Kecací léto 2024

Fóra Ostatní Kecací léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,501. až 1,520. (celkem z 1,972)
  • Autor
    Kimi

Díky nové pergole si užijeme stínu velmi, sluníčko se pod ni dostane až když se chýlí k západu. On Goli se zamotá každou chvíli, u té veteriny se zapletl do větviček odřezaných ze živého plotu a mohl být nervés právě z toho, kam jdeme, protože to pozná. Dnes jsem ho pustila ven, neuložil se pod pergolu, ale mimo ni na trávu, i když to vedro nebylo tak hrozné. Taky jsem mu koupila nový postroj, krásně barevný, ten po Koře mu byl volný a nešel zmenšit.

PetraK

RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Úplně jsem se zas vytočila. Pamatujete jak jsem tu psala o té výborné kolegyni, která udává štěňata ovčounů stylem – „hele (ani nepozdraví, dorota jedna), ty seš přes ty psy, mám teď k štěňata ovčáka, jsou k odběru“? Mno tak tahle paní natlačila jedno svoje štěně – prý pracovní chov /otázka je jak moc pracovní, jestli to má jednu zkoušku a ferting, tak …ehm, víme, jestli je to opravdu pracovní, tak špatný výběr nového majitele/ ke kolegyni, která nemá ani ánung a je to taková květinka. A protože jí to řekla, chovatelka, že jo, tak psa má venku. A taky nechce velkýho psa venku. Tak je tam to štěně co? JOOO, JE TAM SAMO!! A chce ode mne rady. Neudržela jsem se. Moje neoblíbenost opět stoupla. Prdele!!!!! Promiňte. Já prostě ty lidi fakt nedávám.

Kimi – to je supr, že pergola funguje, my to se střechou máme taky tak, je to velmi úlevný. No ono to tak s tou veterinou asi mělo být, jasný, že se zamotal, to jsi psala, ale taky je fakt lepší v těchhle vedrech to u staříčka odložit. Bubinka pak už ani nedostávala všechny ty očkování, protože ano, pes je proočkován za ty roky do alelujá.

PetraK

Thielli
          Hneda mu navic ohryzala rohy dole.

no a proto je tam jako vyfocená nebohá černá, že jo, že jako delikvent, chudera, malá, to je tak ale nespravedlivý!!!
          jo, to vypadá, že to bude tenhle typ. My měli ve starým bytě celou sestavičku k tomu, nikdo to tehdá ale kupodivu nechtěl.

Thielli

Moje neoblíbenost opět stoupla.

Jak u koho.
            Takovéhle situace jsou jen k breku plného vzteku.
            Mám to úplně stejně.

PetraK

Thielli
              já se čím dál tím hůř ovládám, ona se asi divila, protože říkám, je to taková květena, ale ……….no ty kráso! A lidi vůbec neposlouchaj, když jsem začla hovořit o období zimy a tedy období, kdy lidi venku nejsou skorem vůbec na tý zahradě, tak jsem se dozvěděla, že ona ho zmrznout nenechá přece, že má zateplenou boudu. Šla jsem si vzít prášek na hlavu. Ona je hodná, to já neříkám, ale prostě jeden pes – malej, vevnitř a druhej venku, protože velkýho psa v domě nechce? TAK PROČ SI PROBOHA TOHO VELKÝHO PSA POŘIZUJE??? Tak jsem začla házet otrávenejma buřtama, ukradením……. a ešče mám další věci v rukávu. Ale musim se nejdřív vydjechat

Kimi

Petro, jsi hero, u mě Tvá oblíbenost stoupla. S některými rádobypejskaři je opravdu těžká řeč.😡😦
                Dnes ráno se zas o mě pokoušely mrákoty. Goli je horší a horší. Ráno chodíme pomalou chůzí max půl hodiny. Chodím si na čerpací stanici pro noviny. Goli, jakmile vyrobí bobek, vleče se za mnou a má hodně práce s čucháním. Jakmile to otočíme zpět, čiperně cupitá přede mnou, pesemesek si moc nevšímá, jen občas vyžádá pamlsek. Dnes bylo 22 stupňů, většina trasy ve stínu. Už jsme byli skoro doma, když se Goli zase složil. Nemohl se postavit, tak jsem ho domů donesla. Mám pocit, že problém není teplo, ale selhávající zadní nohy.
                Posnídal bez problémů a během dopoledne popochází a polehává. Asi vzdám plánovanou druhou půlku dovolené, nevím, co bych dělala, kdyby mi zkolaboval někde v Orlických horách.😓😟

Thielli

Kimi,
                  chj, to není moc radostné 😕
                  nějaké kompro řešení na tu dovolenou by nebylo? Nějaké pomocné ruce, půjčení odloženého kočárku, cokoli, co by ti umožnilo jet a přitom ho mít s sebou…
                  Hnědá kulhavka po operaci kolene také jela do Jizerek, prostě se u ní smečka lidí střídala, resp. smečka chodila na výlety a někdo vždy zůstal v chalupě a jen s ní seděl na louce nebo krátce obešel mini okruh…

edit: dlužno dodat, že jsem si vyslechla ale… 🙄 abych se z toho psa nepoto. Že snad můžeme jít všichni a ona bude čekat v chalupě.
                  Tak jsem si představila, jak ji uklidím do chalupy, kde nikdy předtím nebyla a všichni odejdeme, odejde i černá… že hnědá bude určitě v klidu, že právě nebyla odložená na věky…

• Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 1 týdnem uživatelem Thielli.
                  Petrs01

Kimi, jde buď norský postroj, co má velké ucho nahoře, za které můžeš psovi pomáhat, nadnášet ho. Ten náš pak nosila Bubinka II.
                    Nebo fakt kočárek, normální dětský bazarový. Goli se tam vejde. Vyber nějaký terénní, my s tím dali i brody a skály. Střídat kočárek a po svých podle potřeby. Sice jsem vypadala jako magor s prázdným kočárkem, ale Bardovi to značně prodloužilo aktivní život. A jsem přesvědčená, že i život jako takový.

PetraK

Kimi – hlasuju pro tu kočárovou variantu. Když na tom první Bubinka byla už s chůzí blbě, taky jsem se poohlížela, aby s námi mohla na dovolenou. Jen pak ona odešla nečekaně dřív. Kočárek Ti dá možnost vyrazit a mít klid, že když Goli nebude moct, máte dobrý řešení.

MirkaD

tak včera ranní-pečení+házení pečiva,kasa1,+vybalování-konec skrov půl 3,,,
                        ano Thielli-zase jsem házela melouny po páse….:-/
                        no,takže páteř hotovo,dojel pro mě Martin,
                        dofrčela jsem dom,vyvenčila 4 psy-krátká vycházka po dědině,
                        Martin šel s naší 2 ráno v 5 jak mě odvezl do práce,má dovolenou,
                        no takže já po práci se všma 4 15minutek,pa ještě večer pár metrů za bránu,jen se 3,mí na volno a bez vodítek…večerní adrenalín..
                        psi bez vodítek,já bez kratásků…-jsem chtěla napsat bez kalhotek,at se to rýmuje,ale ty jsem měla:-D
                        odpo jsem proležela,ani na nádobí jsem nešáhla…:-/,
                        jen večer venku květenu jsem zalila….

dnes den volna,takže výleteček
                        ráno před šestou vstát,pustit psy a slípky,dát všem všude vodu,a ptákům jídlo,
                        sebou foták,vodu,ustrojit psy a vyjet…
                        dojely jsme opět do Koryčan,serpentinama ke křížku,
                        tam jsme vylezly a šly lesem ze psama na Moravanský louky
                        Betty s MAXEM na vodítku,a cestou zpět Max NA VOLNO,V KLIDU ZA NÁMI CUPITAL,POHODIČKA,VŮBEC SE NEODCHYLOVAL S CESTY,NEHLEDAL NIKDE NIC,PROSTĚ JAK MÁ DVOJKA,HEZKY SI CAPAL A ČMUCHAL
                        cestou tam i zpět hooooooodně pařezů!!!!!!takže Dafi hooooodně sčastná!!!oooo ta byla tááák ščastná!
                        u rozcestníku jsme daly 10minutek pauzu,Betty jem dala v domečku schválně na pařez,protože by furt chodila,ona když je na vodítku tak furt,ale furt jde…:-O,dostaly napít,a šlo se zpět,cestou tam jelo asi sedm lidí na koních,tak jsme stály a čekaly,až projedou…tak pro psy taky zážitek,
                        nikoho jsme jinak nepotkaly,vedro moc nebylo,20stupnů,
                        houby nebyly,psi byly spokojení,
                        Dafi valila tam i zpět a byla moc ščastná!!!!!
                        né jak když se táhne blbejch 10minut za barákem tam i zpět…:-(((
                        ju fakt po zkušenostech z výletama podezírám,že ju baví chodit jen na výletech a za barákem ne…..
                        dnes a v sobotu nás o tom přesvědčila zase….
                        psi rodičů jsem cpala piškotkama,mí psi moc ne-jedn dieta,druhej nevolnosti v aiutě…
                        no pak jsme jely po skro 2 hodinách venku jsme jely do Koryčan nakoupit,kde jsem s celou 4 seděla u kašny a pozorovala cvrkot,taky pro psy co jsou furt dvůr/zahrada a pole zatím,tak taky změna,
                        no pak už jsme jely dom
                        Žeryk se nepoblinkal,psi spokojení
                        nebyl tam ani moc kopec,ani štěrk jak na Kozel,prostě pohodička,
                        doma jsme daly snídani,psům vařený maso-Maxovi jsem to donesla až do pelechu:-)
                        my šli po snídani chvilku leže,pak jsem šla na nádobí/praní/úklid,
                        Martin šel dělat do odpoledne dřevo,
                        po obědě jsem šla ležet a spát na terasu+si číst,večer ze všema 4 pár metrů za bránu,mí na volno,
                        šly jsme jen kousek,bez vodítka to nehcem nijak dramatizovat,
                        takže jak se vyvenčí tak jdem zpět,
                        psi rodičů celý den chrněli,večer šly za náma ven a na terasu

MirkaD

zase ranní výlet

• Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 1 týdnem uživatelem MirkaD.
                          MirkaD

a trošku z rána ještě

MirkaD

tak pudem?

MirkaD

Kimi-ano kočárek je dobrý nápad,jinak…
                                to stáří u psů je prostě naprd…
                                já si uvědomuju jak mě vycucává důmat,jak dlouho kam můžem?
                                jestli už není moc vedro,jestli to není daleko,
                                že nás máti zabije,dyt říkala,at její psy daleko neberem….
                                musíme dát přestávku a tak….

PetraK
                                NO S LIDMA JE TO ČÍM DÁL HORŠÍ A HORŠÍ……
                                jen dodatek,ty by jsi nenechala psi samotný na zahradě/venku,když nejste doma?
                                my třeba v sobotu byly pryč asi 10 hodin,
                                jek jsme ráno jely s máti do té Olomouce,
                                takže psi ráno vyvenčit,a jinak měl přístup dom/ven…..
                                je fakt,že teda na dvůr se k nám dostat nedá-něco přehodit a tak,a za dvorem je ta obří zahrada,….

Kimi

No, nevím, já sama mám doporučeno chodit se dvěma holemi, nevím, jestli by je mohl kočárek nahradit, a taky by byl asi problém složit ho do mého malého autíčka.🙄 Neduživá stařenka a starý chromý pejsek – toť kombinace k nas… 🤢😩 A ono nejde jen o nohy, ale i o slabé srdíčko, už jsem tu psala, že podle veterinářky každý den může být poslední. Goli chodí rád, chci ho šetřit, ale nechci ho připravit o potěšení z pohybu a čuchání. Větší strach bych měla právě z toho, kdyby se v těch horách vydal za Duhu. Budeme bojovat.👊 Místo pobytu v horách budeme tady v podhůří a třeba budeme dělat jednodenní výlety, přírody
                                  je kolem dost, taky podle počasí, budeme se vyhýbat vedru.😉

cernej caj

Kimi uzij si dovolenou s goliaskwm!

Ziju ale utahala sem kluky, a to sem davala trasy tak prumerne 22km a oni sou po 2 dnech tuhy:D

PetraK

RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      RRRÁÁÁ
                                      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Ešče, že mám dneska z čeho mít radost, jinak jsem mrkva teda. protože spaní téměř žádný a ještě se mi zdálo o hnusnejch červech naditejch velikejch – ve vodě.

To černej čaj má hezčí ráno, když se vzbudí v takovýmhle místě. Krása, krása, věřím, že si to užíváš i pro tu vzdálenost cos ušla, takže noha fachá?

Kimi – no jo, to je kombinace , to je kombinace. A co se zeptat dochtora, jestli ten kočárek by to nahradil. I když píšeš, že nevíš, zda by se vešel. Ale ono se to dá, udělat si dovču výletící i v blízkosti domova a užít si to. Hlavně, ať je vám oběma dobře.

Mirka D. koukám taky výletí? A se všema čtyřma! A Žeryk nebluje, to je dárek! a jak pěkně kouká na tý fotce společný pařezový!

MirkaD

PetraK-no,všichni 4,at si to užijí,když jsou doma sami….
                                        taky jak je máti pořád doma,tak s nimi denně chodí,a Max bez ní nikam nehce,a ona se taky furt bojí-aby to ušly a tak…..
                                        dnes teda jen kousek-Dafina nahodila na dvoře xicht číslo 163-tvl,zase jedm s něma???????????
                                        vypadalo to,že už bude doma,ale tak nakonec šla:-D
                                        ale protože mě čeká odpo,nechtěla jsem už nic velkýho,tak jen opravdu velmi pidi kolečko ve Ž.lese,kousek od nás,prostě pidi okruh-vyvenčit,počuchat,projít,a být jinde než za barákem,a
                                        povedlo se,pejsani šly svižně k autu,
                                        tak aby to zase nebylo tááák strašně krátký tak 3krát video jsme dělaly -Max+Žeryk+Dafi -chůze u noh-pár metrů+odležení vleže,pár metrů a všichni 3 přivolání ke mě a lehni a sedni a k noze,vše jen pár metrů a vteřin
                                        Betty zatím čekala v autě
                                        Žeryk zase neblinkal,asi se vyjezdil,
                                        -Martin jak má tu dovču,tak jsem se snažila,aby jsme vypadly trochu z domu,takže v sobotu ten výlet v Olomouci-kde jsme jely s tou máti,
                                        v neděli ze 4 ke Kozlu,
                                        v pondělí nic,to jsem byla hotovo s ranní
                                        a včera výlet a dnes kousíček autem….

Zlata

Kimi
                                          Muž má chodítko na kolečkách místo holí,a jsou s košem docela velkým,třeba by to vyřešilo jak tvoji oporu,tak Goliho chvíle kdy moc nemůže.A je to skládací,jednoduchý,do kufru se to vejde pohodlně.A když špatně chodíš,doktorka by ti to mohla napsat.

Petrs01

Kočárek jsme měli skládací, fotky teď nenajdu, taky dovolenkujem. Kočárek byl psí jistota a většinou jeho volba. Prostě jak začal být unavený, nebo přes asfaltové úseky kde se to psům stejně nelíbí. Ale strašně s ním ožil, protože rychle pochopil princip. Ovšem v kombinaci s holemi je to na houby.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,501. až 1,520. (celkem z 1,972)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.