- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
15.5.2021 v 15:54 #120853
kachna
Já jsem dneska, bohužel bez foťáku, viděla nádherný ráno.
Holky, dělám kvíz pro malé pejskaře a kočkaře. Po třiceti otázkách, klikací odpovědi. Máte zajímavé otázky? Můžu použít ze sborníku, ale napadlo mě, že vás tu tak jako hromadně zneužiju.
Děkuji15.5.2021 v 16:19 #120854Fifi
Krasnou sobotenku preju! Cajda uz slapkuje, doufam, ze ji neprsi. 🙂
Kachnoo,
pamatuju si to spravne, ze ty, Brutice a Fajka mate dneska narozky? Snad jo, takze VSE NEJ preju, zdravi predevsim a pevnej nerv na tu vasi dvou a vicenohou pocetnou smecku. 🙂Kviz asi zalezi na veku malych pejskaru. Me z fleku napadnou my oblibeny otazky typu kolik ma dospely pes zubu, poti se pes, proc pes zere travu, kolik ma pes drapku, jaka je normalni teplota psa, jaky plemeno byl Rex, Lassie, Dasenka, muze mit pes plavaci blany jako kachna :), co je to kupirovani, znate ceska narodni plemena atd. 🙂
15.5.2021 v 17:20 #120855Milena z Prahy
Kachna
Ten kvíz by mohl mít i nějaký otázky z „psychologie zvířete“. Třeba co znamená jakej postoj psa (pokud tam nebudou obrázky, muselo by se to vhodně opsat slovy), co znamená vrtění ocasem a tak. A taky něco o režimu, jakej musí v domácnosti se psem panovat. Něco jako možnosti, jak dlouho vydrží pes bez vyvenčení, jak často venčit, jaký povely by měl pes bezpodmínečně respektovat. Nejsem psí, tak to neznám do detailů. Prostě aby ty děti aspoň částečně pochopily, že pes je živej a zvíře, žádná hračka.15.5.2021 v 18:02 #120856Fifi
Milo
Ruzice vrti ocasem, kdyz neco zasmrcuje. 🙂
Vrti kralik ocasem?15.5.2021 v 18:11 #120857Milena z Prahy
Fifi
Růžici zřejmě zasmrcování dělá dobře :-).
Králík má malej načechranej ocásek, se kterým nevrtí. Když něco očuchává, tak ho sklopí dolů a natáhne.15.5.2021 v 18:23 #120858Fifi
Milo
Bezva, kachna muze kviz rozsirit i o kraliky! 🙂
Kocici damy zde jiste pridaji dalsi pohledy na vec, zejmena Dennyky casem. 😀
Za sebe rikam, ze pes, kterej steka, kouse. A ocasem nevrti jen v pri vitani. A kdyz zere travu, prset nemusi. Kachno – to by vlastne nebylo vubec spatny tam dat moznosti vysvetleni prislovi. Psi zivot – proc? Kdo chce psa bit… Smrdi jak psi ksiry.15.5.2021 v 18:59 #120859kachna
Vrti kralik ocasem?
některej s nim kmitá, když je nervozní, tak ho má rovnej, jako vada je křivé nebo hravé pírko, když cítí samičku.
Děkuji za přání
15.5.2021 v 19:00 #120860kachna
to by vlastne nebylo vubec spatny tam dat moznosti vysvetleni prislovi.
hmm, to asi ne, ale já nevím, proč se říká, smrdí, jak psí kšíry 😀
15.5.2021 v 19:09 #120861kachna
Dámy mohu Vás poprosit?
https://forms.gle/7a5gpF3mkMPQ7ZMP715.5.2021 v 19:23 #120862MirkaD
tak včera odpolední s tradičním přesčasem-to je u nás na odpo fakt vzaimavý tak jednou týdně končíme normálně,zbytek připadá 2dnům kdy se dělá přecenění na akce,to se končí vždy pozdě,a další zbytek dní připadne většímu úklidu,vybalování+moc lidí takže nestíhání a tak…
prostě to co mají často odpo,už jsou nadšení,že tuší že se to málokdy stihne včas…,no nic
ale tak Dafi odpo tradičně dobře,po injekci dopo těžce/tvrdě prospala,
dnes volno,tak ráno Dafík veselá,na vycházku po dešti k hájence,to se teda tradičně vlekla,protože ona ty první kopce nemusí,ale v lese se rozešla,
obešli jsme plantáže konvalinek s kapkami listí,Žeryk zase blbl z větví Dafi pak celkem v pohodě běhala,doma se slunila na lavce…..
kde jsem ji šla přečísnout,vystřihnout chlupy z oušek,přistřihnout 2 drápky,vyndat pijáky-musím na ty mrchy něco pořídit,Dafi teplá od slunka,když jsem šáhla na podložku pod ní a zjistila jsem,že má mokrou prddelku a sedí na mokrým,tak jsem jí vytočeně řekla,že je blbá,že jestli přijde stím,že má zánět močáku jak před rokem tak ju zmátím,a že nad sebou furt potřebuje dohled,a jestli si nevšimne,že ju studí prcka-na terase milion pelechů a křesel….
ehm-ještě ta má poznámka,že ju zmlátím-většinou,když mě naštve pes-ted nemyslím při výcviku,to ne,ale tak normálně při životě-dávám pamlsek a pirana naša bere i z rukou,sedí na studeným,i když jinak vude pelíšky,polštáře,
venku jde dělat něco-chce něco žrát a tak-prostě spíš v momentu překvapení oznámím normálním hlasem,ne vyčítavým,ne naštvaným-spíš překvapeně/udiveně-jako neřvu,nezuřím-spíš je to jako-zírám-jak seš blbá-šmarjá proč to děláš…
tak v tom momentu obvykle říkám-počkej jak tě zmlátím,počkej až vstanu,uvidíš…že tě prodám na guláš?ty pudeš,ty pudeš…a že tě dám do polepšovny…
no a onehdy když na vycházce cosi žrla Bettyna-poté co jsem jí to vyndala z huby a kynoloogicky fuj a tak-jsem pak normálním hlasem dodala-ty budeš dneska po škole!!!!pak jsem se řechtala jak blázen-nevím jak mě taková kravina napadla-asi to,že půl rodiny jsou učiteli-otec učí na LŠU má konzervatoř,brácha Martina učí na kytaru i CD má vydaný instrumetálku +mají kapelu šašci v manéži,
švagrová učí na základce+učí na jazykovce,anj,tělák,výtvarka
no nic
tak jsem Dafči vysušila zadek,a šla ležet dom
dnes měla žrát 4 krát trošku tak ráno to vynechala tak bude jezt třikrát,teda 2 jídla má v sobě tak večer třetí,od zítra má jezt třikrát denně,
Martin jel nakoupit velkej nákup odpo,udělal kapustovou polívku,daly jsme třetí den rizoto,odpo krátkou vycházku mezi polama po dešti,trošku lilo,poté co jsem sklidila rychle prádlo,tak za chvílu přestalo…:D
večer jsem zaházela Dafince za bránou na cestě míček párkrát,vzala jsem Žeryka za bránu,at se ještě vyvenčí a on celou dobu na volno u mě a pohled na kapsy…
no tak nic no
Fifi-já nevím taky co jí je,jako doktor řekl,že je to potravinová alergie,že suchou rýžu jí dávat nechce,spešl granule pro ni zatím nemám,
má ty co má normálně-Brita premium-krom nich a trošk piškotů za odměnu nesmí jinak těch 8týdnů nic+má léky,a když to nezabere tak bude další vyšetření
je fakt,že ona byla blinkací pes-prostě občas jednou za čas mi nějaký jídlo byblila-ale nic jí potom nebylo-nebolel ju břicho,nic-nebo možná jo,ale nebylo na ní nic vidět,tento týden těch pár dní jo,to bylo vidět,že jí fakt není dobře
jak,já sem časem zjistila,že jí vadí to kuřecí jak sem psala,to ted třeba maso z polívky měl Žeryk a ona hovězí,i tatka jí maso schovává hovězí,vím,že vše musí mít na pidi kousky,priky moc blinká-to mi řekl veterinář,že to jsem neměla dávst vůbec-to jsem nevěděla…
no uvidíme za ty 2 měsíce no
Kachna-lentiky má vášen-ted mám doma obrovskou trubku lentilek-mnam
do kvízu-o co psali holky,oni toho napsali dost,tak mě toho moc nenapadáČernejčaj-ščastnou cestu přeju
15.5.2021 v 19:37 #120863Fifi
kachna
Ja kviz na hlodavce rada vyplnim, ale budu tam mit asi nulu. 🙂Mirko
Ja bych hlavne u feny po harani resila pripadnej zanet delohy. Jestli vam vet rekl, ze ma Dafca 8 tydnu zrat jen Brit premium – tak to absolutne neni zadna eliminacni dieta kvuli alergii. Naopak, urcite tyhle grancle obsahujou kureci tuk. Troldik na podobny granule reagoval drbanim, nepohodou, byt je dostaval jen obcas, pritom syrovy kureci mlety, skelety nebo cely pulky kujatka mu nevadily. Hovezi z polivky apod – klidne ji muzou vadit tucny veci. Ne kure jako takovy. Ale ja jsem po Troldikovic slinivce s tim krmenim tucnych veci uz postizena, jak to musim hlidat. Treba Dafce ulevi, ze nebude dostavat od kazdyho neco, jak si psala, co vsechno do sosacku odpadne.15.5.2021 v 19:45 #120864MirkaD
Kachna-test vyplněn-tak jak jsem si myslela,tipla
a jako tradičně ode mě…..Štastný je,kdo se nezlobí na lomozící děti,kdo nechá psi štěkat a kočky mnoukat.
Štastný je,kdo si najde čas,aby mohl odpovídat na dětské otázky.
Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci-naději,spánek a smích.
Immanuel Kant
Na cestě necht tě provází souputník,
v životě soucit.
japonské přísloví
tak všechno nejlepší k narozeninám:-)15.5.2021 v 19:52 #120865MirkaD
Fifi-Dafi hárala 6 ledna-to myslím že už souvislost mít nemůže?
s tou dietou-jako já neříkám,že nemáš pravdu,jako s těma granulema,ale….
to mu mám říct-hele sice nejsu veterinář,ale toto je blbost?
nemyslím to na tebe ani ve zlým,ani ironicky-jen jako fakt dotaz…
jinak on říkal konrola za 2-3 týdny,+kdyby se mi něco nezdálo tak se ozvat…15.5.2021 v 19:57 #120866MirkaD
ještě dodatek-nevýhoda psanýho textu-že něco psaný může vyznít jinak než řečený,že k tomu chybí intonace…
jinak
ale ty taky krmíš psi pestře,vším možným
a žádný problém,nic
jako,že on mi i říkal,že se snažím aby to měla pestrý tu stravu,a že jí to třeba nesedí
jasně každýmu pejskovi sedí něco jinýho
to co vadí jednomu 20 vadit nemusí
Žeryk celej život nic-a jí stejný věci
ježíš končím,než se do toho zase zasukuju…..
sem tím jen chtěla říct,že bych asi u ní teda udělala líp,kdybych ju krmila jen pár věcma…
jinak z toho masa na polivku tučný odkrajujem15.5.2021 v 20:04 #120867Fifi
Kachno
Hlodavci vyplneny, jsem mela skore 21/30 – to snad ani neni mozny? 😀
Mas tam preklep v otazce: „mohou být laboratorní myšky dlouhorsté?“
Velky M na zacatku a dlouhosrsté.
Dalsi otazky s malym pismenem na zacatku:
„mohou být laboratorní myšky dlouhorsté?“
„laboratorní myšky jsou“
„cuy morčata se vyznačují“
U špatnych odpovedi mi to nekdy neukaze ve vyhodnoceni tu spravnou:
Termínem hlodáky jsou označovány
Žádná správná odpověď
Dala jsem řezáky.
To samy u:
e možné opakovaně připouštět příbuzná zvířata u potkanů?A u:Nepostradatelnou a základní složkou potravy pro morčata je:
se mi asi nezapocitalo nic, neukazuje to body, spravnou odpoved. Dala jsem vlakninu. A stejne tak se to prihodilo u otazky „Původní barvu divokých morčat nazýváme“.Snad se v tom vyznas a pomuze ti to.
15.5.2021 v 20:11 #120868Fifi
Mirko
Fifi-Dafi hárala 6 ledna-to myslím že už souvislost mít nemůže?
V lednu? Ja myslela, ze harala ted nejak na jare este, zes mela stresy, kvuli oddelovani a bylo to nedavno, urcite ne 4 mesice zpet.
to mu mám říct-hele sice nejsu veterinář,ale toto je blbost?
nemyslím to na tebe ani ve zlým,ani ironicky-jen jako fakt dotaz…
Vsak, v pohode. Ja nejsem vet. Ale kdyz mi fena blije, tahne se a nezda se mi, tak vzhledem ke svym zkusenostem (ktery nikomu nepreju) bych brala jako normal vysetreni odebrat krev, udelat stitnou zlazu, udelat sono kvuli deloze atd. Nebo postaci jen to, ze se ji nebude davat od vseho trosku, co se zradla tyka. Ja jsem huba, kdyz jde o myho psa, chci vedet, proc je mu blbe. A vsak, Mirko, jestli ma mit Dafca dietu, davala bych ji hlavne varenou – libovy bily maso (kureci, kruti prsa) uvareny, ryzi nebo brambory nebo bataty rozvareny na kasi. A nic jinyho. Proto mi prislo jen divny, ze vas vet nechal na granulich Brit, to neni zadna dieta.15.5.2021 v 20:48 #120869kachna
Díky moc,
ony jsou to docela těžké otázky. A ještě něco těžšího:
Jsou to obrázky hlodavců z chov zvířat a plemena morčat, kdybyste se chtěly připravit (cíl je uspět, ne neuspět, takže příprava povolena)
https://forms.gle/eofwfgxnEENVQX5V8Ta přísloví a etologie u psů se mi líbí.
15.5.2021 v 20:58 #120870kachna
Snad se v tom vyznas a pomuze ti to.
díky opraveno a upraveno.
15.5.2021 v 21:04 #120871Maya
kachna
všechno nejlepší k narozeninám!
jdu na ty kvízy
MirkaD
nejčastější potravinový alergie u psů jsou na kuře, pšenici a kukuřici a to tipuju všechno v tom Britu je
na zjištění je prostě nutný udělat eliminační dietu, na to veterináře ani nepotřebuješ15.5.2021 v 21:10 #120872Fifi
Kachna
Tak do tohodle nejdu, pznam bobra, kapibaru a krecika roborowski, neb jsem ho mela. 🙂
Budu se tesit, az sem posles kviz pro psomilce. 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.