- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
16.10.2021 v 17:36 #128297
cernej caj
Fifi
nemame vubec zpravy ze by ublizil nebo byl problemovej v tomto ohledu. pani v utulku se i divila, ze vrci, ale ona ma takovyto dodavkovity auto, takze hodne vysoky vzadu, velky okna a relativne kratky ten nakladni prostor vzadu, oktavka je dlouha anizka a tmava tak mu to proste nejak asi vadilo vic. Spis mam info ze to vsechno „ustal“ tak nejak bez nasledku, a je moc milej jen mu trva si zvyknout.No situace proste byla takova, ze pes odmitl z auta a pani resila nejaky urgent veci s kotatama, proste hop nebo trop. proste bud nasilim vytahnout z auta nebo vyplaznout dvojku. nechtelo se nam proste ani jedno v ty vypjaty situaci. takze muz proste rekl, co kdybysme si ho pujcili na zkousku a pani ze jo, dala nam ockovak, ukazala papiry, zamavala a bylo.
Takze pokud to pujde aspon trochu, tak to muzeme vyridit online / postou, pokud to nepujde, muzeme ho asi privezt kdy chceme… ale tak nejak je mi proste jasny, ze pokud to aspon trochu pujde, tak to delat nechceme a chceme udelat co pujde, aby to slo.Mnamky snad pujdou, dneska ho nechame jen byt, zitra uvidime (treba mnamky a hlazeni) ale ma teda desnou srst, silene hustou, pod obojkem a prapory dredaty… je proste desne nasrstenej.
v aute se poblil, ale nutno rict, ze za ty 4hodiny jen 1x nez sme se dostali z kotehulek… pak na dalnici a rychlostni byl OK.
Spolu vzadu privazany jezdit nemuzou, takze feri byla zajistena na zadni sedacce a on v kufru. Zda se, ze uzkej prostor, fixace (uvaz) a jinej pes je dost traskavy, takze on se hne k feri, tak zkrabati cumak a pes v tu chvili odmita priblizit se na 10 metru ke kufru auta… ne k feri, ale ke kufru. aji kdyz ho muz sel doma hladit, tak musi mit za zadama dost mista, takze nejde hladit treba u zdi…
diky, zrusila sem si na pristi vikend ubytko s tim, ze max pujdu na vylet dle moznosti muze a uvidime. mam jeste 1 den dovolene… nejhur muzu neco krouhnout z vanoc, ale ted mi ji do konce rijna nikdo neda, leda nouzovej 1 den kdyz mi bude na umreni… tak su snad i rada, ze sme jeli dneska a ne zitra po vylete, protoze mame porad celou nedeli.
16.10.2021 v 18:28 #128298Petrs01
Jsem po závodech úplně mrtvá, dočtu… někdy…
Ale tohle je úplná bomba!
https://plzenska.drbna.cz/drbna/neobycejni/7220-chtely-usnadnit-lecbu-svym-nemocnym-pejskum-vytvorily-pro-ne-v-dobe-covidu-genialni-veterinarni-pomucku.html16.10.2021 v 18:37 #128299cernej caj
Petrs01
tyjo to je fakt super limec!a jak sis je uzila?
16.10.2021 v 18:41 #128300Fifi
Cajdo,
vsak, ma toho za sebou pesan dost, dulezity vedet, ze potrebuje prostor. Srst poresite postupne, kdyz vas ted vubec nezna, radsi bych na nej moc nesahala zbytecne, i kdyz to je asi smradoch. At se rozkouka, to chce cas.
Hladit bych ho u vas doma nechodila, jakoze jit za nim na pelech. Naopak, zacit hned s oslovenim a privolanim, mnamka nejaka, at si vas spoji s necim dobrym. A muze se sam rozhodnout, jestli prijit chce nebo ne.
Netlacit na nej, i ta manipulace se snad srovna.Hele, Mayo, vidis, co si zpusobila? 😀
16.10.2021 v 18:43 #128301Petrs01
čajdo, všichni jste byli ve stresu, pes v cizím autě, cizí lidi, držkatá Feri, honem… nedivím se ani trochu že vrčel. Spíš je zlatej že nevyjel. Pro příště – naložit psa do prázdného auta a pak přidat Feri, když si to brání (bacha aby ale nezačal zas on). Teď ho nechat vydýchat, poznat to tam, zjistit že na něj netlačíte, neubližujete, zjistit jak to chodí. Bacha při krmení, odděluj nebo jisti – v tomto případě ale radši oba.
Když už se mezi psy něco pos***, tak vždy jdu proti útočícímu. Prostě tohle je přes limit.
S česáním pár dní počkej a pak to ber po kouskách – dvakrát hrábnu kartáčem, pochválím a nechám být. Ideálně když bude pes (rozumně) utahaný, tak v rámci mazlení – podrbu, hrábnu kartáčem, podrbu,… Pokud je zadredovatělý, tak radši prostříhat než se s ním nějak rvát. Pokud si nejsi jistá a je potřeba nějaký zásah, jisti se náhubkem. A i přes to se to snaž udělat tak, aby vyjet nemusel – klidný hlas, nespěchat, ujistit že je šikovný, podrbat, …
Ať vám to (všem) vyjde!16.10.2021 v 18:49 #128302Petrs01
a jak sis je uzila?
Skvělý, studený a dlouhý. Fakt dokonale mrtvá. No jo, málo tréninku obecně a prudké ochlazení vody během týdne.
16.10.2021 v 19:04 #128303cernej caj
Petrs01
jo, pes sel do auta napred sam,ale evidente uz mel problem s tim autem i bez feri… nechtel dovnitr proste ani ven… i bez feri. ta tomu podle me ale nedodala.
jo, taky sem rikala ze zkusime pak spis prostrihat, s cesanim myslim, ze budeme mit na cem pracovat pozdeji ze ma srst hodne hustou. to jako nebylo ze zacnem zitra cesat, ale ze proste jen zacnem hlazenim kdyz bude chtit a pak postupne pridavat. zda mel nekdy nahubek a zvladne nasadit nikdo nevi… ale budem muset overit, no…takze to zni, ze sis to fakt uzila 🙂
Fifi
jasne, myslela sem kdyz si de pro pohlazeni a ne za nim na pelech, krmili sme spolu, asi nejakou dobu budem, muz nerad ale souhlasil ze bez dozoru nebudou ani omylem sami nekde zavreny, prej „dyt je to v klidu“ no ale… takze to snad doputovalo do mozku.16.10.2021 v 19:09 #128304Petrs01
Někde tady proběhlo video na nácvik náhubku za ňamky, tak že do něj pes strkal čumák sám.
16.10.2021 v 19:12 #128305Fifi
Cajdo
, muz nerad ale souhlasil ze bez dozoru nebudou ani omylem sami nekde zavreny, prej “dyt je to v klidu” no ale… takze to snad doputovalo do mozku.
No tak snad, a jak to udelate v pondeli, pujdou oba ven, az budete v praci?
Promin, tolik otazek a nevyzadanych rad, snad to nezni, ze jste neschopny. Vubec, jen vim, jakej zahul je domu privezt dospely zvire z utulku, proste drzim palce! At se Chaplinovi u vas libi, Feri pookreje s partakem a vy jste s novym psem taky happy. 🙂 Berte ho jako stene, nic nevi, nezna, vse se musi naucit a na vse novy si zvyknout.16.10.2021 v 19:14 #128306Maya
Ten limec vypada super, ale bez dohledu bych se ho bala nechat, jde to rozkousat i ohnout
Cernejcaj
To bude ta blba srst po kastraci jak mel Kim
Vubec neztracej cas pokusama to rozcesat a rovnou to smikni
Teda za cas az bude vic v klidu
Fifi
No jo doufam ze jsem nezpuskbila katastrofu a Charlie se srovna
Von to klidne muze byt i nas pribuznej, Lokiho tata je z ty chovky16.10.2021 v 19:40 #128307cernej caj
Maya
otec je ten import https://lapinkoiracz.webnode.cz/psi-male/loki ma jakyho?
POkud nekdo zpusobi katastrofu tak ja, ty za to fakt nemuzes. vzdyt ste tu za ty roky dali ruzny psy a fakt nemate zodpovednost za to co si kdo veme 😀
ale uprime je proste mega divny mit dva psy, jakoze fakt po tech letech…
Fifi
no zrusila sem si tancovani, at nejsu celej den pryc, feri 9h doma zvladne a muz treba nebude v praci celej den.petrs01
jo, kosik snad zvladneme ale proste musime ho nechat v klidu chvili16.10.2021 v 20:01 #128308Fifi
Cajdo
A tak kosik resit, az se se psem nejak poznate, at se na nej nauci nejdriv. Dle popisu to neni hrdlorez, podstatny je, aby se szil s Ferinkou. Feri bude doma a pes venku teda?
Cajda ma lapinu, Cajdaa maa lapinuu. 😀 Gratuluju. 😀16.10.2021 v 21:00 #128309Milena z Prahy
Čajdo,
taky opatrně gratuluju 🙂 A ta forma „půjčení“ mi přijde dobrá (jako kdyby to vůbec nešlo). Je krásnej, na fotce ještě viditelně nejistej, ale ani nedejchám, jak jemu i vám přeju, ať si to sedne.16.10.2021 v 21:39 #128310Kuskus
Lapina má Čajdu, hurá!
Brouček malý, vrčel ze stresu, ale budete fajna famílie až si šecko sedne. 🙂16.10.2021 v 22:28 #128311Maya
cernejcaj
tak Charlieho táta je Lokiho děda
https://devonexe.webnode.cz/lapinkoira/ayron-od-kremilka/
mě to zas chvíli přišlo divný mít po těch letech jednoho psa, ale už jsem si zvykla, tak si snad taky zvykneš 😀17.10.2021 v 2:50 #128312cernej caj
Tak to sou pribuzni 😀 ja ukszolaval muzi tu tvou vcerejsi fotky vedle charliho hlavt a ptam se najdu 5 rozdilu jestli si uz vzponel na loinka:D
Vcera vzhuru od 4 nedoxkavosti dneska od 3. Des.
17.10.2021 v 9:41 #128313cernej caj
panik nevypnul svetla a uz mel najemnika kterej nechtel ven 😀
17.10.2021 v 10:00 #128317Maya
Cernejcaj
Krasny fotky, je videt jak je lapina mensi nez vlci spic, pes je velky jako fena
A jeste chce Charlie ridit 😀17.10.2021 v 10:40 #128318cernej caj
Maya
pritom je feri docela drobna a jak nema tolik chlupu, tak charlie vypada, ze je vetsi ale ma pry taky cca 15kg… jako feri. ale ma fakt mohutny tlapy proti ni.kdo daroval nejaky misky a psi voditka (prepinaci, stopku co si vzpomenu) nedavno kamaradce co porizovla stene a poptavala nejaky zbytky z domacnosti… tak sem uz objednala druhy pevny 2m prepinaci voditko z fleru
https://static.flercdn.net/i3/products/dd2/f/97/99/10479997_bpmfahu.jpg
Poznamky k charliemu
– chlemta, mlaska jak kdyby pilo stado slonu a vsude po nem je voda
– kdyz ma neco z ruky, mam ji oslintanou po loket
– dost smrdi a ma mastnou srst tak ho nemuzu hladit u pc protoze si furt musim chodit mejt ruce 😀
– nechce moc zrat z misky na zemi
– nechce vubec zrat z mokre misky
– ze zvednute si taky moc neveme, krmime spis z ruky– krmeni je uplne v klidu (samozrejme pod dohledem)
– v noci spolu byli asi do 3 s muzem, akorat pak se ozvalo zakviceni tak sem si vzala feri k sobe (muz ji ale blbe prileh nohu jak ji mel v nohach), takze zatimco ja chtela pro charlieho klidnou noc ze sem myslela ze o feri zakop a ona se ohradila, tak on pak prad chodil a funel za dverma, asi ho proste uklidnuje druhej pes.– doma se rozhodl ze nejlepsi spaci misto je byvaly timickovo/ferinci, uz si tam nanosil feri z klece slona a balonek (ktery feri vicemene ignoruje), lehava i dost na te chladici podlozce, kterou feri po operaci pohrdla, feri spi na betli a on pod ni a stridave mi delaji ocasek oba nebo jen charlie
jediny pnuti sem si vsimla, kdyz feri lezi a on do ni nacouve, tak se tak jakoze ohradi ale nijak do utoku spis jako „davej pozor blbecku“, takze to nepovazuju uplne ani jako pnuti. protoze feri nema moc zajem o hracky, tak sice blbe kouka kdyz se chodi divat do klece, ale kdyz si z tama neco nosi tak je ji to uplne jedno
17.10.2021 v 13:29 #128320Maya
Cernejcaj
Lapiny maj mastnejsi srst nez spic, ale tak mastna aby si clovek musel mejt ruce teda zase ne
Muzes zkusit prozatim suchy sampon a nebo ho vzit nekam v prirode vykoupat, kdyz ma rad vodu, splachnul by tu utulkovou spinu
To piti teda asi neni dedicny, Loki pije normalne 😀
Hlavne ze jsou s Ferinkou OK -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.