- Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
31.7.2024 v 11:25 #175188
Petrs01
chci zpatky covid
Fuj, to je rouhání!
Jako, z jednoho pohledu – HO, každý víkend pryč, přes týden k Labi vyplavat,… JO, BERU.
Jenomže…
1) Kdo má děti, nejspíš se hrůzou osype jen při tom pomyšlení znovu být zavření v ponorce.
2) Byly zavřené sportoviště, spousta dětí se k svému sportu už nevrátila, spousta jiných nezačala, bo v kritickém věku neměla kde.
3) Kamarádovi vymřela půlka rodiny, včetně strýčků a tetiček, prostě 50%. U Petra na dílně 2 ze 4 – když mi oznámil toho druhého, tak jsem bláznila hrůzou. To byly ty začátky, bez očkování, nejrizikovější skupina… Šéftrenér plavání to přežil – umělý spánek, několik operací, doživotní následky.
4) Doktoři. Co tihle lidi zažili, to fakt nepřeješ nikomu.31.7.2024 v 11:46 #175189cernej caj
Maya
Ja v covidu denne dojizdela teda, to by me nepomohlo:DAle nemusim nosit rousku 😀
31.7.2024 v 11:46 #175190PetraK
Jako, z jednoho pohledu
žádný HO
cestování s náhubkem
chůze pěšky do prasé a z prasé, aby se člověk vyhnul riziku ( to bylo pozitivum zase, ale stálo to dost času)
strach o svoje blízké
strach, co bude se psy, když umřeme, skončíme v nemocnici, skončíme jen s domácí léčbou, ale nebudeme moct venčit psy…….necy.
31.7.2024 v 12:16 #175191Maya
Petrs01
1-2, ono slo vypadnout do lesu, na tury, na kola a tak, ale lidi byli liny a radsi si dali tu ponorku a jeste ted omlouvaji deticky covidem
3, ono pomerne hodne lidi umre kazdy rok na chripku, ale to nikdo neresi a obecne se ted uz uznava, ze hodne tech starych lidi umrelo na stres a ne na covid, takze tezko rict
4, jo, protoze kruci misto aby lecili ty nemocny lidi, jako se to delo jinde, tak akorat resili ty prusery31.7.2024 v 12:47 #175193Petrs01
slo vypadnout
1. Nešlo. Dospěláci na HO + děti na distanční výuce, všichni se prali o prostor, někde i o techniku.
2. Jo, mohli jít běhat nebo jezdit na kole. Hotovo. Plavání, cokoliv kde je potřeba nějaké nářadí, kolektivní sporty,… všechno šlo strašně do kytek. Trenéři dělali co mohli, distanční tréninky, náhradní cvičení,… ale sport, zejména ten dětskej, potřebuje tréninky, motivaci, závody.
Další ročníky prostě nezačaly. Dodneška je to velká díra.
3. Znáš někoho, komu na cokoliv vymřela půlka příbuzenstva během roku??? To nebyli důchodci nad hrobem, to byl průřez vším, snad kromě dětí. Rozhlídni se po svých blízkých a půlku v duchu škrtni. V práci normální aktivní chlapi, trenér vysportovanej chlap… ty a já jsme měly štěstí, tak se vlastně nic nestalo? Jako fakt?
4. Tohle už opravdu no comment.31.7.2024 v 13:27 #175194Thielli
Mayo,
zrovna já jsem taky cynik, který lidstvu přeje, aby se jakýmkoli způsobem zmenšilo na polovinu stáda (a klidně bych šla do té půlky co jde…), ale…
Naše covidová statistika v rodině:
těžké průběhy, úmrtí, jeden teenager distanční výuku nezvládl a především na poli matematiky se dostal na tak šikmou plochu, že mu hrozil pád na učňák, mohlo se na něj řvát, brečet, vyhrožovat, prosit… nakonec doučovat za neskutečného úsilí… vypad z vlaku a dodnes tam ta díra je. A nevymlouváme se.
Já osobně dokážu narovnat nemocnou hlavu jen v přírodě. Jediná povolená malá příroda pro mě byla v Klánovickém lese, který se během covidu stal větší Stromovkou. Do té přírody vyráželi lidé, kteří tam předtím nepáchli, takže ani nevěděli, jak se tam chovat.
…
Jediné, opravdu jediné, co za mne bylo na covidových opatřeních přínosné, bylo to, že se zase slyšely velryby v moři, že se slyšeli ptáci, když zpívali, že zvířata se pomalu vracela na některá místa, ze kterých jsme je vyhnali, protože tam nutně musíme na dovolenou…tolik příspěvek do diskuse za mne.
31.7.2024 v 13:52 #175195Petrs01
Do té přírody vyráželi
Jo, to potvrzuji. Tady v lese normálně potkáš pár běžců a pejskařů, pohodička. Za covidu to nešlo, ten les byl narvanej, všude někdo a většina z nich čuměla jako kdyby byla v lese poprvé. Možná byla. Jenže se tam prostě nedalo chodit, takže jsem tehdy venčila psy všude kde se dalo. Ano, objevili jsme v Praze spoustu nových zelených mini-zákoutí. A vypadli mimo Prahu kdykoliv to čas jen trochu dovolil.
31.7.2024 v 13:56 #175196PetraK
Souhlasím s Petrs a Thielli.
. Do té přírody vyráželi lidé, kteří tam předtím nepáchli, takže ani nevěděli, jak se tam chovat.
tohle pro mě bylo třeba hrozně hrozný, strašný, příšerný. Do mých míst, kam roky a stalení nikdo nechodil vyrazily doslova davy hovad – psala jsem to tu tenkrát, byl to masakr, průvod prostě. Kreténi chodili s cígem ve stařině – jen to tam těm zvířatům podpálit. Když se tehdy na chvilku povolilo na léto a mohli jsme vyrazit na dovolenou, zrušili jsme to, protože být dál v kontaktu se stádem hovad z regálů bylo pro mě neúnosný. Fakt děsný.
…
Jediné, opravdu jediné, co za mne bylo na covidových opatřeních přínosné, bylo to, že se zase slyšely velryby v moři, že se slyšeli ptáci, když zpívali, že zvířata se pomalu vracela na některá místa, ze kterých jsme je vyhnali, protože tam nutně musíme na dovolenou…ano, tohle bylo moc hezký, to je pravda.
1.8.2024 v 5:42 #175197cernej caj
Tak mam prukazkove foto a vypadam na nem jak ychtyl. Pry vzhledem k tomu na jaky he to doklad,tak je to v poradku:D
Dneska sraz s klukama z avg, kde nas 2017 rozpustili, tak se tesim a navic mi udelali radost tim, ze je uz od 16h, takze kdyz budu doma kolem 8, tak se snad jeste i stihnu zabalit na zitrejsi vandr:D
1.8.2024 v 7:43 #175198PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Fčéra byla totál na zdechnutí, čokle ani nechtěli ven, šlo se jen štěkat Babičce pod okno, aby vykoukla. A ven se šlo až v sedum. Já to prostě neumím zvládat tyhle vjédra, jsem Yetti, ne Saharská perla. Máme tu v chodbě vosy – hodně vos, asi se tu zabydlely v podhledech
černej čaj
mohu Tě ujistit, že neexistuje doklad, kde by člověk vypadal normálně. Já fšade jak masovej vrah.
tjo, se ještě s klukama takhle scházíte, to je dobrý!1.8.2024 v 8:02 #175202Maya
Petrs01
proc 4 no coment? Vsak proto jsme meli nejvyssi umrtnost v Evrope, si to zjisti1.8.2024 v 8:03 #175204Maya
cernejcaj
doklady se stejne skoro nikde neukazujou, tak dobry 😀
to avg jeste vubec existuje? nebo oni se vlastne s nekym spojili myslim?1.8.2024 v 8:06 #175205cernej caj
PetraK
Jj, jednou tak za 2 roky to vyjde:)My vcera byly s kes plavat, chteli sme na venkovni bazen, ale tam 1000 lidi, fakt nacpano tak sme sli do vnitrniho, kde skoro nikdo nebyl.
Neumim kraul ani znak, ale vetsibou si par temp znaku dam, a chytly me desny krece do toho uzdravujiciho se svalu takze sem jeste nasla asi pohyb nezvyklej kterej ten sval nedava…
Tak sme pak plavali na pejska/krysu v detskym bazenu, at ten pohyb trochu trenuju. Prsa s hlavou pod plavat neumim, takze swm si dala jen par bazenu s hlacou nad, ale to moji krcni i pateri nedela dobre, tak sme pak sli chvili do vyrivky a pak uz to venku slo jak sme byly zchlazeny…1.8.2024 v 8:08 #175206cernej caj
Maya
Neexistuje, koupili, rozpustili v roce 2017 zcela, avast ma dva produkty totozny jen na jednom je obrazek avg a na druhym je obrazwk avast a jinak je to uplne to samy, asi jako kdyz koupis madeta mliko s napisem madeta nebo madeta mliko s napisem clever:DAvast ale byl loni koupen nejakou amwrickou firmou tak kdo vi jak dopadne on 😀
1.8.2024 v 8:37 #175207Thielli
Mayo, muj poslední příspěvek k této výměně, kterou sleduju (pro připomenutí níže 4 vaše citace)
P: 4.Doktoři. Co tihle lidi zažili, to fakt nepřeješ nikomu.
M: 4. jo, protoze kruci misto aby lecili ty nemocny lidi, jako se to delo jinde, tak akorat resili ty prusery
P: 4. Tohle už opravdu no comment.
M: Proc 4 no coment? Vsak proto jsme meli nejvyssi umrtnost v Evrope, si to zjisti
Za mě:
Tohle je nebezpečná myšlenková zkratka, která přesně vede k rozdělování společnosti bez ohledu na hloubku znalostí znesvářených skupin.
Vůbec, ale vůbec nefandím vládě, která tehdy byla u moci. Objektivně však všichni musí uznat, že s něčím takovým se nikdy předtím nikdo nesetkal a celá Evropa vařila z vody, každý jinak. Dále – stáří populace, obezita, počty lůžek na obyvatele… to všechno byly proměnné, každá v jiné zemi jiná. Počet mrtvých tedy rozhodně není „absolutní“ číslo. To byla odbočka k politickému řešení…
a teď tvoje tvrzení, co dělali doktoři. Nebudu psát no comment, ale napíšu, že jedna plicní lékařka je má osoba blízká. Takže jsem měla informace přímé. Kdybys měla také tyto informace, nemohla bys nikdy napsat, že někdo řešil průsery místo aby léčil.Konec polemiky. 🙂
a dodávám – nesouhlasný názor na jedno téma pro mě neznamená, že se tím pádem oponent stává mým nepřítelem jako celek. To se mi děje až po velkém souboru neshod, které navíc ústí právě do nějakého nenávistného proudu. Nicméně to se mi až tolik nestává, protože mezi variantami boj-útěk, volím útěk. Opouštím to prostředí a je mi jedno, že jsem nad soupeřem „nevyhrála“.1.8.2024 v 10:01 #175211Maya
Thielli
me nesouhlasny nazor nevadi, kazdy ma proste nejaky, takze doufam, ze nebude nejaky zle
muj nazor je tento a k tomuto tematu pisu naposledy
zatimco u nas clovek s tezkym covidem zavolal doktorovi a dozvedel se akorat az se budete dusit, zavolejte si sanitku, dostal se do nemocnice v tezkym stavu, skoncil na umelym dychani, kde jen odpojeni neprezije dost lidi a dalsich dost lidi skoncilo alespon s tezkym zapalem plic nebo trombozou, na coz pak umreli a ani vlada, ani doktori to neresili
vsude jinde omilali v tv kupte si oxymetry, nekde je i rozdavali zdarma a az budete mit hodnotu xx, bezte do nemocnice, pak jim stacil dejchak, stejne tak lidem s tezkym covidem davali hned atb, aby zamezili zapalu plic a doporucovali opet v tv brat acylpyrin na redeni krve
u nas nic nic nic a vysledek byl jasnej, v umrti jsme byli number one
jo a hned na zacatku covidu mela moje mama ten zapal plic, takze moc dobre vim, jak to bylo1.8.2024 v 11:28 #175217Thielli
Mayo
tak obecně už teď, nikoli k danému tematu.
Já to mám tak, že se opravdu zdráhám něco prohlásit na základě kusých informací. Takže v klidu prohlásím, že na Hagiboru v Praze se teď dostavěla další část objektů vedle radia Svobodná Evropa. To je celkem snadno ověřitelné tvrzení.Ale co se týká tak komplexních témat, jako je to, u kterého jsme ve při, pak musím říct, že se hodně zdráhám vynášet obecné soudy na základě kusých informací. Ty i já je kusé máme. Ve při jsem s tebou proto, že s jistotou něco tvrdíš, že prostě nepochybuješ… takhle to bylo a takhle to mělo být. Tečka.
Diskusní fóra jsou často plná tvrzení od lidí, kteří mají kusé informace a přesto si troufají dělat závěry. Zvlášť tedy v oblasti politiky a vedení státu máme hotovou armádu odborníků na internetu, jen po nich sáhnout ???
ale to už zase odbočuji.
Prostě lidé mají sklony paušalizovat, zobecňovat, předjímat… no a já se občas zvednu a řeknu – jak si, prosím, můžete být tak jistí?
Takže žádné zlo, jen jsem se ti pokusila zatřást židlí jistoty, nic víc.1.8.2024 v 11:49 #175218Maya
Thielli
tak zobecnovani je takova obecna lidska vlastnost si myslim 😀
no a taky co clovek, to jina zivotni zkusenost a me nazory zalozene na osobni zkusenosti nevadi
co se tyka tohoto, tak to nejsou kuse informace, to je dolozitelny fakt, stejne jako ta budova, jinde to delali lip, je to dolozeno a ze to vedlo k lepsim vysledkum ohledne umrti je dolozeno statistikou
takze to neni jen tak vycucany z prstu a muzu to tvrdit s jistotou
plus k tomu mam tu osobni zkusenost
takze me to takto staci k tomu memu zaveru
tobe asi ne, to je asi holt jine zalozeni
BTW ty zavreny skoly jsme meli tak dlouho taky jako jedini, takze stiznosti ohledne zas patri na vladu a ty jejich odborniky poradce, kteri predpokladam meli lekarske vzdelani
zavrit skoly a otevrit obchodaky pro lidi pred vanoci, to byl primo majstryk1.8.2024 v 13:06 #175222kachna
Já se vám sem vlámu zcela a komplet OT:
posílala jsem v úterý rok a kousek starý stan z lidlu. Při druhém vyzkoušení a prvním větším dešti zcela, kompletně a dost frusstrujícím způsobem protekl.
Popsala jsem zkušenost, odeslala balík. Poštou! Dneska mi přišel dobropis. Mailem. Jsem v šoku.Jinak jsem na celostátní soutěži. V Kroměříži. Mohla jsem jít s dětma na prohlíkdu KM, ale já jsem se na to vyflákla, abych mohla pracovat. Leč vybil se mi telefoun a já „nemůžu“ vůbec nic. To je úžasný. Proflákala jsem už půl dne. a ještě mi hodina a třičtvrtě času zbývá. Je mi úplně jedno, že neuvidim nejdražší obraz i zahrady. Je tu klid a nikde nikdo.
Čajdo, myslím na tě, balíček je v kufru auta, bohužel s kodem nejde poslat přes ZBOX, ale nezapomněla jsem.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 7 měsíci uživatelem kachna.
1.8.2024 v 13:14 #175224Thielli
Kachno,
to vůbec není OT ? my už si stejně s Mayou směnily to podstatné v názorech a víc k tomu asi netřeba.
Tady je přece všechno IT ?Tvá zkušenost s lidlem je skvělá, dobře vědět.
Přeji další krásné minuty toho bytí jen tak sama pro sebe.
Pohlaď své hebouše. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.