- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.11.2021 v 6:27 #129778
cernej caj
Maya
Ja cipovat rozhodne chci.Asi bychom ukecali ze mame psa 14 dni, pri ocko 3kombi se cip min. Ctvrtek nenasel takze resime – tento tyden znova vet (nacteni) + cipnuti pokud nic , to by snad v teto situaci dal 50t jen fakt kreten.
Ale muzi sem rekla ze bez nacipovamyho psa rusim dovolenou ze radsi obrecim zaplacenych 5tacu nez zabehlyho psa tak tam snad dnes zajede… vypadal ze to pochopil.
No vzteklina je na 1rok jen u nej.
PetraK
Celkem chapu jaky sou to starosti… a asi zustavam spokojene v polozrekonstruovanym domku pac na to nemam predevsim silu penize a ochotu uz po tech prvnich cca 7ti fakt narocnejch letech kdy ze 4 prazdnych vybetonovanych mistnosti bez vody, bez topeni a s kadibudkou na dvore mam splachovaci zachod, misto betonu podlahy, funkcni koupelnu, funkcni kuchyn, zatepleni, novy okna, elektrinu 😀 tak mi to ke stesti staci… ale ja nejsu pintlich jak esusovi a pro me dulezitej stul s pc a kdyz u toho lze prat, uvarit na sporaku, a mam teplo tak…Jako obdivuju tyhle vsechny prace nejen nutny pro funkcnost ale i s tim citem na ten design, protoze me je uplne sumak jestli mam 40 let stary kliky nebo sadu panelakovych dveri ze 70 nebo plechovy nenatreny zarubne… nebo nejaky skrine z kanclu pri stehovani za par susnu a starej umakartovej stul… jakoze mezi mnou a esuskou je dost propastnej rozdil a ac me bavi sledovat jak si to vymazluji, tak sunasi rada ze su ten typ na opacne strane spektra, jinak by me asi slehlo 😀
10.11.2021 v 8:04 #129780Petrs01
My jsme první asi rok spali na zemi mezi krabicema, než jsme si trochu ujasnili co chcem. Pak ještě pár let dvoulůžko z druhé ruky, než přišla postýlka na míru. Zařídit tak aby se dalo slušně fungovat a pak postupně vymazlovat, když je čas, chuť, peníze. Světýlka, poličky, barvičky…
10.11.2021 v 8:17 #129781Maya
me stacila rekonstrukce dvou mistnosti pred x lety
ja teda vubec nejsem disajnejrskej typ, me se libi urcity veci jako ty kliky a tak, ale dat dohromady celou mistnost, aby to spolu fungovalo, to neumim
tak se radsi drzim pri zemi a v podstate mi stacej nejaky funkcni veci 😀10.11.2021 v 8:23 #129782cernej caj
Me staci pohodlne „funkcni“ a hlaven teda aspon jednoduchy. Nerikam ze kdyz ma.nekdo dreveny zarubne a vsecky dvere stejny ze to nwni hezky ale ja su povaha ktery je to uplne sumak:D kdyz dou dvere zavirat tak 😀
10.11.2021 v 9:05 #129783EvaC
Fifi
Vy zase budete mít….No doufám, že to bude hezké, vybírali jsme dlouho předlouho – nám vždycky všechno děsně trvá. Jak to vyrobí už teď neovlivníme…ale věřím, že podle našich představ 🙂
10.11.2021 v 9:11 #129784EvaC
cernej caj
I tak je to dost práce…To jo, všechno bohužel trvá -než se to rozebere, odveze do sběrného dvora atd.. My nebudeme mít rohovou ale velká bude hodně – 3,30 dlouhá a vysoká je taky dost, i když ne bohužel až ke stropu, protože tak vysokou prostě nedělají..Ledky jsou hezký, jenom jsem tam nechtěla mít ještě zase dráty, tak ty mít nebudeme…
10.11.2021 v 9:22 #129785cernej caj
EvaC
To budete mit krasnou skrin:) segra si ji nechala prave na miru do stropu udelat, aby to mela hezky do stropu.Doufam, ze das fotku pak:)
10.11.2021 v 9:26 #129787EvaC
cernej cej
doufám, že bude krásná :-). Vyfotím pak..
Co se týče toho čipu ještě – jasně, že je důležitý mít funkční čip, na druhou stranu když prostě čip, kterej byl funkční, najednou přestane fungovat a nenačte se, nemůžou mi dát přece pokutu – to nedává smysl – i když bohužel spousta zákonů je nesmyslných… Nikdo nemá doma čtečku, aby denodenně kontrolovat, jestli čip funguje….10.11.2021 v 9:27 #129788Maya
no to osvetleni, ono se prodavaj i led pasky s usb napajenim, tak vim, ze to lidi davaji kam potrebujou s powerbankou, takze draty netreba, ale zas je potreba to obcas nabit
10.11.2021 v 9:30 #129789Maya
EvaC
no dle zakona to je tvuj problem zajistit aby cip byl funkcni, na nefunkci cip neni zadna vyjimka
jako logicky to celkem i chapu to by pak mel nefunkcni cip kazdej a v podstate nejde nijak dokazat jestli cip neni a nebo je, ale vadnej10.11.2021 v 9:42 #129790cernej caj
EvaC
Dam jak jsme cca 2016 dodelali loznici – skrinova stena u po
stele za 1000kc vyrazeny firemni skrine nariznuty (a zacisteny dvere) truhlarem co nam delal nastavbu nad klec 😀 naproti klecove nastavbe je 120cm stul s PC a z druhe strany postele kam neni videt je tez cca 50cm na „pruchod“ k posteli mezi zdi. Jedna se o moji obytnou mistnost v rozmeru 13,6m2. Spani, ulozne prostory, psi i pocitac:DKuchyn sme dodelali cca koncem 2017. Do te doby vareni na propanbutanove dvouplotynce na starym sicim.stroji co se schovaval do stolecku a myti nadobi v koupelne v umyvadle.
10.11.2021 v 9:44 #129794cernej caj
Jak to vypada naproti te klecove nastavbe 😀 a kdyz si dobre lehnu s nohama pod stul a hlavou mezi klec a postel tak si i lehnu abych mohla treba delat sklapovacky. Zidli od pc musim nacpat do rohu nebo na postel postavit, jinak nerozpazim ani ruce 😀
10.11.2021 v 9:48 #129796Maya
cernejcaj
ta tmava deska u kuchyne je hezka, moc casto se to nevidi
nedavno jsem byla v kuchynskym studiu a dneska uz maji i desky co vypadaj jako prkna 😀tak jsem odinstalovala tu apku tecka, restartla telefon a uz mi nejde ani nainstalovat, za nase prachy fakt super vec 😀
10.11.2021 v 9:48 #129797EvaC
Maya
Já to taky chápu, nicméně jako majitel psa těžko můžu něčím zajistit a zaručit, že čip je stále na stejném místě(když se někdy stává že třeba někam docestuje) a hlavně to, že se v určitém okamžiku „neporouchá“ a tudíž prostě načíst nelze – na to jaksi asi v zákoně nepamatovali a ano, je těžké to určitě ošetřit tak, aby to lidi nezneužívali..10.11.2021 v 9:49 #129798Maya
cernejcaj
delsi kablik a muzes parit primo z postele 😀10.11.2021 v 9:54 #129799Maya
EvaC
no hlavne ted je takovy vakuum ze nejspis treba policajti to kontrolujou jen ve mestech kde je povinne cipovani a pruser hrozi akorat v pripade ze pes nekoho rafne
ale od pristiho roku az bude ta centralni databaze, tak tipuju to budou moct policajti kontrolovat kdekoliv a kdykoliv a porovnavat s databazi a obavam se, ze si z toho udelaj snadny zdroj prijmu jako z pokut za rychlost nebo parkovani, protoze proste ty nefunkci cipy obcas jsou10.11.2021 v 10:01 #129800cernej caj
Maya
Ale pokuta za rychlost je evidentne chyba ridice, to nemuzes srovnavat.Ideal kdyby pri vakcinaci veterinar byl povinen nacist cip a zaznacit ze cip je citelny – do dalsi vakcinace.
Jo, ta deska se mi taky libi, sme v brne objeli vsechmy hornbachy a obi a bauhausy nez sme nasly co se mi libila i s obchodem, kde ji muzou riznout:D
Z postele (oprena o skrin) nevidim na monitory:D
10.11.2021 v 10:02 #129801cernej caj
Ps: ta fotka s feri vznikla tak, ze sem byla asi v praci a prisla mi fotka s popisem „mame doma mycku“ 😀
10.11.2021 v 10:06 #12980210.11.2021 v 10:17 #129803Maya
cernejcaj
no s tou rychlosti jsem mela na mysli ty caste pripady, kdy si proste policajti daj na rovnej prehlednej usek omezeni a pak tam vybiraj pokuty
vet ma povinnost kontrolovat cip u pet pasu, tak na tu nefunkcnost taky vetsina lidi prijde, ale aby daval zaruku na funkcnost do budoucna, to asi teda nedovedu predstavit
no mozna lepsi priklad by byl, kdybys jela s propadlym ridicakem, tak to ukecas jen asi u nejakeho hodne vstricneho policajta a s tim cipem to je proste stejny
mycka 😀 nejlepsi jsou jesty mycky mycky 😀 kazdej nas pes rad olizoval otevrenou mycku 😀
Petrs01
taky pekne vymysleny -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.