- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
24.5.2021 v 12:09 #121328
Petrs01
hajzl nějakej hnusnej!
To byl případ zas nějakýho šílence, těch psů bylo 40, šli do Hradce, pak se nějakou dobu táhly soudy. Teď jsou psi rozestrkaní do více útulků, jen v Žamberku je jich odsud aktuálně 6. A šance na umístění mizivá, bo kolik lidí si vezme většího staršího problémového vořecha?
24.5.2021 v 12:21 #121329Maya
Petrs01
osobne myslim, ze by bylo lepsi ty psy uspat, nez aby prozili ustraseni a ve stresu x let v utulku
taky myslim, ze vetsinu si nikdo nevezme24.5.2021 v 12:37 #121330PetraK
Maya
kouopit
jéé to je pěkný, ale koukám dlouhý jen dva metry. To je lepší ta Tvoje varianta- to si člověk může udělat pěkně dlouhou nudli podél plotu a je to.Petrs01
To byl případ zas nějakýho šílencejá vím, že ten člověk může být nemocnej, ale …….dostat se mi do rukou, asi nebudu na tohle brát ohled, jsem v tomhle víc, než radikální.
Petrs01
Maya
osobne myslim, ze by bylo lepsi ty psy uspaholky, zase dneska jsou dočasky, a tam by ten pes tu šanci dostat měl. Vím, že ne se vším se hnout dá, ale se spoustou věcí ano a některý ty holky to opravdu umí. A pak ten pes může v klidu někde na dvorečku vegetovat. Myslím, že dneska už se ta doba změnila.
24.5.2021 v 12:39 #121331kachna
jakou konkrétně máš?
tuhle a fakt asi je odlehčující, jako hezký v tom ty prsa nemám, to néééé, ale takovouhle ambici nemám už roky 😀
24.5.2021 v 12:40 #121332Petrs01
osobne myslim
Tohle jsou průšvihy, které prostě nemají dobré řešení. Protože to jediné co by mělo smysl, tedy udat psy vhodným majitelům, je sci-fi. Těžko obratem ruky seženeš 40 cvoků, schopných a ochotných tahleta stvoření přeměnit na tak-nějak-normální psy. Jenže utrať 40 relativně zdravých psů za to, že měli majitele debila! Naprosto chybí prevence a včasné řešení. A vždycky to všechno skončí u toho, že dokud budou dementi kupovat u benzinek štěňátka z inzerátu jako váoční dárky, budou i dobré zákony k ničemu.
24.5.2021 v 12:50 #121333kachna
počítá se každej, kdo si nekoupí novou, ale sekáčovou slepici.
no a nebo se tím legitimizují podmínky ve velkochovech, páč si pipky užijí super „důchod“ (stejné argumenty, tako měl Psíček k útulkům) a nebude takový tlak na zlepšení podmínek?
24.5.2021 v 12:58 #121334Denny
Čau děcka,
my byli chčéra na tóčo pivsonu, heč! Toto chutnalo!
A byl tam aj Karlík (zdravím Mirku :-))
Jinak mi v pátek Francezko přivezl vložky do bot, v sobotu dopo jsem
v nich šlapala asik přes hodinu, odpo jsem si vzala normál boty a po zhruba hodině taková bolest, že jsme si s kámoškou sedly na hoďku na louku, hrály si s čoklema a pak jsem nějak odpajdala domů.
Vložky se dají bohudík nacpat i do jiných bot, takže jsem v neděli už zasejc byl Jůra.
A počasí je úplně nejlepčajší prostě TOP a taky huš se začínají probouzet kombalinky v lesíku24.5.2021 v 13:04 #121336Denny
PetraK
tak to von ti teho jelena někdo asik vyměnil? To jsou ku*vy pošťácký!
No von možná taky smrděl z toho balíku, tak ho vyhodili a dali mejdlo.A hadr no myslela jsem na něj, myslela, jako v popelnici byl takovej krásnej, ale byl až vespod, tak jsem tam nechtěla skákat šipku a bezďáky tady nemáme,
tak tam neměl kdo vlízt.
Tak snad příště.
A vochutnala si ty TopímBrambory?Maya
ta fotka je fakt skvělá 🙂24.5.2021 v 13:08 #121337Maya
PetraK
tolik psu proste neudas ani do docasek
Petrs01
no jo, jenze jak by mela vypadat ta prevence a vcasne reseni?24.5.2021 v 13:09 #121338Maya
kachna
jeste ten odkaz prosiiim
jak to vypada je mi fucik, jen to musi bejt funkcni a ne jako kdyz jsem si jednou koupila podprdu a pak jsem zjistila, ze se v nim v podstate neda chodit 😀24.5.2021 v 13:10 #121339Maya
Denny
super ze ti vlozky zabiraj, tak snad ti vydrzej dlouho24.5.2021 v 13:11 #121340kachna
Maya,
to je furt něco 😀
https://www.bonprix.cz/produkt/odlehujici-podprsenka-bez-kostic-2-ks-v-baleni-tmav-modra-tlova-962154/?pointOfSaleLongId=2&qu=96215495Teď jsme se s manželem pobavili:
volám mu, že Kačenka měla teplotu a měla jsem jí vyzvednout ve škole, tak mu říkám,
„no, byla taková růžová, ale už je zase normálně bílá“24.5.2021 v 13:16 #121341Petrs01
Karlík
ten je nádhernej!
vyhodili a dali mejdlo
No jasně. A jak s tím balíkem pošťáci hážou sem a tam a občas jim zmokne, tak se ten smrad měl i vyprat. No schválně Petro, smrdělo to?
24.5.2021 v 13:18 #121342kachna
jen to musi bejt funkcni
teď jsem mrkla na recenze a placatý prsa potvrzuju.
Kačka chtěla změřit teplotu, našla jsem jen rtuťovej teploměr
„mami a pípá to, když je ta teplota změřená?“
„a to červený číslo znamená, jakou mám teplotu?“24.5.2021 v 13:32 #121343Petrs01
prevence a vcasne reseni?
Včasné řešení = odeberu zvířata když problém začíná a je jich třeba 10. Ne až už z toho baráku přetékají. A pokud musím přistoupit k odebrání, tak zákazem chovu čehokoliv, včetně postihu když se zvíře jen napíše na příbuzného.
Prevence = likvidace množíren, no aspoň v tomhle už nějaké snahy jsou. Maximální osvěta, kastrační programy. Zvýhodnění útulkáčů (to už taky celkem jde – úleva na poplatcích a tak)24.5.2021 v 15:13 #121352Maya
Petrs01
jenze kdyz je tech psu 10, tak nejspis zadny problem neni, 10 psu ma kdekdo
zakaz chovu budes kontrolovat jak? pres policii?
likvidace mnoziren – osobne zadny extra snahy, ktery by byly ucinny, nevidim24.5.2021 v 17:04 #121353Milena z Prahy
Maya, obě Petry
Do problémů s množírnama vůbec nevidím, ale v jedný věci pokrok opravdu nastal (možná jste to tady už psaly): lidi si houfně berou psy z útulků. Jenom v našem dvojdomě je pět psích domácností, z toho dvě mají nově útulkáče.24.5.2021 v 17:24 #121354Petrs01
by byly ucinny
Máš nějaký nápad jak na to?
Zavedlo se povinné čipování psů (akorát se k tomu měla zavést také povinná registrace těch čipů), zavedlo se hlášení více fen (ano, obchází se to různě, ale už je tu aspoň snaha s tím něco dělat) a hlavně snad pomalu vstupuje do obecného povědomí že něco jako množírny existuje a že je to hnůj a že psy od benzinek nee.
Za mne by nejvíc udělala osvěta (furt hustit od lidí co je špatně a proč) a kastrační programy (furt lepší když pojízdnej veterinář na náklady státu vykastruje půl vesnice, než když tam v každém třetím baráku „neuhlídají“ či „aspoň jednou štěňata“).zadny problem neni
Ale často právě je, on je kolikrát i u jednoho, jenže dokud se tam neválej mrtvoly, tak s tím nikdo nehne.
Vzpomínám na jednu kočičí kauzu – stará paní posbírala nějaké to nechtěňátko, krabice s koťaty před brankou či tak něco, pak už jich bylo tuším sedm – i obrátila se paní na úřad, že kočky se jí tak nějak vyskytly samy, ona je sice zvládá uživit, ale na tolik kastrací nemá. Dáma z úřadu jí vysvětlila, že úřad to nezajímá a hotovo. Stačilo aby úřednice zapojila hlavu a zkontaktovala útulek, nestalo se bohužel nic. Po dvou letech se řešil barák odshora až dolů prosraný a zablešený, plný živých i mrtvých koček, tuším že těch přeživších bylo taky někde ke čtyřicítce. Neskutečná hrůza. Stačil kastrační program nebo alespoň úřednice s mozkem přemýšlejícím dál než ke dveřím své kanceláře.24.5.2021 v 21:27 #121355Maya
kachna
dííky, vypadá dobře, asi za ty prachy vyzkouším
Petrs01
povinný čipování, případně i registrace, množírny moc neřeší, protože když nebudou čipovat, přihlašovat, registrovat, nikdo to nezjistí, nečipovaná štěňata se prodávají pořád, minimálně to chtělo ještě zákaz inzerovat nečipovaná štěňata, třeba u želv to existuje, i úřad to zvládal kontrolovat a pár pokutiček kolem 200 tisíc lidi spolehlivě odradilo, protože se to rozkřiklo, u psů ani koček nic takového není
když má někdo xx psů, krmí je, tak těžko poznáš, že se schyluje k průseru
osvěta se tu vede už 30 let a výsledky teda zatím nic moc, pořád se jede lajna kočka, fena musej mít alespoň jednou štěňata, spousta lidí má štěňata, koťata z trhu, od benzínek, z množíren a je jim to fuk, hlavně že stály pár korun
ty množírny mají odbyt furt, proto taky furt existujou
nápadů je po světě spousta, mě osobně se líbí americký systém licencí, který prokazatelně zabraňuje vzniku puppy mills, takže funguje24.5.2021 v 22:33 #121356Maya
zajímavý, ale něktrý psy televize baví 😀
K měření rychlosti, s jakou pracuje zrak, se využívá skutečnosti, že pomalu blikající světlo vnímáme jako řadu jednotlivých záblesků. Když blikání nabere na rychlosti, jednotlivé záblesky nám splynou a vnímáme je jako nepřerušené světlo. U člověka k tomu dochází při více než 60 záblescích za sekundu. Pes má tuto hranici posunutou na 80 záblesků za sekundu. To je zřejmě důvod, proč psi většinou nepatří k náruživým televizním divákům. Na rozdíl od nás nevidí na obrazovce plynulý děj, ale sérii rychle se střídajících statických záběrů. Nás by také nebavil film rozložený do mnoha „diapozitivů“.Mouše domácí (Musca domestica) splynou jednotlivé záblesky ve stálé světlo až při 250 záblescích za sekundu. Proto je tak těžké mouchu chytit. Její oko pracuje čtyřikrát rychleji než naše a moucha tak žije ve „zpomaleném světě“. Naše pokusy ji plácnout nemají velkou šanci na úspěch, protože jsou pro muší oko beznadějně pomalé. Moucha dokáže uhnout úderu se stejnou lehkostí, s jakou se hrdinové sci-fi filmu Matrix vyhýbají ve zpomaleně plynoucím čase vystřeleným projektilům.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.