- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
9.11.2021 v 15:37 #129754
EvaC
Milena z Prahy
neznáme se, ale přesto na Vás myslím s přáním, ať se vše povede v takovém duchu, jak si přejete – rozloučení je moc důležitý9.11.2021 v 15:46 #129756Zlata
PetraK
Jelikož jsme neustále v majetku několika koček,a taky první Punta co tady byl mi sundal vánoční stromek hned dvakrát a já přišla o ozdoby po babičce,uvazuji stromek na tři body.9.11.2021 v 16:00 #129758cernej caj
Evac
I tak je to dost prace, vystehovat, vyklidit… to bude urcite krasa:) segra ma skrin rohovou na miru asi za 50t i s ledkama a az do stropu a je krasna a ma tam i vysoky zrcadlo a ty ledky sou bozi ze i bez lustru hned vidis treba v pritmi, to by se mi aky libilo v temnejsixh castech skrine:D9.11.2021 v 16:54 #129759Milena z Prahy
Petro, Čajdo, Mayo a Evo,
moc děkuju 🙂
Teď jsem ještě koukala, že zrovna tenhle víkend budou svatomartinský husy, tak jen doufám, že se někde chytíme s rezervací.Cha cha, Petro, taky se usmívám při domejšlení, jakejže švuňk chytlo vaše rozloučení s mámou 😀
9.11.2021 v 17:42 #129760cernej caj
Jak moc boli nacipovani psa? Zbynek cipovani odmita ze ho to bude bolet a kdyz vzteklime staci i nefunkci cip. Ja bez cipu odmitam jet k hranicim s polskem pres.pul republiky se psem co nejde identifikovat…
9.11.2021 v 18:04 #129761EvaC
Cernej caj
Myslím ze zhruba jako očkováni – je to ostrá dutá jehla, z které se vytlačí do podloží kapsle s čipem. Mne osobně přijde z praktické stránky věci kvůli identifikaci psa při případném zabehnuti důležitější jméno psa a telefonní číslo na nějaké známce, ideálně vyšiténa obojku, protože to nikde neztratí. Mobil má dneska u sebe kazdej, aby zavolal, když psa najde – kvůli čteček musí na veterinu nebo zavolat měšťáky…9.11.2021 v 19:02 #129762cernej caj
EvaC
Pro me je jistota cislo na obojku + cip (obojek se muze roztrhnout nebo praskne preska) proste rada bych tak i tak.Dneska prisla znamka, tak aspon trocha klidu.
9.11.2021 v 19:25 #129763EvaC
Cernej caj
Jasně – nejlepší je mít to jistene ze všech stran… Sinďa nosí na obojku ještě pro jistotu GPS tracker, kdyby se náhodou někde vyskubla, abychom ji mohli sledovat s věděli kterým směrem běží..9.11.2021 v 19:33 #129764Fifi
Ahooj Milo, moc rada te ctu. I kdyz je to tezky a nepredstavitelny, mysella jsem na vas, drzte se. V sobotu preju co nej pocasi, ano, rozlouceni je hrozne ocistny. A potrebny.
Esusova
Pri vyctu toho, co vas este ceka, se mi udelalo mirne mdlo. Ale tak nemusite sprintovat, lepsi to rozlozit do behu na dlouhou trat, at vam nedojde dech. To bude nejvymazlenejsi domecek v sirym okoli. 🙂Eva C.
Vy zase budete mit enonuno loznici, tak at to odsejppa a hlavne nabytek je dle vasich predstav. .)Petrs
Mám dva navíc – jeden starý na baterie (červený) a nový zelený USB.
Jakej to ma rozmer? Ja mam obojky reflexni, uz tuhle jsem dumala o sviticich.Cajdo
Jak pise Eva, pichne to jak pri ockovani. Zadna hruza, kdyz jsem doma nechavala cipovat 11 malych perdelatek, nepiplo ani jedno. At muz nevymejsli. 🙂 Ja mam na obojcich lihakem napsany cislo mobilu, ryze preventivne, i kdyz mam cokle cipovany.9.11.2021 v 20:05 #129767Fifi
Srazeniny, mrknete, prosim, vedle do Srazu. 🙂 Dik.
9.11.2021 v 20:52 #1297689.11.2021 v 21:10 #129769Fifi
Petrs
Cervenej se da rozepnout, ten by Troldovi mohl bejt, ma krcitko tenky a asi jeste tenci mit bude. Zelenej se da jen prevlect pres hlavu? Ruzice ma krk cca 50, ten by ji taky mohl bejt.
Toz jestli se nikdo neozve, beru je, domluvime se na srazu, ja neco kupovat po netu, to nesnasim. Diky moc. 🙂 Jsem myslela, ze budes mit mnohem uzsi obojky, Atomik a Vasek mi prisli, ze nemaj hlavu jak kybl zeli.9.11.2021 v 21:15 #129770Petrs01
Zelenej je taky rozepínací. My jsme ten zelený zkrátili jen kousek s tím, že se pak uvidí o kolik ještě.
9.11.2021 v 21:19 #129771PetraK
čekám tady, až budu moct jít do sklepa 😀 a helejte – viděli jste to? pokud jo, tak to neva, podíváte se prostě znovu, pozitivních zpráv nejni nikdá dost.
9.11.2021 v 21:35 #129772Fifi
Cekas na sklep a mobil neberes. 🙂 Teda, zrovna tyhle tri zviratka bych na zahrade rada nevidela. 😀
9.11.2021 v 22:34 #129773Maya
cernejcaj
no bez funkčního čipu je očkování vztekliny neplatné, platí to snad už rok
někde čipy kontrolujou policajti a jak ho nenačte, máš pokutu
z webu vet správy
Za psa bez označení hrozí správní řízení s uložením až 50tisícové pokuty.9.11.2021 v 22:49 #129774Fifi
Maya
Nestras ji. Vzteklinu Charlik propadlou zjevne nema, Cajdovic ockovali jen 3kombi. Pes z utulku, papiry k nemu taky asi uz maji.
Karlik ma vzteklinu platnou snad z utulku na tri roky, takze jestli jim to tam vet naockoval a lipnul do ockovaku/pet pasu, musel to ztotoznit s cipem (psst, jestli tomu tak nebylo). Soucasni majitele pak nemuzou dostat jakoukoliv pokutu, kdyby cip nesel pri nahodny kontrole precist. Vidis, cip Troldy se vubec nekontroloval, treba mam taky neplatnyho vorecha. 🙂9.11.2021 v 23:39 #129775Maya
Fifi
právě že může, nefunkčnost čipu totiž ten zákon vůbec neřeší
podle zákona seš povinná mít načipovaného psa a kontrola čipu se provádí čtečkou, jen nalepený štítek v očkováku nestačí
vím o pár lidech, co za nenačtený čip dostali pokutu na místě
já bych si to prostě nejasla cestovat po republice se psem s nefunkčním čipem
stejně tak kdyby pes někoho pokousal, první co se bude řešit, je čip, protože bez něj je očkování neplatné a určitě by ho vet, kterej by vypisoval potvrzení, kontroloval
ale je to na čaji co si zvolí
no Lokiho čip se taky už pár let nekontroloval, ale já s ním nikde netrajdám a u nás fakt žádná kontrola nehrozí10.11.2021 v 0:10 #129776Fifi
Maya
OK, tak zakon je zakon. Jasne, jestli je to tak, lepsi psa nacipovat znovu, nebo projet znovu cteckou, jestli se ten puvodni nekde netoula.
Myslim, ze Cajdovic na dovoleny taky nejaka kontrola nehrozi, budou hodne mimo civilizaci.
Btw, jakou pokutu dostali ti lidi na miste za nenactenej cip?10.11.2021 v 0:24 #129777Maya
Fifi
Tak jasne, musej si to zvazit, protoze v tomto stavu maj neplatny ocko vztekliny, jdyby nekoho rafnul, byl by pruser, jinak asi ne
S tou pokutou vim jen ze v Praze to bylo u jednoho za 2 tacy, druheho nevim a treti byl myslim v Ostrave, to taky nevim za kolik
U nas na malomeste me kontrolovsli jednou s Kimem, ale to nebyl cip jeste povinnej, tak to bylo akorat dohadovani proc nemam znamku i kdyz bydlim jinde kde znamky nedavaj, kdyz natrefis na debila, je to blby i kdyz jses v oravu -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.