Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 4,801. až 4,820. (celkem z 5,632)
  • Autor
    PetraK

HA -TAK BACHA DÁMY, BACHA. Právě jsem vyzjistila v počtě, že jsem se stala potenciální obětí těch šmejdů, co rozesílají falešný emaily o zásilce na cestě a když si to neuvědomíte a rozkliknete to, jedete do průšvihu.

TAKŽE FŠICÍ V TUHLE DOBU UŽ PŘEDVÁNOČNÍ – NEŽ OTEVŘETE JAKÝKOLIV TAKOVÝ TEN EMIL, ŽE MÁTE NĚCO NA CESTĚ A MŮŽETE SLEDOVAT ZÁSILKU, SAKRAMENTSKÝ SI TO PROKONTROLUJTE.

MNĚ PŘIŠEL EMIL OD někoho, kde jsem v kontaktu byla naposled letos zjara – objednávala jsem tam voucher na rybaření pro Brtnika, teď že prý mi posílají zásilku, ať si to zkontroluju – kouknu na emailovou adresu a hle zcela jasnej nesmysl, kde ani ta firma není zmíněná. Text je takovýhle hezky věrohodný:

Roman Dani: Vaše objednávka č. 2104­060001 byla odeslána
      Vážený zákazníku,

děkujeme za nákup. Vaši objednávku jsme právě předali dopravci k doručení a je na cestě k Vám.

Objednávka č.: 2104­060001

Vaši zásilku č. 4444 můžete sledovat zde.

Věnujte prosím zvýšenou pozornost stavu zásilky při převzetí. Zkontrolujte stav obalu a v případě jakýchkoliv známek poškození zásilku nepřebírejte.

S pozdravem
      Roman Dani

NEŽ KDOKOLIV NĚKAM KLIKNETE PROKONTROLUJTE SI TO ŠÉCKO VŽDYCKY – HLAVNĚ ADRESU – ALE DETAILNĚ, TEN ROZDÍL MŮŽE BÝT NEPATRNÝ. PÍŠU TO JAKO „VELKOODBORNÍK“ KTEREJ SE V TOM TROŠKU POHYBOVAL A VÍM, ŽE TO NENÍ SRANDA.

Maya

PetraK
        jj, tohle uz chodi nejakou dobu, taky podobny maily jakoze od posty

PetraK

Maya

jojo, já vím,jen že to lidi můžou kolikrát podcenit, když se o tom dočtou v novinách.

Zlata

Metynky

PetraK

ZLATKOOOOO??? CO MI TO DĚLÁŠ? MÁM HLADA PŘEVELIKÝHO A V PYTLIKU MRKEV! A VONA TAKLENC!

Maya

PetraK
                jj, tak urcite varovani nikdy neuskodi
                Z
                krasa, bych si hned dala

cernej caj

Zlatko
                  Ooo to je krasa! A tomu se rika metynky?

Zlata

Jj,to jsou posvicensky mětynky,někde hnetynky,spousta receptů,dřív jsem dělala velkou hvězdu,ted dělám trochu menší,pro děti asi jako koláč.Ono to zdobení taky nejni nejlevnější.Letos jsem dala jako polevu i bílou čokoládu,klasickou bilkovou nebo citronovou moc nechtějí.Já dělám těsto z vařených žloutku a medu,je to krásně měkký hned.

PetraK

Zlatka
                      Já dělám těsto z vařených žloutku a medu,je to krásně měkký hned.

a recepís by nebyl?

Maya

Z
                        jj, u nas se tomu rika hnetynky, akorat my to nezdobime
                        ani posviceni neslavime, ale mama to pece pro deti, ti toho sezerou misu

Zlata

Maya
                          To zdobení je z toho nejhorší.Správně ma být uprostřed jedno velké a na každým vycnelku malé.
                          1kg polohrube mouky,37dkg cukr moučka,50dkg másla,5vařených žloutku,2syrová vejce,2lžíce medu.Cukr,žloutku do pěny,přidat do rozdrobenyho másla s moukou,přidat 2syrové vejce a 2 lžíce medu.Všechno se spojí,krásná koule jako linecky,můžeš vykrajovat.Nejdřív se to lepí na ruce,nic se nesmí přidat,fakt vznikne krásný těsto.Upeces,já necháme do druhyho dne,pak zdobim.

cernej caj

Z
                            Je to andherny, pripomona mi to zdobeny linecky ale hned mam chut.

Recept i s krasnejma fotkama odpoledne supnu do receptu, jak budu z prace.

Mnam to bych si dala libit a taky toho snedla misu:)

Zlata

Čajdo
                              Ono to má i podobnou chuť jako linecky,ale jsem rada ze se to dělá jen jednou ročně.

Maya

Z
                                jj, ja miluju to syrovy testo 😀
                                u nas delame jen obyc, zadny barvy ani zdobeni
                                asi takhle
                                null

Zlata

Maya
                                  Je to fakt dobrý i nezdobeny.Já bych se nato zdobení taky vykaslala,jenže to znáš na vsi.Jeden rok jsem zavahala při shánění ozdob nahoru,teda někdo dává třeba lentilky,tak jsem udělala aspoň barevný polevy,žlutou,modrou,zelenou,zelenou pak nechtěli jist .

Maya

Z
                                    no jo, na vsi to musi bejt podle mistni tradice
                                    u nas jsem ty zdobeny nikdy u nikoho nevidela, kazdy dela jen obyc, nastesti 😀

cernej caj

Maya
                                      Taky miluju syrovy testo:D

PetraK

Zlatko díky – kdyby mě to někdy popadlo,zkusím, ale u mě to bude bez velkýho zdobení, ale s čokoškou jooo, hořku, tu můžu.

Syrový těsto miluju, nejlepší je ovšem z išlovejch dortíčků – navinulý z citronový štávy a výborný z mandliček. a taky tam nejni vejce, že jo, tak nehrozí, že se čék před vánocema posejří ze salmonely 😀

PetraK

Jo a vypadá to, že dneska na veterině uspějeme.

Maya
                                          jak je to s tím bráchovým pejskem?

cernej caj

Holky,
                                            jaky sou dobry hracky na „Zvykani“ nesmi to byt k jidlu a melo by to odolat zubum…

ala charlie zere a trha ponozky, vozral deku… ale nic ke zrani nelze kvuli feri, to by museli byt oddeleny

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 4,801. až 4,820. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.