- Toto téma obsahuje celkem 2,611 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 6 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
4.11.2022 v 7:42 #146344
PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Koláče má velkoproblém – nějak mi ta tma nejde pochroustat a to nejen teda pocitově ale hlavně při venčení – očko asi nějak nepobírá – hrozně mi vadí ty kontrasty, který hází jak čelovka, tak psí obojky /svítí, neblikají, vůbec nechápu tu blikací funkci, to je asi jen pro kolotočáře, nebo nevim/. Jako fakt se mi blbě letos pohybuje terénem, jsem tam nejistá – rozryto od prasat. Debilitní nějaký. Mně vždycky vadilo to světlo z čelovky – asi problém fakt toho tupozrakýho oka, ale teď jsem bezbranná jak batole. Venčení je utrpení mladýho Wertra teda. Polituje mě někdo?
Koupili jsme včera čoklidům nový pelechy, tak jsem zvědavá, až se nainštalujou do nový kůchně – jak z nich budou nadšený? Je to skorem jako gauč, každej ten jeden. Naducaný polštáře – celý je to rozepínací a pratelný (a hrozně drahý, popravdě, nikdá jsem neměla tak drahý pelechy a ani bych je osobně teda nekupovala, ale Brtnik propadnul asi nějakýmu pocitu, že je zapotřebí jim nějak vynahradit to provizorní bydlení, nebo co a rozparádil se), tak jsem zvědavá, jak si pohověj.A těšim se, jak se tam u nich ubytuju 😀 😀
O víkendu se začneme asi přesouvat do nový kůchně! Doufám.
Meleme meleme kávu?
Kimi díky za ten tip na stránky, asi tam pořídím nějakej ten vánoční dárek. Jen mi to překvapuje – ta káva na ledviny?
Zlatka
Germánskej éšop je dobrej – myslíš tohle?
https://www.nemeckyeshop.cz/taky jsem tam nakupovala, jsou fajn.
Žije si tak trochu ve vlastním světě.
tohle mě moc mrzí 🙁 – myslím celý to, jak to s ním je, nejen to, že je ve vlastním světě. Musí to být hrozně náročný pro vás všechny.černej čaj
losos v řece je šílenej 😀 😀 ale nebude dlouho trvat, vona se to doučí.Mirka
ještě,že jsem nebyla často na kase,nemůžu se vvzpamatovvat s té Martinovi výpovědi
moc, a moc bych Ti přála, aby ses dokázala z toho vymanit.4.11.2022 v 7:43 #146345Denny
Dobréééé ráááááno pátečkovééééé,
a Dennyky hlásá, že týká ve 12hod z práce 🙂Zlatko
jelikož bydlím na hranicích, chodíme tam nakupovat docela často.
Ceny v hlavě nemám, ano taky vše podražilo, ale kvalita pracích prášků
se nedá s tou naší srovnat.
Jezdíme hlavně do Rossmannu pro drogerku, eko čistící přípravky, šampony atd…
tam to výjde o hodně levněji.
Taky mléčné výrobky, prostě téměř vše. Je to i tím, že Lidl tady v Sebnitz je dostupný cca 2km a dá se jít i pěšo a do českých hyper super to mám cca 15km do nejbližšího Penny.
Čokoška na vaření, když beru větší balení vyjde na polovic.Maya
losos taková pěkná ryba
nedávno jsem se dívala na dokument o nějakém druhu lososa, jak vypadá asi po páření předtím než umře a byl teda fákt hnusnej :-DDDA dáme si jednoho Tildu, ať mám majitelka velkofóra radost
4.11.2022 v 7:47 #1463474.11.2022 v 8:01 #146349Zlata
Denny
No my dřív taky jednou za měsíc jeli na velký nákup,ted se holt musím spokojit s eshopem.Jj,kvalita je někde jinde.I ceny.I pres to poštovny se to vyplati
PetraK
Jj,to je on.Dneska teda byly dost vyprodaný,ale musím připravit balíčky na Mikuláše,vánoce.😁
Jinak jsme zvědaví,jak dopadne příspěvek na péči,loni nic nedostal,pak se na obci divili že nic nemá,když se nemůže ani podepsat,😎4.11.2022 v 8:32 #146350Petrs01
Polituje mě někdo?
Čelovky nesnáším. No dobrá, když potřebuju volný ruce, někde při chystání spaní, fajn, ale při chůzi nikdy. Mnóóógo nocí jsem na dogtrecích prochodila a zásedně s baterkou v ruce. Čelovka úplně zbourá periferní vidění a to prostě nejde.
Ano, spousta lidí tak chodí. A asi jim to nevadí. Mně to vadí úplně šíleně moc.4.11.2022 v 8:36 #146351Odetta
PetraK
Líty, líty, mám to podobné, nějak se s tím nemůžu porovnat (já i s tou změnou času jako takovou). Jsem šeroslepá, takže jak se začne stmívat, nevidím ničehož nic. Zatím se zvládám vracet celkem rozumně, ale až bude tma ve čtyři, tak nevím, co budeme dělat. Ráno to světlo taky není úplně brzo – to aby člověk chodil ráno za tmy a odpoledne za tmy. 🤯
Jinak já blikačku občas používám, nevadí mi, ale nemám svítící obojek, mám světýlko na obojku.4.11.2022 v 8:39 #146352PetraK
Dennyky
A dáme si jednoho Tildu, ať mám majitelka velkofóra radost
výbornej nápad -hošíček zlatý, hnedle mám lepší ráno. 😀
Zlatka
já to objevila letos – prosím Tě a to oni zase nějak naskladní, nebo to co je vyprodáno nebude dlouhodobě?
Jinak jsme zvědaví,jak dopadne příspěvek na péči,loni nic nedostal,pak se na obci divili že nic nemá,když se nemůže ani podepsat
držím palce a vůbec nechápu, jak je možný, že nedostal nic, tenhle stát je opravdu naprosto debilitní4.11.2022 v 8:42 #146353PetraK
Petrs
Ano, spousta lidí tak chodí. A asi jim to nevadí. Mně to vadí úplně šíleně moc.jako letos mi to vadí fakt grandiózně. Loni to nebylo tak hrozný, teď fakt peklo. A i ty obojky. Jsem z toho fakt rozhozená.
Odetta
Ráno to světlo taky není úplně brzo – to aby člověk chodil ráno za tmy a odpoledne za tmy.no my to tak už máme, páč světlo až tak v půl sedmý a tma už v šest. Včera než jsem se vyprdelila ven, bylo víc než šero a než jsem si tu debilitu nainstalovala na hlavu, málem jsem se vztekla. Asi si dojdu koupit Lexaurin, jinak to nepřežiju 😀
4.11.2022 v 8:42 #146354PetraK
Dennyky
Ehm
😀 😀
4.11.2022 v 9:01 #146355Zlata
PetraK
Naskladni,občas si to hlídán,skoro stejně sortiment maji Drogerie zde.4.11.2022 v 9:20 #146356Maya
PetraK
mozna by bylo lepsi privazat si prenosnou lampu k pasu?
ja kdyz uz musim za tmy, nosim normalka ty minibaterky do dlane, co se prodavaji ke klicum, svitej hodne a s trochou invence jdou i pridelat vepredu na bundu nebo je tou karabinou zacvaknu za hodinky a jen tak pridrzuju
neco takoveho
https://www.mall.cz/sperky/verkgroup-14260-svitilna-klicenka-led-cob-color-100082301744akorat no ted koukam, ze tyhle jsou na nejaky extra baterie, ja mam uplne stejny, akorat jsou normalne na tuzkovky
- Odpověď byla upravena před 6 měsíci a 3 týdny uživatelem Maya.
- Odpověď byla upravena před 6 měsíci a 3 týdny uživatelem Maya.
4.11.2022 v 9:25 #146359MirkaD
včera odpo jsem šla ze psama k rybníčku a zpět,tam jsem s něma pocvičila-Dafi poslušnost,Žeryk taneční a dom
u rybníčku a po dědině se svítí-ale stejně su furt taková ve střehu-kde jde kdo ze psem/jede auto….tak furt čučím dopředu,dozadu,doleva,doprava…soustředěnost jak prase-rybníček je sice na konci dědiny-na jednom konci-ale od něj dozadu jsou zahrádky a ohrady s konma,a na dalěí strany jsou baráky/pole…prostě odvšad může jít někdo ze psem-takový rozcestí ze 4 cestičkama….
jinak,já tím,že mám fakt často odpolední-tak ráno tu hlavní-větší vycházku mám za světla,na mezisměně taky ráno světlo,ranní-tak když přijedu kolem 3hod tak světlo stíhám,kolem půl páé jsou to zbytky,což většinou,když chci na volno proběhat psy,a bojím se po dědině-jako chodit,ne pouštět-to nedělám nikdy,
a potmě v přírodě nechodím,tak pak jim ve vjezdu dám aporty/obíhání židlí a tak-blbý je,že jsou to zase nějaký cviky,za který Dafča vyžaduje pamlsky….
i když dávám pamlsky na mikromilimetry a ne za každý cvik,jednodušší by to bylo ze psem co se odměnuje hračkou….-když furt řeším její hubnutí…
no takže výhoda odpoledních je-že člověk má vycházky za světla a vyslí se-to je veškerá dvojí výhoda:-)
PetraK- takže tě lituju velmi moc:-(((((,vůbec si nedokážu představit chodit potmě ze psama….,v tom léta obdivuju tebe i Fifi!!!
no jstou výpovědí-popravdě-já fakt nevím po kom jsem tak hystrická-vždycky mě všecko sebere víc než ostatní lidi….
a to víc jak tok žeru prášku,třičtvrtě roku chodím na terapice,čtu knížky….
a nevím no…..nic moc…
jako,to odpo jsem tam bečela zástupkyni na rameni-a ona-mám ho jít zabit?
a večer mi dává lišty na cenovky-asi 6 jich bylo,svazek-a říká-na to máš na Martina:-))))
je fakt,že ve středu se sešla na odpo fajn parta kolegůi vedení!
ono je tam u nás jedn kolega,co umí mít někdy ty blbý propůvidky,+ta obecně kolegyně,co když ji chytne blbá nálada,tak je to fajn…
ale ve středu odpo byla fajn parta!!!!
ono je taky u těch odpoledních blbý,že blbý zprávy se člověk dozví před prací-to já to fakt většinou nějak rychle nezpracuju:-(((
když by to bylo po práci tak je to jiný…
jinak,teda ta středa byla jinak v pohodě-hodně jsme se nasmály,večer u úklidu,úkolů a tak,já su totiž strašně ftipná,prostě všrchno strašně shazuju,zlehčuju-úpně to hodím do extrému,nelogicky se směju fakt všmu a furt….-takže je se mnou pak dost sranda….
no dneska už to bude dobrý
Zlatko-tímto je mi to před tebou 2000tisíckrát blbý,že si dělám hlavu z takových věcí,když ty to vůbec nemáš lehký lehký!!!!!!!!
dyt co si stěžuju,že,takže jo,du zalézt za roh a naliskat si…
se před tebou dycky,dyckilinky moc stydím…..4.11.2022 v 9:40 #146360PetraK
Mirka D.
no jstou výpovědí-popravdě-já fakt nevím po kom jsem tak hystrická-vždycky mě všecko sebere víc než ostatní lidi….ne nesebere Tě to víc než ostatní lidi, je toho na TEbe dlouuhodobě moc. Nenakládej si tím, že se budeš obviňovat. Je fajn, že zástupkyně má takový pochopení. to pomůže, když je takhle někdo na blízku.
Maya
mozna by bylo lepsi privazat si prenosnou lampu k pasu?to už mě taky přišlo na mysl, jenže pak mi došlo, že tam mám ledvinku, do tý sahám furt, to by asi nefungovalo, vyzkoušet to chci, ale musím najít na co cvaknu tu čelovku. Nevím, proč mi to letos vadí výrazně víc, než jindy.
a s trochou invence jdou i pridelat vepredu na bundu nebo je tou karabinou zacvaknu za hodinky a jen tak pridrzuju
aháá, díky za tip. Musím to nějak vymyslet, přece se nebudu tejrat celou zimu? jsem z toho fakt zaskočená.4.11.2022 v 9:56 #146361Zlata
4.11.2022 v 10:02 #146363PetraK
Zlatka
😀 😀 máš výbornýho meďoura! 😀 😀hele a co Trixidlo – dobrý? nestihla jsem včera vůbec zareagovat, vždycky jsem chtěla a pak mi to utíklo.
4.11.2022 v 10:08 #146368Zlata
PetraK
Trixi pospala,ráno dostala prášek,je v pohodě.Ani trychtýř nepotřebuje,snad to nezakriknu.4.11.2022 v 10:10 #146369PetraK
Zlatka
supr, supr, tak ať moc nekraví a hezky srůstá! A Ty ne, že v tý růžofce béš krosit zatáčky v plný rychlosti 🙂
4.11.2022 v 10:15 #146370Maya
Zlata
to mas faro teda 😀
PetraK
tak muzes to svetylko klidne lipnout na tu ledvinku
staci oboustrane lepici suchac
nebo na bundu vepredu, na rameno, nebo klidne dve nebo tri svetylka 😀4.11.2022 v 10:28 #146371PetraK
Maya
tak muzes to svetylko klidne lipnout na tu ledvinkudíky.no asi budu muset něco vymyslet. Ještě chvililinku počkám, jestli se to nesrovná, jestli si oči nezvyknou a když ne, tak halt budu muset hledat nějaký řešení.
4.11.2022 v 10:33 #146372Petrs01
Baterkou v ruce si vždycky posvítím kam potřebuju, což jaksi baterkou pevně přidělanou na bundě či ledvině nee.
Co tohle? Má to i popruh přes rameno, takže volné ruce, dosvit jako hrom. My máme nějakou lepší, která má LED i halogen, takže různá intenzita světla (a výdrž). Není úplně lehoučká, ale zauvažuj nad tím. Případně když koupíme akumulátor, můžeš si “dlouhodobě zapůjčit” tu naši.edit: teď se dělají dvourežimové tyhle.
- Odpověď byla upravena před 6 měsíci a 3 týdny uživatelem Petrs01.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.