- Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
29.7.2024 v 11:39 #175028
Petrs01
ses bez treninku
no jsem! Před letošní Říp-Blaník procházkou jsem si dala jednou tuším 36km s KČT – sama, rychle, Pixli jsem přes 10 netahala. Jinak nic. A šup, 300/6 dní. Pak jsem se měsíc od Pixle nehnula, protože operace packy, než se vůbec stihla rozchodit aspoň na normální venčení, tak už tu nebyla… a já si dala natěžko a ve vedru 50 a další den do oběda 20 na autobus, protože mě to v tom nedýchatelným vedru nebavilo. Ale mít motivaci, tak bych stejně zase dala cca 50. Pokud k tomu nemáš nic jiného – muzea, hrady apod., tak prostě těch 50 odpovídá rozumné denní chůzi. Pokud pospícháš, míň se kocháš a šlapeš i potmě, dá se víc. S tréninkem mnohem víc.
29.7.2024 v 11:49 #175029Thielli
Petrs01
takže ještě jednou, ty zapomněnko:
TY NEJSI REPREZENTATIVNÍ VZOREK 😑
😘29.7.2024 v 12:34 #175030Maya
cernejcaj
jakoze mladej sportovec neujde 20 km?
ty wogo, 10 km se mnou chodily ctyrlety deti
pekna fotka pejsku a ani nejsou u burtu v pozoru 😀
Thielli
ja mam porovnani zdravotnictvi Praha a malomesto a je to tak markantni rozdil, ze z malomesta muzu klidne pausalizovat
jen tak treba perlicka, v nasi malomestsky nemocnici postavili novy urgentni prijem, novy barak, otviral to pan ministr
hledali jsme to v arealu ctvrt hodiny, protoze jako na znaceni sere pes
jo a jako pred barakem cedule Emergency misto Pohotovost a nebo Urgentni prijem, tipuju tak pulka lidi vubec netusi, co to je kdyz uz to teda najdou
ono nemocnice je v kopci a ten barak je az dole v doliku, takze ten napis clovek vidi az kdyz stoji pred nim
vedro tam jak v peci, automat na piti nefungoval na karty a ano je hodne lidi, kteri si na pohotoovost nenosi pytel drobnych
ale jako je to tam pekny, to jo 😀29.7.2024 v 12:37 #175031Maya
jo a vcera jsem dovolenou zakoncila rachou na schodech, modrina na noze OK, ale neco jsem si udelala s tim prostrednim kloubem na palci u levy ruky, mam to cely natekly a boli to jak svin, s myma bohatyma zkusenostma tiipuju, ze se mi to kapku vykloubilo, jako by nestacilo, ze na tqch spodnich kloubech u palcuch mam artrozu a ta na boleni uplne staci
29.7.2024 v 12:44 #175032Thielli
Mayo,
ale v televizi tuhle bylo, že menší město má také špičkové doktory… počkej… jak jen se ten doktor jmenoval…
jo – už vim. Doktor Sova.
…
tak a dost legrace.
Je jasné, že Praha je opravdu někde jinde. O tom se vůbec nepřu.
No ale tobě přeji definitivní ukončení serie toho blbého. Ať nepotřebuješ žádného doktora…29.7.2024 v 12:51 #175033Maya
kachna
jsi odvazlivec, me by na tohle nikdo nedostal
moji oblibenou atrakci byvala tak maximalne centrifuga 😀29.7.2024 v 12:55 #175034Maya
Thielli
doktora Sovu by kazdej bral 😀
mama se objednala na ortopedii v nemocnici, objednali ja na pulku zari s tím, ze to je teda nejblizsi protekcni termin kdyz se teda nemuze moc hejbat a bolesti spat
ja fakt mam s nasim zdravotnictvim spis spatny zkusenost, takze ode me nikdo zadnou chvalu neuslysi a jestli tohle je svetovy prumer, tak asi proto, ze nas porovnavaji s africkyma samanama
co jsem slysela jak to funguje ve Skandivanii nebo treba i ve Spanelsku, v Nemecku ani nemluve, tak my jsme fakt na urovni tech samanu29.7.2024 v 13:02 #175035cernej caj
Maya
Tak ne ze neujde, ale vem si k 20km 20kg batoh a 1000 vejskovejch treba 5 dni po sobe… takze za ty 4 dny sme usli asi 70km, ale ne planovanych 90 a 5 den jen 2km na vlak 😀A petrs01 proste neni reprezentativni vzorek:D
Preju, at uz mas vybrano a co s prstem? To si musis jit nechat srovnat?
Thielli
Me staci jak vypada rehabka na pojistovnu, cest vyjimkam, ktery ale neznam.Nebo treba sehnat psychiatra nebo klinickyho psychologa je nerealny, pokud nejsi pod zakonem a prave ti neumreli oba rodice zaraz…
Vynecham drobnost ze traparna ala zapal plic trvala 10 mesicu, nez mi teda zjistili asi 20% funkcni kapacity plic na specializovanym pracovisti a o 25 let pozdeji porad nemam plice OK.
Jo a o mym dedovi po mrtvicce, kterymu 3 tydny krvacelo do mozku az dostal druhou mrtvicku pomlcim, nez nekoho napadlo po te co nasli 86 letyho pana kdyz ondlel na zemi a nesrozumitelne drmolil, udelat CT mozku… takze po druhe mrtvicce na operaci cekal mesic. Jo a zapomela bych na moji mamu, ktera umrela proto, ze lekari nejak zapomeli na to, ze maji leky na jeji typ rakoviny a 3 roky se o tom zapomeli zminit a zjistili to asi 3 tydny predtim, nez zemrela…
Jojo, tak proste rakovina, beru. Ale vysrat se na CT u staryho pana nebo nezvaldnout 10 mesicu zjistit zapal plic je dost traparna… kamosky mame lecili DNU, az ji ten zlomenej palec sam srostl a bylo po DNE…
Ja myslim, ze mame na spickovy urovni specializovany pracoviste, ale tem ostatnim je nemocnej clovek proste uplne jedno…
Hlavne ze CT se dela kazdymu bezdomovci kteryho najdou ozralyho na ulici, pro jistotu …
29.7.2024 v 13:29 #175037Maya
cernejcaj
no synovcovi dali zadanku na rezonanci a doktor mu rovnou rekl, ze jeslti nechce cekat mesice, at to zkusi nekde v Praze
Praha je fakt uplne jina dimenze, doktori nemocnice na kazdym rohu, takze konkurence je tlaci do vetsi kvality, ale malomesto, kde je od kazdy specializace jeden dva kousky, se stesim ordinujici vice nez dva dny v tejdnu, tak maj proste svy jisty
srovnat palec ne,. myslim, ze stejne jako kotnik a zapesti se to vratilo samo
ale natekly a bolestivy je to uplne stejne
k doktorovi nejdu, by mi to dali zas do sadry
i kdyz kdo vi 😀 se zapestim jse taky vymekla az po dvou tejdnech
akorat dneska na ortoopedii uz bez objednani neberou a podle mamy by me ted objednali tak nekdy na rijen 😀
bez objendani jedine do stredicka, co byla mama, co ji tam leci tak, ze je ji furt hur a hur29.7.2024 v 13:33 #175038Maya
se mi libi jak Thielli popsala Brnikojc a jejich budovatelske nadseni
ja teda spis rikala, ze az nekdy za hodne dlouho skoncej, tak budou moct zacit zase od zacatku 😀
ja bych do toho az takhle v tomhle veku uz teda nesla, to uz si clovek pak ani v klidu neuzije29.7.2024 v 13:42 #175039Thielli
Brtnikojc taky nejsou reprezentativní vzorek.
Spolu s Petrs patří do kategorie AI, jen jsem na nich ještě nenašla tlačítko. Petrs ho musela mít pod plavkama. Brtník v kraťasech… no. Ten vypínač a zásuvka na dobíjení musí být někde u pihele, tipuju. Přitom baterky se vždycky měnily na zádech… 🙄
njn, svět už není co bejval.29.7.2024 v 13:43 #175040PetraK
Kde máte Sovu? Někde v Piheli, že jo?
Já teda nemám taky úplně nejlepší zkušenosti a to prosím v Prahé 🙁 Kupř. když měl Brtnik anafyl. šok, tak mu nevzali krev a měl si na ni dojít po propuštění z nemocnice 😀 😀 , to tam toho asi po 14 dnech tak zjistěj, že jo. O kožním, očním nehovořím, tak zatím radši se jim vyhejbám.
ale mojí kamarádce milý hodný zachránili život, to jo, ale to je jiná liga doktorů.Jak dopadla manželka synovce při porodu a po něm, taky nic moc – ale to je stejná liga nemocnice jako byla Maya, ti jsou fakt vyhlášení. jaká je péče o seniory v nemocnici nehovořím. Ale je pravda, že jsou země, kde jsou na tom hůř.
Mi vadi ta skutečnost, že jsme technologicky a technicky už dost na výši a ne pro každého je to dostupné a že úroveň jde dolů ,empatie mizí…….. celkově se to prostě horší. To je neoddiskutovatelný fakt a proto já jednoho dne, až budu stará, se vykoupu v horký vodě (pokud budu mít finance na to, abych si natočila vanu horký vody) a půjdu si sednout do mrazu (pokud v té době nebude planeta oteplená tak, že mrazy už nebudeme znát)29.7.2024 v 13:46 #175041cernej caj
A doktora sovu neznam, to je nejakej znamej doktor?
Treba jako pravnik jahelka:D
Maya
Tosnpobavila srovnani s samanama:D29.7.2024 v 13:46 #175042Thielli
až budu stará, se vykoupu v horký vodě (pokud budu mít finance na to, abych si natočila vanu horký vody) a půjdu si sednout do mrazu
To ti nebude nic platný, když kolem tebe bude sedět šest psů a pět koček…
29.7.2024 v 13:49 #175043PetraK
Thielli
to bych jim neudělala, tohle udělám, až tu nikdo se mnou nebude. když neumrznu přímo, nastydnu, dostanu zápal plic a to nepřežiju dlouho. Nechci na LDN29.7.2024 v 13:58 #175044Thielli
až tu nikdo se mnou nebude
jenže tohle se strašně těžko trefuje, věděla? kdy bude čas, že už tvůj (kvalitní) čas nebude stačit na postarání se. Můžeš se hodně přiblížit výběrem psů, resp. jejich věkem a zároveň pozorováním sebe sama… a stejně nebudeš mít žádnou jistotu, že to trefíš.
nicméně – já taky nejdu do LDN.
naposledy se mě doktorka na kontrole ptala – suicidní myšlenky?
a já na to – ještě ne, dyk tu mám ty psy, teď to ještě nejde.
A ona, takže píšu, že zatím odloženo. 😁29.7.2024 v 14:55 #175045cernej caj
Pihel je praha? Ale pak nevim, kde je pihel na cloveku? V hlave jakoze hlavni mocnost co ovlada vse? 😀
29.7.2024 v 14:57 #175046kachna
no synovcovi dali zadanku na rezonanci a doktor mu rovnou rekl, ze jeslti nechce cekat mesice, at to zkusi nekde v Praze
My nic takovýho ani nemáme, u nás posílají do Prahy rovnou.
Nicméně v Litoměřicích, na rozdíl od Liberce, aspoň uznali za vhodné manželovi zrentgenovat zlomenou nohu.
Já pevně doufám, že LDN se s ohledem na stárnutí populace začne řešit, s dostupností lékařské psychické a psychiatrické péče to považuju za největší systémovou chybu.- Odpověď byla upravena před 8 měsíci a 4 týdny uživatelem kachna.
29.7.2024 v 14:58 #175048kachna
Pihel je praha?
Ne, díra u Člípy 😀
29.7.2024 v 15:42 #175049Thielli
čajíku
pihel je prdel. Jenže mně to nejde nějak psát do éteru.
Když už to mám vyslovit, pak použiju citaci z Tajemného hradu v Karpatech, kde Hartl řiká: „tak to jsme v pérdeli, pan hrábě.“kachna
LDN? něco řešit? nevěřím tomu ani za mák. Mladých bude málo a „cizáky tu nechceme“. Zatím mě žádná vláda nepřesvědčila, že by myslela především na budoucnost. Navíc délka volebního období tomu ani nedává šanci. A většina populace chce vrabce, případně i toho holuba, v hrsti. Tady a teď.
Země s propracovaným sociálním systémem na tom dělaly desítky let. Seveřané disciplinovaně vystavěli příkladnou sociální síť, žel zapomněli, že jižané fungují jinak.
Ty máš trpaslíky, co sis narodila. Víc bych doufala, že to oni jednou vezmou svou mámu do sítě, když to bude potřebovat.
My, co máme jen čokle, musíme mít připravený ten mrazák, jak psala Petra. 😐 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.