15.10.2025 v 11:00 #194808Maya
Ja stojim spis za Petrs, clovek si ma uklidit nejdriv vlastni dvorek nez zacne uklizet celou ulici
Ti psi v Rumunsku nejsou jen z ulice casto berou z jejich utulku a vozi se do utulku k nam, coz je jako fakt haluz
Mnohem lepsi kdyz uz tak mi prijde akce kdy v Egypte provozuje pani utulek a u nas se pro ni vybiraji dary a penize, nastesti jeste nikoho nenapadlo tahat sem egyptsky psy, ale ono to prijde si myslim -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.