Kecací léto 2024

Fóra Ostatní Kecací léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,972)
  • Autor
    MirkaD

tak čtvrtek ranní
      ráno házení pečiva+pečení,pomáhala mi kolegyně a palet s pečivem bylo tolik,že se to nedalo stihnout v jednom člověku-jsou na palicu,pak to akorát prochází protože pošlou mega šílený množství třeba buctiček,toustáků co jsou v akci,pak jich mega zůstane a jen prohlížet 3 různý datumy je peklo…
      pak hlavní kasa,kdy v akci modrobílý mlíko,co je teda v akci každou chvíli stejně jako maslo/cukr/olej…
      takže fronty nakomec obchodu na kasu 6,6,7,8,9,10..
      kasy máme 4….
      no skomčila jsem ve 2 hodiny,vzala jsem něco k obědu,nějakou šunku-k obědu hotovky,obě snědl Martin,neměla jsem chut,
      šla jsem chvilku k Aničce a pak jsme jely dom s Martinem,
      doma jsem dala chvilku šlofíka,
      pak jsem šla chvilku ze psama mezi polama,protože to vypadalo na déšt,tak at jsou trochu projítý+vyvenčený
      pak jsme šli s máti do knihovny v dědině,ona za chvilku dom
      a já poseděla s kamarádkou knihovnicí
      a našla jsem si prima zábavu:-D
      má tam hračky pro děti a mimo jiné něco jako dětský šipky-3 pidi míčky se suchým zipem se hážou na terč s obrázkem krtečka a sněhových koulí,s čísly..
      napřed jsem to házela na záclonu,pak na terč,pak zase na záclonu:-D
      musím si to koupit dom,je to děsná prča:-D
      doma zase pak na terase…s máti…
      spát jsem šla v půl 11 v noci,dlouho jsem nemohl usnout,pak jsem se vzbouzela..
      vstávala jsem po půl 4-jeli jsme busem,
      čekala jsem před obchodem se zástupkyní další skoro zástupkyní,
      a vedoucí nikde…
      vedoucí s klíčema…
      tak jí zástupkyně napsala kde je,
      a že zaspala,že jí muž vypl budík,si myslel,že má volno..
      tak půlhodinový spoždění..
      takže já a skro zástupkyně na pečivo-opět moře palet pečiva…,
      vedoucí zelenina,zástupkyně chladák..
      v sedm na kasu,
      fronty menší..ale i tak…
      pak ještě mezisměna…
      kolem půl jedné jsem šla na oběd,po vybalení a lisování jsem sknčila ve čtvrt na 3,
      nakoupila jsem oleje3,mliko,veku,alobaly,dvojčíslo téma,kde je o bolestech zad mimo jiné,
      k omu věci na vyprání…a s těžkýma taškama na bus….
      doma jsem dala prát prádlo-co jinýho,že:-)
      šla jsem chvílu ze psama,vypadalo to,že bude bouřit
      včera teda bouřilo a pak byla večer dvojitá duha…
      tak ze psama kousek k lípě,tam jsem pak stála na plácku,Dafi si kousek donesla párkrát klíč,Žeryk udělal několik strááášně složitách cviků jako pozdrav a pac a poklona,dostal za to vždycky míček,ten si žvýkal v leže,Dafi se opalovala a já telefonovala..
      pak jsem šla zpět,
      a dojel Martin z piva dovezl meníčko-těstoviny a okurkovo rajčatovej salát,
      tak jsem se najedla
      zavolal máti na terasu..
      já mezitím podřimovala,vyprala další pračku…
      pak jsem se probrala,
      několik hodinm jsem kecala s máti…
      pak jsem se šla kousek projít ze psama za zahradu pár metrů-byl chládek,bylo fajn a na zahradě si dala Dafi obíhačky stromů nadšeně a vesele na to,že jsem sebou neměla výcvikovou sukni a teda ani jedn !!!!!!!!!!!!!!
      pamlsek
      jako tekhle -poslouchají oba bez pamlsku ,ale třeba obíhačky bez pamlsku postupně zpomaluje…
      doma pak nakrmit,přečísnout,
      nádobí,zamést,vana a hají….
      jo a spadlo pár kapek….

PetraK-muž se ti jednou strhá..
      nechápu ho…
      užij si výlet a at nebolí kotník!

Fifi-video jsem ciděla a seš borec já bych to nedala…..

Maya-Dafince by se zvoneček moc líbil a uzvonila by se ,takže nic:-D

Fifi

Mirko
        video jsem ciděla a seš borec já bych to nedala…..
        Co bys nedala? Dyk porad se psama neco cvicis, neco s nima delas, tohle bys ani trimovat a cesat nemusela, jen by sis holt trenovala stene trochu jinak. 😀 Sichty v praci mate sileny, snad bude pres prazdniny trochu vetsi klid?

MirkaD

Fifi-no právě,jen jsem vždy cvičila a trénovala psi se zájmem o aport,nebo o žrádlo,
          psa kterýho nezajímá nic z toho bych neuměla
          odměny z prostředí jsou na mě moc abstraktní…..
          nechápu je….

MirkaD

tak včera ranní vycházka ze psama ke křížku,
            došly jsme ke křížku,šly kousek za něj,a pak zpět,bez cvičení,
            tam u úvozu jsme potkaly máti,tak jsme šly s ní zase ke křížku a zpět,na konci cesty je dolů úvoz,bud se může jít tím úvozem,nebo nad ním,a pak to prudkou pěšinkou slézt, do toho úvozu,
            no a Dafi šla úvozem a my vrchem a dole u té pěšinky si na nás pokala…
            tak jsem ju sprdla,že tohle bylo naplsledy,že to teda ne,že ju zmlátím a jestli je blbá a tak..
            a máti že je hdná,že mi nezdrhla,že proč ji nadávám??
            tvl,ještě aby zdrhla:-((
            no došly jsme dom,
            psi teda větší vycházku,
            já šla ležet,
            pak odpolední
            ksa 2,doplnování kas,a pak vybalování,+kasa,
            pak hlavní kasa večer a úklid..v 9 večer dom
            Martin pro mě dojel,a že si sednem s máti..
            no tak jsme si po nakrmení psů sedli na terasu…
            Martin byl s máti odpo v obchodě,a po hřbitovech,a natřel lavičky 2 naše,+dělal špenát k obědu,
            seděl tam nevím do kdy pak na terase,já šla po půl 11 v noci dom
            a pouštěla jsem si rozhovory,
            ráno jsem byla od půl 6 vzhůru-včera od 5..:-O
            tak jsem dala prát prádlo,šla jsem ze psama,
            vzala jsem to ke křížku opět,
            sucho a děsnej vichr,extrémní,
            cestou zpět před úvozem jsem udělala s Dafi 3 krát aportek,Žeryk si hledal míček,pohrály jsme se a dem dom
            a Dafi zas úvozem,a já vrchem a seběhnu pěšinku,mrknu kde je Dafča,a ta nikde!!
            tak vylítnu na pěšinku,AdAFINKA jak mě neviděla dole,tak to otočila a valila zpět navrch a tak jsem na ni zavolala a trysk ke mě,tak už si doufám rozmyslí se oddělovat,a já se s ní musím líp domluvat:-)
            jakože s náma půjdeš!
            doma trošku poklodit,
            odnést Pvle na spravení tepláky-Martin má fajn tepláky na terasu maskáčový,od nás z obchodu,ale bez kapes,tak tam chce kapsy na kapesník…
            no a za chvíli do práce..
            je tady mega vicr,tak doufám,že to večer nebude extrém nějakej,se bojím….

Kimi

Tak jsem si zařídila zatím jeden prázdninový pobyt, stejně jako loni zapadlá část Králík.🌼 Vyšli mi velmi vstříc👍. Vloni jsem měla jednolůžák, ale s Golim jsme měli problémy šplhat po schodech, tak letos budeme bydlet v přízemí ve čtyřlůžkovém, platit budu jedno lůžko. Udělala jsem si tam včera výlet kvůli osobnímu jednání. Byly tam mraky lidí, hned vedle byl start běhu ISKAREX. Doufám, že v době mého pobytu tam bude klid.🙂
              Začíná se tu zatahovat, asi dorazí bouře, tak ještě honem půjdu krátce vyvenčit Goliho. Taky se bojím, jako Mirka. Jakub slouží v Říčkách na Pěticestí, Baru i Art jsou s ním, doufám, že je žádná pohroma nezastihne.😟

Kimi

Při venčení nás chytlo pár kapek, už hřmělo, takže jen kratince po sídlišti, jakmile Goli vyrobil bobek, otočili jsme domů. Za chvíli průtrž, vypadla elektrika, za půl hodiny naskočila a dostavilo se krupobití, kroupy naštěstí nevelké. Teď stále prší, zdáli hřmí, je skoro tma, takže škody na záhonku asi půjdu prověřit až zítra.⛈🌩

cernej caj

na sever de slusna burina, at to nikoho nechyti.

nam se bourky vyhly a dneska uz doma uplne tuha, rozhledna na kralicaku je faktmonstrum hlucny, nedokazala sem na ni jit se podivat do kraje a dneska koupacka s kamoskou

Fifi

Brypodvecir vespolek,
                    bourky sly jako vzdy kolem (Usti nad Orlici to pekne schytalo a na Morave je teda slusny masakero este ted!), aspon pred chvili spadlo 5 kapek a mirne se ochladilo.

Mirko
                    jen jsem vždy cvičila a trénovala psi se zájmem o aport,nebo o žrádlo,
                    psa kterýho nezajímá nic z toho bych neuměla
                    odměny z prostředí jsou na mě moc abstraktní…..

To ja taky vzdy mela takove hodne a nejakym zpusobem motivovatelne psicky. Kdyz nemas, tak holt musis improvizovat, urcite bys neco vymyslela. Ja to taky neumela, ale tak kdyz nechces netvora poslat o dum dal a sebe na uzavreny oddeleni, neco clovek vymyslet musi.

Kimi
                    To bude fajna dovca, uzijte si to s Golim, hlavne at mate rozumny pocasi bez tropu.

Kimi

Fifi, Ústí je od nás 12 km a v TV počasí jsem slyšela, že Ústí to odneslo. Záhon s jahůdkama přežil a zatím jsem nebyla prohlédnout auto, ale doufám, že ty malé kroupy ho nepoškodily.
                      Na té dovolené v okolí Kralického Sněžníku doufám tropy nehrozí, v nejhorším se můžeme vypravit do nějaké části opevnění – tvrz Hůrka, Cihelna, také klášter na Hedeči může nabídnout chládek, problém by byl s Golim, do ambitů by nemohl, do restaurace v Poutním domě snad ano.

Maya

u nas nic, jen tropy a trochu zatazeno
                        tak hlavne ze jsou vsichni v poradku
                        Kimi
                        uzij si dovolenou, to jsou fakt hodny, ze ti takhle vysli vstric

cernej caj

Musim.vas docist

Kimi
                          Uzij si dobcu, v patek bylo na kralicaku na slunicku 30 a vcera cestou donotruzne na slunicku i 33. V lese to nastesti zustavalo na 28 a stin byl prijemny.

Snad celkove teploty padnou, abyjste tam meli dobre.

PetraK

RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            RRRÁÁÁ
                            MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Výlet jsme zrušili, páč v tom hicu už jen někam jet autem by byla vražda, tak si to necháme na jindy, na lepší počasí. Aspoň jsem měla dost času na pana Daňka. V sobotu šel do balíčků a fčéra do mrazáčka. Z masa z žeber jsem udělala rolovaný plátky a včéra je pěkně pomalinku nechala po opečení dusiti na pívu. Vynikající trhací maso, k tomu gnóče a BRtnik, kterej se hmoždil se skružema měl hodobóžový jídlo. Ani nevědědíl, že jí divočinu, ani u toho vývaru to nevědíl. Zamilovala jsem se do daňka 😀

PetraK

černej čaj

Musim.vas docist

já taky 😀

Thielli

černej čaj

Musim.vas docist

já taky

já taky.

PetraK

Thielli

já taky

já taky.

Výborný, teď mi jede v hlavě smyčka z nějaký prastarý písničky, kde – tuším pani urbánková??? Zpívala dokola Játaky,játaky,já taky…. nevim proč, nevim komu, ale zpívala a já to teď jedu taky. PO-MOCT!

PetraK

Proč jsou odměny z prostředí problém?

Pes něco ce, a je jedno co, jestli pamlsek, nebo utikat rasit kámoša. Já mu to dám, když on dá něco mně.

Aspoň nemusim utrácet peníze za pamlsky nebo balonky 😀 Ušetřim 😀

Maya

PetraK
                                      zde mas usniho cerva zdarma 😀

PetraK

Maya

fakt hodná! Díky moc! Asi tě nesnáším! 😀

Thielli

Dočetla jsem.
                                          posílám velký poklonění pani Fifijový (byla jsem si odskočit i na samotce), ostatním ledabyle mávám 😄

Dnes se s vámi podělím jen od dvě hlášky, který prostě musím sdílet.

Dnešní ráno (varianta na hlášku „von je hodnej“):
                                          Jdu, hnědá na provaze. Letí k nám malý střapatý pes. Zastavuji, čekám a významně se dívám na majitelku. Majitelka zvolá- „Ronny!….“
                                          Ronny zjevně neslyšel a běží dál…
                                          Volám na majitelku: „Můžete si ho, prosím, odvolat“?
                                          Majitelka „No dyť ho volám“
                                          🙈

Neděle:
                                          Jedna osoba z okruhu rodiny:
                                          „Kamarádce umřel pes, chce si koupit nového…“ (kamarádce je 75 let)… „No a chce štěně.“
                                          Já: „to je ale dost sobecké v tomhle věku chtít štěně…“
                                          Osoba: „Mladej člověk taky může umřít“ 🤬🤬🤬🙈🙈🙈

• Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 4 týdny uživatelem Thielli.
                                          Maya

Thielli
                                            dobry hlasky teda a obavam se, ze nijak vyjimecny

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,972)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.