Kecací léto 2024

Fóra Ostatní Kecací léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 961. až 980. (celkem z 1,972)
  • Autor
    PetraK

RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Dneska namastit svaly a zítra – nás čeká děsnodřina. béme házet betóna zas, musíme to naházet za ty dvě hodiny. Pak přivezou kamení a béme zas házet kamení. Kamení béme házet asi dalších sto let, protože jáma je vobrofská.

Mirka má novou pračku? Já to nestíhám, máš ji i se sůšou? Abys nemusela řešit sušení prádla, když vám to neschne?

černej čaj drží dyjétu nedobrovolnou? Chudera malá, taky bych měla, viděla jsem fotku, kde se mi udělalo velmi nevolno 😀 😀

Maya
      to mě mrzí s kočenkou, člověk je v týhle situaci bezmocnej, není to jak s pesanem, drž se . Zas na druhou stranu si teď jak to píšu říkám – ona se tak rozhodla, ona to tak chtěla, člověk by ji nutil v podstatě do něčeho jinýho. Mě kamarádka říkala, když jsem jí řvala do telefénu, že žádná z variant prostě není špatně – ani ta, když se člověk rozhoduje, kdy ,aby zvíře nechal uspat, ani ta, když zvíře odejde samo. /nemyslíme pochopitelně nějaký šílenosti, kdy člověk pochopitelně, tomu zvířeti tu cestu ulehčí/. Ale že smrt je přirozená, že a to říkal Brtnik taky pravdu, že prostě nikdy není úplně hezká, tomu se zabránit nedá.

chjo, to je zas téma, co ?

No, drž se. Nicméně odešla přirozenou cestou, tak jak si to rozhodla ona sama.

PetraK

Petrs01
        Uff, se mi ten odpočinkový den zase zvrtnul,
        taks nakonec nikam neodešla?

Petrs01

Odešla jsem 70, pak mě to v tom vedru přestalo bavit. Bo když se potím i cestou z kopce a při každém zastavení mě obklopí chumel much (hodně jsem na tebe myslela, hodně), tak to není úplně vono. Tak jsem to vzala na chatu, vytáhla puzzle a … natažená voda, pokácenej strom (suchej), ostříhanej plot, končila jsem před desátou.
          Dneska krásně zataženo, tak to asi přece jen z toho stromu ty polínka budou 🙂

PetraK

A já myslím, že je to dobře, žes na tý chatě, nevím proč, ale myslím si to. Mohla jsem ti sakra půjčit to naše puzzle, to asi nikdy nesložíme 😀
            Měla bys chodit v moskytiéře 😀 😀

Thielli

Mayo
              kočanda… nějak si neumím představit, že se mi jednou venkovní kočanda nevrátí.. asi kdybych byla vesničanka od mala, byly bych připravená. Ale takto…
              Jak jsem ten přecitlivělý měšťák, tak jsem obulela, když jednoho dne na chatě labuťák přijel s utrženým křídlem a za měsíc už nepřijel vůbec… 😌

Petrs01
              sestra onehda absolvovala 1/2 ironmana, když jí bylo 42 let..
              1,9 km plavání (1,2 míle);
              90 km jízdy na kole (56 mil);
              21,1 km běhu, což je půlmaraton (13,1 mil)
              (byly zrovna třicítky vedra tenkrát… polévala jsem jí cestou vodou.)

Že byste se mohly na další ročník přihlásit spolu 🙄

Petrs01

přihlásit spolu

Mě nebaví to kolo a po tom držkopádu se bojím z kopce. Hodně. Chodila jsem tehdy celou zimu v krátkých sukničkách a spala s nohou nahoře a nepřikrytou, bo na tom koleně nemohlo být NIC. Pak se to konečně začalo opravdu hojit. To si úplně nechci zopakovat. Hmm, nevíš o někom, kdo by mi ty brzdy dokázal dát opravdu do pořádku? Ono už se to pak prostě nepovedlo.

Zlata

Maya
                  Měla jsem 3kastrovaný kocoury, snesli se v pohodě.
                  Teď jsou jiný 2,snesou se taky.
                  Horší je to s Trixou.

cernej caj

Petrs01
                    Ty brdy snad sspravi v kazydm servosu nebo vymeni pokud velky spatny..

Chapu spravne ze sis usla 70km a pak sla jeste rpacovat na chatu???

Ja zdimam na 800 jen vyjimecne vetsinu na 1000 i merino a umelinu, rucniky a lozni na 1200.

PetraK
                    U vas ta prace snad nikdy neskonci, vubec obdivuju jak to davas porad v praci a po praci taky v praci

Thielli

Petrs01

myslíš dobrý servis na kolo?
                      Sestra má nějakého dobrého kluka v Kladně, servisuje jí silniční i horáka.
                      Já si Bromptona zvládnu rozložit a složit sama. Bratranec má kolárnu na Vinohradské. Ale to vím jen, že jsme se setkali předloni na pohřbu, jinak se nevídáme. Ale vždycky to byl férový a slušný kluk, (jen moc nepěstujeme rodinné návštěvy.)

No a ten závod – jelo se to někde kolem přehrady, takže žádné velké padáky…
                      Ale chápu tě.
                      Sestra si jednou po pádu zažehlila do ramene i do stehna silonový cyklodres, dala si pár metrů po škváře, oblečení si zapekla do kůže.
                      No a já mám po pádu roztříštěný loket, už nikdy úplně nepropnu ruku… 😐

PetraK

černej čaj
                        U vas ta prace snad nikdy neskonci, v
                        ne 🙂 letos je rok jámy, možná se stihne v závěru pak udělat ještě něco dalšího, podle toho jak to půjde, Brtnik by rád připravil ty poslední okna- jedno v budoucím obýváku, dvě nahoře v podkroví. Aby už to bylo v tomhle ohledu hotový. Příští rok se bude dodělávat střecha – dozdívat, zateplovat podlaha i střecha samotná. Pak se musí zateplit dům, udělat na něm omítky…… mám pokračovat? Jo vlastně ještě schodiště uvnitř, zbourat a postavit stěnu mezi obývákem a předsíní, taky veranda čeká – omítky, osazení umyvadla, strop, dlažba, taky dlažba v předsíni……….. dál nepokračuju, to už jsme v příštím století 😀

petrs01 + thielli
                        nikdy, nikdy už nesednu na kolo, co jsem to četla.

Maya

asi teda uz vim proc nejezdim na kole 😀
                          Thielli
                          tak me nikdy se s kockou toto nestalo, vsechny nase kocky jsme nakonec nechavali uspat
                          me i napadlo jestli ji nemohl odnest dravec nebo liska, kdyz jsou schopni pobrat slepici, tak stara kocka, co uz neni moc rychla… no nevim
                          asi se to nikdy nedozvime

Petrs01

dobrý servis na kolo?

Ano, opravdu dobrý. Ten držkopád byl právě po vyzvednutí ze servisu, do té doby brzdilo. Podařilo se je rozchodit tak nějak napůl a to mi nestačí. Prostě jedu z kopce, plnou vahou „stojím“ na zadní brzdě a … jedu z kopce. Starý favorit.

Ano, odpočinek se mi obvykle zvrtne. Ale teď bych si už fakt mohla aspoň chvilku… ! 😀
                            Jo, chodím v „zarostlých“ šatech a skinnerskách. Ráno jsem (nechtěně) došla pasoucí se srnce za zadek, pak jsem málem šlápla na veverku. Tichá a neviditelná 😉

Thielli

Tichá a neviditelná

Attachments:
                              Thielli

Petrs01

Tak já se poptám. Favorit, to je klasa. Takže čelisťové brzdy se špalíky?
                                A jakože chceš zahamtnout a stát, jako to mají kotoučové brzdy? Takhle já právě zabrzdila, přeletěla přes řídítka a loket šel do sádry… Takže já raději brzdím a ještě trochu jedu…
                                U favorita to řeší dva komponenty – nové brzdové špalky a tažné lanko. Pokud je špalek jetý nebo lanko vytahané, brzdíš a jedeš dál…

Petrs01

Špalíky jsou nové, řeknu si o výměnu lanka a uvidíme. Díky.
                                  Když zahamtneš zadní, tak přece nepřeletíš! A na přední jsem právě opatrná, letět nepotřebuji.

Thielli

Petrs01

Já brzdím vždy trochu oběma. …ale setrvačnost tě přeci vyhodí vždycky ze sedla, pokud zastavíš na místě – bez ohledu, zda to zastaví přední nebo zadní brzda… u přední pak s tebou letí i to kolo…
                                    Je to jako na běžkách, když se řítíš dolů a ve stopě je větev nebo hlína… taky pak vypadáš jako Jiří Raška…

Úplně nejdelší let jsem však měla na sjezdovkách. Byl duben, pod muldou už byla tráva. Mulda mě vyhodila nahoru, přistála jsem pod ní na trávě lyžema, ty zůstaly přibité, vyplo vázání a já plachtila v těch přeskáčích dál… byl to krásný dlouhý let.

PetraK

Thielli
                                      byl to krásný dlouhý let.

😀 😀 a ty seš příšerná stračena!!!! 😀 😀 😀 já kdbych měla čas, tak to namaluju, ale musim za chvíli domů. To jsou hrozný povinnostě. 😀

PetraK

Tak tu nezlobte a užijte si hezký víkend. Letim

pápálálááátadááá!

cernej caj

Petrs01
                                          Bowdeny se daji zkratit i doma a pripadne trochu postelovat, byva to klasika ze se vytahaji, ted sem takhle spravovala kes tatovi choditko uz se na nem bal chtel ho gyhodit a stacilo 5 minut a spravne sahnout:D

Thielli
                                          Ja mam taky radsi to tvrdsi brzdeni a kdyz brzdim malo tak brzdim malo ankdyz na to skocim… ale urcite ma kazdej zvyky jiny a treba z kola co brzdi pomalu prejit na kolo s rychlym nastupem, to nechces:D

Me vyhovuje na horaku ze mam dve brzdy, a kdyz potrebuju zaskocim obe a stojim a kdyz tak jen zadni zlwhka

PetraK
                                          Proto to rikam, ja vas obdivuju ja bych na to nemela silu

Maya
                                          To by me nenapadlo ze i treba liska, no kdo vi…

Denny

Ahoj všem, prijeli jsme ve 3 tak jmse dospavali… ale doma je doma. Ne každý ba to má stejný nazor 🤣

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 961. až 980. (celkem z 1,972)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.