Kecací léto 2024

Fóra Ostatní Kecací léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,681. až 1,700. (celkem z 1,972)
  • Autor
    Kimi

Disciplínu sbližování s vodním ptactvem jsem provozovala též, dokud byla mamka, tak i s ní. Ptactvo nebyly labutě, ale divoké kachny. Přes zimu hejno bylo na potoce, který odděluje parkoviště a prodejnu COOP. Vždycky jsme koupily nějaký rohlík navíc nebo granule a z lávky krmily, buď házely do vody nebo na břeh, ti odvážnější ptáci byli schopni vylézt pro jídlo na dost vysoký břeh. Myslím, že to samé hejno se na jaře odstěhovalo na rybník vedle cvičáku, aby tam zahnízdilo, to jsem si připravila krmení doma nebo mě zásobila mamka. Na rybníce pak byla k vidění i káčátka. Nevím proč, ale letos se na potoce kačenky neobjevily. Možná díky teplejší zimě zůstaly na rybníku, který nezamrzl. Já už ale na cvičák chodím jen zřídka od doby, co Goli onemocněl.🦆🦆

MirkaD

tak dovolená my úspěšně+ skončila a byla SUPÉÉÉR
        a komu se nechcou číst slohovky a čučet na fotky:-)
        počasí-vyšlo!
        výlety-vyšly-s Dafi i bez-kvůli horku byly 2 dny bez ní a mě bylo smutnoooo:-)
        su na ní víc závislá,než ona na mě:-D
        s Martinem-dobrý-vše v pohodě-na všem jsme se domluvily
        a ted slohovka
        – Pondělí-ráno velká vycházka oba psi,pak dopoledne teta+máti hřbitovy-Koryčany/Bučovice,u bráchy Martina na kafe-a na obědě na Litovli-to už jsem chytala nerva,že nestíhám,chtěla jsešm si odpočnout před zubařem a balením….:-(
        no takže pobalit věci,
        a na půl 3 do Kozlan k zubaři-vrtání zubu,2 hodiny nekousat a dom..
        doma dobalit,vzít na pidi vycházku oba psy a pak jen !!!!s Dafuškou odjet
        doma zůstal Žeryk s tatkem…
        dojel jsme do BK.šly do města nakoupit,pak jsme si šly sednout do hospody co máme přes most,já si dala tradiční trjkombinaci*džus s teplou vodou do půllitru,latté kafé a colu,Martin několik piv a šlo se dom,teda přes most/koleje,kještě vyvenčit Dafi a dom
        ÚTERÝ
        brzo ráno vstát,sbalit foták,batoh,vodu,Dafi nakrájet jebko,dát léky a pěšky na bus na nádraží autobusový,a odsud do Ostrova u Macochy,
        tam nakoupit,a jít polama za hřbitov ke křížku-tam se napapat,a mezi polama do lesa,tam na Konský spád a pak na Mcochu a odtud-nééé po schodech dolů,kde jsme xxx let po sobě chodily a pak kolem punkevek na Skalák,ale rovnou z Macochy kolem Křenkova pomníku dolů
        a bylo to fajn-v lese chladno,Dafi a JÁÁÁ ušetřený schodů co mě už minule vadily+asfaltu kolem Punkevek,takže na Skalák jsme došli obě v pohodě!!daly jsme limču,Martin si koupil přilbu+hrnek a sklinku
        a jely jsme krasobusem v 11dopoledne dom
        po cestě jsme daly u Golema meníčko-doted nevím co jsem kurna jedla???!!!
        došly jsme dom,zalehly,
        odpo zašly nakoupit do města a na džus/kafé/colu+Martin pivo,pak dom a v noci vyvenčit
        pohodička-fajn počasí,vše vyšlo:-)

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci a 3 týdny uživatelem MirkaD.
        MirkaD

STŘEDA
          brzo ráno vstát a jet směr domů s Dafi,protože vedra ona nemusí…:-(.a já si s ní chtěla volno užít a ne ji uvařit….
          takže brzo ráno jsme zajely na Holštejn autem-zaparkovaly jsme kousek od mimimuzea-jedna místnost-před ní ten dřevěný koník s vozem,pak jsme šli po dědině na zříceninu Hlštejn-takže-šutry,jeskyně hladomorna,kapradí(lidi s kníračem pepřákem)jinak nikdo,pochodily jsme to,schladily se v jeskyni,a po hodině i v muzeu jsme jely do Josefovského údolí,
          tam se Dafuška schladila v potoce,nafotily jsme fotky u pecí,objevily lesní bar,trošku jsme se prošli a jely jsme dom
          teda vzaly jsme to přes Vyškov,kde jsme koupily pizzu,Dafi léky,
          dojely jsme dom
          vzaly jsme oba psy-Dafi i Žeryka,vzaly jsme i tatky a jely jsme je vyplavat k rybníku,
          a odtud do Bučovic,tatka s Martinem šli nakoupit a já pěšky k hudebce-psi se prošli,vyvenčily,proschli,
          Žeryk měl zmněnu+plavání,tatka vypadl trochu z domu-jinak chodil s Žerykem 2 krát denně chvilku ven a jinak čučel na tv,a večer si chvilku sedl s tetou a máti,
          takže s námi vypadl tatka k vodě a do města,psi měly plavčení+vycházku po městě,
          doma jsem je vyčesala,překartáčovala,dala jsem si vanu,pokecala s andulkama a jely jsme už bez Dafi-která další dny vůůůůbec nechtěla chodit s tatkem ven-a jely jsme bez ní do BK,
          dojely jsme do BK,zašly na kafe/džus/colu+pivo,po cestě jsme se stavily v knihovně kde jsem si za 5kč-koupila pohádky Jana Drdy s ilustracemi J.LADY-který jsem si tam ČETLA A SERVÍRKA MI NA TO ROZSVÍTILA-HEČČČČČ!!!:-D:-D:-D,
          pak večer domů a hají

MirkaD

ČTVRTEK
            ve čtvrt na sedm ráno jsme jeli do Telče-teda do Brna a po sedmé hodině do Telče busem
            doejly jsme tam,došly na náměstí kolem rybníka
            daly jsme oběd-já měla tortillu,Martin buritos+domácí limo malinový-80kč…sklinka…ale pohodička,jedly jsme,pily a koukaly po okolí/domech a fotily…
            kromě obchodů v podloubí tam byl jarmark…stánky,stánky,všude samý stánky…
            3 krát nebo i víckrát jsme obešli stánky+obchůdky,3krát jsme byly v parku z toho jednou jsem tam ležela a podřimovala a jednou trochu cvičila a jednou šla bosky…
            ve městě měly milion stánků-mimo jiné stánek se sponkama,náramkama a obojky vodítka z pravé kůže…krásný věci,ale vše bylo krásný
            nakoupily jsme dom dárky-přívěsky máti a terě-podtácky dřevěný,tetě pidi plštářek,máti vázu a klobouk který mával ušuma a když se zmáčkl zobák tak kváakal-já to za chůze po TELČI POUŽÍVALA-GAGALA JSEM,MÁVALA UŠIMA,a takhle jsem jela busem i vlakem:-)
            dost tam pražilo na hlavu:/
            no,ještě jsme jim vzaly oplatky a tatkovi hrenek s obrázkem Telče a oplatky
            zašli jsme do muzea voskových figurín-kuriozit
            a do Telčskýho domu-keramika,hračky,autodráhy…
            2krát na bezinkovou limču a pak v 17,00 busem dom…
            měl teda spoždění-dopravní zácpa+objíždka,takže po sedmé večrer v Brně-nakoupit,vzít večeři-tortilla a pizza a o půl 9 večer doma….
            bylo to fajn,ale jedn dloouhej výlet za dovču mi vždy stačí…

MirkaD

PÁTEK
              ráno po deváté hodině jsme vyjely autem do Rudky u Kunštátu-kde jsme prošli jeskyni s Blanickými rytíři,prohlídli v areálu výstavu keramiky a věci pro nevidomý-zvonky,rolničky atd.,
              odsud jsme jely do Lysic-do zámku,kde jsme prošli zahradu+výstavu naivního umění-mezinárodní-Finsko,Německo,Slovensko..
              tatkovi jsem koupila tašku se zámkem LYSICE,
              a jely jsme dom
              v BK jsme zašly na oběd a dom
              venku odpo liják
              po šlofíku jsme tradičně zašli na kafe/džus/colu+pivo,a zase dom a číst si-Martin si na výlety kupuje Epochu a 21,století…

MirkaD

SOBOTA
                sobota byla ve znamení chození po obchodech-fakt,že bydlíme kousek od centra:-D
                takže se koupily věci na hřbitov,pochodily se obchody,počučely jsme v nich,vzalo se pár drobností
                tatkovi sada nových utěrek,vekovním ptákům zob,andulkám,psům nový kroužek do vody,když ten předtím uplaval…
                no prostě dopo ve městě:-)
                pak jsme jely na hřbitiv -protože máma bude mít v srpnu svátek a brácha výročí,,
                a odtud dom
                předtím sbalit se a uklidit byteček…
                ve Vyškově jsme daly oběd a nakoupily doma a odpo jsme dojely…
                poseděly jsme k večeru s rodinou,ša jsem na 2 pidi vycházky ze psama,
                podebatila s andulkama:-D
                a sobota za náma:-)

MirkaD

a dnes-NEDĚLE
                  ráno vyvenčit psy,Martin jel nakoupit s máti
                  a pak jsme jely ze psama na ranč do Kselan,kde jsem se na 5 minut svezla na koni-jízdy jsou všude třeba objednat na 3 dny dopředu,a časem by jsme tam chtěly zajet na oběd+já na jízdu jedna lekce 50 minut i se sedláním,čištěním koně a je to fakt o učení…
                  ale musí se objednat předem+já chci mít poté volno…budu asi dost rozlámaná..
                  no nicméně sympatickýho borce jsme na 5 minut svezení ukecaly+Martin šel za náma ze psama,
                  pak jsme sedli na čokoládu horkou a Martin limču,polívlku,pochodily jsme krásnej areál a já ŠČASTNÁ,ŽE JSEM SE SVELA I LLDYŽ PIDI CHVILKU NA KONI!!!!
                  jsem jela dom..
                  doma psi zalehly a chrněli do pozdního odpo,já večer po tv odpoledne s takem jsem šla jen chvilku pocvičit s Žerykem,a pak jsme daly posezení s rodinou a dovča za mnou….
                  zítra odpo….

cernej caj

Thielli
                    Pekny, ale souhlas tak trochu s petrs, ony umi byt fost agresivni a kdyz jich na tebe jde asi 40 protoze jim ke sve svacine nehazes jejich… uaaaa.

MirkaD
                    Tak to vyslo ze jste meli s martinem spolu? To je super! Stebsi to uzili, je to videt i z fotek i z povidani:)

Co to mas za ty modry triko saty? To vypada zajimave. A teda v telci ste sito museli uzit tam trhy a zamwk a namesti:) ale vedro teda na delsi cesty nesikovny

cernej caj

A dneska jednani se sefem o moznosti mit 3 dny v tydnu HO i kdyz teda ne ze by se mi hodilo zvedat financni zatizeni rodinnyho rozpoctu.

Kdyz pobezi o 8h denne dyl PC, tak to zvedne elektrinu tak o1/3, splachovani teda min a vareni obeda, alw na topeni v zime to bude mit velkej vliv… 🙁

Thielli

Když já je prostě nemám ráda.

Já taky nemám ráda lidi a s tebou se bavím 😂

Ale teď vážně zase – je mi jasné, že plovoucí člověk, co má nad vodou jen hlavu, když kolem něj krouží a třeba i syčí několik pětadvacetikilových ptáků, má strach. Taky ho mám.
                        A tahle důvěra, která je na těch fotkách, ta se budovala dlouho a pomalu. Ony už nás i zdraví takovým tím vyhoupnutím hlavy. Ale POPRVÉ nechaly mladé být ke mně blíž než byli rodiče. Z toho jsem byla naměkko.

Kimi

Kačeny jsou také krásné, nejlepší je pozorovat zblízka, když se z hnědého peří klubou první modrozelená brka, že se z výrostka stává kačer. Těm musíme dávat sólo, protože labutě si samozřejmě drží místo u stolu pro sebe.

Thielli

Mirko,

to je komplet dovolenková reportáž, hezké, hezké…. hlavně oddech od práce konečně.
                          Ale krátké, což… takhle dva týdny bys potřebovala minimálně.

Maya

Thielli
                            to jsou krasny fotky, ale ja se teda labuti taky spis bojim, uz i parkrat me pekne se psem prohnaly
                            MirkaD
                            tak to jste meli super dovcu
                            kdybys chodila na koniky nejak pravidelne, tak hlavne si porid jezdecky holinky, jinak budes mit lejtka jednu modrinu
                            ono ze zacatku nehrozi ani tak rozlamani, jako pekne naklepanej zadek, ze si nesednes 😀
                            cernejcaj
                            jo, naklady doma ti HO celkem zvedne
                            ale ono by firma by to ted podle toho noveho zakona mela kompenzovat tusim minimalne petikilem mesicne

Petrs01

nemám ráda lidi a s tebou se bavím

Nápodobně. Jedu na výjimky.

Maya

mama si objednala z astratexu a vraci to, maji to tam jen zasilkovnou zdarma, jako super, nic se nemusi vypisovat, jsem myslela, ze to hodim do z-boxu, tak jak debil tam v sobotu jedu a zaboha se mi nepovedlo prijit na to jak to tam dat
                                To je na to nejaky figl ci co?
                                tu zasilku mam v apce, ale pisou tam jen predat na podaci misto, to fakt jako treba ze to do boxu nejde?
                                jsem myslela, ze pres box jde posilat vsechno

PetraK

Nažďár Prdi! Labutě jsou nebezepčný zvířata – nejvíc na kolotočích 😀 .

Já zas du, heč. 🙂

cernej caj

Maya
                                    Na zbox jsou jijy kody a jibak se generujou

No my museli podepsat ze sw vswho zrikame bez toho nam HO nepovoli a ja potrebovala nejakej den 14h smenu a to bych se proste MHD nedostala… takze swm vymekla a pak s tema berlema se mi hodilo ze nemusim denne do prace se dvema prestupy

Petrs01

na koniky

Stačej chapsy. A zadek jsem nikdy naklepanej neměla, spíš sedřený záda (Čert měl zvláštní smysl pro humor).

Kimi

Mirko, krásné dovolenkové putování.👍

Maya

Petrs01
                                          ja ze zacatku zadek naklepanej strasne
                                          a je to uz davno a to byl zadek jeste mladej, ted by to bylo jeste horsi 😀
                                          a modriny od kotniku az na stehna 😀
                                          cernejcaj
                                          no me to prave vygenerovalo ten kod s pismenkama, o kterym pisou, ze je do boxu
                                          dneska to svagrova hodila do trafiky, kod prej strhli a vytiskli si svuj stitek
                                          tak nevim
                                          to vas teda pekne ojebali s HO, usetris alespon prachy za jizdy nebo mas prukazku?
                                          ale proste clovek ty prachy rad ozeli, zas je vic casu a min nervu s cestovanim, me to teda za to stoji

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci a 3 týdny uživatelem Maya.
                                          cernej caj

Ja na konovi sedela jendou asi 15 minut tak ani nevim, jak to cloveka naklepe

Maya
                                            Mam rocni, uz pri 2,5 jizdach tydne se mi rocni vyplati a 2,5jizdy tydne urcite splnim vetsinu tydnu… do 2 jizd tydne by to jeste stalo za zvazeni, ale…

Ted pred domem zastavil kokot s reprakama na plny kule, stejny peklo jako v kanclu…

Za pul hodky se na to jdu zeptat a podle toho co vubec rekne sef bude pul rocni kolecko zase s HR…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,681. až 1,700. (celkem z 1,972)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.