- Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
6.6.2024 v 11:52 #173189
MirkaD
jsem tu..
minulý týden v pátek mezisměna,víkend volno
v sobotu jsme jely strašně velkj kus ze psama-hodinu a půl teda,ale na můj vkus prostě dlouho,aby jsme skončily ve Vyškově..
Martin se pokoušel hledat novou trasu na venčení a jaksi si nešiml,že co vymyslel byl vojenský prostor..
tak jsem šla ze psama ve Vyškově podél řeky na vycházku a jely jsme dom…
Martin mezitím nakoupil…
doma ze psama chvilku večer ven,ostříhání Žeryka-ZA 15 MINUT CEČLEJ STROJKEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jinak u nás byla švagrová s dětma,tak jsme pokecaly,
v neděli následkem věčnýho pocení-doma+v práci,+spaní odpo s vlhkýma vlasama rýma a bolavý si kloubení takové ty boule dole v bedrce,jak když je chřipka/viroza,
nicméně vycházku podél potoka k rybníčku a zpět jsem zmákla,jinak jsem se snažila vyležet-ucpaný dutiny a bolavý tělo…:-(
v pondělí ráno jsem volala obvodní-tak mě poslala recept léky na rýmu-na týden-novinka,jsem takový nikdy neměla,berou se ráno s prodlouženým uvolnováním,+kapky po 2 hodinách kapat a v ledničce…
chvilku ze psama-pár minut a ležet..
jsen jsem odpo sjela pro léky..
do toho 2 telefony z práce,jestli bych nešla na odpo ten den-nešla,ležím,su nemocná,není mi dobře..
a směny navíc v pátek/čtvrtek…
nešla….
v úterý na odpo,ráno chvilku ze psama,za zahradu,trošku pocvičit,2 minutky a dom,na odpo jsem jela busem,směnu jsem prosmrkala,ale teploty nemám/neměla jsem,2 dny jsem se kurýrovala doma..tak jsem se odpo kurýrovala v práci na kase..
odpo nehrozí-chladák/mražák
na střídačku kasa a pak úklid,kartonování,
skončily jsme před desátou…
včera jsem šla chvilku ven společeně s máti,kousek k trati,po cestě Dafi nosila misku,klíč,a peněženku,at se trochu proběhne…
pak jsme si daly doma kafe,já vyprala/pověsila 2 pračky,
Martin mě hodil do práce,
tam kasa,úklid,přecenění,skončily jsme po desáté-kdo se vracel pomalu zmklým obchodem pro kapky v ledničce?ano já
dneska už je mi o hodně líp,skoro nic,
podle toho jak su po ani ne 4 hodinách spánku akční….
kromě krční páteře mě teda skro nic nebolí,nebo takhle bolí,ale ne jako viroza,ale z práce-klouby,záda,
viroza po xxx čajích a lécích mizí,jen rýma zůstavá..
takže ráno jsem sklidila prádlo,šla k lípě ze psama fotit-ano na bolavou páteř je nejlepší tahat těžkej foták..
udělala jsem pár fotek,Dafi zase nosila peněženku a misku,Žeryk měl čmuchací čtverečk,doma jsme daly s máti kafe,
pak vysát/vytřít/koupelka,wc,uklidit/vytřít terasu,ted se naobědvám a má přijet rodič….
potřebovala bych upravit Dafinu…chjoooooo6.6.2024 v 11:54 #173190Petrs01
Hmm, paní velkomajitelka fóra se dnes neukázala ani tady ani na Zvířetníku. To se mi úplně nelíbí. Snad je Bubi v pořádku. Snad jsou všichni v pořádku.
6.6.2024 v 11:55 #173191MirkaD
Kimi-ořeji at se Golimu uleví!!!!!
PetraK-moc myslím i na tebe s Bubiškou,bože časem nás to čeká taky-náš domov psích důchodců….Čajík s Denny si užijí dovču,
teda Čajík si už užívá:-)přeju Thielli at se brzo uzdraví!!
6.6.2024 v 13:18 #173201Maya
Petrs01
to je pravda, taky teda doufam, ze jsou v poradku6.6.2024 v 15:07 #173202cernej caj
MirkaD
Krasna krajinka se psy!Kimi
Achjo, dobre ale ze se na to peislo, bude mit goli dietu. A to strikani chemikaliema kdyz casto na chodniku treba muze byt malinke dite na odrazedlw treba a brat si kaminky nebo tak…6.6.2024 v 16:03 #173203Thielli
Pozdravení všem, dočetla jsem vás, prohlédla si hezké fotky…
Mirko
skoro jsem si připadla blbě, že s virozou ležím, zatímco ty vybaluješ, pereš, věšíš… já měla naposledy covid, od té doby nic ani rýmička, ale tenhle virus mi zatopil, čtyři dny jsem víceméně prospala a propotila. Ani na gauči u filmu to nešlo. Nešlo nic.Petrs01
na čubiny nejsem sama, když se zapotácím, princezny jsou (řečeno chůvou z Pyšné princezny)… „v dobrých rukách“ 🙂
Zrovna teď jsem si říkala, jak to třeba s takovou virozou zvládá máma samoživitelka s dvěma malými dětmi…Ostatním jen mávám a přeji hezký zbytek dovolené i dovolenou celou mořskou, všem pak žádný střevní ani jiný moribundus… pohlazení všem dlouhým chlupům májovým i čajovým (díky za fotky :-))
Fifijové chlupy nějak nepřibyly na samotce… budou nějaké?
To, že se tu Petra mihla a zmizela, mě také naplňuje nepokojem…- Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
6.6.2024 v 16:32 #173205Kimi
Petra má dnes příspěvek na Zvířetníku 🐦🙂
6.6.2024 v 16:35 #173206Fifi
Bryodpolko vespolek,
pred pul hodkou tu prosla slusna burina, zatim letos nejvetsi. Vichrice, vodorovnej chcanec, krupky, blejskalo a hromilo to o106. Pejskove si chteli v nejvetsi slote hrat venku, blazni. Ale aspon se krasne ochladilo, tech 26 stupencu a dusno pred zivlem bylo nechutnych.
Pani domaci, myslim na vas…Mirko
Zerykovi to sekne. 🙂 Se ti divim, ze nesjedes strojkem i Dafcu, radne prohrabat furmikem ci hrabickama a pak bzzzbzzz a mela bys klid a setrila si zada. Ja to takhle delala u starsich perdelek, kor u Agaty, kdyz ji po kastraci zacla meknout a vatovatet srst, to neslo ani trimovat.Dennyky preju zitra stastnou cestu! 🙂
Thielli, shodou okolnosti jsem vcera po dlouhy dobe vytahla mejdlicko a natocila par videi, jen jsem se k tomu este nedostala. Scucnu a nahraju na tytrupku co nejdriv, at se pokochate cizim nestestim. 😀
Kimi
Aminavast i Pronefra je volne k sehnani, nemusis kvuli tomu na veterinu. Koupis na netu, v nekterych zoo/pet kamennych shopech nebo ti to muze objednat i veterina (za priplatek). Ja bych u Goliho zkusila ten Aminavast, jsou to tobolky, ktery rozdelas a vysypes prasek do mlsku ci zradla. U Troldika fakt zazracne zafungal. Jinak Goli nema hodnoty az tak sileny, mohlo by mu to pomoct. Se optej jeste vetky pro jistotu (ale paradoxne nekteri veti tenhle pripravek ani neznaji).6.6.2024 v 20:14 #173211Petrs01
Petra má dnes příspěvek na Zvířetníku
no právě – nenapsala k němu jedinej příspěvek, to mi k ní nesedí 🙁
7.6.2024 v 5:29 #173212MirkaD
Thielli-ale to si nemusíš připadat divně!
božínku,já měla před letama zánět podhrudnice-dělala jsem v sobotu chladák-na sobě mokrou podprdu,která mě studilla,a v neděli už jsem byla hotovo pak neschopenka a pak 4 dny úplně hotovo-jsem nemohla tv,číst,nic….
a půl roku mě strašně bolely prsa-od té doby na sobě nesnesu studený věci..
a mám vyloženě fobii s prochladnutí/s promoknutí..
jak mám pocit,že by mohlo pršet táhnu sebou nepromokavou větrovku+gatě,věčně mám u sebe vrstvu 2 navíc-když jde někde přes letnojarní měsíce,kdy jdu za tepla-jakže,venku vedro/teplo,ale vím,že nebudu za hodku zpět a nevím,jak bude tam kde budu-čajovna,restaurace,bude tam průvan,klima?večer táhnout z oknna?
tak sebou táhnu tak 2 svetry přes ruku a i elastáky klidně ještě nenápadně…
a pak se oblíkám….
-a ted to vyšlo tak,že jsem neděle pondělí byla doma,+od pondělí hned léky,
neměla jsem teplotu-to bych šla k doktorovi hned a ne do práce a měla jsem jen 2 odpolední,kdy nehrozí chladák/mražák,,,,
jiný by to bylo mít 6 dní a z toho něco ranní…
s tím,že už přes noc moc nerýmuju,piju čaje,kapu,mám ty léky na rýmu-Clarinase repetabs,a ležím víceméně,na vycházkách se ploužím,a vycházky dělám kousek s tím,že nutím Dafinu něco nosit,ale já se nehejbu,
taky doktorka říkala,že kdyby se to nelepšilo at dojdu,ještě teda dodám ACC long rozpustnej…
a popravdě-když už bych si mohla vybrat,tak su radši,když dostanu teplty,a jdu k doktorovi,
než když si říkám-tak vyležím to mezi prácou,sice rýmuju,ale zas tepltu nemám,na doktora to úplně není….
prostě jak jsou takový ty 3 dny-jak se to řekne v angličtině?
že si vezme zaměstnanec 3 dny volna,je doma a nějak to vyleží,no tak to mě se občas povede mezi směnama….
že mi nachlazení vleze do víc volnejch dní….7.6.2024 v 5:54 #173213PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Hlásím, že fšicí žijem, ale já včera nežila, v noci mi bylo hrozně blbě v podezření jsou brambory – měly klíčky 🙁 to je jediný vysvětlení, který to mohlo způsobit, nebylo to tentokrát jako s houbou, ale i tak to bylo veselý natolik, že jsem prospala celej den, bez nadsázky. A dneska jsem jak zombie. 🙁
Dennyky – ščastnou cestu a prázdný pláže přeju. víc nezvládnu asi. Ještě na Zvíř musím.
EDIT JEŠTĚ MUSÍM UDĚLAT HÁDANKU VYDRŽTE!!
- Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 3 týdny uživatelem PetraK.
7.6.2024 v 8:41 #173222PetraK
Co je čínský, to je fake, kdy už si to svět uvědomí? 😀
https://www.lidovky.cz/svet/cina-vodopad-trubka.A240607_075146_ln_zahranici_rkj
7.6.2024 v 10:57 #173228Maya
PetraK
spis je to o tom, ze zatimco my cim dal tim vic susime hubu, Cina ma prachy na takovyhle blbosti7.6.2024 v 11:31 #173229Thielli
Mayo,
Je to naše volba, že chceme hodně věcí za málo peněz. A nemůžeme ukazovat na „zlé politiky“, protože jsou to NAŠE kupní návyky, které tam tu výrobu poslaly a dávají jim vydělat.
Ale jinak plošně – plošně jsem já viděla v Číně mnohem větší chudobu než je v našich nejchudších krajích. I ti, co jsou tady na tom hodně blbě, na tom nejsou tak, jak jsou na tom Číňané, co jsou na tom blbě.
7.6.2024 v 12:08 #173230PetraK
Maya
Thiellispis je to o tom, ze zatimco my cim dal tim vic susime hubu, Cina ma prachy na takovyhle blbosti
Je to naše volba, že chceme hodně věcí za málo peněz. A nemůžeme ukazovat na “zlé politiky”, protože jsou to NAŠE kupní návyky, které tam tu výrobu poslaly a dávají jim vydělat.
jojo, pravda. No já to právě myslela tak, že by si lidi mohli uvědomit, že COKOLIV je made in Čajna, je prostě podvod a nic to nevydrží, že by ty návyky mohli začít měnit. Ale …….. to vím, že jako neprojde.
a ono to není jen o našich návycích, je to taky o tom, v tom má Maya pravdu, že my sobě utahujeme šrouby ekonomicky, ekologicky a oni na tom profitujou.
7.6.2024 v 12:19 #173231Thielli
my sobě utahujeme šrouby ekonomicky, ekologicky a oni na tom profitujou.
O tom žádná.
Jenže je to začarovaný kruh. Když nikdo nezačne, bude to rychlejší, ale když začne a pokračuje jen jeden, je to sebezničující.
Řešení není. A kdo říká, že je, podle mě kecá. Musí přijít kolaps, aby se usebrali všichni. A pořádný kolaps. Ani ten blbý Covid oči lidské populaci neotevřel.7.6.2024 v 12:23 #173232PetraK
No řešení není. Stačilo by – třeba pro začátek? Aby Evropa začala používat mozek, jak ti nahoře, tak ti dole. Jenže to nikdo ani nechce – ti dole by přišly o svou spotřebu a ti nahoře , kdyby se našel někdo s mozkem, by to měli velmi těžký. Rozjel to Emeričan, tam se nic čekat nedá. Evropa pak chtěla totéž, nikdo nepřemýšlel nad tím – což nechápu, naprosto nechápu, – jak je to nebezpečný. Však i malý děcko to musí vidět, jak nebezpečný je soustředit všechno do jedněch rukou, navíc jakých, že jo.
ale nic, kašlem na to, škoda si kazit den.7.6.2024 v 12:48 #173233Thielli
PetraK
přesně.
A proto do europarlamentu volím ZA PRÁVA ZVÍŘAT. 💪(prvně v životě volím nikoli mozkem, ale srdcem. Dosud jsem se snažila používat mozek, sledovat, kdo co vyvádí, jaké má šance něco posunout a podle toho dala hlas. Letos jsem to chtěla úplně vzdát, ale táta mi řekl, že je to hanba nejít… no, tak teda srdce volí za ty zvířata…)
- Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
7.6.2024 v 12:52 #173235PetraK
Já vůbec nevím koho volit. fut to ešče nevim
7.6.2024 v 13:55 #173243PetraK
Tak a jdu. Domů a volit a do postele. Mějte krásný víkend.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.