- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky.
-
AutorPříspěvky
-
2.11.2021 v 10:40 #129282PetraK
černej čaj
Jo, klape to celkem dobre zatim, no jeste sme treba nebyli na veterine, ze… takze je otazka zda by sel treba zvednoutto je dobře, to je moooc dobře, že to klape. Veterinu ještě natrénujete a přinejhorším nejdřív natrénovat košíček, za hodně hodně moc dobrůtek, aby tam tu makovici strkal sám, však návod už jsi i zkoušla, jestli jsem to zaregistrovala a nevyfabulovala si to? A pokud by to situace umožňovala, šla bych k vetovi nejdřív na nezávaznou prohlídku, jako že jdem se zaregistrovat, podívejte se , seznamte se a vidělo by se. lepší, než to pak řešit když je krizovka už.
Jinak mouses kdyz bude livit tak se ti tam mysi ani nepohrnou.
no uvidíme, uvidíme. Už jsme v baráku myš měli v létě, přišla se podívat a zmizla.Maya
jo, pošli, já na netu už ale pak večer nebývám, tak vydrž.kdyz je chytnu s mysi jeste nekde v okne nebo ve dverich,
no a to pak ale ta myš může utikat do bytu, ne?2.11.2021 v 11:00 #129284cernej cajPetrak
Takovej ten vet co dela.i poradnejsi vysetreni srdce a tak je dost daleko tak to je na nezavazny blby abtaky je dost drahej:DNo video na kosik sem.nestihla ani pustit jeste…
2.11.2021 v 11:18 #129286PetraKčernej čaj
no a někoho obyč, právě třeba jen na očkování někde v dosahu nemáte? Šla bych tam.
Video nepotřebuješ, vezmi si Karlose zvlášť do místnosti, ať máš klid, vezmi s košík a spooooustu malilinkatých dobrůtek a nějaký takový, co úplně nepropadnou tím košíkem. Asi bych si vzala tvrej sýr, nakrájela na malinký a na větší kousky. Sedni si na zem, ukaž mu košík a pochval ho za zájem o něj, odměň těma malinkatejma, takhle několikrát. Pak dej do košíka to, co nepropadne a nabídni mu ho tak,a by si tam mohl strčit čumes a odměnu si tam vzít. Jednou dvakrát, vždy pak ještě bych odměnila i těma malinkatejma, moc bych chválila. Skončit sešn a udělat pauzu. třeba na půl hoďky. Aby to nebylo líto Ferratě, střihla bych si s ní to stejný i když ona asi na košík zvkylá je. Jen aby se necítila odstrčená. Nezabere to víc jak pět minut. Další sešn třeba za půl hodiny, hodinu, podle možností.
2.11.2021 v 11:29 #129290cernej cajTo sem delala na zemi a v ruce ze namly byly mezi spruslema a hezkybtamnstrkal snupak
Takze postupne nejak zkousime.
Jo takhle jen na veterinu. Potreboval by lepto a tak no muz se cuka zw az si zvykne ze ho nechce stresovat ted… ale me zas stresuje zw maj jen vzteklinu
2.11.2021 v 12:18 #129291MayaPetraK
no kdyz na ne zarvu kdyz jsou v okne nebo ve dverich, tak zatim se vzdycky otocily a i s mysi vysmahly ven
cernejcaj
nemate tam v okoli kravy kone? pak by stacilo jen zjistit co maji za veta a domluvit se s nim az tam pojede, aby se stavil u vas oockovat Charlieho2.11.2021 v 13:11 #129293PetraKčernej čaj
Takze postupne nejak zkousime.tak to jste šikovní 🙂
Jo takhle jen na veterinu.No já bych tam zašla se v rámci zvykání se na režim, min. podívat až zjistíš, jak to má s košíkem a nechala bych to píchnout.
2.11.2021 v 13:12 #129294PetraKMaya
no kdyz na ne zarvu kdyz jsou v okne nebo ve dverich, tak zatim se vzdycky otocily a i s mysi vysmahly venaha – tak jo, no já bych se bála, že to pustí a myš poběží dovnitř 😀
2.11.2021 v 13:56 #129295MayaPetraK
no kdyz uz jsou uvnitr, tak to mys pusti skoro vzdycky, tak to uz radsi nervu 😀zajimavy clanek
moji lapini teorii zminuji u dingu 😀
Loveckou úspěšnost dingo moc nezvyšuje, často právě naopak, získaného masa se domáhá či ho krade, někdy bývá i jinak otravný, takže nakonec jeho hlavní význam asi tkví v hlídání, uklízecí službě a zahřívání při chladných nocích (krušná noc bývá označována jako „třídingová“ podle počtu přiložených dingů potřebných k pocitu tepla).
https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2021/cislo-10/domestikace-zvirat-obcas-jinak-mimodek.html2.11.2021 v 14:18 #129296PetraKsehnala jsem náhradní vchodový dveře 🙂 ty původní se snažil Brtnik nedávno upravit, aby šly normálně zavírat a pro jejich stáří to neklaplo. Tak je provizorně zprovoznil a já teď kousek od nás sehnala skoronový za pětikilčo! Huž se těšim, jak si je ozdobím tím věncem, co mi koupil Brtnik a jak tam konečně nainstalujeme ty dvířka pro to jelito mouratý
2.11.2021 v 15:28 #129299cernej cajPetrak
To je super s dvermaMaya
Tridingova noc:DNo taky sem rikala treba by nejakej vet prijel ale to muz nechce at chodi vet dom a castecne toho psa nechces plasit v domacim prostredi
2.11.2021 v 15:43 #129300PetraKFifi
Co Trolďas??,jak.dneska? Dobrý?
Já bych asi radši na veterinu šla, než veta domů
2.11.2021 v 15:49 #129301Mayacernejcaj
tak teoreticky jedna injekce by psa nemela nijak vystrasit, zvlast kdyz ho pri tom muzes krmit piskotama a da se i pred barakem, ale nevim jak to mate, byl to jen napad, nam takhle kdysi jezdil vet za Aranem kdyz jel na statek ke kravam2.11.2021 v 15:52 #129302MayaPetraK
super s dverma, tesim se na hlasani Mouses a dvirka a psi a dvirka 😀
2.11.2021 v 17:17 #129303FifiZdravicko vespolek. 🙂
Cajdo
Musim koupit ty bily pasticky ty byly lepsi a mekci, ty hnedy sou blby z tvrdyho plastu a prijdou mi ze se hur natahujoy ale ten muj obchod loni zrusili:( budu muset ty fifi pasticky objednat na netu.
Ja ti muzu koupit plastovky zubaty, ktery jsem kupovala vcera, okavidne dobre fungaj. Myska mela jeste jednu kamosku, v noci klap a zrasoparty snad rozehnana. Lonsky pasticky mi uz nefungaly, jak rikas, vytahne se tam nejak ta pruzina a je to naprd. Akorat nevim, jestli jsou z nejakyho mekciho plastu, kazdopadne klapou jedna radost.
Karlika mate chvilku, bych s veterinou pockala. Hrabe nekde nebo zere mysi? V klidu bych ho otrkavala a ucila manipulaci, postupne treba i to zvedani. Podle myho by vet stejne asi pred ockovanim chtel udelat takovou tu jednoduchou prohlidku, aspon u nas to vzdycky delaj. Poslechnout srdicko, omrknout a tak. Kor kdyz je to 9letej pef, tak i nejakou vstupni.Esusova
Troldas v noci dobry, doted taky, nevim, co to melo bejt. Uvidime vecir.
no vynést ven právě.
Jsem slysela, ze i kdyz mysicky odneses, rady se vraci zpatky. 🙂
Gratuluju ke skoronovym dverim, tesim se na historky o cici dvirkach. 😀2.11.2021 v 21:21 #129305MayaFifi
tak snad Troldovi jen něco nesedlo a byla to jen jednorázovka2.11.2021 v 21:30 #129306FifiMaya
Jo, zatim dobry, jsem nad tim dumala a mozna jsem se sama ukolebala. Dostal o neco vic grancli vcera odpoledne, to byl mozna ten duvod. On je zravej, pritom nesmim zapominat na slinivku, ze mensi porce, aby to v klidu stravil. Do toho ledvinovej strasak, no jsem z toho chvilema na palici.A tady vcera v noci zaclo prekrasne lejt po dlouhy dobe, pres den docela klid a ted zase prsi, uz to vegetace potrebovala. Ze bysme este vyrazili za par dni na houby, nez zacne mrznout? 🙂
2.11.2021 v 21:41 #129307MayaFifi
u nás pršelo jen trochu včera v noci
v lese jsem byla o víkendu a nikde už ani prašivka, ani ty holubinkytřeba se někomu z Prahy bude hodit, sběrné dvory kde nelikvidují, ale recyklují
2.11.2021 v 22:02 #129308MirkaDtak včera odpolední-do třičtvrtě na 6 tam s náma byla mezisměna,pak ve dvou
do té doby milion lidí,pekl,
pak to ustalo,kolegyně stihla vykartonovat-vhození prázdných/poloprázdných krabic+uklidit,já si uklidila na kasách,no po půl deváté jsem mizla,
dnes ráno liják,venčení, v dešti,pak jsem vyčesala Dafču,ostříhala jí zadní nožky,takový ty cancoury hustý dlouhý kolem stehen,nožičky a kalhotky,
prostě jsewm obstřihla nohy,at ty konce nemá tak chlupatý a líp a rychlej se suší+na tom nebude tak tahat borčus,no a jak jsem jí to ostříhala,-většinu roku tam má ty závěsy,jak to mají knírači mít,tak jsem valila oči,kostnatý stehna,a když jde šmatle jak prase!-:-((
no nic no…
poklidila jsem si bordýlek ve stolku nočním,pak v knihovničce s časákama a vyrazila jsem na odpo-takže večer jsme zjistily,že další neschopenka-hlavní vedoucí,ze zástupkyn zbyla jen ta dnešní,jinak já byla domácí+brígádnice mezisměna+půjčená odpolední z jinýho PENNY
Martin druhý den v práci,utahaný,nevyspaný,protože pro mě jezdí….2.11.2021 v 22:04 #129309MirkaDFifi-dobře,že Troldík v cajku
PetroK-těším se co bude říkat Mouses na dveře:D
Černjčaj-co migréna už je v čudu?
3.11.2021 v 6:09 #129310cernej cajMirkad
Tak snad uz v oraci bude spokojenej a nastalo.Jo uz dneska dobry, doufam, ze i ty uz dobry?
Zapijim valetol i dvojitou davkou horciku sukivyhi na radu lekarnice a pomaha to, takze ta zvraceci cast se mi vyhla.
Fifi
Ja vcera objednala z netu ale dekuju za nabidku. Bily mam mekci a jakoby hranaty, hnedy mam kulaty a pevnejsi… ty hnedy po par mysolapech sou na vyhozeni, ty bily slouzi i vic zim nez se poztraci nebo sou ee a muz je vyhodi s mysi…Vcera dalsi klap, tak snad…
Charlie se nenecha vubec zvednout, vadi hodne manipulace. Na dvore sou mysi/doma sou mysi a vcera meli oba pracky od hliny nekde neco hrabali.
Maya
Ja taky navrhovala at prijede dom ale muz ze se prej vet nebude nikde ohybat, navic u vztekliny pochopil triletku a nepochopil trojkombinaci takze se musi preockovat i feri uz ho hojim rok… tak dneska snad no ale zrovna volal servisak ze by si vzal auto tak nevim…Tak do utulku dosel balik 20kg jkanimals + 20kg od jkanimals zdarma, maji 1+1 zdarma pro utulky, tak mi pani vcera poslala smlouvu a PP a psala ze nemam platit poplatek ze sme dali charliemu krasnou rodinu, poslali granulky a vubec, ze to mame bez poplatku. Tak ji to poslem asi na transparentni ucet, protoze utulky zerou penize za veterinu silene… ale potesilo me to.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.